reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Siedze i grzebie w necie. Trafilam na cos co zwie sie nursery school i czesc jest za przyslowiowa zlotowke. Wyslalm juz kilka mailii z prosba ododatkowe informacje. Moze znajdzie sie jakies wolne miejsce.

Zielona, oj w tej kanadzie tez nie kolorowo...a niby tkaie zaplecze socjalne na dzieci...
Ella, mysle sobie, ze nie za fajnie jest dla nowo przybylych. Ale to w zasadzie wszedzie tak jest.

reklama
Ella, no u mnie zaczelo sie w kilka mcy po urodzeniu Laury, bylam wtedy mega szczupla i czesto w okolicy prawego jajnika robila mi sie twarda gula, ktora znikala po kilku minutach - cos jak skurcz... Szczegolnie bylo to widoczne jak lezalam na plasko...potem zaczelo bolec, takim ostrym silnym bolem, szczegolnie przy wstawaniu z siadu lub z lezenia...cos porownywalne ze wstawaniem w 3 dni po cesarce...ale tak jak mowilam - przechodzilo... Poszlam do gina bo balam sie ze to guzek, zrobil usg, potwierdzil zrosty i tak jak pisalam kazal czekac... Potwierdzalam to tez u innych lekarzy, potem byla ciaza z Hania i wtedy ustlalilam z moim ginem ze wytniemy podczas wyciagania malej...mialy nie wrocic ale wrocily, znow w ten sam sposob, przebadane na usg, z opinia kilku lekarzy... Jak mam polowe cyklu lub okres i mnie boli ( wtedy bolem ciaglym, czasem nie daje funkcjonowac, do tego twarda gula lub bez guli ald twardy, napiely brzuch) to biore ibuprom, poza tym nie wstaje na szybko - tego tez sie nauczylam, a na gule nic nie poradze - zaakceptowalam - chociaz jest mniejsza bo juz nie jestem takz szczupla ;-/. U mnie jest to po prawej stronie, lewa jest ok. Idz do gina, zrob usg i jesli to sa zrosty, to choc czasami uciazliwe to niebezpieczne ponoc nie sa. Choc masz racje - bol i napiecia wygladaja groznie ale tutaj to tylko diagnoza ci pomoze. Trzymam kciuki.

Ella Monia - ja miałam dwie ale chyba jest ok . Choć tendencję do bliznowców mam . Po pierwszej miałam okropną bliznę ale potem mi ją wycieli i ładnie zaszyli . Boleć nic na szczęście mnie nie boli .

Elvie ok daj cynka .

Zielona oby udało się coś znaleźć .

Aniez fajnie że krem ok , a zupełnie przypadkiem na niego trafiłam , bo mi się żel dla dzieciaków skończył do mycia . :tak: A lubie ten rossmanowski z pompką , bo śmiesznie tani jest ,

annaoj kce - z brzuszka się uśmiałam, dzieci to mają teksty:-)

monia - Ty taki szczypior jesteś, że jak Ci coś wytną to już w ogóle skóry na naciągnięcie nie znajdą;-)

zielona - super, że ubezpieczenie załatwione. Teraz za układanie reszty kciuki zaciskam &&&

Ja po spotkaniu, celebrytka cyrk zrobiła i przedłużyło się wszystko, ale na scenie mega miła. Generalnie to nadąsana siedziała na czerwonym fotelu a umiejscowili ją blisko toalet, więc jak ktoś do wc szedł to mógł oglądać:-D Piękna jest, zgrabna i zadbana, ale sama przyznała, że ma na sobie mnóstwo tapety skoro jej rumieńców nie widać. Poza tym od małego wychowywana tak, że wszystko jest piękne i w jej zasięgu. Trzecie dziecko jeszcze chce mieć jak już się wyśpi, a obecnego płci nie zna, bo znać nie chcą, tak jak w przypadku pierwszej córki. Voucher dostałam na fotkę z gwiazdą, ale nie chciało mi się 2h czekać aż reszta opuści hotel i gwiazda na zdjęcia z wybranymi zejdzie. Aż tak szurnięta to nie jestem:-D

Na chwilę jestem...
Zielona- no poszaleli z tymi cenami... 50 dolców za dzień... ekhm...

Ella- idź się zbadaj. Oby nic poważnego.

Monia- mi odradzano wycinanie blizn, ale ja je chciałam wyciąć "estetycznie" nie leczniczo, myślę, że w Twoim wypadku lekarz wybrał lepszą alternatywę :-)

Anami- też lubię tanie rzeczy, mydła się u nas nie sprawdzają, bo niestety atopowe zapalenie wyłazi, ale taka Rossmanowa folia spożywcza, albo alu... miód na mój portfel :p

Anna oj- albo idź rodzić dzisiaj, albo zaciskaj nogi i przez week nawet nie próbuj :p

Mój synek dziś dzień SAM kazał odkręcić rączkę od roweru, myśleliśmy, że będzie porażka... gdzie tam, śmigał aż miło na dwóch kółkach :) dumna jestem jak paw... jakby któraś miała Decathlonowy rowerek i chciała kupić doń uchwyt (rączkę) do prowadzenia, to chętnie sprzedam, prawie nieużywana :)

Hej jestem na zwolnieiu, mam wirusowke wczora j myslalam ze umre jakis koszmar co zjem to zwroce
Elvie fajnie ze udalo ci sie pojechac na spotkanie
Zielona ceny maja szokujace, ciut nie jak za medycyne a nie przedszkole
Annaoj teraz ze slicznymi stopkami mozesz smigac na porodowke

Witamy i my :-)

Wszystko co dobre szybko się kończy :-( Dzisiaj wyjeżdżamy od Gosienki. Wpadnę wieczorem tu do Was :-) No chyba że będzie taki bałagan ze nogi przez próg nie przełoże :-D Żartuje oczywiście :-) Ponoć ma nawet kolacja na nas czekać :-)

Zielona u nas w przedszkolu dzieci prowadzone są metodą montessori :tak:

Aniez pytałas o ten nosek? Gratulacje dla Bartusia :-)

Mamusiu zdrówka!

Lecę, see you soon :-)

reklama
Anna oj więc po wizycie u laryngologa potwierdzono, że Kuba ma mega opuchnięte śluzówki i już jedyna ścieżka do przejścia, to alergolog. Monia- Ty chyba ostatnio byłaś we Wro u alergologa, masz kogoś do polecenia (domyślam się, że na NFZ mogę zapomnieć).
Na razie mamy go przeleczyć (Sinupret, Actifed, Rutinoscorbin, sól, Nasivin) bez antybiotyku, bo uszy czyste, ale trąbki przytkane przez opuchliznę (stąd niedosłuch wrócił)... sił mi brak, ale co zrobić, faktycznie nasila się na jesieni, on nawet teraz nie ma kataru... nie wiem co może być, bo jeśli alergia to może być wszystko...

Iza- wg niej nawilżanie śluzówki nosa jest najskuteczniejsze (może niech sama psika, i jakiś solik kup, on ma malutki atomizer), poleca w takim przypadku nawilżacz powietrza i duuużooo pić, jak nie minie to do laryngologa idź. Może też być to później nawykowe, ale lepiej obadać temat.

Ja śpię w każdej możliwej pozycji... poszłam spać po 1:00 wstałam wq nocy, bo o 6:00 do tego R. nie ma więc sama stonkę i nie tylko obrabiałam :) ale muszę powiedzieć, że mam baaardzooo zdyscyplinowane rano dzieciaczki :)

Do góry