reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzień dobry kochane! Ale dziś okrpna pogoda, miałąm jechać samochodem do lekarza,a le pojade taksówką. Czy Wam też dretwieja palce u nóg i rąk, tak mam od 2 dni, niezależnie czy jest dzień czy noc. Już sie nie mogę doczekać 16.15, mam nadzieje ze bedzie wszysytko porzadeczku. Jak wróce to napisze, miłego popołudnia

ticker.php

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kształtami brzuszków w ciązy - bo właśnie moja koleżanka była u mnie i powiedziała, że brzuszek do przodu, zgrabny jest na dziewczynkę a jak się bardziej rozchodzi na boki to że chłopczyk. U mnie by to pasowało. A u was jak ?? (te które już znają płeć oczywiście:-))

Cześć Dziewczynki :-)
No i ja już po USG. Jestem bardzo zadowolona bo trwało 20 minut i lekarz zbadał dosłownie wszystko! i podsumował badanie stwierdzeniam "oby same takie ciąże były" :-D Wszystko jest super!!! Wszystkie parametry organy itp nasza Dzidzia ma doskonale w normie! :-D Waży juz prawie 500g! :szok::szok::szok: szok dosłownie! Nie da sie powiedzieć ile ma w całości bo jest już za duża :-D Stópka 3,65cm, kość udowa 4,12cm, obwód główki 20,25cm :-) No poprostu kawał baby!!! :cool2: bo jednak lekarz potwierdził- będzie dziewuszka! Widzieliśmy jak Mała ssie kciuk, mach anózkami a nawet się uśmiecha!!! :-D:-D:-D a teraz sami chodzimy uchachani i szczerzymy się bez powodu jak głupi do sera :sorry::laugh2: Jedyny minus to to że ułozona była tak że nie miało sensu badanie 3D więc mamy tylko 1 filmik z 3D (na którym mruga oczkami i sie uśmiecha) a tak wszystkie są w 2D, ale i tak super! Najważniejsze jednak że rośnie zdrowo i oby tak dalej! :tak:

Co do wyboru imienia to u nas też są wielkie myślenice i nie mamy żadnej decyzji :confused2: Może Emilka albo Lenka...albo...Bóg jeden wie?! :sorry:

Aniołek wspomniała o dotykaniu brzucha- ja tez nie znoszz, żeby ktoś zwłaszcza "dalsi" mi ludzie to robili!:eek: wyjątkiem jest Mężuś - tu wręcz uwielbiam jak głaszcze mnie po "kuleczce" :-D

Ale się rozpisałam...ojoj...:-p Dobrej nocki Mamusie!

gratuluję dorodnej Córy!!! Lenka ładne imię :-)

eeee... nie chce dyskutowac co do wyswietlania sie tygodni suwaczka.... ja jestem w 18 tygodniu i 4 dniu ciazy wg OM... ale luzik??!!....
20cm?? - to bardzo duzo, to ciekawe ile ma caly bobas :)??...

na tym etapie główka jest jeszcze bardzo duża w porównaniu do reszty ciała :tak:więc to norma

Aniolek, to cos o strasznie mocnym zapachu to olejek kamforowy. I tak, mozesz swobodnie go uzywac. jesli w aptece nie dostaniesz oleku, mozesz kupic Vick, ktory stworzony jest na bazie olejku kamforowego, nastepnie wysmarowac nim klatke piersiowa. Innym pomocnym w oddychaniu srodkiem jest OLBAS OIL. Mozesz skropic nim poduszke, albo wymieszczac kilka kropli z goraca woda i stosowac inchalacje.

ja również gorąco polecam inhalacje z olbasa lub inhalolu mi bardzo pomogły w pierwszym trymestrze jak zdychałam :tak::-(

Dużo zdrówka życzę. Trzymaj się i kuruj

13x13 olać głupią babę - nie ma co się przejmować jakby na mnie trafiło to kazałabym jej pilnowac własnego nosa

Aga002 Szkoda mi tylko Szanownego bo jak tylko położy rękę na brzuchu nic się nie dzieję.Wczoraj widziałam ,ze bylo mu strasznie przykro więc obiecałam mu ,że jak tylko się urodzi i podrośnie to pozwolę jej/jemu skopać tatusia do woli :cool2:
- ale się uśmiałam hahaha:-D super tekst może sprzedam mojemu bo też nic jeszcze nie czuje a ja mu powtarzam że musi jeszcze z miesiąc poczekać bo w 7 m to już na bank poczuje malucha.

Ella1 Super że malutka zdrowa a to najważniejsze

Ja mam połówkowe w piątek po południu i też już odliczam dni i godziny mam nadzieję że z maleństwem wszystko w porządku to dla mnie najważniejsze
Co do wagi to ja nawet nie chcę patrzeć na wagę i tak normalnie mam nadwagę tak więc pewnie dobiję do 85-90kg co nie jest zabawne ale nie mogę przestać jeść.
Dzisiaj wnocy niestety wróciła zgaga budziła mnie ze trzy razy mam przy łóżku wodę i migdały to je podjadałam to daje chwilową ulgę i pozwala przynajmniej zasnąć.

nie martw się ja w pierwszej ciązy doszłam do 85kg i po rokuw róciłam do 62 kg :tak:

dzień dobry mamuśki. och u mnie też dziś wietrznie strasznie no ale nawet nie tak zimno jak się spodziewałam wyglądając przez okno, chyba że ja się tak ciepło ubieram i nie czułam tego zimna :-)
Mi noc mineła nawet spokojnie, budziłam się kilka razy(ale to już chyba norma) jednak w miarę szybko zasypiałam. Rano tylko jak T. wstał do pracy to maleństwo zaczęło sobie szaleć i nie chciało dać mamie zasnąć. Później uaktywniło się po śniadanku, to pewnie kakao tak na nie zadziałało:-D
Ja juz godzinę spędziłam nad żelazkiem i postanowiłam zrobić sobie przerwe i zajrzec na nasze forum od którego i ja się powoli uzalezniam.

Zgaga mnie nie męczy, w sumie to nawet nie wiem co to bo nigdy nie miałam i mam nadzieję że mnie minie.

Amorek trzymam kciuki za wizytę.

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kształtami brzuszków w ciązy - bo właśnie moja koleżanka była u mnie i powiedziała, że brzuszek do przodu, zgrabny jest na dziewczynkę a jak się bardziej rozchodzi na boki to że chłopczyk. U mnie by to pasowało. A u was jak ?? (te które już znają płeć oczywiście:-))

A ja myslę, że to jednak od budowy ciała kobiety zależy jaki będzie miała kształt brzuszka.

A zapomniałam dzis połóweczka mi wyskoczyła, jak fajnie, chyba dziś bedzie co świętować.

ticker.php
tez mam dziś wizytę u lekarza :( idę na 18:10,
może zechce zerknąć między nóżki... :tak:
gratuluje połówki!!!!!

ja na razie nastawiam się na chłopaczka
i jeśli chodzi o imionka to podoba mi się na razie:
Tymoteusz i Wiktor, ale mój mąż kręci nosem na oba, wolałby Patryka, rodzicom i teściom nawet jeszcze nie mówię, kłamię ich, że jeszcze nie mam opcji, bo po co mi przedwczesny stres ich reakcjai i gadaniem?

Witam się dziewczyny:-).
Mała śpi więc mam chwilke żeby Was poczytać:tak:. Ale pogoda u mnie okropna, pada i pada:-(.
Co do tego obmacywania brzuszka to też tego nie nawidze, jedyne dwie uprzywilejowane osoby to M i moja córcia a cała reszta po łapach dostaje:-D:-D:tak:.
Wesoła mnie zgaga strasznie męczyła w poprzedniej ciąży ale tak po 30 tygodniu dopiero;-). Teraz na szczęście jeszcze nie mam, strasznie tego nie lubie!!!!!
Aniam141 mam nadzieję że chlebuś się udał:-):tak:.
Amorek52 mi paluszki nie drętwięją. Trzymam kciuki za wizytę, napewno wszystko będzie dobrze:-), no i gratuluję połóweczki:tak::tak::-).

witam ja dopiero usiadlam i moge chwiule odsapnac.... u nas taka pogoda ze zal z lozka wychodzic.... ja sie cos marnie dzis czuje bo gardlo mnie boli mam nadzieje ze sie nie rozkladam...:-:)-(

reklama
tez mam dziś wizytę u lekarza :( idę na 18:10,
może zechce zerknąć między nóżki... :tak:
gratuluje połówki!!!!!

ja na razie nastawiam się na chłopaczka
i jeśli chodzi o imionka to podoba mi się na razie:
Tymoteusz i Wiktor, ale mój mąż kręci nosem na oba, wolałby Patryka, rodzicom i teściom nawet jeszcze nie mówię, kłamię ich, że jeszcze nie mam opcji, bo po co mi przedwczesny stres ich reakcjai i gadaniem?

mnie sie Tymek podoba ;) moj Tom tez przy pierwszym krecil nosem bo chcial sam wybrac a ja od dzieiaka wiedzialam ze bedzie Kacperek ;)

Do góry