reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzieńdoberek

Znowu biało :wściekła/y: wkurza już ta pogoda, S załamany bo dzisiaj powinien w pole wyjechać i zacząć pierwsze zboża siać a tu duuuuupa :no:

Filonka , Maonka w sprawie mycia okien , nie wiem jak u gosi ale u nas jak nie ma prądu to nie ma wody ;-)bo pompa od wody na prąd oczywiście :no:

Agnieszka czyli znowu maraton przed tobą ;-) ja uwielbiam na drutach robić , do szydełka jakoś nie mogłam się przekonać ale potwierdzam takie dłubanie odstresowuje:tak: Daj znać po wizycie co z chłopakami.

Maonka zdrówka , jeśli chodzi o gardło to nic innego oprócz tego co napisałyście nie przychodzi mi do głowy :-(

Nata dobrze że Julka ma się lepiej. Z wyboru tortu się uśmiałam :-D Helka mniej wymagająca bo stwierdziła że chce tylko tort ze świeczkami :-D

Aniam spokojnej podróży i udanych zakupów :tak:

Filonka raz na jakiś czas coś słodkiego ci się należy ;-)

Zielona i jak zdrówko doleciało ?

MIłego dnia kobietki :-)

reklama
Kochane kobity melduję się teraz bo od 9 mam nie mieć netu... powinien wrócić koło 13 ale nigdy nie wiadomo ;-)

Zmykam J. dobudzić bo jeszcze śpi a na 9:50 do laryngologa musimy dojechać

cześć dziewczyny
jesteśmy po wizycie u Logopedy ale nic nowego to nie wniosło mały nie chciał z nią współpracować ignorował wszystko. Jedyne co nam poradziła to to że dobrze by było go zapisać na terapię sensoryczno-motoryczną. Niestety zajęcia są prowadzone dwa razy w tygodniu o godz. 14 a wtedy mały śpi a ponadto ja pracuję i nie mogę tak często wychodzić z pracy:wściekła/y:. Ze względu na jego nadwrażliwość słuchową i braki w koncentracji dobrze by było zacząć terapię metodą Tomatisa tylko kurcze ona kosztuje 3 tyś zł. na co mnie nie stać, bezpłatnie jest tylko w Kajetanach tam się czeka ok. 2 lat na tą terapię:no: więc powtarzam to nie jest kraj dla chorych osób czy z problemami

Mamy dzisiaj jeszcze umówioną wizytę u chirurga ale nie wiem czy nie będę musiała przełożyć bo tak mocno sypie śnieg:baffled:

aniez to dobrze że @ w końcu przyszła to domownicy odetchnęli z ulgą:-D fajnie że wizyta u fryzjera udana

aniam o matko a skąd u ciebie taka mnogość tego towaru:-) Przygody z przeciętym języczkiem nie zazdroszczę ale cóż dzieci jak dzieci

gosia szkoda że nie mieszkamy bliżej to byśmy razem spacerowały;-)

maonka zdrówka dla Ali i dla ciebie mój też ciągle chory. Udanych chrzcin małego

filonka fajnie że mały miał towarzystwo

annaoj super że z Karen już lepiej

elvi siedzę i ryczę ze śmiechu niezła z ciebie gigantka:-D:-D:-D brawo gratuluję odwagi

isabela gratuluję pojętnego męża:-)

gosieńko
niestety mały cały czas kaszle ale nie jakoś strasznie dostaje leki i chodzi do przedszkola dzisiaj w domciu ze względu na poumawiane wizyty. Ja dzisiaj na urlopie. Mój też uwielbia się przytulać co chwilkę podchodzi i się do mnie tuli

Agnieszka
trzymam kciuki za wizyty u lekarzy i nabór do przedszkola

nata zdrówka dla małej co do torta to w tym roku mam zamiar sama zrobić jak będzie się czym pochwalić to wrzucę fotkę, będzie tort z bitą śmietaną i Kubusiem Puchatkiem muszę kupić jeszcze barwniki spożywcze a i płynną czekoladę do narysowania konturów misia. My nie kupujemy mu żadnego prezentu bo i tak idzie co miesiąc na niego kupa forsy ostatnio muszę mu kupić znowu buciki na wiosnę.

Ostatnia edycja:
Hej
U nas tez wieje sniegiem, brr

Maonka- w spr gardła ja w ciazy brałam takie ISLA MINT 10 pastylek, łagodzi kaszel i chrypkę, moze i na twoje dolegliwosci pomoze, to jest przeznaczone dla kobiet w ciazy to i przy arieniu tez można. kosztuje ok 6 zl
A Apetyt to ja mam ogromny jak nigdy,najgorsze to ze wcale umiaru nie czuje nibyjem obfity obiad a dalej bym żarła.przy Kacprze tak nie mialam tylko pić piłam duzo. A słodkie jem co dzień.masakra.Wazyłam dzis maluskiego i przybyło mu 2kg od narodzin.:)a długi jest jeju. A jak twój maluszek?tez tak wyrasta szybciutko ze wszystkich ubranek?

Gosienka. mały dobrze zniósl te strachy. A co do wody ha sama tak mam w domu, bo wode tez ze studni idzie ijak nie ma pradu to lipa, wtedy zapomniałam o tym.
Basia - przykro mi ze tak sie sprawy z Wiktorem i cala słuzba zdrowia układaja.
Agnieszka to masz zalatany tydzien.Ale tym winkiem u znajomych sie zrelaksujesz :0

Maonka- Isla jest świetna i chyba faktycznie możesz. Dopytaj farmaceuty w aptece. Oby angina się nie wywiązała.

Agnieszka- szydełkowanie to mnie dopiero rozstraja nerwowo, od razu widać różnice charakterów :-) mnie uspokaja ruch :-) ewentualnie gotowanie.

Gosieńko- no fakt... Wy nie możecie pola obrabiać, a przy tym odśnieżanie auta to betka :-(

Basia- integracja sensoryczna jest dość droga, ale bardzo skuteczna. Może Dorota Ci podpowie, gdzie w Wawie możesz się udać. Kuba ma na bazie przedszkola (na szczęście). Rozważałaś przedszkole integracyjne- tzn. jako dziecko zdrowe, ale może tam otrzymać naprawdę fachową pomoc i nie zginie w tłumie, jak to ma miejsce w przedszkolach "normalnych". Nam to z Kubusiem bardzo pomogło. W sumie było to szczęście w nieszczęściu, że u nas to placówka z rejonu. I jestem bardzo przekonana do stosowanych tam metod.

Aniam- na allegro wystaw :p

Nata- już Ci pisałam, że ja mam ten ból, iż na pytanie, co byś chciał dostać na urodziny moje dziecko odpowiedziało CUKIERKI :-D do tego u nas masa zabawek po Kubuli, więc jeszcze ciekawiej, nawet gry mają, ciastolinę, kolejki, klocki drewniane, lego, tablicę, aut ilość niepoliczalną... eh... cukierki będą :-)

Jestem zaganiana, do tego zdrowotnie nadal kiszka :-( w tym tygodniu mam długo oczekiwanych gości z daleka, więc się strasznie cieszę :-) taki miły akcent tej wiosny, co jej nie ma ;-)

Jestem...
W życiu nie myślałam, że po kilku godzinach bez netu może się nazbierać tyle zaległości... oczywiście jak nie miałam dostępu to nagle wszyscy coś ode mnie chcą :-D W ten sposób mam co robić do wieczora ;-) żeby jutro z rana wsio wysłać i odpowiedzieć...

Relacja z wizyt lekarskich:
* Laryngolog
M.: Z powodu kataru zatkana trąbka w prawym uchu. Mimo to zrobił badanie słuchu (tympanometria). I powiem tak do tej pory miał 2 takie badania i zawsze lewe ucho miało tympanogram typu B (czyli gorszy) a prawe miał typu A. Dzisiaj było inaczej. Lewe typ A prawe C... Ale dzięki temu wiemy, że lewe ucho jest zdrowe i normalnie przewodzi bodźce dźwiękowe :tak: nie ma ubytku słuchu! A tego się obawialiśmy. Prawe było zawsze zdrowe więc dzisiejszy wynik to tylko i wyłącznie problem związany z katarem. Dostaliśmy przepisane leki, maści i aerozole. Jak się wyleczy to słuch będzie normalny :-D
J.: wszystko jak najbardziej ok :-D

* Pediatra
M.: Gardło czerwone i widać że podrażnione spływającym doń katarem. Do zestawu leków od laryngologa dołożył tylko Mucofluid :-)
J.: dostał inny zestaw leków bo kaszel nadal jest. Osłuchowo czysty, katar nie spływa do gardła i nie podrażnia a jednak kaszle...dostał bactrim i levopront.
Za tydzień kontrola chyba że zagorączkują to mam przyjść od razu.

To tyle wieści z frontu ;-)
Idę nadrabiać zaległości w pracy. A na obiad dzisiaj pizza ;-)

Pozdrawiam was :-) i do przeczytania jak się odrobię.

annojkce - gapa jestem i nie zapisałam Twojego tel,poza tym miałam obiad z zarządem po spotkaniu a cyce mi prawie eksplodowały więc na sygnale wracałam do domu. Dojechałam przed chwilą.

WIADOMOŚĆ do ELI:
"Czesc Elvi. Niestety ja wyladowalam rano w szpitalu w trybie pilnym karetka bo w przychodni na ostatniej kontroli jakis znaczny zanik tetna malej wykryli. Na usg wsio ok, ktg mam teraz i chyba tez ok wiec rano falszywy alarm, ale po badaniu szyjki ktora do rana sie jeszcze trzymala zamknieta, zaczelam plamic i niestety moge zaczac rodzic. Szkoda bo moj gin jest na oddziale od rana do 14 wiec w razie co potnie mnie ktokolwiek Mala.wazy ponad 3kg i donoszona. Oby tylko te zaniki tetna sie nie powtarzaly to powinna byc wszystko ok. Brzuch boli wiec czarno widze mozliwosc dotrzymania jeszcze kilkubdni
Pozdrow dziewczyny ode mnie!"

Zmykam do dzieci, bo stęsknione, Lena się w łóżko zlała, alarm mamy. Do później!

reklama
dobry wieczór
Nie wyspana jestem strasznie po wczorajszej wycieczce. Jeśli o mnie i dzieciaki chodzi zakupy średnio udane, ale B się obkupił i załatwił co trzeba, więc ok.
Myknęła dzisiaj z Alicją do lekarza, bo dalej ma ataki kaszlu i niestety antybiotyk. Mam nadzieje, że szybko będzie efekt.
Elvie następnym razem, mam nadzieje, że niedługo znowu będziesz w Katowicach.
Ella trzymaj się. Dziwie się, że nie robią cesarki skoro Mała jest donoszona i, i tak cc masz planowane.
Agnieszka zdrówka dla chłopaków.
Aniez miałaś wypoczywać. Dobrej zabawy Ci życzę ze znajomymi.
Maonka na gardło filoteowanie polecam i zdrówka życzę.
Basia kumpeli pytałam - "słucham i uczę się mówić", Elżbieta Wianecka.
Zielona co Wam tak nie chce bakcyl odpuścić, zdrowia.

Wracając do mojego pomysłu o drugim psie, to ja zawsze o hodowli marzyłam, więc to staram się je po prostu realizować:-)

miłego wieczora

Do góry