reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hejka
zaraz uskuteczniam "pudliszki factory" na chacie. Pomidory się B udało wyborne kupić.

Aniez dzisiaj to lepiej nie, moja mama jedzie z teściami do Żywca co by owoców trochę nazbierać i wnukom soczki i dżemy porobić, więc byłby zonk z dzieciakami.
Już niech lepiej Młody do tego 2 września popołudniu zaczeka;-)
Gratki dla Bartoliniego!

Mamusia
zdrówka, mam nadzieje, że szybko przejdzie.

do później

reklama
Piękna jest, zgrabna i zadbana, ale sama przyznała, że ma na sobie mnóstwo tapety skoro jej rumieńców nie widać.

w końcu to jej zawód, celebruje sobą, więc musi być piękna, zgrabna i powabna :-)

Mój synek dziś dzień SAM kazał odkręcić rączkę od roweru, myśleliśmy, że będzie porażka...

powiem Ci Aniez, że B to chyba najmłodsze dziecko jakie znam - "dwukółkowe"... może rośnie nam jakiś mistrz rowerowy ;-)...gratulacje...

Hej jestem na zwolnieiu, mam wirusowke

Mamusia, zdrowka !

Dzisiaj wyjeżdżamy od Gosienki.

bezpiecznej podróży...

Monia- Ty chyba ostatnio byłaś we Wro u alergologa, masz kogoś do polecenia (domyślam się, że na NFZ mogę zapomnieć).

Aniez, (dr hab. n. med. Marita Nittner-Marszalska, dr hab. n. med. Marita Nittner-Marszalska opinie - internista, lekarz rodzinny Wrocław - ZnanyLekarz.pl) ta alergolog prowadzi mojego M pod względem uczulenia na jad osy, jedna z niewielu speców w PL w tej dziedzinie...jako też jedyna była w stanie z testów skórnych nakierować moją alergię, innym nic nie wychodziło...jest szefową alergologii na Klinikach, wybieram się też z Hanią do niej, wcześniej nie byłam, bo najpierw ona się urlopowała, potem my...

wiem, że Elvie też ma jakiś namiar....

zaraz uskuteczniam "pudliszki factory" na chacie. Pomidory się B udało wyborne kupić.

podziwiam, podziwiam, podziwiam...moje przeciery zrobiła kochana mamusia, pozostaje tylko przewieźć je do Wro i gotowe :-)

moja starsza córka postanowiła dorastać na dobre...nie pisałam Wam wcześniej, ale po powrocie z trzytygodniowego obozu harcerskiego, dziecko mi się przestawiło o 180 stopni...w Chorwacji była nie do wytrzymania, bo miała wiecznego focha, że brakuje jej towarzystwa obozowego...wszystko porównywała do obozu i do kolegów/koleżanek, których tam miała....czuję, że zaczynają się pierwsze miłości, przyjaźnie i ekscytacje, tylko, że ja nie jestem na to jeszcze gotowa, to dla mnie za szybko...moja mama - stary pedagog - radzi przeczekać, ale ja chyba zacznę czytać fachową literaturę, bo nie wyrabiam już z nią kompletnie :confused:

a H ma fazę na świnkę peppę - pamiętam jak Elvikowa Lenka miała, przeszło na moją...cyrk na kółkach: bluzki ze świnką, kubki ze świnką, no i podstawa - świnka na lapkach, tv, itd...już zaczynam chrumkać powoli :-)

miłego dnia...

Ja dziś na szybko tylko poczytałam, bo mała ma jakiś skok rozwojowy i ciut nieznośny upierd a teraz padam.
Ja byłąm u nawet kilu ginow i nikt nie mowi ze zrosty :/ zabdali i zaden nie wie co mnie boli! :szok: Nic na usg nie widzą, mówią że nie ma prawa bolec a boli:baffled:

Aniez Ja Olkę też tymi atopowymi myję , ale u niej też tani atoperal daje radę :-D ekonomiczne mam dzieci .
SZymek nadal ma w nosie dwa koła :tak: taki z niego typ . Olka pewnie się szybciej nauczy niż on .

Zielona kosmos . Kurde tak zaczęłam szukać a tu się okazuje że w wawce są szkoły ( od przedszkola w sumie ) gdzie czesne kosztuje 40 -60 tyś rocznie :szok: Społeczna w żyrku ( 700 PLNów ) to znaczy się jak za darmo :-D

Miałam dziś śmigać na rowerku , ale jutro :-D:-D
Dzieciaki w pon do przedszkola i dobrze teściowa mi troszkę odsapnie .

Annaoj dobra kobieto , czy TY urodzisz do mojego wyjazdu ? Jak nie to ty mi obiecaj jakiegoś MMsa , bo ja netu mieć nie będę . A kurde nie może być tak że ja nic nie wiem no ...

Dzieńdoberek :-)

Wakacje uznaje za zakończone :-( Isabela z Tośką wczoraj wyjechały i jakoś tak w domu smutno i cicho się zrobiło.Przyzwyczaiłam się do tego gwaru :tak:
Spotkanie bardzo udane:tak: Izkę zaczynam traktować jak młodszą siostrę :-) nie mam swojej więc czemu nie ;-) Tosia to nasze małe piszczydełko, ale zgrały się z Helenką doskonale ;-)małe szoguny, wieczorami miałyśmy głowy kwadratowe :-D

Zaczynam przygotowania do szkoły, muszę chłopakom książki poowijać, koszule poprasować i spróbować wieczorem położyć wcześniej spać bo nie wiem jak od poniedziałku będą wstawać o 7 ;-)

Anna masz rację poczekaj do 3 września :tak:chociaż pewnie już byś chciała Wiktora tulić :-) Szalejesz kobieto, ja z zaprawami jestem baaaardzo w tyle :zawstydzona/y:Nadal trzymam kciuki za Karen :tak:

Kici też się z tym nie zgadzam że rude to fałszywe , na pewno nie w twoim przypadku. jesteś babką z którą konie można kraść :tak: Też tak mam że jak mi ktoś za skórę wlezie to jak typowy skorpion pamiętliwa jestem strasznie :no: ale z wiekiem trochę mniej, odpuszczam sobie bo szkoda mi życia na pierdoły, otaczam się ludźmi z którymi czuję się dobrze bo nie liczy się ilość tylko jakość ;-) Nawału pracy nie zazdraszczam :no: Jak tam mój Randap ?:-D Podaj mi nazwę tej maści na cerę ;-) Powiedz P że taboret nadal stoi:tak::-D

Mamusia zdrówka dla ciebie niech szybko choróbsko odpuści . Super że urlop wam się udał i ze Natalka nacieszyła się rodzicami :tak:Mam nadzieję ze Natalce w przedszkolu będzie się podobało:tak:

Nata mam nadzieję że Julka czuje się już lepiej . Jeśli chodzi o spotkanie to mam takie same wrażenie co ty , rozmawiałyśmy jakbyśmy znały się od lat , ale po części to racja bo trochę się już znamy a nasi panowie no cóż oni zawsze się dogadują wiem to z obserwacji ;-) Szkoda że nie zostaliście bo mój S jednak dojechał koło 22 :tak: ale mam nadzieję że w przyszłym roku go poznacie na zlocie kwietniówek w waszych okolicach :tak::-)

Onka mam nadzieję że Karolinka wkrótce odpuści ;-) i da ci trochę odsapnąć :tak: Powiem ci że my matki naprawdę mamy wielkie pokłady cierpliwości ;-) Jak by co to zapraszam do nas w przyszłe wakacje , dziewczyny na pewno staną na wysokości zadania i spotkanie jakieś zorganizujemy :tak::-)

Ella mam nadzieję że jakiś lekarz coś zaradzi na te bóle. Jak będziesz we Wrocku we wrześniu to daj znać może na kawę się gdzieś umówimy :tak:

Kittek Jak tam wyniki Mikołaja? Gratki dla drużyny T za sukcesy sportowe :tak: Ściany w naszym domu też nadają sie do malowania , ale przekładam to na przyszły rok jak umowę na dalszy wynajem podpiszemy:tak:

Zielona powodzenia w poszukiwaniu przedszkola dla Kostki :tak:

Elvie zdrówka dla dzieciaków :tak: Widzę że jak M nie ma to szał ciał masz w domu ;-) Powiem ci że i tak masz dobrze bo ciocia w pobliżu, Kamila na telefon i w razie czego mama może do ciebie przyjechać :tak:
Powodzenia w poszukiwaniu auta.

Monia witamy wczasowiczkę :-) a fotki opalonego chudego ciała to nie wrzucisz :-p Na temat buntu nastolatków się nie wypowiem bo dobrze wiesz co mam w domu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i też stwierdzam ze przygotowana na to nie jestem , dodatkowo Mateusz chyba wcześniej dojrzewa :no:i brata próbuje naśladować i Helenka szogun więc wołam ratuuuuuunku :baffled: a i zapomniałam że szanowny S też walizki chce mieć wystawione ;-)
Świnka Peppa też u nas na tapecie więc luuuzik :-)

Aniez bardzo dziękuję za spacer po Wrocławiu :tak: Gratki dla Bartusia za jazdę bez trzymanki ( tatusiowej oczywiście ) cały czas jestem w szoku i kto wie czy niedługo zamiast F1 R będzie oglądał wyścigi kolarskie :-D Mam nadzieję ze leki pomogą Kubie:tak: Jak tam wysypka Bartka ?

gosia jeszcze raz Najlepszego dla Haneczki :-) Dzisiaj macie chrzciny więc niech młoda grzeczna w kościele będzie ;-) Udanej imprezy :tak:

Aniam moje dzieciaki też już mają siebie dość , co za dużo to niezdrowo, ale niestety w szkole też się będą widywać więc za dużo od siebie nie odpoczną, zresztą najważniejsze abym ja odpoczęła ;-)

Miłej soboty kwietnióweczki :-)

Ostatnia edycja:
Witam z kawką
od kilku dni chodzę jak struta, strasznie przeżywam poniedziałek i rozstanie z Marysią, coś czuję że to ja będę beczeć pod salą.
W tygodniu wszystko do szkoły przygotowałam więc mam już luzik, zagapiłam sie tylko i Marysi imienniki za póżno zamówiłam i jeszcze nie mam:baffled:
Dzisiaj mam w planach posprzatać, poprać i obiad na 2 dni więc standard sobotni a po południu jadę po mojego turystę najstarszego i może uda się zrobić wypad na grzyby-uwielbim:tak:
Udanego weekendu życzę i spadam do roboty bo sie nie wyrobię:-)

hello
nie wiem co mi się wczoraj stało, ale obrobiłam 4 skrzynki pomidorów i jeszcze na ciacho mnie wzięło o takie
Ciasto czekoladowe doskonałe - Przepis
wyszło przepyszne. Nawet mama wczoraj jak mnie odwiedziła to stwierdziła, że takiej zarobionej to ona mnie jeszcze w kuchni nie widziała;-)
Gosieńka ja dzisiaj książki mam w planie Igorowi podpisać, bo koszula, spodnie i krawat już czekają wyprasowane:-) Mam nadzieje, że jednak nie urodzę i zobaczę go na żywo, pewnie się poryczę:zawstydzona/y:
Muszę jeszcze worek dla Alicji na strój na gimnastykę kupić, bo przez przygotowania szkolne Igora kompletnie zapomniałam:zawstydzona/y:
Aniam pewnie, że mms wyślę. Kiedy Wy dokładnie wyjeżdżacie?
Monia bo to niby już ten wiek pierwszych miłości. Dobrze, że jeszcze z Wami chce na wakacje jeździć.

Apropo dzieci i dorastania to tak mnie wk... syn sąsiadów. Nie mówię, że mój Igor ideał, ale jak czasem słyszę te teksty, w stylu "kupię sobie ipada za 1500, co szczena opadła?" i to gówniarz rok starszy od mojego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wiem, że teraz pewnie przyjdzie mi przywyknąć, bo w szkole też tak będzie, ale normalnie nie mogę.
Oczywiście, najlepszy w tym jest fakt, że Igor nie wie co powiedzieć, a Alicja się odszczekuję:szok:
Wczoraj mama mi opowiadała, jak dzień wcześniej byli na placu zabaw i jakiś chłopiec do Igora, że brudzi gumą z butów zjeżdżalnie, a Młoda pięści zaciśnięte i "TO NIE MÓJ IGOR!!!, TO NIE MÓJ IGOR!!!"
miłej soboty

Gosiu - Julka już lepiej - gorączki brak, ale katar się utrzymuje. Mała niby sama dmucha, ale mało skutecznie to wychodzi, więc trzeba wyciągać - a wtedy jest pisk, krzyk i płacz :(

Jutro wybieram się na spotkanie MAM Blogerek - z Julką, a potem Mała została zaproszona na urodziny do koleżanki - także dzień pełen wrażeń. Wczoraj był ostatni dzień mojego urlopu - od poniedziałku do pracy, Julka do przedszkola - ale mały potwór nie może się doczekać - ciężko ją utrzymac w domu - tęskni za Paniami, za dziećmi, ogólnie za przedszkolem.

Aniam - u nas społeczna szkoła w klasach 1-3 to koszt 800zł potem jest drożej. My jeżeli chodzi o szkołę nie jesteśmy w dobrej sytuacji bo u nas we wsi nie ma - najbliższa jest oddalona o 20km albo w mieście, ale tam znowu rejonizacja, więc będziemu musieli Julkę przemeldować.

reklama
mamusiu - zdrówka życzę!

Gosienko - no czekam aż chłopcy z chemii się pojawią w biurze aby zapytać co tam z roundupem :-) a ten krem to BREVOXYL :-) dodatkowo polecam Afronis - to jest już płyn na alkoholu. najpierw przetrzeć buzie płynem a potem nałożyć ten krem. jak to P mówi: "już dawno takiego ładnego ryja nie miałem" a co do P to powiedział, że bardzo się cieszy, że taboret nadal się sprawuje ;-) ale najlepiej by było jakby S by przyczepił wzmacniacz do ściany nad lodówą :-D

sonia - ja od powrotu od Gosienki w niedzielę nie widziałam mojego Gnoma :-( jutro na chwilę go zobaczę bo muszę zawieźć do ex męża wyprawkę dla Q do przedszkola.

Witam się niby sobotnie... 20 minut temu skończyłam ten przeklęty faktoring :eek: gdyby nie to, że wczoraj między 20 a 22 pracowałam i mailowałam z ludźmi z USA to bym dzisiaj nic nie mogła zrobić bo mój "wspaniały" szef nie zadbał o to, aby mi konto w systemie odblokowali :wściekła/y:
na szczęście szef mojego szefa się tym zajął i mi odblokowali... tak więc w poniedziałek mogę krócej popracować i potem jechać po Q do przedszkola... aaaa pracowałabym w pon z domu, albo i w ogóle (bo w końcu dzisiaj cały dzień zachrzaniałam) ale mój szef mi wczoraj oznajmił, że ktoś musi być w biurze i płatności zaksięgować :wściekła/y: a on idzie na rozpoczęcie roku do córek, więc ja to muszę zrobić... kut**as

Przyjemnej niedzieli - mnie jutro czeka jeżdżenie z przyszłą parą młodą w poszukiwaniu ciuchów dla Pana "Młodego" :eek:

Do góry