reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
byłam u endokrynolog omówić moje usg tarczycy i wyniki krwi. tak więc Pani potwierdziła, że badania mam dobre, guzek mam owszem ale malutki i z tego co widzi to nie groźny. do obserwacji. mam zrobić biopsję dla świętego spokoju i jeśli biopsja będzie dobra to kolejne usg za rok, a jeszcze po biopsji pomyśli aby dać mi jod, bo owszem mam lekko podwyższone hormony, ale w normie. jakbym planowała ciążę to na pewno dałaby mi leki aby zmniejszyć, ale jest dobrze. poza tym bardzo możliwe, że moje krążki antykoncepcyjne podwyższają poziom hormonów tarczycy bo to jest jeden z ich skutków ubocznych i jeśli hormony by mi rosły to dopiero wtedy pomyślimy aby dla testów odstawić krążki i zbadać, ale na chwilę obecną nie ma powodów :-) tak więc jestem happy, a w pracy koleżanki to się śmieją, że jestem stały klient w przychodni od kilku tygodni :-D
nooo i Pani doktor też powiedziała, że jakby mój wysoki puls był wywołany tarczycą to bym miała wyniki hormonów poniżej normy, a nie w górę ;-) bo puls podwyższa nadczynność, a ja mam bliżej niedoczynności (z resztą kiedyś leczyłam niedoczynność - ale pani to też skwitowała, że pewnie miałam wole tarczycowe częste u nastolatków które wywołuje niedoczynność dlatego mi przeszło)
tak czy siak beta-bloker muszę łykać, bo najprawdopodobniej po prostu już tak mam że wysoki puls mnie nęka więc trzeba go obniżać, aby inne choroby się nie pojawiły na jego skutek :-)
ponarzekałam jak rasowa emerytka to wracam do pracy.

Kici, dobrze, ze wyniki w porzadku.

Ja dzis popatrzylam na moja lydke. No i odkrylam siniaka, ktorego wszesniej nie widzialam. Znaczy miesien byl naderwany. Oj sypie sie...

Kici, Kostka tez mowi dupa. Ja jednak nie reaguje, bo im wiecej uwagi sie zwraca mojemu osilkowi, tym mniejszy skutek sie osiaga.

Melduję, że dojechałyśmy z Mają bezpiecznie do Gosieńki. Mój szogunek był baaardzo dzielny podczas podróży, grzecznie się bawiła, pospała 2,5 godziny, tylko po przesiadce na busa bidulkę męczyło, wymiotowała mi dwa razy, ma to po mamusi, że mdli ją w autobusach i busach :(
Dziewczyny bawią się się super, dziś pół dnia szalały w basenie, ganiały kurki, puszczały bańki i bawiły się ciastoliną :)
Jutro wybieramy się do Karpacza, troszkę pospacerujemy, ale bez szaleństw :)
Pozdrawiamy wszystkie kwietnióweczki :)

Kittek dobrze ze juz na miejscu, musimy sie zobaczyc, ja w tym tyg jest caly tydzien na miejscu i nawet weekend mam wolny wiec jakbyscie byly we wro to mi sie meldowac prosze :-)

Kici dobrze ze z wyniki ok

Zielona, ja stwierdzam ze w tym roku sie szybko starzeje, widze u siebie coraz wiecej zmarszczek, coraz mniej cierpliwosci i jeszcze mniej sily ( licze ze to zmeczenie i urlop mi pomoze, ale jak nie to starosc sie zbliza :-) ) i zaczynam wpadac w lekka panike :-/...

mamusia ty sie oszczedzaj a nie po balangach sie bujasz :-) tzn jak sie bujasz to sie bujaj tylko urlopik na dzien nastepny :-)

Agnieszka, jak tam kolorek w sypialni? Zadowolona ?

Mowie ostatnio do Hany: " ty jestes malpiszon". Na co ona : " sama jestes maly piszon, a tata jest piszon " :-))

Ostatnia edycja:
Ledwo żyję. Wszystko mnie boli a do tego @ przyszła;-)

Kittek
super że dotarłyście!
Gosieńko rozmawiałam z A. i do legnicy jedzie na 10 sierpnia więc albo 9go wieczorem albo 10go z samego rana zawitam u ciebie :tak:
elvie i jak tam spotkanie? Jeśli wysłałaś do mnie kosmetyki to podaj mi nr przesyłki...
annaoj już za chwileczkę już za momencik bezpieczny czas:tak:
kici takie gimbusy to tylko lać :no:
monia zadowolona :tak: jutro druga warstwa a w środę drugi kolor...
Dobrej nocki bo jutro mam powtórkę z rozrywki...

Ostatnia edycja:
Filonka ja mam rotacyjny od Jana niezbędnego i jestem zadowolona . Niby to dość drogie bo ponad 100 zeta , ale ja mam ponad 100m podłogi do mycia :no:

Annaoj już bliżej niż dalej i tylko to się liczy :-D Wytrwałaś , choć pewnie te ostatnie dni będą się najgorzej ciągnęły . No pogoda nasza :-D:-D ale z drugiej strony tydzień później już byśmy nigdzie nie pojechały .

Agnieszka - miłego malowania .

Szymek w domu , ale lata gardło go już nie boli :-D:-D szybkie weekendowe chorowanie było .
Mam prasowanie tyle :szok::szok: nie wiem skąd mi się tyle zebrało :no:

reklama
Kici- dobrze, że się badasz.
Agnieszka- kobieto, siądź na puppie i odpocznij, bo Ty się wykończysz, jak nie malowanie, to okna... wakacje są :-)
Anna oj- u mnie to małe zakupy były :p ja mogłabym pensję w księgarni zostawić, dlatego trzymam się odeń z daleka :-) metoda Elvie- jedna książka miesięcznie, w moim wypadku spaliłaby na panewce ;-) faktycznie, jeszcze chwilunia i "doleżysz", dzielna jesteś.
Kittek- super, że dotarłyście. Zrób sobie i Mai herbatkę imbirową następnym razem przed podróżą, ponoć pomaga.
Aniam- z lenistwa Ci się wzięła ta sterta prasowania... mam to samo :p
Elvie- jak spotkanko?

O zmarszczkach było... no się nie wypowiem, bo po co się denerwować, a brak cierpliwości mam niezależnie od wieku :p

Uciekam, wszystkie Was pozdrawiam :-)

Do góry