reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam niedzielnie
Wczoraj z B czas spędzałam, miał wolną sobotę, co mu się dawno nie zdarzyło. Popołudniu gości mieliśmy i tak zeszło do wieczorka. Upiekłam 2 ciacha. Naprawdę zaczynam myśleć, że hormony na głowę mi się rzuciły, bo jakby mi ktoś powiedział, że tak się na pieczenie nakręcę, to bym po głowie popukała.:sorry2:
Dzisiaj mieliśmy wybrać się rodzinnie na grzyby, tzn ja z W spacer, ale w końcu Igor dał popis i B pojechał tylko z Alą :baffled: I posiedział w swoim pokoju, przemyślał, przeprosił, znowu usłyszałam "że więcej nie będzie", zobaczymy na jak długo.
Gosieńka czyli dzieci ci przybyło;-) Tekst Helki mnie rozbawił.
Na te pomordowane to ja też bym się chętnie załapała, szkoda, że Ty tak daleko. Na poważnie już się rozglądam za "dostawcą" mięska pod kątem W. Te 6-7 miesięcy szybko zleci, a to niestety nie tak łatwo. Stare źródła się pokończyły.
Elvi Lenka mnie rozbawiła. Bawcie się dobrze. Apropo samochodu to mój nadal Xsarą zwę, poprzedni model był Xsara Picasso i chociaż ten to C4Picasso i tak pozostał Xsarą. Ciekawa jestem jakie Ty znajdziesz zdrobnienie.
Basia zdrówka dla W. Faktycznie masz kumulację, mogę tylko pocieszyć, że 35t to już raczej bezpieczny, jeśli dzidzia nie jest bardzo malutka.
Monia zdrówka dla L.
Wróciłam i jestem bardzo zadowolona ze zmiany :-) mężowi się podoba, jest to blond, kładziny pasmami, więc na dole jest jasny, ale jak już na twarzopaszczy Zielonej pisałam, nie mam sprzętu, żeby oddać go na focie :p Bardzo mi się podoba. Siłą jego jest to, że nie kładziony balejażem, który jest męczący i w zasadzie coraz rzadziej się go robi.
zaintrygowałaś mnie, bo ja balejaż ostatnio robię, ale już mi się znudził i jakoś mi nie pasi
Ella zdrówka.
Kittek ależ Ty masz energii, normalnie dwie osoby co najmniej można by obdzielić Twoją pracę.
Ciastka nie polecę, bo takie średnie wyszło, czegoś innego się spodziewałam. Będę dalej poszukiwać.
Aniam widzę, że Ty jak ja, na "rolnika" się nie nadajemy. Jak żył dziadek B, to króliki tylko raz poszłam karmić, bo potem mi w gardle stawały. ;-)
Aniez daj znać co tam z psiunicą?

spadam, miłej niedzieli

reklama
Wróciłam z promocji, pole golfowe cudne, jedzenie a szczególnie desery mega smaczne, VIPowie sympatyczni i bosko ubrani - kobaltowe, zielone i koralowe spodnie + trampki = zajefajny zestaw! Bakcyla nie złapałam, ale M. z mężem mojej koleżanki się już na golfa umówili:-D
Zmykam szkraby ogarniać, bo M. moją siostrę i mamę odwieźć musi.

Annaoj - oj tak , na farmerów się nie nadajemy :-D:-D

Gosieńka dzięki za nakreślenie tematu . Widzisz jak ja się znam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Elvie golf fajna gra . mam ubranie do golfa i piłki :-D:-D

Trampolina schowana i cały osprzęt ogrodowy też . z bańki już mamy . jutro jeszcze do roboty i wolne :-D
Już się na czwartek z przyjaciółką w wawce umówiłam . Przyda mi się wolne . Nadrobię zaległości towarzyskie i w końcu może dom ogarnę .

annaoj kce - a co dobrego piekłaś?

aniam - o proszę.. to kiedy do wro wpadasz? Zapraszamy!

Moje szkraby zakatarzone mniej, ale kaszlą. Zadzwoniłam do lekarki i nas jutro przed wszystkimi przyjmie, czyt. mamy być na drugim końcu Wrocka o 8:00. No, ale lepsze to niż czekanie do wtorku.

Witam wieczorkiem

Helenka padła a chłopcy pewnie jeszcze trochę posiedzą ale lapka nie chcą więc ja go przejęłam ;-)

Anna w sumie to dało by radę do ciebie je dostarczyć tylko musiałabyś zagadać z Agnieszki małżem bo on często w nasze regiony jeździ , wtedy ubiłabym więcej szt. i najwyżej byś sobie od Agi odebrała :tak:do niej masz chyba z 30 km nie ? Jak by co to nie ma problemu :-)

Aniam w sumie to twoje myślenie prawidłowe, bo prawdziwy rosół powinno się robić z kury albo z koguta :tak: Jak masz więcej czasu to rzeczywiście wpadaj do Wrocka na jakieś spotkanko :tak:

Elvie widziałam w wiadomościach wzmiankę o tych zawodach golfowych :tak:myślałam że gdzieś was wypatrzę ;-)

Miłego wieczoru :-)

Witam się po leniwej niedzieli.

T jutro z Mają do lekarza jedzie bo coraz gorzej kaszle. Tęskni za przedszkolem żaba moja. Wczoraj chciała abym do pani Beatki albo pani Kasi zadzwoniła aby się dowiedzieć jakich nowych piosenek w przedszkolu panie uczą. Przed 3 tygodnie prawie codziennie jakąś nową piosenkę przynosiła albo wierszyk. Wspomina kilka dziewczynek i jednego chłopca z którym ostatnio podobno bitwę na fasolkę sobie przy obiedzie zrobili ;-) Mówi, że tak by chciała już się z nimi spotkać. Oby nic się z tego choróbska nie rozwinęło bo nam żyć nie da, ostatnio chciała abym zadzwoniła do przedszkola bo ona z Alą chciała porozmawiać.

Basiu tulę, kurujcie się.Zdrówka dla całej waszej rodzinki! &&&& za szwagierkę i jej dzidzię.
Elvie dużo zdrówka dla twoich szkrabów! Dawaj fotki tych przystojniaków z pola golfowego ;-)

Aniam ciesz się wolnością,jak możesz to wyśpij się trochę za mnie, please :) Co to zimowej kolekcji to poleć gdzie widziałaś jakieś fajne kurtałki, ja na kolekcję reserved zerkałam. Fajny granatowy płaszczyk dla Mai widziałam, ale muszę go na żywo oblukać. Za tydzień w większości sklepów -20% więc się wybiorę.:tak::tak::tak:

Annaoj a jak urodziłaś Alę albo Igora to tak nie miałaś z pieczeniem? Ja właśnie przez pierwszych kilka miesięcy po porodzie piekłam jak głupia, nie wiem czemu bo normalnie aż tak mnie do pieczenia nie ciągnie.

Annaoj, Aniam dołączam się do niefarmerowych, wrażliwiec ze mnie masakryczny. Ja mogę zwierzaki głaskać. Przypomniało mi się jak kiedyś Maję zawołałam do kuchni na gołąbki. Maja wpadła i jak zobaczyła zawartość miski gołąbków z sosem to mi mało pawia nie puściła. Od tamtej pory gołąbki to kotleciki w kapuście. Ja czasami mam fazę jak jem mięso i sobie wyobrażę, że ono wcześniej biegało po trawce to nie przełknę dalej i koniec.Nigdy nie zapomnę jak byłam u babci na wakacjach i świnki albo krówki zabijali, zawsze się z kuzynką uciekałyśmy aby tylko nie słyszeć. Także Gosieńko szacun bo ja bym gospodarstwo do ruiny doprowadziła.Ja to nawet z takim całym kurczakiem mam problem aby go na części pokroić i chyba mi nie przejdzie.:baffled::zawstydzona/y:

Zmykam bo jeszcze kilka sprawdzianów do sprawdzenia mi zostało.
Kolorowych snów!

Ostatnia edycja:
Kittek luknij w C&A nie wiem jak w tym roku ale ja mam dla OLki super płaszczyk puchowy .

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/p...m. 92-128/Kolekcja/Kurtki i płaszcze/115249/2

mam bardzo podobny do tego , ale czarny i z naturalnego puchy ten jest widzę sztuczny . Ale z tego co tu lukam to kurtałki mają całkiem fajne . No i tańsze niż w reserved .
HM lukałam i dla mnie lipa . Nie ma za bardzo na czym oka zawiesić .

Gosieńka , Aniez , Elvie - będę myślała co by się gdzieś wybrać , ale najpierw musze tu na miescu sprawy ogarnąć :) Do urzędu by się przydało wybrać , co by na paliwo chociaż było :p

kittek - ja tam w pracy bylam a nie focic, poza tym bylam pod ochrona hehehe a poza tym nikt mi w oko nie wpadl, tylko stroje podziwialam i pasje:-D

gosienko - studio bylo przed glownym budynkiem, widzialysmy je z tarasu, bo my bylysmy w budynku - tam taki wygwizdow ze tylko co musieli to z budynku wychodzili, reszta ogladala relacje stojac w ciepelku:-)

zimno mi a lucky na spacer chce isc - ktoras chetna??;-) chyba M. cos obiecam to moze mnie wyreczy:-D:-D:-D

kittek - a jesli o miecho chodzi to mam podobnie, kurczaka nie pokroje bo mam wrazenie jakbym niemowlaka kroila - serio! i moja ciocia ma tak samo. w ogole my miesa bardzo malo jemu y jesli jut to tylko cycki indycze badz kurze, a zgodnie z nasza grupa krwi (a rh+) powinnismy calkowicie wyeliminowac.

reklama
witam
Dzięki za wszystkie rady z naleśnikami, następnym razem wykorzystam. Dodam jajeczko więcej i mleko na pół z wodą gazowaną.

A nasze autka nie miały imienia, ale za to mieliśmy: aligatora, srebrnego lisa. Kurcze obecne dwa auta nie mają nazwy, czas to zmienić. :-D
Tak się zastanawiam czy nie wozić Alę na zajęcia taneczne, już się zaczęły od 2 tyg, ale będę dzwonić do babeczki czy jeszcze można. Rytmiki nie mają, więc wyszalałaby się choć raz w tyg. Do tego zajęcia za free, gmina organizuje. Musiałabym tylko zawieźć ją i czekać 1,5godz. Mieliśmy ją zapisać na naukę pływania, ale cena nas odstraszyła, 6 lekcji 240zł, a co się może nauczyć w 6 lekcji, chyba oswojenia z wodą. Więc te tańce chyba będą lepsze na tę chwilę. Tylko zobaczymy co ona na to, czy będzie chciała.
Annaoj ale Cię wzięło na te ciasta :-)

Do góry