reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam
To była moja największa obawa jak sobie poradzę z kąpielą dwójki i usypianiem. Najbardziej mi szkoda po prostu małego, że w tym czasie wyje, a ja nie mogę go uspokoić. Muszę cierpliwie poczekać na moment aż Leo zacznie sam siedzieć i wtedy będą się kąpać razem. Może uda się nawet wtedy wstawić łóżeczko do pokoju Ali i razem by wtedy usypiali. Takie moje małe plany, ale pewnie znając życie nie wypalą.
Dzisiaj wieczorem kolejna przeprawa, ale jutro mąż ma już 1 zmianę, a od soboty znowu będzie w domu, bo ma zaległy urlop :-) :-):-)

maonka - czytam Twój post jakbym go sama pisała;) Mam nadzieję, że dzieci już smacznie śpią, a Ty masz czas dla siebie.
.
Tak się skończył, że miałam wieczór w objęciach mojego chłopaka, bo nie chciał spać :-D

Elvie a czy ty mi wysłałaś tę paczkę, bo nic nie dostałam?

Zielona moja ostatnio podłapała i chodzi i mówi "ja pierdziule", a raz jej wyszła z tego ostrzejsza wersja

Gosienko zdrówka dla Helenki

reklama
Witam.
Brrrr jak zimno :no:

Maonka jak M. był malutki a musiałam J. wykąpać to kładłam M. w bujaczek i sru z nimi do łazienki. M. patrzył jak kąpie J. i był cicho :tak: spróbuj! Zawsze to mniej stresujące i dla ciebie i dla Leo.

Zdrówka dla chorowitków.
M. już też ma katar :no: ehhh wiosny chcę!

Basia super że się sporo wyjaśniło i wiecie na czym stoicie :tak: powodzenia w dalszej diagnozie!
Zielona he he he ona potrafi mówić to co chce ;-)
Elvie również polecam szałwię :tak: piłam nawet 3-4 duże kubki dziennie :tak: sposób najmniej obciążający organizm :tak: a na noc tak jak dziewczyny piszą woda! Ale ja bym soku nie dawała...bo się Mać przyzwyczai i potem nie będzie chciał nic innego pić. Mam tak z J. Powodzenia w odcycowaniu!
Ella trzymam kciuki! JUz niedługo. A dziewczykom róbcie osobne imprezy... chyba że kiedyś stwierdzą że chcą razem mieć urodzinki...

Ide dzieciarnie z bajek już wywalić ;-)

spokojnego dnia bo ja mam młyn :-p ...

cześć
Ja dzisiaj od rańca na nogach. Dzieciaki do przedszkola, potem byłam na pazurkach i z Karen na laserach, pojechaliśmy jeszcze na RTG żeber, bo z jednej strony ma takie lekko wysadzone, ale kicha, bo moja mam sama nie dała rady jej utrzymać, ja nie mogłam pomóc, a nie chciałam jej znowu głupim jasiem traktować. Jutro B pojedzie z moją mamą.
Fizjoterapaia daje naprawdę super efekty, Karen coraz lepiej chodzi, łapki już rzadko jej się podwijają, tylko jeszcze szybko się męczy.
annaoj kce - po 13:00 by mi pasiło, bo od 11:00 do 13:00 mam ten wykład, później jestem wolna.

.

to bardzo fajnie, bo ja też około 14 bym mogła.
powodzenia dzisiaj
Ella trzymam kciuki, a Ty nogi zaciskaj;-)

Maonka z czasem na pewno sobie plan wypracujesz i będzie dobrze.
Zielona, Szymek i Helenka zdrówka życzę!
Basia Wiktor potrzebuje więcej czasu i się rozgada. Będę w przyszłym tygodniu w pracy to podpytam koleżankę o te płyty które miała.

Dzieki babeczki za zyczenia zdrowia, ale chyba zanim tu doleca... hehe Chorobsko sie u mnie rozpanoszylo, Kostce niby lepiej, ale za to kaszel sie pojawil. Mozliwe, ze to gluty splywajace do gardla... Tak wiec ledwo z jednego swinstwa wyszlam, zeby wlezc w drugie.

Elvie, podawaj Mackowi wode albo herbatki - nie polecam soczkow, bo to jedzenie, a od nocnego karmienia trudno oduczyc... Musisz wybadac czy to z glodu sie budzi, czy brakuje mu bliskosci(ale nie przytulaj do nagiej piersi, tylko przez koszulke czy cus, coby Macias cyca nie widzial). No i powodzenia.

Mala o dzieci pyta, a ja nie moglam jej do maluszkowa zabrac...

Ostatnia edycja:
Jesteśmy po wizycie.
Helenka osłuchowo jest czysta, prawdopodobnie to jelitówka bo pojawiła się luźna kupa, mamy przemycić w jedzeniu probiotyk skoro nic innego mała nie chce przyjmować plus lekkostrawna dieta :tak: Temperatura od rana się nie pojawiła więc Helence humor dopisuje i już tak chętnie w łóżku nie chce leżeć ;-)
Teraz tylko trzymam kciuki aby reszta rodziny się nie zaraziła :no:

Tak dla sprostowania nie żebym ja była zwolenniczką podawania soczków w nocy ;-)wiecie że ja matka sadystka i u nas tylko woda :tak: ale wiadomo dzieci są różne i czasami trzeba pokombinować ;-) a ten sposób ze stopniowym rozcieńczaniem naprawdę działa :tak:zresztą w herbatkach też jest cukier i też prędzej czy później dziecko się przyzwyczai ;-)

Zielona no jak ci się zachciało tak daleko wyemigrować to teraz cierp :-p kiedyś w końcu te życzenia do ciebie dolecą ;-)
Jeszcze raz zdrówka:tak:

Anna super że fizjoterapia przynosi efekty :tak:

Agnieszka nic nie mów ja cały dzień ponad 50 stopni trzymam na piecu i tak ciągle mi zimno, niestety zmarzluchy tak mają ;-) Zdrówka dla chłopaków.

Maonka tak czytam o tym wieczorze w objęciach chłopaka i sobie myślę " Monika ma romantyczny wieczór z małżem " dopiero doczytałam że to Leonek był :-D

Miłego popołudnia kobietki

Uff.. Maciek śpi, Lence baje puściłam, radzę sobie:-D
Chatę wysprzątałam nawet, bo zaraz koleżanka na kawę i ploty ma wpaść, a za godzinę wraca już M.

annaoj kce - przed chwilą kierowniczka regionu dzwoniła i ta "impreza" trwa do 12:30, więc jakbyś mogła być szybciej to nie musiałabym czekać. Jak Ci się nie uda to najwyżej na jakiś obiad gdzieś pójdę i poczekam. Poza tym wygląda na to, że chcą mnie tam częściej zapraszać, więc będę bywać;-)

zresztą w herbatkach też jest cukier i też prędzej czy później dziecko się przyzwyczai
wink2.gif
naturalne herbatki nie maja cukru ;-)

reklama
Witamy i my

Tosiek szaleje i je i je i je odrabia chyba :-) Dzisiaj się na śniegu wyturlałyśmy i jest ok :-)

Gosienka
zdrówka dla Heli :-) Ja polecam dicoflor30 on jest w kropelkach pięć kropelek, Hela napewno nie zauważy :-) Wiem bo dawaliśmy tak Tosi a teraz sama woła :-)

Annaoj dobrze, że z Karen coraz lepiej :-)

Agnieszka ja też ciepło lubna i wieczorem bo domu mimo tych powyżej 50 stopni na piecu jak pisze Gosia i tak mi zimno i łaże w skarpetach grubych i bluzach, spię zawsze w skarpetach :-)

Maonka może się uda, tylko konsekwencja będzie ważna :-)

Co do odcycowania. Tosia z dnia na dzień sama przestała pić cyca, ale ja nic szczególnego nie robiłam, tylko z 2 razy odciągnełam i samo mleko zniknęło i nawet długo to nie trwało. Szałwie kupiłam ale nie wypiłam nawet ani razu. W potem dziąłsła płukał jak miał jakiś stan zapalny.

Zielona
​zdrówka !

Do góry