reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Witam weekendowo

Mateuszek dziękuje wszystkim cioteczkom za życzenia urodzinowe. Na pytanie czy mu się podobają, powiedział, że są super:-)
Czasu mało, bo wiecznie mamy gości w domu. Wczoraj balowaliśmy do 23h, Mati szczęśliwy. Najważniejsze, czyli tort z Tabalugą był, to urodziny udane!

Aniam, pomysł świetny, trzymam kciuki za realizację.
nata, to mnie zaskoczyłaś, kurs nurkowania - chylę czoła.
elvie, też bym audi wybrała.

Pozdrawiam serdecznie. Miłego dnia wszystkim!

zielona - jasne to nie rafa koralowa, czy kolorowe ryby - ale uwierz mi że jest na co patrzeć. Profesjonalne szkoły mają nurkowiska - albo są to naturalne cuda, albo stworzone przez te szkoły.
Nurkowałam w chorwacji - gdzie kolorowych ryb na pęczki, ale uwierz mi nic nie robi takiego wrażenia jak szczupak szczypiący Twoją maskę.

A Bałtyk - ma mase wraków udostępnionych do nurkowania, polecam w obwodzie kalinigradzkim jezioro bursztynowe - gdzie masz drzewa pod wodą - CUDO

Nata, pewnie to trzeba lubic. Ja lubie rafy, przejrzysta wode, a zamiast szczupakow - rekiny i mantaraje:tak: Kolorowe rybki mnie nie kreca az tak bardzo. Za to marze o nurkowaniu w jaskiniach...
Ze w Baltyku sa wraki i te drzewa, to wiem. Mnie przeraza slaba widocznosc, zimno i syf.:no:

Witam,
pisałam posta 2h i potem mnie wylogowało... wszystko utracone, ale zaległości nadrobione...
Jola juz 2 tygodnie siedzi z babcią, bo ciągle jakieś infekcje łapie, ostatnio dostała gorączki i bólów brzucha... byłam z nią u lekarza i zrobiliśmy posiew na mocz... wczoraj okazało się, że w przedszkolu dziewczynka ma lambie... muszę jeszcze i to sprawdzić...
Justka jakoś nie choruje, ale okazuje się, że marzenia o zapisaniu jej do tego samego przedszkola, co teraz chodzi Jola graniczą z cudem... poczekamy zobaczymy
ja mam taki kaszel, że czasem myślę, że wypluję płuca...

z tego co pamiętam...
Ella, wielkie gratki podwójna mamusiu z okazji narodzin małej perełki

images

Onka, teraz czekam na wieści od Ciebie :)
Zielona, Kostka ma patent na podbijanie serc chłopców... po mamusi :)
Aniam, zazdroszczę takiego zapału do ruchu... korzystaj za wsze czasy
Aniez, no rzeczywiście nie zazdroszczę okresu adaptacyjnego Kuby... moja też nie byłą już w przedszkolu 2 tygodnie, a wróci chyba dopiero po świętach... nawet nie chcę myśleć, co to będzie
Gosienka, nie ma ja zdrowa, wiejska żywność i oby do wiosny, cobyście za bardzo nie stracili...
Basia, mam nadzieję, ze uda wam sie coś wykombinować, żeby móc pomóc Wiktorkowi... trzymam kciuki
Agnieszka, fajnie, że Janek chce chodzić, a reszta sama się wyklaruje w szkole...
Annaoj, super tak realizować swoje marzenia... dobrze, że z Karen juz lepiej
Mamusia, zdrówka dla Ciebie i super przedszkole wybraliście... widać, ze Natalce basen sie spodobał
Dorota, biedna Paulinka... no, ale gdzieś dziecko musi się wyszaleć...
Elvie, pozbyłaś się stresa w postaci mamy... teraz ciesz się z sukcesów zawodowych
Maonka, duzy facet z Leonka, a Tobie szybkiego powrotu do zdrowia...
Nata, no masz pasję dziewczyno... ja też z tych lękliwych w wodzie
Gosia, super że Mateuszek super się bawi... i o to chodzi... buziak dla niego :*

Lecę szykować się i dziewczyny na urodziny siostrzeńca... do miłego..

zielona gdyby bylo mnie stać aby nurkowac na rafie - to robiłabym co co kilka miesięcy - ale to kosztowne bardzo. Tym bardziej, ze łacze pasje z podrozami rodzinnymi a tu koszta roszna razy kilka. więc egipt i owszem, a na codzien jeziora i baltyk - i jest ok.

Zimno jest strasznie, widocznosc tez - ale nurkujemy z oswietleniem i jest niezle - ma to tez swoj urok.
jak zaczynalam się w to bawić - tez tak mowilam - co mozna zobaczyc, bllleeee ale z czasem pokochałam to w naszych rodzimych wodach.
A przejrzysta woda, raz w roku :)

aniam powinno być 10 nurkowań w akwenie otwartym - zasada jest prosta - małymi kroczkami - ludzie róznie reagują na maskę, która sprawia pod wodą poczucie klaustrofobii (znam takie przypadki), sprzet jest ciężki, niewygodny.

dobre szkoły tak to robią - nie mówię, że ta jest zła - ale spotkałam się już z przypadkami ludzi, któzy podchodzili do kursu na 40m po tym na 18m - i nie potrafili zachowac się w wodzie, pływali w pionie wpadali w panikę, gdy na 16m robiło się kompletnie ciemno - trzeba pamiętać, że nasze nawet najczystrze jeziora mają max widoczność na kilka metrów (przy swietniej pogodzie i braku glonów) a na 12- w doł panuje ciemność i jest cholernie zimno - ludzie zaczynają się w takich warunach różnie zachowywać.

a co do kursów e egipcie - dokładnie płacisz 25dolarow - i masz - ale z tymi papierami nie ponurkujesz w polsce - a uwierz mi jest masę cudwnych miejsc jezior, gdzie u nas wspananial się nurkuje.

Zwróc jeszcze uwagę na badania - na tej stronie było napisane - mogę wziąć udział osoby cieszące się dobrym zdrowiem.
Ważne jest aby mieć papier od laryngologa o braku przeciwskazań - trzeba mieć przede wszystkim zdrowe uszy - bo bez tego nie wyrównasz pod wodą ciśnienia, badania krwi i wydolnościówkę u lekarza sportowego. Dobre szkoły nurkowe mają takowego lekarza i na jednym z wykładów robią wydolnościówkę.

trzymam kciuki za decyzję - bo nurkowanie jest super

Nata bardzo Ci dziękuję i na bank wypytam o to wszystko o czym mi napisałaś .
Co do tych 10 nurkowań , to pewnie na kursie jest ileś tam , a potem mozna sobie tam jechać i korzystać dalej . Baza jest razem z noclegami , ponoć to jeziorko też jest całkiem niezłe .
Ja bardziej to chcę zrobić kurs u nas , zapoznać się ze sprzętem , a potem marzy mi się nurkowanie w egipcie .
Samo pływanie tam z maską , wywołało na mnie ogromne wrażenie . Myślę że dam radę , nigdy nie bałam się wody i wręcz kocham sporty wodne . Do laryngologa jak coś sama się wybiorę , ale spytam tej laski o badania . Dzięki jeszcze raz . Ćwiczenia na basenie też uważam za fajną sprawę , bo tam na bank można się nauczyć oswojenia ze sprzętem w dobrych warunkach .
Mam jeszcze kolegę który robi coś takiego
https://plus.google.com/photos/115438117337929497778/albums/5708986089818321345?banner=pwa
jego też wypytam ... to jest dopiero czub he he . jest w 1 dziesiątce w Polsce .

Elvira zdecydowanie audi, santa fe to taki jeep dla ubogich, a wykonanie plastik i tadeta bleeee

:-)

Piękne podsumowanie he he .

Witam niedzielnie,
u nas muzycznie,od kilku dni namiętnie słuchamy: Bednarek "Cisza" (Official Video) - YouTube
Ja to nawet przewijam by druga zwrotka leciała, bo to czad! Słyszałyście? Polecam! I coś mi mówi, że to taka piosenka na pożegnanie i Kamil w swoją drogę już bez zespołu pójdzie, ale może się mylę..

Dzięki za opinie, ja się zastanawiam czy nam takie wypasione auto potrzebne, poza tym i tak znając M. to kupi audi bo on maniak jest. Ja tam czekam aż mi firma volvo v40 da, jeszcze rok..;-)

aniam - pewnie, że dupa sama nie schudnie. Świetnie, że masz teraz możliwości.

Elwira - auto ma komfort i tyle . Jedyne co wali po kieszeni to serwis :-D

a ja sie wlasnie zawsze zastanawialam co takiego jest do zobaczenia w polskich jeziorach, czy zasyfialym morzu...
Nie twierdze, ze nic nie ma. Zwyczajnie nie wiem, co jest ;-)

Ja bardziej liczę na nurkowanie w egipcie np. potem , czy w jakimś innym fajnym miejscu . Ja tam kocham kolorowe rybki . Inny świat .

a czemu dupa sama nie schudnie? bo dupa jest leniwa! O! Mam juz glowna winowajczynie moich kraglych ksztaltow ;-)

Nie marudź , nam z racji wzrostu tak bardzo tych nad program nie widać , dobrze mamy :)

Nata, pewnie to trzeba lubic. Ja lubie rafy, przejrzysta wode, a zamiast szczupakow - rekiny i mantaraje:tak: Kolorowe rybki mnie nie kreca az tak bardzo. Za to marze o nurkowaniu w jaskiniach...
Ze w Baltyku sa wraki i te drzewa, to wiem. Mnie przeraza slaba widocznosc, zimno i syf.:no:

:-D:-D

Kupiłam Szymkowi bryle .
Ray-Ban Glasses - Collection Junior - RB1527 - 3577 - Junior Optical | Official Ray-Ban Web Site - USA
pięknie mój synuś w nich wygląda , oby chciał chodzić . Odbieramy w środę .
Ogólnie co do okularów dla dzieci , to u nas oj ubogo :no:
Oprawki nie dość że średnio ładne , to jeszcze nie trzymają się na nosie i uszach tak jak u dziecka powinny . :no:
Szkła też porażka , na szczęście okazało się że jest sklep gdzie od razu dla dziecka robią szkła cieńsze i z poliwęglanu , a koszt taki sam jak u innego optyka za zwykłe , czyli ok 150 zł .
Do tego mam w tym sklepie gwarancję , jak zniszczy nawet ze swojej winy oprawkę w ciągu dwóch lat dają nową , łącznie ze szkłami . Jak zmieni się wada w ciągu roku wymieniają szkła na nowe , też za free .

cześć dziewczyny przepraszam że się nie odzywam ale mąż przyniósł z pracy wiruska mi go sprzedał nie mam na nic siły jak poczuję się trochę lepiej to nadrobię bo na razie nie mam siły nawet niczego czytać

Witam wieczorkiem

Laptop wrócił we właściwe ręce :tak: tylko chłopcy nie są zadowoleni ;-)

Helenka mnie dzisiaj rozśmieszyła, oglądałyśmy rano bajkę o Panu Warzywko i jest tam bakłażan Sebastian :-) w pewnym momencie Helenka mówi " że ten bakłażan ma tak samo na imię jak jej żon " :szok: ja się pytam kto? a ona mówi że tato jest jej żonem :-D

Anna ja już nie mogę doczekać się poniedziałku rano jak ferajna wyjdzie z domu ;-) Jeśli chodzi o Igora to najważniejsze aby jemu się podobało i trzymam kciuki aby breakdance jednak nie był " bezsensu " ;-)

Aniam ten typ tak ma że święta = wszystko musi być na błysk ;-)i wierz mi nie zmieni się już ;-)
Fajne te okularki:-)

Elvie
też bym audi wybrała :tak: a czy ty czasem nie musisz nam kolejnych fotek wrzucić ? :-p

Aniez czyli podwójna wróżka zębuszka przyjdzie :-D Przypomniało mi się jak kiedyś Emilowi ząb wypadł i oczywiście jakiś grosik dostał a na następny dzień do babci jechaliśmy i tam spaliśmy i cwaniak zęba ze sobą zabrał i babcia też mu kasę dała :-D

Isabela gołąb doleciał :tak::-) buziaczki :-) od nas też wyleci :-D

Zielona grunt to znaleźć winowajcę :-D:-D:-D a raczej winowajczynię :-p

gosia super że Mati zadowolony z imprezy to najważniejsze :-)

Beti zdrówka dla ciebie i Joli . Mam nadzieję że jednak uda się załatwić miejsce w przedszkolu dla Justynki , trzymam za to kciuki :tak:

Basiu zdrówka

Miłego wieczorku :-)

reklama
Aniam, swietny deal z tymi okularami :tak: Oprawki tez ladne...

Co do kilogramow, to u mnie widac te nadmiarowe. No ale Ty jestes ode mnie ciut wyzsza i chyba drobniejszej kosci niz ja... A z reszta i tak to bez znaczenia ;-) Jak juz sie przekrece i mnie zjaraja, tluszcz sie wytopi i urna bedzie lzejsza;-);-)

Do góry