reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Wyobrazilam sobie żarloczną Hankę i padlam ze śmiechu :) Gosia, przy drugim jest trudno... u nas czasem Kubula brata czymś dokarmil :p zawsze możecie na placki ziemniaczane do Gosienki skoczyć.

Izabela
- nooo... nie, zdecydowanie wole wkurzenie... furie nawet... ja już kiedyś jadlam kompulsywnie i ważylam dzięki temu jakieś 35 kg więcej niż teraz... droga "powrotna" kosztowala mnie lata pracy i wyrzeczen... więc będę wkurzać się na otoczenie... mąż się poświęci :p

Zielona- oby stado golębi tak zlecialo!

Zielona, Kamisia- kcem FOTY fryzurek!!! Teraz :-)

Filonka- fajnie, że jesteś :-) dobrze, że z dzieciakami OK. A, że czasu malo to wiadomo!

A teraz się pochwalę, jaką blondi jestem... wsadzam dzisiaj dziecko do fotelika, prawie silą go tam upychalam, bo się nie mieścil, stękam, kwękam...na co moje starsze dziecko: mamusiuuuu... kupimy Bartusiowi fotelik? No to się przyglądnęlam i skontastowalam, że on ma jakieś 104 cm i mi glową wystaje ponad fotelik... Kubula mial rację, zamiast na chatę pojechalam do sklepu, zakupilam co trzeba... rogal na buzi Bartka- bezcenny. Kupiliśmy Kiddy, bo na Romera mieli cenę z kosmosu, ale doczytalam, że mają te same wyniki w testach... dla Bartuli i tak kolor byl najważniejszy- czerwone wstawki :-D

reklama
Aniez, snieg pada, wiec boje sie, ze te golebie jednak stadem nie przyleca, pewnie coponiektore zamarzna po drodze... Nastepnym razem jakims orlem, albo przynajmniej jastrzebiem trza slac ;-):tak:

Aniam Bartula mial Romera 9-18 kg wiec az taka sadystka nie bylam. Wazy 15,3 wiec luz, tylko on jest wysoki. Niestety wszystko wskazuje na to, ze wyzszy niz Kubula w jrgo wieku, bo on wyskoczyl poza rame oparcia jak mial 3,5 roku...rece mi opadaja...

Nata potem na zakupowym Ci podlinkuje co kupilismy. Dla mnie wazne byly wyniki testu, potem zas sposob regulacji na wysokosc i tegosc.

Dzieńdoberek

Słońce świeci ale mróz taki że :szok:

Małżon do pracy dzisiaj wybył więc dzieciarnia na mojej głowie, oczywiście po co mieliby sobie w sobotę pospać :baffled: ale pożytek jakiś jest bo już w swoich pokojach posprzątali ( Emil nie chciał zaryzykować awantury z matką przed @ ) :-D
Potem tylko lekcje i mają wolne :tak:

Foteliki na tapecie, Helenka ma teraz Maxi Cosi Priori 9-18 i jeszcze się w nim mieści :tak: ale coś czuję że do lata w nim posiedzi a potem wskoczy w fotelik po chłopakach Graco Junior 18-36 fajny jest bo rozkładany i na końcu zostaje samo siedzisko tylko jeden minus kiepsko się w nim dziecku śpi i tu może być problem z Helką bo ona uwielbia spać w samochodzie :tak: No cóż do lata to może matka zarobi na jajkach i coś wygodniejszego dziecku kupi ;-)

Aniam
w Rio też jest zumba ale podobno tyle jest chętnych że miejsca nie ma a ja nie lubię tłumów, od kwietnia zaczynam razem z moimi dziewczynami z tańców zajęcia które pomogą nam w lepszym kręceniu bioderkami w tańcach latynoamerykańskich ;-) instruktor prawdziwe ciacho :-p

Aniez czyli mówisz że musisz się przefarbować :-p Ty się nie dziw że chłopaki wysokie jak rodzice też wysocy a podobno dzieci przerastają rodziców :tak:Miłej wizyty u fryzjera tylko nie szlej czasem z tym blondem ;-)

Do pracy rodacy czy jak kto woli do szmatowania :-D

Miłego dnia

witam sobotnio

mały zrobił mi pobudkę o 7 rano:cool2: jak na tygodniu to ani dobudzić. No i znowu kaszle na szczęście na razie gorączki nie ma. Mam nadzieję że się nam nie rozłoży no bo we wtorek mamy logopedę i chirurga:dry:

Maż z rana zrobił kawę potem odkurzył i umył podłogi ja za chwilę wezmę się za kurze ale na razie mąż pojechał po uszczelkę do drzwi a ja zajmuję się szczylem, w międzyczasie przejrzałam nasze buty - muszę małemu kupić wiosenne butki bo takowych nie mamy.

aniam udanego wypadu do Londynu. Zazdroszczę ci tego karnetu ja nie mam co marzyć bo przecież wg mojego małża to marnowanie czasu i kasy bo można przecież iść pobiegać a to że nie chce pilnować małego jak nie jestem w pracy to już zupełnie zapomina. Więc czekam aż się ociepli i będę z małym chodzić na długie spacery

aniez i jak tam @ przylazła? Trzymam kciuki co by nie odrósł dziad jeden a my 04 kwietnia idziemy na czyszczenie uszu bo zapchane mocno woskowiną bo niestety Wiktor nie daje mi dobrze wyczyścić i w efekcie ma korek woskowinowy no i pewnie da nam skierowanie do audiologa na badanie słuchu.
Gratuluję udanego zakupu fotelika niedługo nas też to czeka

elvi to mama trochę cię odciąży

gosieńko
Generalnie stwierdzam, że jak Helenka w przedszkolu jest to człowiek w domu może o wiele więcej zrobić a tak cały czas domaga się uwagi mała małpka. Od rana przytulanie, oglądanie bajek oczywiście z mamusiom i coś czuję że za chwilę wycinanie i malowanie mnie czeka
skąd ja to znam nawet jak sam się bawi czy ogląda bajkę to muszę przy nim siedzieć bo inaczej ryk i ciągłe przytulanie jak ogląda teletubisie i tam jest scena jak się przytulają to od razu leci do mnie przytulać się

Spróbuję z tą ciastoliną zobaczymy, nożyczki mu ostatnio kupiłam ale nie umie ich trzymać i się tylko złości a nie da sobie nic pokazać czy pomóc

nata zdrówka dla JULKI

Agnieszka
niech ten mąż twój trochę odpocznie bo się i on w końcu rozchoruje z przemęczenia. ZDRÓWKA dla chłopaków. Ja też CHCĘ WIOSNY !!!!!!!! mam dosyć śniegu

filonka
witaj

isabela
ja też pamiętam jak studiowałam to też zajęcia w soboty od 8 rano do 20 były ale miło to wspominam bo było nas w grupie tylko 12 osób i naprawdę super się dogadywaliśmy wręcz czasami za tym tęsknię
Współczuję bólu ręki

kamisiu
witaj dawno cię nie było, co u was słychać?

gosia brawa dla Hanulki dzielna maleńka jak widać apetyt dopisuje:biggrin2:

zielona
trzymam kciuki coby do poniedziałku było już dobrze. Dawaj fotkę tej nowej fryzurki:tak:

hejka
na reszcie wolne. Niby w domu jestem, a wiecznie w rozjazdach. Kaszle mnie strasznie, nie wiem z czego, bo innych objawów brak. I jeszcze wygląda, że Alicja też podłapała, bo kaszle jak ja:baffled: Byliśmy dzisiaj u lekarza, na szczęście osłuchowo czysta, tylko nas dusi
Aniam to Ty mega tanio te bilety wyhaczyłaś, może innym razem się spikniemy na zakupy;-)
Nata zdrówka dla Julki.
Zielona Wam również.
Gosia to dobrze, że ma apytycik. Dziecko niejadek to makabra, na szczęście ja znam tylko z opowieści.
Elvie fajnie, że mama Ci trochę pomoże.
Agnieszka zdrówka dla chłopaków.
Isabela współczuję, ja jak teraz ze dwa razy mi się zdarzyło, że do 17 miałam to padnięta strasznie wróciłam.
Kamisia, Filonka wracajcie do nas.
Aniez @ przylazła?

miłego popołudnia

Hej
Od rana pracowicie, bo prasowanie , sprzatanie , pranie, obiad.
Dopiero jestem troche wolna, ale chodzi za mna coś słodkiego to pewnie za ciasto sie zabiorę jakies... gólnie strasznie mnie cignie do słodkiego, poprostu nie moge żyć jak nic nie zjem słodkiego w ciagu dnia. moze to przez tą cukrzyce ciązowa, teraz jest ok cukier ale aaak mnie ssie:szok:
K jeszcze nie wrócił z pracy.
Maluski podsypia czasem, mały sie bawi miskami, coś go naszło.:-)

Unas tez bedzie potrzeba zakupienia fotelika i to dla Kacpra, bo teraz co w nim jezdzito jest od 0-18kg -rozkłada sie wiec jest własnie super do spania. Dawid narazie w nosidełku, ale własnie trzeba bedzie D. Przeniesc na tego co teraz ma Kacper a jemu kupic cos nowego i tez nie wiem co mam wybrac...podpatrze co Wy macie.

Isabela- u mnie tez tak zajecia były godzinowo- matko ile bym dala aby wrócic do zycia studenciego, nawet jak juz był Kacper. Brakuje mi tych ludzi, ogólnie kogos bym mogła pogadac , pośmiac sie jak wariatka, wszelkiego szaleństwa mi brakuje a na studiach z moja gromadka przyjaciół było wesoło oj było.!Teraz tylko zadkie kontakty pozostały i zdjecia pamiątkowe.

Basia- pożycz męza heheh. u nas tez szaleństwo zakupowe wiosenno- letnie sie zacznie...niby lubie ale teraz z dwójka to masakra bedzie zwłaszcza ze Dawid na cycu.

Zdrówka wszystkim.

reklama
Hehehe... dziewczyny... @ przylazla i od razu atmosfera w domu się odblokowala :-)

Wizyta u fryzjera bardzo udana :-) po powrocie do domu zastalam odgruzowaną chatę i zapiekankę mięsną upchniętą w piekarniku :-) także malżonek się spisal na medal! A nawet na dwa medale :-)

Do góry