reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Kittek, domowe spa powiadasz... Mi tez by sie przydalo, ale ze mnie nie kreci, to sobie odpuszcze. Dzis pogoda jednak sie skiepscila, do tego Kostka marudzi i wredna jest. Nic jej nie pasuje. Na przystanku, w autobusie, w windzie i gdzie tam jeszcze wskazywala na ludzi palcem i na caly glos mowila> MOM JA NO LIKE HIM/HER! Do tego jeczenie, ryczenie i podniosla mi cisnienie.

Musze sobie badania kompleksowe zrobic, bo podejrzewam ze mam niedoczynnosc tarczycy. Ciagle jestem spiaca i zmeczona, mimo tych szalenczych fitnesow i niewielkich ilosci zarelka ubogiego w tluszcze i weglowodany nie chudne, a raczej nieco tyje. Okres mam totalnie od czapy, stany depresyjne, wahania nastroju, cera tragiczna... Jutro chyba sie do jakiegos doka wybiore, niech da odpowiednie skierowanie.

reklama
kittek - udanych zakupów i pochwal się którą wybrałaś. Ja poluję na żakiet i ze 2 pary spodni powinnam kupić, a że mam -50% to skorzystam :)

zielona - daj znać, co Ci lekarz powiedział. Mam nadzieję, że to nie będzie tarczyca. Jak wytwarzasz za dużo hormonu stresu to też nie schudniesz. Równowaga musi być;-)

Ja już po spacerku, bo mnie Lucky przed 7:00 obudził:baffled: Reszta rodzinki jeszcze śpi, więc kombinuję co pysznego im na śniadanko zrobić:-)

Jakos skoncentrowac sie nie moge.

Agnieszka, piekne kiwi! Nie sadzilam, ze w Polsce da sie to wyhodowac, choc w warunkach szklarnianych pewnie tak... To jakos z nasion sie hoduje, czy z sadzonek? NO super!
Zielona pnącze nie jest w szklarni tylko normalnie po ścianie pomieszczenia gospodarczego sie pnie :tak: Wydaje mi się że to była sadzonka ale nie pamiętam bo pnącze ma już 20 lat;-) Pierwszy raz tak mocno obrodziło ale tutaj to pewnie zasługa pięknego lata (znaczy gorącego)

Kittek ta odmiana jest łysa jak na zdjęciu które wkleiłam :tak: A ze skórki i tak trzeba obrac/wycisnąć miąższ.
A Majeczka bardzo duża jest :szok:

witam się i spadam na śniadanko:-)

Anna oj jest tak, ze jak nie zrobimy tego operacyjnie, psina będzie mniej lub bardziej kulec do końca życia. Ryzyko jest zawsze, bo nie wiemy, jak gleboki jest uraz.
Dzięki za kciuki :) w poniedzialek będę wiedziala wiecej.

Dzieńdoberek :-)

Niewyspana jestem bo mam w domu mały szpital ;-)zachciało się babie kurczaczków to ma , dwa zostały podziobane przez inne i się zaczęło, jak kuraki poczują krew to jest nieciekawie:no: tym oto sposobem dwójeczka wylądowała w kartonie w kuchni , rany muszą się zagoić i do tego czasu mam pisklaki w domu ;-)Helka zachwycona, chodzi koło nich, wody dolewa, śpiewa piosenki tylko ja pół nocy nie mogłam spać bo tak piszczały ze je do góry słyszałam :rofl2:

Zielona no nie wiem czy taką przesyłkę mogę do ciebie upchnąć, ale mogę spróbować ;-)Już sobie wyobraziłam Babcię Zieloną nawlekającą grzyby na sznurek :-D Rób badania bo z tarczyca nie ma żartów.

Aniam widzisz u nas nie ma takiej opcji z liśćmi i gałęziami :no: w sumie kiedyś udawało mi się coś tam przemycić do śmietnika, ale teraz mam umowę na segregację a to się wiąże z posiadaniem kompostownika, tak go mamy bo są zwierzaki więc nie ma problemu;-) Zresztą nawet jeśli by była taka możliwość to u nas po śmieci przyjeżdżają raz na dwa tygodnie, a wiadomo ile liści i normalnych śmieci jest a kubeł tylko jeden i na bank by się nie zmieściło ;-)

Elvie udanych zakupów :tak:

Anna &&&&& za plany aby się wszystko wyklarowało :tak:

Kittek miłego balowania

Zmykam do pracy bo dzisiaj szał ciał w domu jak to przy sobocie, muszę trole zaangażować do wnoszenia drewna bo w drewutni już pustki , zamówienie obrobić;-) i jeszcze obiecałam Helence spacer do lasu na Sokołownik bo żołędzie chce znowu pozbierać :rofl2:

Witam , przepraszam że długo się nie odzywałam ale poprzedni weekend spędziliśmy rodzinnie w Augustowie było bardzo fajnie odpoczęłam, zrelaksowałam się. W poniedziałek Natalka poszła do przedszkola a już od wtorku jest chora ma okropny kaszel ,suchy i duszący, najbardziej dokucza jej w nocy i nad ranem do tego temperatura. Inhaluję ją Nebbudem i podaje Elofen w syropie ale poprawy nie ma a nawet momentami jest gorzej. Byliśmy na wizycie kontrolnej i dostaliśmy receptę na antybol od krztuśca jeżeli do jutra kaszel się utrzyma to wprowadzamy antybiotyk :-( ja już mam dosyć tych chorób.

Agnieszka piękne to kiwi
Elvie pamiętaj że obiecałaś, że jak będziesz miała auto to odwiedzisz wszystkie kwietniówki :tak::-)
Zielona zbadaj się koniecznie i daj znać jakie wyniki.
Kittek super, że udało ci się wszystko zawodowo poukładać. Dzięki za link do legginsów , skorzystałam i kupiłam dwie pary Kolorowe legginsy ze spódniczką TUTU 110-116 (3599322627) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Jesienne legginsy ze spódniczką TUTU 110-116 (3595578670) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Natalce ku memu zdziwieniu w rozmiarze 110/116 rośnie mi modelka.
Annaoj &&& oby plany się zrealizowały, doczytałam ,że nową pasję cukierniczą w sobie odkryłaś. Super:-)

Basiu dobrze że W już wyzdrowiał. Oby choróbska już was zostawiły w spokoju.
Isabella jak tam Tosia? Mam nadzieję że to cholerstwo już was opuściło.

9:25 a mój Maciuś nadal śpi, wybudzał się w nocy bardzo, więc niech odpoczywa, bo nie ma nic gorszego jak zmęczony król:-D

A ja racuchów z Lenką nasmażyłam, młoda uwielbia zabawy w mące, więc dzielnie przesiewała i mieszała, tylko z jedzeniem u niej gorzej. Teraz tańce uskutecznia i operuje z tatusiem lalkę, której urwała nogę, a ja zaczynam taniec z mopem;-)

W planach mam wyskok z młodą do kina na baję jakąś. Jak nie w tym tygodniu to w przyszłym.

cześć dziewczyny

ja to jestem gapa wczoraj pod sklepem wysiadałam z samochodu byłam bardzo zamyślona i niestety oparłam się o samochód prawą ręką a lewą chciałam zamknąć drzwi i co uderzyłam w kciuk prawej ręki i to tak mocno że rozcięłam i utłukłam że pół paznokcia mam czarne i bardzo spuchł mi kciuk. Boli jak ch***

Wiktorek rozrabia ale w normie ale na szczęście po dwóch dniach w przedszkolu niczego nie przytargał choć widzę że jest bardzo osłabiony po akcjach rozrabiania robi się bardzo zimny widać że nie wszystko jest jeszcze ok.

Dostaliśmy propozycję od Logopedki z przedszkola że może zająć się indywidualnie Wiktorkiem aby trochę poprawić jego wymowę . Chyba się zgodzę , zajęcia miałby raz w tygodniu 30 min za 25 zł.

maonka cierpliwości i siły życzę do ząbkującego szkraba

gosieńko Helenka jest przesłodka

filonka witaj super że Kacper tak ładnie reaguje na przedszkole

Agnieszka aroniówkę powiadasz szkoda że nie mieszkasz gdzieś bliżej:-D Kiwi faktycznie wyglądają bardzo smakowicie aż ślinka cieknie.
Od szkarlatyny lepiej trzymać się z daleka

Annaoj
przecież dopiero co urodziłaś ty naprawdę super wyglądasz. Fajnie że tak wam się ułożyło z tym sanatorium

wronka
ja też chyba wyrodna matka jestem bo też biega jeszcze w tej jesiennej lżejszej ale on rano właściwie przebywa na dworze tylko minutkę jak niosę go od samochodu do przedszkola a potem jak wychodzą to już temperatura jest wyższa i nie trzeba mu aż tak ciepłej.

zielona jak ja wam zazdroszczę tych 25°C, choć mniej bólu głowy . Pewnie że zrób sobie badania, lepiej widzieć ale może to jednak nie tarczyca trzymam kciuki za wyniki

onka witaj

mamusiu zdrówka dla Natalki

aniam ja nie skrobię bo mam w garażu jak to przyjemnie jak nie trzeba się z rana tak męczyć:-)

Aniez
to dobrze że u Kuby nic się nie rozwinęło. Biedna psinka oby operacja jej pomogła. Co do antybiotyków to też jak nie muszę to nie podaję ale czasami nie ma innego wyboru jak już nic nie pomaga innego

elvi super że jesteś zadowolona z autka szybko się przyzwyczaisz. Zdrówka dla dzieciaczków i dla ciebie oby to nic poważnego było.

kittek takie domowe spa na pewno poprawia humor:tak:

Ostatnia edycja:
cześć wszystkim
Sezon przeziębieniowy otwarliśmy:baffled: Alicja w nocy gorączki dostała i rano gardło i szyja ją bolały, mam nadzieje, że to zwykłe przeziębienie, a nie bostonka. Zaaplikowałam specyfiki różne i zobaczymy. Przed kwadransem zasnęła i dobrze, bo wypoczęty organizm będzie miał siłe walczyć. Niestety czułam, że tak będzie, przez prawie cały tydzień wcześnie wstawała, bo koniecznie chciała z B Igora zaprowadzać do szkoły, a wieczorem ona niestety później od Młodego chodzi spać. No nic, mam tylko nadzieje, że się nie rozwinie paskudztwo.
Czekam na B, pojechali z Igorem na rozpoczęcie roku akademickiego i śmigam na spacerek, taki piękny dzień. Jak wrócę za ciasto się biorę, bo jutro gości mamy z okazji dzisiejszych imienin Igora. A że dzisiaj też znajomi mają wpaść to czasu za wiele nie mam.
Elvie może tylko przemęczony organizm masz i dlatego padłaś.
Zielona przebadaj się koniecznie i daj znać.
Kittek dobrej zabawy. Fajnie, że Maja już do przedszkola mogła wrócić. Pewnie wcale3 z weekendu niezadowolona;-)

Anna oj jest tak, ze jak nie zrobimy tego operacyjnie, psina będzie mniej lub bardziej kulec do końca życia. Ryzyko jest zawsze, bo nie wiemy, jak gleboki jest uraz.
Dzięki za kciuki :) w poniedzialek będę wiedziala wiecej.
Aniez daj znać koniecznie.
Udało Ci się podziałać z tym sanatorium dla chłopaków?
Gosieńka u Ciebie to cały czas się coś w zwierzyńcu dzieje i na lenistwo szans nie ma;-) A jak tam Wasz szczeniak? Pewnie już wielki pies.
Mamusia zdrówka dla N.
Basia a może na prześwietlenie podjedź. Jak mocno walnęłaś mógł Ci paliczek pęknąć, czego oczywiście nie życzę.

dobra uciekam, miłej soboty, a gdyby jutro się nie udało mi zajrzeć, to weekendu całego

reklama
Elvie jak już auto opanujesz to zapraszam , uchwyt a co to jest :-D:-D

A ja dziś na imprezę babską śmigam .
Także pewnie dopiero jutro wpadnę . Nasz lokal przenieśli w nowe miejsce .

Do góry