reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzień zimny i...
śnieżny :szok; masakra :no: chyba z 5 cm tego ch.o.l.e.r.n.e.g.o g.ó.w.n.a nawaliło :no::wściekła/y::angry: na drogach sajgon chociaż juz widziałam solniczkę ... martwię sie jak tam moje chłopaki do przedszkola dojechały a potem A. do pracy... ale zaraz będę dzwonić i pytać

Kittek witaj na starych śmieciach ;-) też już mi się marzy rower... ale na razie to chyba raczej narty :no:
Aniam ciekawie Szymek wygląda :tak: tak zupełnie inaczej :tak: oby nosił dzielnie okularki!
Zauważyłam że M. chętnie nosi okulary na dworze :tak: w domu od razu zdejmuje...ciekawe czemu??

Mam w planie dzisiaj do południa zrobić mazurka, a po południu najpierw pisanki bo obiecałam J. a chodzi za mną od poniedziałku, że on chce już :-D Za to jak wróci A. z pracy to mam niecny plan zagonić go do kręcenia babki ;-) bo ja tego sama nie będę robić z 2 dzieci na głowie ;-D niech się chłopina wykaże :-D

Cholera telefon A. został w domu:no::wściekła/y::angry: Pięknie...

reklama
aniam Szymek wygląda bosko w tych okularkach , świetny wybór!
Agnieszka co za babę robisz ?? Wrzuć przepis ;-)
kittek dobrze że masz kilka dni wolnego , będziesz mogła nadrobić zaległości z Mają.
zielona co kraj to obyczaj , w Polsce połowa narodu by wymarła 5 dni bez alkoholu :-D:-D
mamaPaulinki super, że macie taką możliwość. Dzieciaki się wybawią , zjedzą tort a ty masz spokojną głowę i porządek w domu ;-):tak:
annaoj jak tam po wizycie z psiunią??

N: Mamo pomalować cię tłuszczykiem
Ja: Czym??
N: tłuszczykiem , takim do malowania ustów
Ja: Natalciu to jest błyszczyk do ust
N: no tak tak tłuszczyk do ust
Ja :-D:-D:-D:-D

Dojechali bezpiecznie i na czas ale drogi fatalne ...

Mamusiu Natalka z tłuszczykiem mnie powaliła.
Co do przepisu to mam taki jeszcze od mojej babci :tak: będę pierwszy raz robić z tego przepisu ale moja mama już z niego dawno robi więc wychodzi :-) zaraz wrzuce na odpowiedni wątek

U nas jeszcze nie śnieży, ale zapewne zacznie :wściekła/y: a ja muszę dzisiaj kilka miejsc obskoczyć, więc pewnie stanę w korkach... eh...

Gosia- ja zawsze robię 2 imprezy, bo samej rodziny u mnie wychodzi 14 sztuk bez nas (i to jest najbliższa rodzina). W tym roku rodzina w chacie na torcika, a znajomi właśnie do Kinderplanety (mam najbliżej). Tylko, że aby nie oszaleć, rozbijam imprezy na 2 dni :laugh2:

Aniam- jak mieszkaliśmy na zadupiu, to najwięcej kasy szło mi na paliwo, bo do pracy miałam 30 km :laugh2: teraz w zasadzie, wszędzie z buta, a do centrum, czy pracy mam 5 km maks, więc jest dobrze. Za to brak rozrywek na zadupiu, nie drenował mojej kieszeni, zdecydowanie więcej siedzieliśmy w chacie i na ogrodzie, ale ja mam taki charakter, że się nudziłam, jak mops.
Co do cen w salach zabaw, to np. LoopiesWorld, gdzie mój starszy syn wymyślił urodziny ma ceny, jak dla mnie z kosmosu, zresztą sama zobacz, bo dla mnie to rozbój w biały dzień Organizacja urodzin - Cennik - Loopy's World - Wrocław
W Kinderplanecie chcą 35 zeta od dziecka, tylko właśnie muszę z nimi obgadać liczbę dzieci, chociaż jak wszystkie będą zdrowe to może i 7 uskładam. U nich wychodzi 245 zeta za 7 sztuk bez tortu, 2h zabawy i stolik :-) Kinderplaneta Wrocław Sky Tower- plac zabaw, urodziny -Sala zabaw i to jest dla mnie do przyjęcia. Są tańsze miejsca, ale w jednym może być tylko jeden rodzic, a to mi nie pasuje, chociaż R. mówi, że i tak z chłopami zostaną dzieci pilnować, a my sobie mamy do Costy, albo innego Starbucksa na kawę dylać... nogami się nie będę zapierać, że nie :-)

R. wrócił wczoraj dość nieoczekiwanie :-) na szczęście, bo dzisiaj miałby większą "miazgę" na trasie zarówno przez korki, jak i pogodę. Śmiał się ze mnie, bo zastał mnie (dosłownie) z jajami na głowie (maseczkę sobie robiłam :-p) lepiącą pierogi na dzisiejszy obiad. Stwierdził, że mnie potłukło, a ja poważnie przy gotowaniu się odprężam.

Dobra, zaglądnę wieczorem, a tymczasem dylam do centrum, bo inaczej utknę dzisiaj i potem do domu zjadę ciemną nocą i świąt nie będzie ;-)

A! Agnieszka- u nas też dzisiaj akcja pisanki :-)

Laski zarobiłam ciasto na mazurka, właśnie siedzi w lodówce i się chłodzi... zobaczę jak wyjdzie bo to przepis z biedronkowej gazetki. Jak będzie ok to wam wstawię :tak:

Witam,
ta pogoda mnie dobije. Prószy od rana....:wściekła/y:
U fryzjera byłam w tamtym tygodniu, najlepszy a już na pewno najdroższy w mieście i co :wściekła/y: kompletnie mi się włosy nie układają, kicha straszna. Wrocławianki polećcie coś pewnego!
Nie wiem czy szykować sobie półbuty na święta, już mam dość tych kozaków:-D Matiemu kozaczki kupiliśmy w Deichmanie i tak je zdarł przez jeden sezon, że jak tylko słońce wyjdzie, to je do śmieci wyrzucę.
Kittek, nie wiem jak u was, u nas to prędzej sanki niż rower.
Aniez, przegięli Organizacja urodzin - Cennik - Loopy's World - Wrocław. Najbardziej mi się podoba pizza - trójkąt! szaleństwo:-D
Paliwo, ja wydaję 800zł miesięcznie:szok: Po 200 zł tyg. i mam wszędzie do 5km. Także najwięcej paliwa ucieka w koło komina. No i u nas kultury nie doświadczysz, trzeba na Wro.:-D

Aga, my matki. Ja też czekam na telefon, że Mati już w żłobie, denerwuję się zawsze. Szczególnie, że teraz śniegu pełno, a wariatów na drodze nie brakuje.

Aniam, świetnie Szymek wygląda, dojrzale. Bardzo dobry wybór, trzymam kciuki, żeby nie wylądowały w szafie.
Mamusia, mała dam ci rośnie. Uśmiałam się z tłuszczyku na ustach.

Uciekam do kuchni. Miłego dnia.

Witam
Ale mam tu zaległości :baffled:
Cały tydzień miałam Alę w domu, bo szkarlatyna panuje w przedszkolu i 6 dzieci chora. Więc wolałam już nie ryzykować i nie posłałam jej.
Basiu mamy się już dobrze, jakoś nam przeszło do tych chrzcin, innym też. Więc udało się wszystkich zebrać do kupy. Chrzciny udane, teściowa przyjechała w sobotę do pomocy, do gotowania :szok: Szok normalnie, bo nigdy na to nie wpadła, żeby pomóc. Ale rozmawiały z moją mamą telefonicznie przed i tak jakoś wspólnie wpadły na ten pomysł. Moja zawsze przyjeżdża przed do pomocy, głównie do pilnowania dzieci.

Urodziny u nas skromne, jedziemy do teściów na święta, więc tylko kupiliśmy tort lodowy + będzie sałatka owocowa. Prezentu też nie będzie, chcemy 2.04 zabrać Alusię na kulki.

Za oknem nic się nie zmieniło, ciągle biała skorupa, do tego rano sypało. Takich świąt to nie pamiętam.

Hej, wiosna chyba nadal w Kanadzie przesiaduje, a u nas pada znów śnieg… no chyba tylko w domu mogę poczuć wiosnę poprzez zrobienie dekoracji… właśnie robimy witrażyki okienne i kule kwiatowe… za to moje sprzątanie nadal w lesie…
A i chciałam Wam się pochwalić, że na 99% Justka idzie do przedszkola…

Aniez, świetny patent na urodziny… dzieć ma zabawę a Wy się nie przemęczycie ;D
Dorota, świetnie, że nowe mieszkanko już wybrane… no i fajnie wam z tymi urodzinami w ośrodku… no, ale tort rzeczywiście będzie ogromny…
Gosiu, dobrze że już Hani wyszedł ten ząb… no i w końcu odeśpicie nieprzespane nocki…
Ja już na początku marca wyrzuciłam kozaki i pomykam sobie w wyższych trzewikach…
Onka, no to widzę, że święta na luzie… i tak trzymaj…
Mnie do szalu doprowadza, ze w chacie nic nie zrobione, stary przy kompie, a Kostka przed TV...
No jakbym swojego widziała… poza tym widzę, że jakoś małżonek nie za bardzo potrafi gospodarować pieniędzmi, więc może Ty Zielona powinnaś przejąc domową kasę???
Elvie, zdrówka dla Was choro witki… widać chłopaki twardo i zdrowo się trzymają, a potem będzie zmiana ;P
Isabela, widać, że Ty teraz zakupowo szalejesz… no i trzeba sobie jakoś humor poprawić ;) ja też zamierzam dzisiaj zobaczyć jakieś ciuchy dla dziewczyn, bo na urodziny się przygotowuję, szczególnie, że w H&M jest 20% zniżka z kuponem na dział dziecięcy
Agnieszka, ja to wolę na żywca kupować buciki, bo Jola ma szczupłą a długą nóżkę a Justka wysokie podbicie… a poza tym czasami na żywo ten sam model gorzej wygląda niż w necie, więc rozumiem Twojego synka… no i jestem w szoku, że M. o wózku sobie przypomniał… mój tak zakurzony, że hej… w lato muszę go uprać i oddać…
Mamusia, ciekawa jestem tych waszych „wypocin”… no i się usmiałam z „tłuszczyku do ust”… Natalka jest boska z tymi tekstami…
Annaoj, mam nadzieję, ze w końcu ten spec powie Wam coś konkretnego w sprawie Karen… no, a Ty chyba sama nie jedziesz autem… do tego na antybiotyku????!!!!
Gosienka, fajnie Wam, że w przedszkolu macie możliwość zrobienia… czy to prywatne przedszkole, bo w państwowym jeszcze nie słyszałam o takich praktykach…
Kittek, świetny plan na spędzanie czasu z Mają… oby pogoda dopisała…
Aniam, jak spojrzałam na Szymka to Kuba Wojewódzki junior mi od razu przyszedł do głowy:-D:-D

Maonka, świetnie, że chrzciny udane, teściowa też pomogła… dawaj zdjęcia

reklama
cześć dziewczyny

u nas po staremu próbujemy się z Wiktorem wykurować wzięłam na czwartek i dzisiaj urlop opiekuńczy i siedzimy w domku miałam zamiar trochę ogarnąć mieszkanie na Święta ale mam takiego lenia że szok. Mały już nie gorączkuje choć trochę pokasłuje , wczoraj spał w ciągu dnia 5 godzin od 14 do 19.

gosia współczuję mam nadzieję że Hani szybko wyjdą ząbki

mamoPaulinki
fajnie że mieszkanie już upatrzone trzymam kciuki za szybką i bezproblemową przeprowadzkę.

onka to teraz czekamy na info od ciebie:biggrin2:

aniez zazdroszczę pomysłu z urodzinami zero stresu gotowania i sprzątania. U nas nie ma na to szans bo mój mąż już sprosił połowę swojej rodzinki na obiad i tort ja planowałam tylko zrobić tort do tego kawa i herbata a mój małżon co, oczywiście zaprosił wszystkich na obiad:wściekła/y:

aniez może wpadnie i do mnie bo szyby mam tak brudne że szok a że sama jestem chora i nie mam siły to niestety na święta zostaną nie umyte bo ja siły na to nie mam:no:

elvi gratulację dla męża

aniam fajnie że ci spodobało się na ćwiczeniach . Super pomysł co imprezy w kulkach dla dzieci. My robimy tylko dla rodziny mojego męża bo moja mieszka za daleko i nie przyjadą na urodziny. PO za tym moja mama jest świeżo po operacji żylaków miała w tamten poniedziałek, a moja siostra miała operację też w zeszły piątek (usuwanie kamieni z woreczka) i też nie dała by rady dotrzeć do nas z Krakowa.

Brawa dla Szymka zuch chłopak i bardzo fajnie w nich wygląda a Olcia to z twarzy cała mama

mamusiu
fajnie że jesteś u nas też przydałoby się malowanie ale nie mam do tego weny, w lipcu lub sierpniu mamy zamiar w jednym pokoju wymienić panele na korek ale nic więcej w tym roku nie planujemy

annaoj zdrówka życzę. Trzymam kciuki za wizytę u neurologa

zielona to nieźle twój małżon załatwił sprawę zakupów:baffled: u nas zawsze musi być kupione dla małego a dopiero potem nasze potrzeby w miarę możliwości zaspokajamy

gosieńko
uśmiałam się z twojej propozycji dla małża jak to szybko nasi panowie potrafią zmienić zdanie:-D

maonka super że już się lepiej czujecie i chrzciny się udały, a pomoc zawsze mile widziana:biggrin2: przy dzieciach

beti fajnie że mała idzie do przedszkola

Do góry