reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

annaoj no własnie miałam napisać o plecakach z Hama , ale gosieńka mnie wyprzedziła .
Że one są drogie to jest mało powiedziane , cena to jakaś masakra :no:
Tornister Szkolny HAMA Step-by-Step JEDNOROŻEC (3345054048) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
do tego herlitz jest jednak lżejszy i w sumie mało różniący ( używane czasem sprzedaję obie firmy )
choć Jak dla mnie i 7 latka kilo plecaka ( pustego ) to i tak jest sporo , jednak jakieś tam plecaki są o wiele lżejsze :tak: herlitza kupiłam chrześnicy jak szła do szkoły i wiem że zadowolona była .
Na szczęście ja jeszcze nie mam tego problemu :-D:-D

Kittek mi wiedomość napisała wczoraj wysłała na FB , ale jakoś jej u siebie na kompie nie mogę odpalić . także jutro ją wrzucę z pracy . Mam nadzieję że bez problemów dolecieli i byczą się na plaży .

Dzieciaki na dyżur polazły . Szymek nie zadowolony , bo mają leżakowanie :no:
Nie napiszę co na ten temat myślę :angry::angry: chyba przegięli

reklama
Witamy i my :-)

Okna pomyte, dom doczyszczony można odpoczywać :-) Nawet W na zakupy do supermarketu wyciągnęłam a nie lubi tego robić. Ale jak zobaczył jak lśni to nie miał wyjścia :-D :-D

MAMUSIA gratulacje dla szwagierki :-) Już niedługo Tobie będziemy gratulować? A Ty jutro na wizytę idziesz dobrże pamiętam?

ANIEZ moja też z babciami dostaje malpiego rozumu.. A potem jest szał jak ja doprowadzamy do użyteczności wyjściowej, ale ja teraz nie mam zjazdów więc będzie mniej zostawac z nimi

GOSIENKA ja się u Ciebie chętnie zjawie jako ta Pani Krysia :-D

AGNIESZKA oj tak szkoła to zawsze był wydatek.. ogromy.

Wybaczcie że tak ale pisze z telefonu bo tak mi prościej :-)

Witam
Wróciłam do domu wczoraj późno wieczorem, dziś rozpakowanie, pranie, sprzątanie, zakupy i wizyta z Alicją u laryngologa. Więc dziś nie nadrobię, wybaczcie. I w końcu wiemy co jej jest. Uszka wypłukała, bo dużo tego tam siedziało. Zrobiła badanie słuchu, więc już nie musimy jechać do audiologa kolejny raz, faktycznie gorzej słyszy, bo wyszło to na badaniu. Wszytko przez powiększony migdał, który uciska na trąbkę i ciągły katar. Mamy psikać takim sprayem do noska i pokazać się za 6 tyg. Lekarka na koniec wizyty stwierdziła, że Ala ma chyba ADHD. Poza tym Alusia dzielna była, dała sobie wszystko zrobić, bez grymaszenia. A i jeszcze jedno Alicja ma dmuchać balony, to tak w ramach leczenia przez zabawę. Oczywiście wściekała się strasznie już w domu, bo nie potrafiła go nadmuchać.
Jutro idziemy znowu z Leonem do lekarza, do dermatologa, aby obejrzał naczyniaka na jego czole.
Dobranoc bo już mi się oczka kleją

Kuba obiecał, że będzie się starał... ciekawe, co z tego wyniknie :-) A teraz hit: w ramach nagrody co prawda zażyczył sobie czekoladę, ale także... mopowanie chaty :-p:cool2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Moja babcia powiedziała wczoraj, że ona jest jak drzewo, nagnie się jak wiatr wieje, ale nie złamie :-))) dla mnie bomba. Ja wiem, że ona ma swoje lata i się nie spinam, nie zmienię jej i tyle, a i tak robi mi przysługę, więc sobie z pionizowaniem dzieciaków potem poradzę :-) najważniejsze, że mają super opiekę i są szczęśliwe, a ja spokojna, że krzywda im się nie dzieje.

Maonka- no to witamy w klubie :-) my usuwaliśmy dziada, bo niedosłuch był już zbyt głęboki. Ale zrobiliśmy to dopiero jak miał 4 lata. I mam nadzieję, że dziad nie odrośnie... Katar to największy wróg Ali, a na nieszczęście, jak ma już takie tendencje, to katary będą nawracać. Kuba na jesieni dostawał Pneumovaccum Mite, można już od 3 r.ż. podać. Spytaj Waszego laryngologa, to jest donosowa szczepionka uodparniająca, ma się po niej mniej katarów, u Kubuli była poprawa, ale usuwania i tak nie uniknęliśmy.

Co do dmuchania, to może zacznij od baniek mydlanych, są rónie fajne gadżety logopedyczne, super jest taka elektryczna świeczka, dzieci ją kochają :-) tylko musisz jej gdzieś poszukać Magiczna świeczka

Tu masz inne gadżety Pomoce do ćwiczeń oddechowych

Ale możesz też stosować zwykłe baloniki, bańki, gwizdki, trąbki :-)

Matko, spać mi się chce, jak nie wiem...

więc sobie "panie Krysie" Gosieńkowe muszę wychować :p

u na jest sluzka, ktora w razie potrzeby - wylazi spod lozka :-)

L Miala tornister z herlitza i bylismy bardzo zadowoleni, pierwsze 3 lata z nim oblatala i nie jest zniszczony..wazne jest aby plecy byly usztywnione, zawsze to prostuje kregoslup. Teraz ma plecak sportowy i tyle kg musi w nim nosic ze mnie czasami szlag trafia... Pomimo tego ze ma blisko do szkoly to ja wozimy bo takie to ciezkie :-/

wczoraj zawiezlismy rano Hanie do przedszkola, zastalismy zamkniete drzwi, bo sie okazalo ze przedszkole ma 2 tyg urlopu. Nie zauwazylismy wczesniej chociaz ogloszenie ponoc wizialo :-/. Wiec mam dzis przymusowe wolne, i 2 nastepne tyg bede uskuteczniac kombinacje alpejskie co zrobic z dzieckiem :-/. Uwielbiam to...

milego dnia...

melduje się grzecznie, że żyjemy. Q był w weekend przeziębiony i wczoraj z babcią siedział w domu. Dzisiaj już poszedł do żłobka.

aniam - u Q wysypka utrzymuje się już dwa tygodnie, mam wrażenie, że to takie potówkowe... ale już nie wiem jak się jej pozbyć. może wybiorę się z nim do dermatologa.

słonecznego i ciepłego wtorku życzę bo w końcu się wypogodziło.

Witam się :-)
Muszę poczytać o tych plecakach co polecacie :tak:

M. ma dzisiaj pierwszy kryzys przedszkolny :-( rano nie chciał iść do przedszkola a potem nie chciał się ode mnie odkleić. No i płakał jak wszedł do sali. Ulotniłam się czym prędzej i czekam jak na szpilkach czy zadzwoni telefon... Nie chcę żeby się zraził do przedszkola ale wiem też że jak raz odpuszczę to potem będzie bida z nędzą...

Idę coś zjeść. I zabieram się za wiecznie odkładany porządek w szafie :-)
Miłego i cieplutkiego dnia!

o 5 mnie kogut sąsiadów obudził. O dziwo nawet wyspana się czuję, ale pewnie około południa będzie mi się chciało spać.
Piękny dzień się dzisiaj zapowiada, a B nadal nie dotarł do IKEI, co by mi leżak kupić. Uduszę go kiedyś.
Mama dzisiaj u mnie. Kurcze ja wiem, że ona chce pomóc i weźmie Igora na spacer, nawet mi pranie zrobi, ale Igor się tak przy niej zachowuję, że ja białej gorączki dostaje

Mamusia gratki dla szwagierki. Ty jutro do gina idziesz, dobrze kojarzę?
Agnieszka ja chce tornister, bo zależy mi na sztywnych plecach. Chyba na Herlitz się zdecyduję, konkretnie to babci podpowiem, żeby na urodziny Igora sprezentowała. Z tego co patrzyłam poniżej kg ważą.
Aniez u mnie niestety babcia na wiele pozwala i on nią po prostu rządzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

B wczoraj SMYKA zaliczył, bo mu mówiłam, że przeceny. Nawet pokupował, tylko zwykle ja robię dzieciakom zakupy i dla niego przecenione to te, które cena przekreślone, ale już się nic nie odzywałam.

reklama
annaoj dobrze kojarzysz to już jutro doczekać się nie mogę. Tylko niepokoi mnie ból w podbrzuszu i takie dziwne kłucie , nie pamiętam żebym z Natalką miała takie dolegliwości :-(
agnieszka oby to był jednorazowy kryzys
kici zdrówka dla Q
monia mega tekst "sluzka, ktora w razie potrzeby - wylazi spod lozka" uśmiałam się :-D

gosienko ja cały czas czekam na przepis na pyzy drożdżowe :cool2:

Ostatnia edycja:
Do góry