reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosieńka to oklaski dla Ciebie. Pewnie teraz podwórko całe w błotku po wodzie z basenu. Kaloszki pójdą w ruch.
Też się nie zgadzam z Elvie, wydaje mi się, że jest lepiej z każdym podcięciem. A jak wrócę do zdjęć sprzed roku to różnica diametralna. Więc wydaje mi się, że warto teraz ścinać, dopóki chce. Ale coś do uszek by się przydało, żeby nie wyglądała na chłopca. ;-)
Uwielbiam naleśniki, ale nie umiem ich robić. Nigdy mi moje nie smakują, ale czasami z braku laku robię. Nie wiem czy to wina patelni czy raczej ciasta. Dajesz jajko do ciasta?
Elvie wypróbujemy. Takiej jeszcze nie piłam
Mamusia to się ciesz, że mało przybrałaś, łatwiej będzie wrócić do formy

Zamówiłam na prezent dla siostry przepiśnik od Akaaty. Wiem, że niektóre z Was mają. Jest śliczny, więc polecam akaatowy zakątek Aż żałuje, że sobie nie wzięłam.

reklama
gosienko - ja mam włosy liche mimo, że mi podcinali regularnie. Moja siostra miała liche, nikt jej nic nie robił, zwyczajnie rosły sobie i ma teraz tyle kłaków, że 3 głowy mogłaby obdzielić.

Poradnik perfekcyjnej pani domu przeglądam i stwierdzam, że głupi nie jest. dzisiaj wywaliłam WSZYSTKO z mebli kuchennych, wszystko pomyłam, zbędne rzeczy wyrzuciłam (2 wielkie wory) i poukładałam na nowo systemem perfekcyjnej. Poprzestawiane przy okazji sporo rzeczy mam i oleju później szukałam, ale pięknie jest i test białej rękawiczki w kuchni można robić. Dzieci spały, Kamila mi okna pomyła i pomogła, więc sprawnie poszło. Lecę teraz z praniem walczyć.

mamusiu - ja z Maćkiem też do 5 miesiąca nie tyłam, brzuch już w czwartym z tego co pamiętam był widoczny. Przybrałam łącznie 16kg więc o 2kg mniej niż z Leną a zrzucić już mi nie jest tak łatwo i ciągle piątkę nadwyżki mam, więc się ciesz i dbaj, bo jak dbasz - tak masz;-)

Zielona - jak poszukiwania pracy?

wronia - laski komentują i ciągle mi na fejsie wyskakujesz. Stwierdzam jednak, że w rudych mnie się bardziej podobasz i taka z pazurem babka jesteś, a ten ciemny choć śliczny lat dodał i jakoś tak na smutną wyglądasz. następną fotę poproszę z uśmiechem nr 5 ;-)

Plan zrealizowałam, ciastko wyszło pyszne. Ja nie wiem co się ze mną stało, nigdy nie piekłam. B dzisiaj zaczął żartować, że jeszcze 4 dziecko musi mi zrobić, wtedy to już pewnie wsio w domu będę robić;-)
Hej:-)

Zaspałam dzisiaj do pracy heheheh, ale ponieważ szef ma urlop to i się za bardzo nie spieszyłam:-)
Wronia jak mojej szefowej nie było, to też zawsze rano na zakupy jeździłam;-)

Co do dzieci... nie ma niegrzecznych. Kuba do tej pory np. u lekarza wszystko rusza, organoleptycznie musi poznać i tyle. Jak mi ktoś jedzie z tekstem, że niegrzeczny, to ma przechlapane :p bo ja nienawidzę takich ocen. Tak samo nie oceniam innych przypadkowo spotkanych dzieci. Ot małe żywczyki. Gosia- olej to i tyle. Mati po prostu jest ciekawski i wszędobylski, każdy z nas ma zresztą lepsze i gorsze dni, więc jak jakaś baba leci z tekstem, że męska ręka by mu się przydała, to nie daj się zdołować... może jej by się przydał kurs z dobrego wychowania :p
też nienawidzę jak ktoś ocenę Igorowi wystawia po 5 minutach w jego obecności

Anna ja się zastanawiam czy na ogrodzie nie zrobić plantacji z melisą w środku z wkładką z odpowiedniego ziółka ;-)będę wtedy wszystkie kwietniówki zaopatrywać :-D
na takie ziele zbyt na bank będziesz miała:-)

Gosia i co pomaga?;-) Tekst Matiego mnie rozwalił.
Żeby nie był już skończyłam :tak:plan ambitny, ale zrealizowany w 100 % :-) Teraz proszę o oklaski ;-)

Elvie z czego kupujesz syrop do kawy. Ja polecam Tiramisu syrop, daje taki fantastyczny posmak.

Na takie coś dzisiaj trafiłam
MaMy Kalendarz / planer rodzinny organizer roczny - Gry edukacyjne dla dzieci, wychowanie i obowiązki - Pomysłowa Mama
bardzo mi się podoba, tylko kurcze szkoda mi kasy.

miłego wieczorka

cześć dziewczyny

u mnie dalszy ciąg opowieści dziwnej treści , mały obudził się w środku nocy z temperaturą 39,2 st. no i oczywiście od dzisiaj siedzę z małym w domu na zwolnieniu lekarskim jako że mały ma zapalenie gardła - walczymy dzielnie z gorączką. Niestety mały nic w ogóle nie chce jeść mój bidula. Musiałam też odwołać zajęcia z SI

monia u mnie to już nie parami a stadami chodzą wrr:wściekła/y:
Ja też nie rozumiem dlaczego tak małe dzieci są maltretowane co one biedne winne

nata zdrówka życzę

gosia będzie dobrze zobaczysz Hania na pewno szybko się przyzwyczai. Co do niegrzecznego zachowania to w pełni cię rozumiem, chociaż u nas czasami mały ma takie fazy że wszystko jest na nie i wszystko mu nie pasuje- skutek awantury i histerie na szczęście coraz rzadziej

Aniam pewnie że musisz poznać kawalera:-) a Olcia jak widać rezolutna dziewuszka po mamusi

mamusiu
gratuluję połowinek

gosieńko
a ja ci zazdroszczę tej katarynki choć nasz też coraz więcej mówi ostatnio mnie nawet zaskoczył bo przyszedł do mnie i zapytał "mamo gdzie jest piłka "
Brawa za zrealizowanie planu;-) Ja też często mówię sama do siebie:-D

wronka
też uważam że już jak kupować jakiś prezent to tylko symboliczny

Aniez
popieram w pełni niektórzy powinni się czasem w język ugryźć zanim coś powiedzą

annaoj
mam nadzieję że spacer udany, ale mi smaka narobiłaś

maonka
co do włosów to nie mam pojęcia czy ścinanie coś daje

elvi
to tak z rozpędu zapraszam do mojej kuchni bo do perfekcji to jej dzisiaj daleko zdecydowanie

no to dupa zimna - jestem chora
Właśnie wróciłam od lekarza z tygodniowym zwolnieniem w ręku

Julka dała dzisiaj popis w przedszkolu - najpierw schowała się w innej sali - Pnie Jej szukały dobre pół godziny, a potem podrapała jedną z Pań - nie potrafi wytłumaczyć dlaczego tak zrobiła - ma karę na bajki i słodkości.

Gosienko - oj tam od razu wymęczyłam Mariusza - widziłay gały jak brały - nie zaczęłam się wspinać po ślubie tylko naście lat przed nim.

annaoj kce - pierwszy raz kupiłam, taki: SCHWARTAU syrop do kawy Caramel - 200 ml | niemieckie produkty w sklepkratka.pl Na opakowaniu pisze, żeby dawać 1-2 łyżki, ale wg mnie 1 mała łyżeczka w zupełności wystarcza, bo jak dałam 1 dużą to wylałam do zlewu słodziznę.

basia, nata - oby choróbska szybko poszły precz!

Dziewczyny Lena nie chce przepraszać, nawet staniem w kącie nie jestem w stanie od niej tego wyegzekwować. Młoda popchnie lub uderzy młodego, nie jakoś specjalnie, ale nie pomyśli i młody leży i wyje. Tłumacze jej, że źle zrobiła i że ma przeprosić Maciusia, ale ona milczy i tego nie robi. Idzie więc do kąta i po kilku minutach znów rozmowa, tłumaczenie i prośba o to by przeprosiła Maciusia i nadal nic. Potrafi w tym kącie do upadłego stać. Macie jakiś pomysł jak przepraszanie jej do głowy wrzucić? M. wziął Maciusia i ogląda z nim bajki a młoda w ramach kary oglądać nie może więc się swoimi sprawami zajęła i w nosie ich ma. Zwyczajnie obserwuje i milczy.

Ello.

Elvie, jak bedziesz ja zmuszac do przepraszania, to uzyskasz odwrotny skutek. A nawet jak zacznie przepraszac, to i tak bedzie to robic mechanicznie, nie czujac przy tym ani skruchy, ani sensu w tym nie widzac. Najskuteczniejsze jest mowienie czegos w sensie: jesli kogos bijesz, to ktos placze, bo go boli. Poza tym lepiej jest dziez¿ciakowi mowic, ze (na przyklad) biega sie na boisku, zamiast NIE biegaj po ulicy.

Pracy jak nie bylo, tak nie ma. Zmykam juz;-)

hej
edit. dzisiaj świętuję połówkę :tak::-) aż sama jestem zaskoczona

Mamusia, gratuluję :-) jeszcze tylko pół i już będzie maluszek :-)

kochana mamusiu chcę się do ciebie przytulić więc przestań zmywać

hehe, aparatka...zioła Gosienko są ponoć zdrowe, wiec kto wie czy to nie jest słuszny pomysł ;-)

Info dla Wrocławianek w imparcie są przedstawienia dla dzieci, wstęp po 5 zeta :) moje idą jutro z przedszkolem na Czerwonego Kapturka i może dzisiaj z tatusiem na Świnki Trzy :p, o ile bilety złapię, no i może na coś w niedzielę (tak rodzinnie). Akcja od dzisiaj do niedzieli. Więcej Międzynarodowy festiwal teatrów dla dzieci - Wrocław 26-29 września
Ziewam jak smok... biorę tę moją drugą kawę w łapę i do roboty...

ciekawa sprawa, a znalazłaś gdzieś program, bo cos na tej stronce nie mogę wyklikać...jakby niepodlinkowany :sorry:

Mam dzisiaj w planie zapiekankę makaronowo-szpinakową i już na samą myśl ślinotoku dostaje. Jak Wiktor pozwoli to chciałam jeszcze ciastko z brzoskwiniami zrobić, bo kumpela dała ekologicznych niepryskanych, a dzieciaki jeść coś nie chcą.

Anna, ja Cię podziwiam. Świetnie dajesz radę kobieto. A idziesz w 4-tego potomka ?

JMonia- nie ma takiej kary dla takiego zwyrodnienia.

no nie ma niestety, nie ma.....................

Witam:)
Ostatnio jedna przyszła się żalić, że ona do pracy chce iść i żeby jej nikt za to nie płacił, ona może 5h pracować jak dzieci w szkole, bo jej mąż od wszystkiego panie pozałatwiał i ona się nudzi:szok: Ciotka jej załatwiła układanie książek w bibliotece:-D

hehe, jakby się jeszcze nudziła, to może do mnie przyjechać chałupę codziennie ogarnąć....za darmo oczywiście :-)

więc mówię: -żeby nie można było sobie poradzić z dwójką małych dzieci.
Na to Mati : - Mamusiu, ale ty sobie świetnie poradziłaś! nie martw się.

no widzisz, i to jest prawdziwa nagroda :-)

no to dupa zimna - jestem chora

Zdrowia !

Ja się na 4-6 styczeń nie piszę, za zimno, za daleko i za krótko jak dla mnie.....

Dziewczyny Lena nie chce przepraszać, nawet staniem w kącie nie jestem w stanie od niej tego wyegzekwować. Młoda popchnie lub uderzy młodego, nie jakoś specjalnie, ale nie pomyśli i młody leży i wyje. Tłumacze jej, że źle zrobiła i że ma przeprosić Maciusia, ale ona milczy i tego nie robi. Idzie więc do kąta i po kilku minutach znów rozmowa, tłumaczenie i prośba o to by przeprosiła Maciusia i nadal nic. Potrafi w tym kącie do upadłego stać. Macie jakiś pomysł jak przepraszanie jej do głowy wrzucić? M. wziął Maciusia i ogląda z nim bajki a młoda w ramach kary oglądać nie może więc się swoimi sprawami zajęła i w nosie ich ma. Zwyczajnie obserwuje i milczy.

ja myslę, że na niektóre rzeczy nasze dzieci sa jeszcze za małe po prostu...wiele przychodzi z wiekiem...na pewno trzeba tłumaczyć, duzo pytać (na zasadzie pytań otwartych), ale nie wiem czy jest możliwe wyegzekwowanie tego słowa...to kwestia rozwoju...H do wielu rzeczy dochodzi ra szybciej raz wolniej, ostatnio pięknie mówi dzień dobry i do widzenia, ale to zasługa D, który dużo z nią trenuje..."przepraszam" powie gdy chce, ale nigdy w emocjach...ja wiem, że do tego dorośnie, więc cierpliwie pytam, tłumaczę i czekam...

krokusy dziś sadziłam...a że ze mnie kiepska ogrodniczka, to będzie święto jak na wiosnę wyrosną...zostało mi jeszcze ich trochę, więc jutro cdn...

reklama
Maonka dla mnie to ścianie włosów to kit . Człowiek ma zaprogramowa ilość cebulek włosa . Tylko nie wszystko mu na raz wyrasta . A ścinanie tu nic nie da
Mit ścinanych włosów

Annaoj - fajny kalendarz . Co do aut , to mój J właśnie jeździ X6 Hybrydą 5 litrów w benzynce . pali to ok 20 litrów i zwija asfalt . CEl - zepsucie auta :-D:-D Dojazd i powrót do domu tym cudem kosztuje ponad 100 zł . Takie cuda tylko w ASO :-D

E;lvie ja załatwiłam SZymka " na brata " wzięłam go do siebie po tym jak przylał Olce i spytałam grzecznie czy chciałby żeby przyszedł Michał czy Radek , bo to też bracia i czy by chciał żeby oni mu przylali tak jak on zrobił to Olce . A oni są tak samo więksi jak on od Oli . Myślę że zakapował . Bo teraz nawet jak zrobi jej coś przypadkiem , to od razu ją przeprasza sam i mówi że to nie specjalnie .
MOże mało edukacyjne , ale spytaj jej czy by chciała , żeby np. córka Kamili ją uderzyła i jak by się wtedy czuła . I że tak samo czuje się młodszy od niej Maciek. Myślę że ona też robi to z zazdrości . taka próba zwrócenia na siebie uwagi . Jest czyn - jest reakcja z waszej strony .

Trójka już załatwiona , sama laska do mnie przyszła . Okazało się że pierwsze dziecko i nie wie co do czego . Powiedziałam jej więc jakie zasady panują w tym przedszkolu i jak to powinno wygladać i że chodzi o symbol a nie sponsorowanie nauczycieli . Także paniała :-D

Do góry