reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam w poniedziałek

Gosiu kondolencje :-( (*) dla teścia... kurcze nie wiem jak bym taką informację przekazała moim dzieciom :no: tulam was mocno i sił życzę
Nata wygadaj się może inaczej spojrzysz na pewne sprawy
Aniez jak tam Kuba i psinka?? EDIT: Już doczytałam :-)
Co tam u Gosieńki? Nie chcę do niej dzwonić bo nie wiem czy telefon ma przy sobie a nie chcę żeby musiała się zrywać...
Maonka ani się obejrzysz a Leonek będzie śmigać :tak: :-)

J. dzisiaj miał tylko akademię w szkole więc już w domu jest :-) Ja jeszcze dzisiaj nic nie zrobiłam a już prawie 13 :no: masakra normalnie. Za to weekend bardzo spokojny ;-) i rodzinny i to lubię :tak:

Milego dnia bo mnie prasowanie wzywa :eek:

reklama
Gosieńko- ciepłe fluidy ślemy :)

Oczywiście!!! Gosieńko daj nam znać jak się czujesz i co z tym kręgosłupem dalej

Witam
Zupełnie zapomniałam o dniu nauczyciela, ale u nas była składka po 2 zł na ten dzień, więc luz. Do tego wczoraj Alicja usnęła mi w aucie w opakowaniu, czyli w spódniczce, więc dziś rano też tak poszła do przedszkola, więc jest "odświętnie" ubrana :-p

Będąc w cz-wa chciałam kupić Alicji buty na zimę, wybrałyśmy się do Deichmana i myślałam, że padnę z mojej Ali. Biegnie przez środek sklepu i krzyczy "Te są piękne mamo"

Chyba nie bardzo dla mojej 3 latki :-D

Dzisiaj nie ma tańców, pani się rozchorowała :-( Szkoda, bo już jedne zajęcia nam przepadły w ubiegłym tyg.

W końcu wzięłam się za środkowy pokój, zawsze tam był składzik i przez to bałagan, ale w końcu kupiliśmy szafę (jestem miłośnikiem szaf ;-), to już 3 szafa), więc mam gdzie to poukładać i w końcu nastanie porządek. Więc uciekam układać dalej, dopóki Leon śpi.

Witamy i my :-)

Nie odzywałam się w weekend ale "zarobkowałam" haha :-D, byłam szoferem weselnym :-) I tak mieliśmy całą sobotę i niedzielę roztrzepaną, ale na opłacało się bo upatrzone kozaczki z lasockiego będę mogła sobie kupić :-)

Aniam zazdroszczę Wam tych jazd do schroniska. U nas takie instytucje jak schronisko, dom dziecka są strasznie zamknięte i nikogo wpuścić nie chcą, nie chcą nawet pomocy. Mamy z W dwa dobre komputery stacjonarne do oddania, chcieliśmy dać oni nie chcą, jakby były nowe to tak, to samo z zabawkami.... ciężko mi to zrozumieć czasami, człowiek się chce podzielić a nie może...

Co do zabawek to u nas w przedszkolu jest taki program przez świętami " książka i zabawka pod każdą choinką " i można dawać . Ile u was wynajęcie auta do ślubu . Bo czasem mam takie pytania , a nie wiem ile śpiewać . Bo znajomych to w ramach prezentu wozimy - wtedy już z przystrojeniem auto mają jeśli je chcą oczywiście .

Iza - mamy Nawlekaj nie czkaj i to u Nas prawdziwy HIT, jak zaczynacie to polecam wszlskiego rodzaju memo, domino

ja szukam gier planszowych - chyba podjade dzisiaj po to Grzybobranie co aniam polecała i może skuszę się na chińczyka - ja będąc mała uwielbiałam tą grę

Na odwrocie grzybobrania też jest zwykle gra . My mamy jakiś rajd samochodowy . Szymek też lubi .

Byłam w klubie, Maciek przez pierwsze 10 minut rączki po zabawki wystawiał, brał je i do mnie wracał, ale jak zobaczył dmuchane autko z piłeczkami to już dziecka nie miałam. Tak fajnie się bawił, że po 40minutach zostawiłam go by biec po Lenkę. Klub jest przy przedszkolu, więc nie było mnie pewnie tylko 5 minut, czego młody nawet nie zauważył. Przyszłam to siedział z Hanią (córka właścicielki), chrupki kukurydziane jadł i mlekiem popijał, a Hania stwierdziła, że mają imprezę:-D Lencia też od razu z tą Hanią kontakt złapała i zaczęły skakać po sofie:eek: Dzieci tam jeszcze innych nie ma, bo babeczka się dopiero organizuje, wszystko już w zasadzie ma, ale u nas teraz żłobek i przedszkole w Długołęce otworzyli i tam mnóstwo dzieci poszło, więc kluby mają kryzys. Generalnie klub mi się podoba, martwiłabym się jedynie o spanie, czy Maciuś tam w ogóle zaśnie i doszłam do wniosku, że przez miesiąc sprawdzę nową nianię, a jakby się nie sprawdziła to trafimy do klubu. Właścicielka sympatyczna i nawet się na kawę umówiłyśmy. Ona w Grecji 7lat siedziała, oboje z mężem pochodzą z innych miast i znajomych tu nie mają, więc mówi, że nawet jak się na jej ofertę nie zdecyduję to ona się chętnie będzie ze mną i dziećmi spotykać, bo jej córa do dzieci lgnie potwornie a zimą to wiadomo, że na placu zabaw nie poszaleje.

aniez - brawo dla odważnego synka! Ja tam zawsze przy pobieraniu mdleję. Kciuki za sunię nieustannie zaciskam&&&

maonka - moja też w szpilkach gustuje i właśnie w takich intensywnych kolorkach, więc mogą razem na zakupy wybywać:-D

Zmykam z psem szybko, bo o 20:30 konferencję prowadzę.

Czesc Mamuski ;) Ja jestem podczytywacz przez weekend bo bylo milo rodzinnie jesiennie i intensywnie ;) dzis zaleglosci powekendowe ale znow wszystko zaczyna miec rece i nogi i spkoj. Dzieci juz chyba prawie zdrowe (Julik pokaszluje jak goni a Alisi cos w nosie furczy) wiec mam nadzieje ze nasze wroclawskie spotkanie dojdzie do skutku o ile Elvie sie nie pokomplikowalo ? ;)

Aniez mam nadzieje ze psina sie szybko pozbiera po zabiegu.

Elvie super ze klub zapowiada sie fajna alternatywa.

Gosiu bardzo mi przykro...szczere kondolencje przesylam.

Aniam widzialam ze fajnie sie dzieciaczki w schronisku bawily :)

Maonka no to mlkda daje czadu z gustem obuwniczym :D w sam raz by za Leosiem biegac w szpilach :D

Ostatnia edycja:
Hej

Melduję że żyję ;-)wyprostowałam się a to mega sukces ;-)leki pożeram w ilościach hurtowych bo funkcjonować jakoś muszę i przyzwyczajam się do życia z bólem :-(Czekam na konsultację z neurologiem z Wrocławia i zobaczymy , oswajam się z myślą operacji :no:

Dziękuję moim dobrym duszkom Aniez,Izabeli i Moni za sprawdzanie czy puls mam odpowiedni i z jaką prędkością doczłapię się do telefonu ;-)jakoś się wam odwdzięczę czekajcie na dostawę jajek i piersi :-D
Pozostałym kwietniówkom też dziękuję za dobre myśli , wszystkie doszły bo się wyprostowałam, działa wasze mieszanie w garach ;-):-)

Zmykam nadrabiać , sama jestem ciekawa jaki temat dominował jak mnie nie było, ale chyba już się domyślam :-p;-)

Witam
I po spotkaniu już mam :-(
Alicja rozchorowała się. Nic na to nie zapowiadało. Odbierając ją z przedszkola wszystko było w porządku. Poszłyśmy na spacer, w domu ładnie się bawiła, dopiero wieczorem mówi, że jej zimno i chce się zagrzać pod kołderką. Sprawdziłam temp 37,5. Później wstała o 22 i już 38,4, więc wszedł do akcji ibum. Później gorączka spadła do 37,5. Ale już o 5 było 39. I teraz też ma gorączkę 38,5. Więc dzwonię do przychodni :-(

Gosieńko dobrze, że już się spioniozowałaś

Witam,
Gosieńko jak dobrze cię widzieć :tak: cieszę się że fluidy dotarły :tak:
Maonko zdrówka dla Ali!
Gosiu myślami ciągle z wami :tak:

Kurcze po wczorajszym fitboxie znowu mnie boli oddychanie ;-) :-D ale już nie tak bardzo jak w sobotę i boli tylko to :tak: więc liczę, że następnym razem będzie jeszcze lepiej :-p
Matko nic mi się nie chce... wczoraj jednak nie poprasowałam więc dzisiaj mam kumulację :baffled::cool: a pogoda taka że najchętniej w kosmos bym wysłała ;-) Od rana mam lagi myślowe...zapomniałam J. spakować śniadanie do szkoły :sorry::ninja2: ale już mu dowiozłam ;-) Dobra idę sobie zapodać jakąś herbatkę i śniadanie.

Witam się,
melduje że żyję. mam nawał roboty. Przepraszam, że nie skomentuje Waszych wpisów, ale czw i pt mam wolny bo lecimy z P do Anglii do jego siostry, a mam nadal audyt i tyle roboty, że nie ogarniam :-(
Wszystkim chorowitkom życzę dużo zdrówka.
Melduję, że u Nas wszystko dobrze. Q tfu tfu zdrowy, ugryzienia już mu prawie zeszły.

reklama
Tak jak myślałam forum motoryzacyjne nam się zrobiło ;-)

Elvie obycie z samochodem przychodzi z czasem więc wszystko przed tobą i zawsze trzeba brać pod uwagę , że samemu można jechać dobrze ale niestety wariatów za kółkiem jest mnóstwo:no: W sprawie Kamili podjęłaś dobrą decyzję, mam nadzieję ze nowa niania się sprawdzi ale widzę też że masz alternatywę w postaci żłobka więc jak by co to coś wybierzesz :tak:

Ella dobrze że z dziewczynkami już lepiej :tak:

Mamusia jeszcze ci nie gratulowałam Jasia :-) niech ładnie rośnie i pogłaskaj brzusio :tak: &&& za szybki remont :tak:

Aniez &&& za psiunie, niech szybko wraca do zdrowia . Jak Bartolini dzisiaj? Zuch z Kuby on podobny do Mateusza w tej kwestii też twardziel :tak: powiedz mu że jak się ciotka doprowadzi się do normalności to z nim na łyżwach pojeździ bo uwielbia :-)

Nata gdybyś chciała pogadać to znasz mój numer, jestem , czasem ktoś z boku potrafi coś doradzić albo przynajmniej się wygadasz :tak:

Isabela szofer powiadasz :-D najważniejsze że kasa wpadła :tak: Tosia mała rozrabiaka widzę w starszych chłopakach gustuje i dobrze :-DHelenka też najbardziej lubi się bawić na podwórku w przedszkolu z Frankiem z zerówki bo on podobno najlepiej ją kreci na karuzeli :-D

Anna jak Wiktor ? zdrówka dla niego i wcale się nie dziwię że się wkurzasz jak lekarz ma takie podejście :wściekła/y:

Maonka Alicja to chyba gustuje w takich samych butach co twoja siostra nie ? ;-)Dobrze że już czujesz się lepiej :tak:

gosia
[*] dla teścia, cały czas myślami jestem z wami :-( trudny czas przed wami :-(

Aniam super macie te wypady do schroniska:tak: Myślę, że dzieciaki będą zachwycone naszym zwierzyńcem, Kuba ich oprowadzi , nie zapomnij o kaloszach :-D

Agnieszka to nieźle imprezowałaś:-p dobrze że @ przyjechała ;-)

Filonka u nas nie ma problemu, nasze dzieciaki jakoś na równi nas traktują, wiadomo czasem zdarzy się głównie starszakom tekst że tata na więcej pozwala , ale ja specjalnie nie reaguję i sami po chwili stwierdzają że przegięli;-)

Basia ogromnie się cieszę z postępów Wiktora, zobaczysz terapie przyniosą skutek tylko czasu potrzeba ale ja wierzę że będzie dobrze i &&&& zaciskam :tak: Jak małż się czuje ?

Zielona powodzenia w pracy a z pisaniem tak szybko się nie zniechęcaj, czasem trzeba zacisnąć zęby na "duszkę " ;-)

Dorotko masakra jakaś :no: mam nadzieję że Paulinka już doszła do siebie. Buziaki dla was.

Wronka jak tam twój angielski ? bo ja już na dwóch zajęciach byłam i jestem mega zadowolona :tak:

Kici zapomniałam ci przedtem napisać że krem działa :tak: nic nie pisałaś jak Babcia się czuje ? no i co z psem mamy?

Sonia Marysia to agentka jak moja Helenka takie plusy ;-)posiadania rodzeństwa starszego, Helka ostatnio w aucie chciała coś powiedzieć a chłopcy ciągle jej przeszkadzali więc ona wypaliła " zamknijcie mordy " :szok:

Więcej nie doczytam bo mi plecy nie pozwalają.
Pozostałe kobietki pozdrawiam :-)

Do góry