reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzieńdoberek :-)

Melduję się z rana bo pewnie za chwilę laptop zniknie z moich oczu, chłopcy w ciągu tygodnia mają na niego szlaban to potem w weeekend korzystają ile mogą ;-)

Helenka wstała dzisiaj koło 8 tym oto sposobem przespała prawie 16 godzin :szok: ale widać ze snu jej brakowała bo wstała uśmiechnięta i niestety peeeełna energii :-)

Nata super że masz taką pasję :tak: ja to strasznych tchórz jestem jeżeli chodzi o wodę, pływać umiem , ale nigdy w życiu nie zanurkowałam :zawstydzona/y:nawet całej głowy pod wodę nie wsadzę ;-)

Aniam przyjedziesz to ocenimy jaki z ciebie cyborg ;-):-D a teściowa to hardkorowiec że w taką pogodę okna myje ;-)

Zielona widzę że z ciebie prawdziwy patriota :-p jak ci w głowie i nogach polonez siedzi :-D Mamy taką jedną panią na tańcach która tradycyjnie lampkę wina przed zajęciami wypija i twierdzi, że wtedy jej się nogi nie plątają i baaardzo wyluzowana jest :-D

Odmeldowują się do poniedziałku ;-)

Miłego dnia:-)

reklama
Hejka
dzisiaj miałam zajęcia do 13, więc odsapnęłam i zaglądam.
Mam już dość tego zimna, słonko pięknie świeci, ale mróz taki, że wytrzymać nie można:wściekła/y:
Gosieńka byliśmy na tańcach takich niby disco i oczywiście "bezsensu". Igor sobie breakdance umyślił, zrobimy podejście w przyszłym tygodniu, bo gdzieś musimy mu energii upuścić.
Ty też dzisiaj masz 3 gejzery energii;-) ciekawe jak będzie po weekendzie.
Dziewczyny podziwiam Was z tym nurkowaniem, ja mam lęk przed wodą.

udanej niedzieli życzę

anima - ja nurkując od lat, mając uprawnienia nie polecam tego kursu -
- po pierwsze jest to kurs (uprawnienia do 18m) a masz jedynie 4 nurkowania na otwartych wodach realizowane w ciagu dwóch dni - to jakas masakra, dla osob nie nurkujących wcześniej - zasada jest taka - na otwartych wodach schodzisz na 4m - potem na 8-10, potem na 12, potem w miare mozliwosci i zachowania nurka w wodzie głebiej - powyzej 17m masz aklimatyzację - co dla początkujacych nie jest łatwe - bo w większości przypadków nie panują nad sprzetem nie potrafią "płynnie" poruszac się gora dół. A tu masz w ciągu 4 nurkowań zejsc na 18.

basen - to 5 spotkan i dobrze - bo nauczycie się jak radzic sobie z butlą, jacetem, aparatem, jak zakladac i montować sprzęt, jak oddychac pod wodą i mam nadzieje, ze nauczycie się tez jak kozystac w dwie osoby z jednego sprzetu.

jak znasz kogos kto ma tam kurs to podpytaj, ale dla mnie jako osoby ktora od lat to robi, na roznych wodach i ma uprawnienia - ostatni etap czyli najwazniejszy jest przygotowany bez fantazji - mam jednak świadomość, ze program zostal przygotowany przez specjalistów - tym bardziej nie kumam.

Nata dzięki że mi piszesz o takich rzeczach bo ja to kompletnie się na tym nie znam . Ze sprzętem nigdy nie pływałam , jedyne co to z maską i rurką się bawiłam ,
Co do znajomości bazy to koleżanka ma już jakieś wysokie uprawnienia , jest tam kilka lat . Jeździ z tymi ludźmi do egiptu 4 razy w roku . Co do nurkowań , to mogę mieć 4 zupełnie osobno , to nie jest mus robić wsio wg. tamtego ich grafiku . Tym bardziej , że nad jeziorko mam blisko .
To będę teraz myśleć . A jak wg. ciebie powinien taki kurs wyglądać ?
Tu to przynajmniej jest kurs , a kurde w egipcie może sobie nurkować kto chce .. 25 dolców i jesteś pod wodą :szok: nie powiem że mnie nie korciło , ale uznałam za dość niebezpieczne .

Aniam przyjedziesz to ocenimy jaki z ciebie cyborg ;-):-D a teściowa to hardkorowiec że w taką pogodę okna myje ;-)

Ta potem się rozłoży i będzie płakać , że chora . Wiesz ona w święta to musi jeść z podłogi .

Cisza w domu bo SZymek u kolegi Franka nocuje . Olka mi padła na dywanie przy bajce :-D:-D

nata - gratuluje uprawnień;-)

aniam - a cóż to za metamorfoza się w Twoim życiu dzieje, że tak dupsko zaczęłaś ruszać?;-)

zielona, gosienka - z poloneza się uśmiałam, a stare to Wy nie jesteście, więc przestańcie bzdury pisać:-p

M. auto wybiera, chciał a6 kombi, a teraz Santa Fe ogląda. Śmieję się, że ostatecznie TIR-a kupi;-)

A mi zimno brrr, usta mam przesuszone (za mało wody piłam przez 2 dni), poza tym objadłam się jak świnia - dosłownie! I co z tego, że wcześniej skalpel z Leną w asyście zaliczyłam.. Chyba zaraz wskoczę do łóżka. Książkę o Facebooku czytam.

Poczytalam :-)

Aniam- mój stary wyslalby mnie do lekarza, jakbym mu z takim pomyslem wyskoczyla, bo u mnie bylby to objaw chorobowy. Brat z bratową mają uprawnienia i sobie chwalą, teraz niestety malo z tego korzystają, ale może jak dziecko im podrośnie :-) Twoje wyrośnięte, więc bierz się za to, bierz.

Basia- niestety w PLu wszytsko drogo... &&& żeby coś udalo się zalatwić, bo wiadomo, że terapie może przyspieszyć wychodzenie z problemu, a nadwrażliwość na dźwięki lubi się wiązać z innymi komplikacjami (u nas nadpobudliwość i deficyt koncentracji, z którym musisz się liczyć, nic strasznego, ale warto mieć na uwadze).

Zielona- silownia... matko... jak tylko czas znajdę, to może znowu tylek z chaty ruszę, bo w sumie i tak non stop biegam...

Kubula rano mial już tak przekrzywioną jedynkę, że R. z litości chyba mu ją wydlubal :-) chodzil caly dzien i bratu braki w uzębieniu prezentowal. Wrózka zębuszka ma przyjść... oczywiście musi podwójnie, bo brat nie może być pokrzywdzony, o czym mnie sam Kubulek poinformowal.

Elwira - bo ja w końcu mam na to czas . Jak J wyjeżdżał to niby jak miałam iść na ten fitness czy gdziekolwiek indziej ? Ciężko było . A teraz mam na to czas , więc się zabrałam :tak: Zresztą zamiast użalania się nad własnym tyłkiem trzeba coś robić , samo się nie zrobi :-(
Porównanie A6 do santa fe .. pierwsze piękne , drugie plastikowe ot takie porównanie . Audi to klasa premium i tu porównania nie ma :-D

aniam powinno być 10 nurkowań w akwenie otwartym - zasada jest prosta - małymi kroczkami - ludzie róznie reagują na maskę, która sprawia pod wodą poczucie klaustrofobii (znam takie przypadki), sprzet jest ciężki, niewygodny.

dobre szkoły tak to robią - nie mówię, że ta jest zła - ale spotkałam się już z przypadkami ludzi, któzy podchodzili do kursu na 40m po tym na 18m - i nie potrafili zachowac się w wodzie, pływali w pionie wpadali w panikę, gdy na 16m robiło się kompletnie ciemno - trzeba pamiętać, że nasze nawet najczystrze jeziora mają max widoczność na kilka metrów (przy swietniej pogodzie i braku glonów) a na 12- w doł panuje ciemność i jest cholernie zimno - ludzie zaczynają się w takich warunach różnie zachowywać.

a co do kursów e egipcie - dokładnie płacisz 25dolarow - i masz - ale z tymi papierami nie ponurkujesz w polsce - a uwierz mi jest masę cudwnych miejsc jezior, gdzie u nas wspananial się nurkuje.

Zwróc jeszcze uwagę na badania - na tej stronie było napisane - mogę wziąć udział osoby cieszące się dobrym zdrowiem.
Ważne jest aby mieć papier od laryngologa o braku przeciwskazań - trzeba mieć przede wszystkim zdrowe uszy - bo bez tego nie wyrównasz pod wodą ciśnienia, badania krwi i wydolnościówkę u lekarza sportowego. Dobre szkoły nurkowe mają takowego lekarza i na jednym z wykładów robią wydolnościówkę.

trzymam kciuki za decyzję - bo nurkowanie jest super

Witamy i my

Siedzę na zajęciach i nudzę się jak mops :wściekła/y:Nie cierpię nie cierpieć weekendów.
Wczoraj weekend zakończył się miło byliśmy z W na zakupach kupiliśmy komplet talerzy na które chorowałam już tyle czasu :-)

Ale oczywiście jak ja jestem zazwyczaj tolerancyjna to wczoraj przy talerzach właśnie spotkaliśmy parę gejów która wybierała talerze 45minut afiszując się przy tym niezmiernie i zastawiając ludziom cały regał. Jak nie jestem homofobem tak miałam ochotę się nic stać.

Na szybko co pamiętam

Aniam super prezent sobie wymyśliłaś :-)

Gosienka dotarł gołąb pocztowy nr. 2 ;-P ?

Aniez solidarność Twoich chłopaków pierwsza klasa :-) Jak patrzyłam na Twoje zdjęcia na fb to się rozmarzyłam i zdenerwowałam jednocześnie taką piękną wiosnę mieliśmy.

Elvira zdecydowanie audi, santa fe to taki jeep dla ubogich, a wykonanie plastik i tadeta bleeee

Miłego weekendu

Idę do żuczków moich zadzwonić :-)

Witam niedzielnie,
u nas muzycznie,od kilku dni namiętnie słuchamy: Bednarek "Cisza" (Official Video) - YouTube
Ja to nawet przewijam by druga zwrotka leciała, bo to czad! Słyszałyście? Polecam! I coś mi mówi, że to taka piosenka na pożegnanie i Kamil w swoją drogę już bez zespołu pójdzie, ale może się mylę..

Dzięki za opinie, ja się zastanawiam czy nam takie wypasione auto potrzebne, poza tym i tak znając M. to kupi audi bo on maniak jest. Ja tam czekam aż mi firma volvo v40 da, jeszcze rok..;-)

aniam - pewnie, że dupa sama nie schudnie. Świetnie, że masz teraz możliwości.

reklama
Do góry