reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

witam

padam dzisiaj jak mi się chce spać szok !!! no cóż trzeba zaparzyć kawę:dry:

Agnieszka cięszę się że oczkiem M już wszystko w porządku. Ja wczoraj zakupiłam mojemu basen a że jesteśmy w tej chwili na wsi to dzisiaj mu się rozłoży i niech szaleje:tak:

Isabela a ja wolę się na kanapie wylegiwać sportowiec ze mnie żaden:-D i z tąd kłopoty moje z tuszą + dużżżo słodyczy

Aniam to ja może w sobotę (17.08) bym do was z małym dotarła bo mój się na wypad do kopernika nie nadaje. Chyba bym po godzinie z nim w takim miejscu osiwiała:-D

kitteki współczuję zdrowka dla T. Tulę cię mocno

Gosieńko
biedulko mam nadzieję że w końcu ci ten ból odpuści.
super że karmienie nocne wyeliminowane
Ja też nawet nie wiesz jak bardzo:-D

kici
kubuś jest słodki padłam

annaoj tylko tam ZA bardzo nie szalej kobito:tak: a że się cieszysz chętnie uwierzę

gosia
wspólczuję ale aby do września to Mati wróci do przedszkola to zawsze trochę łatwiej . Oby szybko udało wam się roziązać sprawę z 3 migdałem trzymam kciuki &&

Aniez tak jak pisałam Aniam jak się zgodzicie to przyjadę do Aniam w sobotę

onka trzymam kciuki za wyniki Natki &&&&

Ostatnia edycja:
reklama
Annaoj ale fajnie że już możesz się poruszać, wyobrażam sobie twoje szczęście :tak:
kittek trzymam mocno &&& żeby zastrzyki pomogły. U Majeczki też na pewno da się jeszcze wszystko naprawić u takich maluchów ćwiczenia mogą zdziałać cuda
elvie "Leneczka super babeczka" co prawda to prawda :-D:-D:-D
aniez super, że pogoda wam dopisuje, udanej końcówki urlopu wam życzę :tak:

Wczoraj byliśmy z Natalką u ortodonty na podpiłowaniu kłów i muszę pochwalić moją dzielną córeczkę , grzecznie siedziała nawet nie pisnęła i wyszła z gabinetu z uśmiechem na twarzy.
Jutro idę do gin mam nadzieję, że będę mogła sobie pooglądać fasolkę, odebrałam wyniki i trochę się niepokoję bo niektóre są za wysokie inne za niskie mam nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni. Ogólnie u nas wszystko OK popołudnia spędzamy na podwórku a w dzień mam tyle pracy, że nie wyrabiam oby do 12 sierpnia a wtedu kochany, kochanieńki urlopik:-D:-)

Witam,
Wstałam dzisiaj skoro świt można powiedzieć bo o 6 :-) Nawet J. wstał dzisiaj szybciej :szok:

Gosieńko przekaż Emilowi najlepsze życzenia urodzinowe! I powitaj go od nas wśród nastolatków :-)
Kittek oby udało się T. jak najdłużej "ciągnąć" na tych lekach i zastrzykach :tak: A Majeczka... powiem tak J. też miał w jej wieku taki problem... po konsultacji z ortopedą dziecięcym okazało się że jest to naturalne i że się wyrówna... tylko należy obserwować... i rzeczywiście po 2 miesiącach już było ok :tak:
Onka oby leki pomogły i nie trzeba było wycinać
Elvie z hasła Lenki się uśmiałam :tak: nie ma to jak samoświadomość ;-) a na paczuszkę czekam niecierpliwie :-)
Aniam jak to dziecku mało do szczęścia potrzeba :tak:
Moi ostanio w ogóle pojechali po bandzie z zabawą... po niedzielnym grillowaniu zostało parę butelek po piwie i dzieciaki je zaanektowały do zabawy w statki podwodne w basenie :-D 3 godziny ich miałam z głowy :-D
Kici nie dostaniesz mamby powala :-D a to że dziecko podłapuje teksty to normalka... moi mają "no chyba cię postraszyło" i "Ziemia do mamy/taty" jak nie słyszymy że do nas któreś coś mówi. O! I jeszcze jedno :-D jak się zapatrzę gdzieś to przychodzi J. przejedzie mi ręką przed oczami z góry na dół i woła "skanowanie" :-D

U mnie też powoli koniec remontu. Panowie mają zamiar wsio dzisiaj powykańczać i posprawdzać ... ufffff
Miłego dnia kobietki...

Ostatnia edycja:
Agnieszka - skanowanie mnie rozbawiło na maxa :-D

mamusiu - 3mam &&& za wizytę

elvie - my naszego nauczyliśmy zawsze mówić proszę i dziękuję. z przepraszam jeszcze ma problemy - w sensie uparte to i czasami potrzebuje więcej czasu aby powiedzieć przepraszam; ale zawsze jak coś chce mówi proszę mamo...

a w ogóle to muszę pochwalić mojego Gnoma, bo jak wczoraj byliśmy ostatni dzień w żłobku to pogadałam sobie z jedną z cioć i ciocia powiedziała, że Q jest najgrzeczniejszym i najzabawniejszym chłopakiem w jej grupie, że opiekowanie się nim było przyjemnością, że owszem jest energiczny, ale przy tym posłuszny. pękałam z dumy.
ale wiecie co... ostatnio nachodzą mnie dziwne myśli... moje dziecko jest naprawdę dobrze wychowane, owszem rozrabia jak każde dziecko, ale ogólnie jest grzeczny i kulturalny... no właśnie... ale na podwórku są dzieci i mniej grzeczne a już szczególnie mniej kulturalne. Zaczynam się martwić o to, że sobie potem nie poradzi. uczę go, że jeśli ktoś mu chce zrobić krzywdę, to ma najpierw pouczyć, a jeśli ktoś mu coś zrobi to może oddać... ale to takie miłe dziecko :-( instynkt matki mi się mocno załącza i się cholernie o niego boję.

Dzieńdoberek

Dzisiaj szalony dzień , zresztą jak zawsze. Musze chociaż jeszcze pokój chłopców ogarnąć bo Emil ma gości , jeden kolegów zostaje na kilka dni :tak:Przyjeżdżają na 16 więc czasu nie za dużo a po tym remoncie dachu sprzątanie musi być generalne:no: Wczoraj ogarnęłam już naszą sypialnię i pokój Helenki , nawet w szafach posprzątałam i pozbyłam się niepotrzebnych rzeczy :tak: i od razu szyja mnie przestała boleć, najlepsze lekarstwo to praca;-)

Agnieszka bardzo dziękuję w imieniu Emila :-) ja nie wiem jak ten czas zleciał , zresztą on własnie się w czwartek urodził więc mu obiecałam że klapsy dostanie dokładnie o 19 tak jak się urodził :-D

Kici czyli zapas mamby musi być :-D a o Kubę się nie martw, da sobie chłopak radę zobaczysz :tak: Mnie też przeraża zachowanie dzieci w szkole na ulicy, czy jak wchodzą do sklepu, o powiedzeniu dzień dobry zapomnij :no: Moi chłopcy też czasami mnie wkurzają, bo niby wiedzą bo wbijałam im to od dzieciństwa do głowy, ale czasami jak takie buraki ze wsi :wściekła/y: oczywiście jak im zwrócę uwagę to jest dobrze, ale czy ja wiem co robią jak mnie nie ma, potem oczywiście etykieta pójdzie że mama nie nauczyła :no: Helenka za to jest słodka , wszystkim mówi dzień dobry, do widzenia i to tak głośno i długo aż jej ktoś odpowie :-D

Anna uwielbiam takie malusie ciuszki :tak: ech aż mnie naszło :zawstydzona/y: Mój lekarz ręce rozkłada i ciągle coś o operacji wspomina, ale ja na bank na nią nie pójdę, póki co nie boli mocno więc daję radę.

gosia zdaję sobie sprawę że teraz urwanie głowy w domu masz przy dwójeczce, jeszcze pewnie Hanka mała chuliganka ;-) Co do migdała to nam podobnie jak Aniez lekarka powiedziała że czeka się do 4 lat , on miał wycinane jak miał prawie 6, u nas nie było niedosłuchu tylko ogólne niedotlenienie i ciągłe infekcje nosa :no: teraz jest spokój :tak:

Nata tak jak ci pisałam, nie ma problemu z noclegiem, wstępna rezerwacja przyjęta ;-)

Aniez ależ wam zazdroszczę tej pogody i tego że nad morzem jesteście :zawstydzona/y: należało wam się , my sobie odbijemy we wrześniu jak w góry pojedziemy w doborowym towarzystwie oczywiście nie ;-)
Co do psów ... napisze tylko tyle że R rachunek wystawię :-D zwłaszcza za nocne wstawanie coby je na siusiu wypuszczać ;-) poza tym boskie są, dużych szkód nie robią tylko kury mi ganiają :-D

Elvie wiadomo że Leneczka to super babeczka :-) Helenka codziennie dziękuje za swoją rodzinkę:tak:

Aniam Helenka też marudzi o ta syrenkę ;-) powiedz mi gdzie to można kupić i czy warte swojej ceny ?

Onka &&&& za Natalkę , oby leki pomogły :tak:

basiu ja też dzisiaj od rana z kawą bo dobudzić się nie mogę;-) co do bólu to coś tam musi boleć wtedy człowiek wie że żyje nie? ;-)

Mamusia &&&& za wizytę, będzie wszystko dobrze:tak: brawo dla dzielnej Natalki :tak:

Uciekam do roboty a tak mi się nie chce :zawstydzona/y:

Miłego dnia babeczki :-)

Hejka

Witam z działki.

W niedziele już zjeżdżamy do domu, bo w środę już musze do pracy iść, cóż i tak niespodziewanie miałam ponad dwa miesiące gratis z dziećmi.

annaoj...wiem, co czujesz, ja z Wercią leżałam od 3 m-ca, jak już mogłam chodzić to byłam szczęśliwa, tyle ,że później musiałam mieć poród wywoływany bo okazało się ,że córci dobrze w brzuszku:-)

kici, wiem o czym piszesz, mój Borys jest dość delikatny i tez się obawiam czasami o niego, ale mam nadzieję,że jakoś da sobie radę w życiu.

gosia..witaj ponownie, mam nadzieję, że dzieciaczki pozwolą Ci częściej zaglądać na bb:-)

aniez....no kochana jak wiesz powiedzenie mówi "Na pogode trzeba sobie zasłużyć", wiedać ,że Wy z całą pewnością zasłużyliście, ciekawe czy My zasłużymy hehehe. Bawcie się dobrze:-)

Elvie, tylko żebyś nie przesadziła i żeby Lenka zarozumiała kiedyś nie była heheheh, ja tez staram się w Werci poczucie własnej wartości budować, ale nie chciałabym właśnie przeciągnąć w drugą stronę :-)

mamusia kciuki za wizytę, na pewno będzie wszystko dobrze:-)

Gosieńko...przekaż zyczenia od Nas Emilowi...no to masz już nastolatka pełną parą:-)

kitek my byśmy wpadli do Was 20 sierpnia, o ile będzie Wam pasować:-). Co do T...mam nadzieję, że znajdziecie rehabilitanta, który pomoże i T będzie mógł być długo w dobrej formie. Z Majeczką mam nadzieję, że buciki i ćwiczenia pomogą. Borysek też z wkładkami chodzi, tyle ,że niby poprawa jest ale niewielka niestety, we wrześniu muszę poszukać jakiegoś innego ortopedy i dobrego rehabilitanta bo martwię się żeby mu te krzywe nóżki nie zostały:-(

ok lecę, bo raz ...praca, a dwa obiecałam córci malowanie paznokci ( nie ma to jak wakacje):-)

wronka - zuchwałość a zarozumialstwo to 2 różne rzeczy. Chcę by była odważna i zuchwała :)

gosia - wg mojej zasady rodzinka się będzie jej powiększać, więc uważaj:-D

Mam nowe marzenie. Lot szybowcem. W Rybniku podobno polatać można.
Agnieszka - wiesz coś o tym?

..bo ja jak już coś wykombinuję to zrealizować muszę i kropka;-)

Miałam dziś na rozmowę w sprawie zakupu Klubu jechać, ale Kamila się spóźniła 40minut i babeczka nie mogła dłużej na nas czekać. Uświadomiłam sobie przy okazji, że jeśli jej nie zależy to mi też nie będzie, więc koniec tematu.

reklama
Elvie w Lesznie jest aeroklub w którym prężnie działa sekcja szybowcowa, z Wrocka macie jakieś 80 km chyba :tak: to moje rodzinne strony . Co do twojej teorii to my już rodzina wielodzietna jak by się 4 pojawiło to na bank jak na wariatów by na nas patrzyli ;-) ale mój S zawsze chętny więc nie mówię nie bo nigdy nie wiadomo :-D

Wronka bardzo dziękuję za pamięć :-) nastolatek pełną parą i czasami pełną gębą ;-)

Zmykam do okien

Do góry