reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam się piątkowo :-)

Marze już o wieczorze bo wtedy A. wreszcie zjedzie...więc na chwilę będę miała dzieciaki z głowy. Jutro niestety znowu jedzie na cały dzień... nie ma to jak awaria :no: ale chociaż ładny pieniądz z tego będzie... ale druga strona medalu taka że A. już jest tak zmęczony że szok :no:
Na domiar złego mają nagłą zmianę prezesa - zmiana czysto polityczna więc w robocie nerwówka. Od 2 tygodni nie był w biurze i jeszcze trochę musi pojeździć bo miał zaplanowane... a tam taki bigos :no:

J. dalej kaszle i mam wrażenie że coraz bardziej więc w poniedziałek pewnie znowu do lekarza...M. też zaczyna pokasływać... cholera wiosny chcę!!

Zdrówka dla wszystkich i w ogóle...

Idę bo się wykończę...

reklama
Dzień dobry !
U nas jakoś leci, zamierzam dziś w końcu poczytac co u Was , bo wogóle wypadłam z toru.
Maluski śpi, wiekszy oglada bajki na ta okoliczność, by nadrobić.

Pozdrawiam i zdrówka!

Witamy i my

Dzisiaj zabiegany dzień a jutro weekend na uczelnie :-/ Nie lubie tego, zajecia od rana do nocy to nie jest to co lubie najbardziej. W pierwszym roku jak mialam zajecia w normalnych godzinach lepiej się jeździło a teraz o 8-20:15 grrrrr :wściekła/y:
Ręka mnie boli jak oszalała dobrze, że wizyta coraz bliżej bo 25.03 od stycznia czekam, bo nie chcę prywatnie bo mnie na to nie stać, jedna wizyta 180 zł, a musialo by ich być pewnie z 5 :-/ Wolę poczekać.

Filonka korzystaj z wolności.

Agnieszka ja teraz swojego wykorzystuje na maksa w opiece nad Tosia jak wróći z pracy i nie ma juz poniej zajęc bo teraz okres martwy w mechanice a w tym roku coś dłużej trwa.

Aniez ja przed @ mam nieograniczony apetyt i nie wiem co gorsze, ale sie potrafie opanować :-D Apetyt chyba łatwiejszy do opanowania niż nerwy.

Maonka miałam chustę sprzedałam babce prawie za bezcen, jakbyś chwilkę wcześniej pisała to bym Ci nawet pożyczyła. A właśnie będę do Ciebie pisała pw, może byśmy Cię odwiedzili w maju? Mam cały maj wolny od zajęć, a nie mamy daleko :-) A nasze gwiazdy mogły by podyskutować :-)

Basia nasza też nadwrażliwa boi się wszystkich grających zabawek i dzwięków, do kościoła np. nie wejdzie bo organy.

Lecę coś jeszcze zrobić wykorzystać dzień :-)
Miłego dnia

Hej kobietki,
podczytałam co u Was ale nie zdołam odpisac, bo za duża ilośc materiału do przyswojenia.
Przede wszystkim zdrówka dla wszyctkich chorujacych- mniej lub bardziej...dużo zdrówka i szybkiego nadejscia wiosny,. Sama za nia strasznie tęsknie,już myślalam ze to lada dzień po niedzieli i będzie ciepło, a tu zasypało nas po pas po szyje- brrrrrr...
Basia-dużo wytrwałości w pracy z Wiktorkim, dobrze że wiecie w którą iśc strone- będzie tylko lepiej.
Annaoj, Aniam-udanych zakupów-sama bym na takie z dziką chęcią wybyła
Aniez- udanej wizyty u fryzjera, ja sama jestem świeżo po. Tyle tylko że postawiłam na całkowita metamorfoze i z moich półdługich zrobiły się króciutkie-wystrzyżone,wygolone,asymetrycznie wycieniowane z cieplejszym kolorkiem .Ale jak się okazało po metamorfozie- jestem stworzona do super krótkich włosów bo czuje się o niebo lepiej, pewniej, bardziej sexy :)

No i poczytałam troszkę wstecz.
Widac choroby szaleja, zdrowka wszystkim.
Maonka- u nas jest tak ze najpierw Dawida kompie, Kacper mi pomaga lejąc kubeczkiem braciszka po brzuszku. Kiedy juz wyjmuję maluskiego , Kacper miedzy czasie sie rozbiera, ja ubieram maluskiego, wtedy Kacper wskakuje czasem do wanienki małego, bo sie uprze albo do wanny i ie sam chlupie.on ogólnie w kompieli jest samodzielny nie musze z nim stac i go szorować , jedynie głowe ja mu myje, reszte on sam. ja zajmuje sie małym, daje cycka. lub jak nie chce, czeka w łazience na Kacpra lub w pokoju w huśtawce. pózniej starszego wycieram i ubieram. I gotowe.Tak było od pocztku i zero pomocy K .bo albo jest albo go nie ma.

Mamusia - musze do Ciebie dzis zdzwonic i wypytac o te przedszkola w Białym, no i zaprosic Cie do nas! :)
Ella- jej juz niedługo będzie Was wiecej :)I zobacz jak dotrwałas dzielnie!
Izabela- wspólczuje bólu reki.

Ups ... czas sie z obiadem zacząć witać i go zrobic.

hej,
cały tydzień zabiegany, podczytywałam trochę, na odpisanie mi już czasu nie starczało.
Przede wszystkim zdrówka dla chorowitków małych i dużych!!!!
U nas leci, Hania zmniejszyła sobie sen o połowę w ciągu dnia i nie mam na nic czasu. Domaga się uwagi pchełka moja mała. Jesteśmy na etapie raczkowania w tył:-) i zjadania wszystkiego i wszystkim:-D
Apetytu takiego nabrała, że trzeba się przed nią chować z jedzeniem, bo przecież nie wszystko mogę jej już dać:-D
Kąpiel u nas różnie przebiega. Coraz częściej kąpią się razem, Mati uwielbia, ale trzeba strasznie uważać, bo leje wodą po oczach i buzi. Hani to nie przeszkadza, ona lubi wszystko co z bratem związane, ale wiadomo, bezpieczeństwo musi być.
Maonka, czytając o zachowaniu Ali, jakbym o Matim czytała! może taki czas, podobne przeżycia. Trzeba przeczekać, cierpliwości życzę. Chusta dobra rzecz, ale u mnie się nie sprawdziła. Najlepiej wózeczek blisko i np. obiad gotujemy razem:-)
basiu, super, że wiecie w jakim kierunku trzeba z Wiktorem pracować. Oby teraz było tylko lepiej!

Ostatnia edycja:
Własnie nasmażyłam całą michę placków ziemniaczanych :tak: synuś zadzwonił ze szkoły że kolega jakiś przyjedzie więc tych placków mam jak dla pułku ;-) jeśli któraś chętna to zapraszam :tak::-)

gosia rośnie ci córcia i super że ma apetyt :tak:U nas też tak było podczas kąpieli, Emil chlapał Mateusza a temu nic nie przeszkadzało :-)

Filonka super że Kacperek taki samodzielny podczas kąpieli , u nas to samo Helka wchodzi do wanny, sama korek zamyka i odkręca wodę, ja tylko sprawdzam aby nie była za gorąca, potem sama płyn wlewa i nawet głowę sobie sama umyje, ale ona zawsze taka samosia była ;-)

Kamisia witaj córo marnotrawna :-p ty nam tu nie opisuj swojej fryzury tylko wrzucaj fotki gdzie trzeba, Antosia oczywiście też bo wieki go nie widziałam i od razu zaznaczam że ja fb nie mam :-p

Isabela współczuję tego maratonu w szkole :no: i jeszcze ta ręka , mam nadzieję że lekarz coś zaradzi.

Agnieszka nieźle zapracowany twój małżon jest , ale jak trzeba to co zrobić . Zdrówka dla chłopaków.

Aniez muszę mojemu S powiedzieć że zawsze przed moją @ musi się schlapać cobym się za bardzo nie mogła go czepiać, tylko nie wiem czy jego wątroba to wytrzyma :-D

Nata zdrówka dla Julki

Elvie ciekawe jak długo z mamuśką wytrzymasz ;-) Ja to inna jestem i nigdy nie miałam stracha sama w domu być , ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia bo u nas to normalka że małżon dużo pracuje zwłaszcza w nocy :tak: ale jak ja to mówię strach ma wielkie oczy...

Ok zmykam bo ferajna przyjechała i już wołają jeść:-D:-D:-D

Pierwszy golab chyba dolecial, bo czujemy sie nieco lepiej. Mloda ma kaszel i troche kataru, ale chyba czuje sie w miare dobrze. Mam nadzieje, ze do poniedzialku juz wydobrzeje, bo bida do dzieci teskni.

Polazlam dzis o fryzjera i tak mnie okutal, ze ho ho. Przez nastepne 3 miechy nie bede musiala sie obcinac. I dobrze bon zabulilam jak za zboze...

reklama
Basiu spróbujcie może z ciastoliną bo ona jest bardziej miękka:tak: Fajne są zestawy w Play Doh , fryzjer albo dentysta, cuda można robić i dodatkowo we fryzjerze są nożyczki i może Wiktor się do nich przekona jak będzie mógł włosy ciachać :tak:
Fajne nożyczki są w naszym przedszkolu, mają specjalne zakończenia które robią różne wzorki wiem że dzieciaki za nimi szaleją :tak:

Moje dzieciaki bardzo lubią dziurkacze dekoracyjne .

Na domiar złego mają nagłą zmianę prezesa - zmiana czysto polityczna więc w robocie nerwówka. Od 2 tygodni nie był w biurze i jeszcze trochę musi pojeździć bo miał zaplanowane... a tam taki bigos :no:

.

Jak u J był taki bigos to potem jakaś panienka się go w recepcji pytała w czym może mu pomóc :-D

No i polazłam dziś na Zumbe :-D:-D fajno było i już mnie gnaty nie bolą :tak:
I w końcu mamy weekend :-D

Do góry