reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

cześć dziewczyny
jesteśmy po wizycie u Logopedy ale nic nowego to nie wniosło mały nie chciał z nią współpracować ignorował wszystko. Jedyne co nam poradziła to to że dobrze by było go zapisać na terapię sensoryczno-motoryczną. Niestety zajęcia są prowadzone dwa razy w tygodniu o godz. 14 a wtedy mały śpi a ponadto ja pracuję i nie mogę tak często wychodzić z pracy:wściekła/y:. Ze względu na jego nadwrażliwość słuchową i braki w koncentracji dobrze by było zacząć terapię metodą Tomatisa tylko kurcze ona kosztuje 3 tyś zł. na co mnie nie stać, bezpłatnie jest tylko w Kajetanach tam się czeka ok. 2 lat na tą terapię:no: więc powtarzam to nie jest kraj dla chorych osób czy z problemami

.

Basia staraj się załatwić jakieś papiery co konkretnie jest małemu . Bo jak to byś miała , to możesz załatwić fundację . Jak będziesz miała fundację to możesz zbierać 1% itp. a najlepiej dopytaj nasze dziewczyny jak to wsio załatwić . Koleżanka ta co Ci dawałam do niej namiary załatwiła bardzo szybko .
A tak ogólnie to pisałaś do niej ?

-
Agnieszka- szydełkowanie to mnie dopiero rozstraja nerwowo, od razu widać różnice charakterów :-) mnie uspokaja ruch :-) ewentualnie gotowanie.

Prawie jakbym o sobie czytała :-D:-D oprócz gotowania oczywiście :-p

Ella ogormne gratulacje raz jeszcze :tak:

Annaoj - opowiem Ci jak się spotkamy jakiego mam wariata od psów u mnie , facet ma zresztą 3 sklepy zoologiczne . teraz szczeniaki do australi wysyła :-D:-D O kosztach jakie płaci babka która je kupiła to już nawet nie pytaj :-D:-D Ostatnio pojechał do niemiec pokryć swoją sunię , kupę kasy wydał , a tu się okazało że szczeniak tylko jeden :-D

W Londynie super :-):-)
Po pierwsze było ciepło , ok 10 stopni i słoneczko . Miasto bardzo mi się podoba , ma fajny klimat i jest co zobaczyć :tak: Daleko tylko jest z luton do centrum bo jedzie się ok 1,5 h . W drodze powrotnej bus nam przyjechał 40 min po czasie . Oni sprzedają na nie bilety co 10 min , a że nie mieli kompletu to chyba sobie puścili jeden zamiast 3 , przez debili jedna dziewczyna to już nawet na lotnisko nie jechała . Bo i tak by się nie wyrobiła . My na szczęście z dużym zapasem byliśmy :tak:
Zakupy udane , oczywiście w większości dla dzieciaków . Next był mój :-D:-D
Jak ograne foty , to coś wrzucę

Agnieszka - fajnie że J się w szkole podobało :tak:

Ja dziś poszłam z Olką do dentysty i też ma 3 zęby do roboty :wściekła/y::wściekła/y:
Chyba sa efekty tego że do 2 RZ to nawet buzi nie chciała otworzyć do mycia , sama coś tam gmyrała , ale myciem to nazwać tego nie można .
Plus taki , że dzieciak siada , dzioba otwiera w bajkę się gapi , a pani może z nią robić co chce . Nawet gadać do niej nie musi :-D:-D Brat ją pozytywnie nastawił , powiedział że jest tam super , wyganiają z zębów robaki i jeszcze dają za to nagrody :-D
Wyszła więc z wielkimi bańkami , różową plombą i pytaniem kiedy znowu :-D

reklama
Ella, moje gratulacje:-):-):-) Niech córcia zdrowo rośnie i będzie pociechą dla rodziców. Tobie życzę szybkiego powrotu do formy.

100 lat dla Polinki z okazji 3 urodzin!

Ja również z tych, co szydełkowanie o ból głowy przyprawia. Mało tego, ostatnio mi mąż guzik do sukienki przyszywał, bo mi nie wychodziło:zawstydzona/y: gotowanie mnie odpręża, ale muszę mieć dzień. Za to szmatowanie czasami dla relaksu uskuteczniam:-)

Aniam, świetnie, że zakupy udane. Z pogodą też tam mają cyrki. W tamtym tyg. dzwoniła do mnie szwagierka, 3 godz. z pracy wracała autem(30km), bo tak ich zasypało. Mieszkają 60km od Londynu.
Dentysta rewelacja. U nas w sumie nie ma problemu, ale wiem, że jak będzie, to Mati tak łatwo paszczy nie otworzy.

Biznes jajkowy teraz to się opłaca, jaja poszybowały w górę. Istne jaja z tymi cenami:-D

elvie, trzeba się umówić, tylko z czasem przed świętami krucho. A ostatnio często przejeżdżam przez Mirków:-D Trzymam kciuki za konferencję!

Ella moje GRATULACJE. Super wieści, naprawdę. Niech rośnie okruszek zdrowo.

Padam dziś z nerwów. Normalnie Kubula sam siebie przechodzi. Ja wiem, ze za kilka dni on się zaadaptuje i będzie lepiej, ale takie sztuki wyczynia... nie do uwierzenia, jak go rozwalają dodatkowe bodźce. A po przedszkolu, gdzie juz ma wiele bodźców to jest masakra pila mechaniczna... Ale damy rade :D

Basia SI by mu dobrze zrobiło, to jest bardzo wszechstronna forma terapii. Aniam ma racje zbieraj papiery z diagnostyki. Ja bym jeszcze powalczyla o wczesne wspomaganie rozwoju, jeśli nie o przedszkole integracyjne. Matko w Wawie 2 takie placówki...przeciez tam ludzi jak mrowkow. We Wro są chyba 3 może 4. A moim zdaniem przynajmniej 50% powinno być integracyjne.

Agnieszka dobrze, ze Jankowi się podobało ;) oby jego emocje dały rade, bo wrażliwe dzieci maja pod gore.

Matko w Wawie 2 takie placówki...przeciez tam ludzi jak mrowkow. We Wro są chyba 3 może 4. A moim zdaniem przynajmniej 50% powinno być integracyjne.
moze ja cos zle zrozumialam, ale w wawce jest calkiem sporo przedszkoli integracyjnych. Z tej listy wynika, ze ponad 20 - integracyjne lub z oodzialami integracyjnymi... Przedszkola integracyjne na terenie Warszawy
We Wrocku biedniej, bo 7... http://www.stowarzyszenie-razem.org/edukacja/edukacja/przedszkola-integracyjne-we-wroclawiu.html

Ostatnia edycja:
Tez mi się wydaje że w wawie tego jest sporo i szkół też jest sporo .
Przedszkola też są prywatne :tak:
A oblegane są , do szkoły gdzie chodzą córy mojej przyjaciółki , to ludzie z całego miasta walą żeby się dostać .

Możliwe, ze te dwa wzięłam z kątowni, jak to mawia moja przyjaciolka :p ale dzisiaj był taki dzień, ze w sumie nie wiem, jak się nazywam. Kto nie przeżył takiej traumy ma sporo szczęścia.
W każdym razie zrozumiałam, ze system punktowy i tak Basie autuje, bo ma pewnie bonus za odległość od placówki, a placówki oblegane
:( chory kraj... A na prywatne wiadomo, nie każdy może bulić. No chyba, ze jak u nas dostanie miejsce do prywatnego, które ma umowę z miastem. Ale o to też nie tak łatwo.

A ja spać nie mogę bo jak stara jestem tak głupia ;-) Zadzwonił pan który sam piecze chleb, że własnie wyciągnął cieplutki i jak chcę mogę przyjechać , no i mnie podkusiło , pojechałam a po drodze pół tego chleba zeżarłam :zawstydzona/y: bo inaczej tego nazwać nie można i teraz umieram :rofl2:

Aniez mam nadzieję że Kuba niedługo da wam odetchnąć, czego mogę życzyć tylko cierpliwości , przytulam.

gosia ja nie wiem czym te jajka się różnią tuż przed świętami ;-)no ale pewnie każdy chce zarobić :tak:

Aniam fajnie że wyjazd udany:tak: Z Olki to zuch dziewczyna że tak grzecznie u dentysty siedzi, może podać sobie łapkę z Helenką :tak:

Elvie jutro od samego rana słoneczko ci wyślę :-) Mam nadzieję że konferencja udana , a sytuacji z mamusią nie skomentuję ;-)

Onka teraz czekamy na twoją córcię, melduj się nam częściej :tak:

Maonka zdrówka

Dobrej nocy babeczki

reklama
Witam, zabiegana jak zwykle, teraz kawkę popijam:-)
Od piątkowego poranka do poniedziałku nie miałam neta, jakaś usterka na dużym obszarze i nie potrafili sobie z tym poradzić, więc zaległości mi sie nazbierało:wściekła/y:
Pozatym jak pogoda pozwala walczę z oknami i większość już ogarnełam ale teraz mroźno ma być więc nic nie dam rady więcej robić:wściekła/y:
Dzisiaj mam wycieczkę do US, zawsze data wystawienia fv i data sprzedaży usługi jest taka sama, potwierdzona dodatkowo na dokumentach ale Pani która przeprowadza kontrolę zażyczyła sobie jeszcze oświadczenia na piśmie że na pewno usługa została wykonana w dniu podanym na fv:confused::baffled::no:
Ella gratuluję córeczki!
Konferencja Elvie bardzo udana, gratuluję:tak:
Spadam Marysieńkę ogarnąć i do miasta wybywamy

Do góry