reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Gosienko no mysle, ze lataliby szczesliwi i ututlani po same uszy. Bartula rano tez zaspany chodzi :) ciekawe po kim to ma... prawda :p
Ja jestem zaganiana i mam troche problemow ze zdrowiem, a ze zdrowie najwazniejsze, to trzeba je podreperowac. Spotkanie we Wro... chetnie, byle nie w ten weekend. Uknijcie cos.

Elvie ja wiem, jak tna i farbuja w saloniku, bo moja znajoma od lat tam chodzi i ma naprawde swietne fryzury. Tylko ona w innym stylu niz Ty, bo mega nowoczesnie ;) w.stylu "retro" nie wygladalaby najlepiej, bo ma taki typ urody. Na szkoleniu dasz rade.

Gosia no jak byla glowa pod kran, to czas na zmiane. Zdrowka dla Hani. Ja bym ja dalej inhalowala, mierzyla temp.i co jakis czas szla osluchac do pediatry.

Basia jak mi jeszcze napiszesz, ze ona Ci postawila diagnoze przy malym, to chyba tu padne.

Agnieszka okulary w dzisiejszych czasach to norma :) cale szczescie, ze dal so ie zrobic badanie wzroku.

Maonka dobrze, ze Ala lepiej.

Anna oj mialam wlasnie pytac jak Karen. A zdecydowaliscie sie na diagnostyke.we Wro? U nas tez od rana dom wariatow i czasem mocno sasiadom wspolczuje ;) ale trafili nam sie idealni na szczescie.

Kuba juz dobrze. Uszko w stanie dobrym, refleks jest :) bardzo mnie to cieszy :)

reklama
Czyszczenie kamienia nie boli. Ja to nawet lubię:-)

Aniam- super, że autko jest, potem pooglądam. Też na zębiszcze nie żałuję :-) ściąganie kamienia ultradźwiękami nie boli, za to mechanicznie za nic sobie nie dałabym ściągnąć. Pewnie ściągną Ci po ludzku :-D metoda prehistoryczna jest na NFZ.

?

Kurde .. boleć nie boli , ale żeby to przyjemne było :no: Samo ściąganie w sumie nie boli , ale piaskowanie jest wstrętne , jakieś słono słodkie g... a lakierowanie kwaśne jak cholera .
Ogólnie ja tam już wolę borowanie niż to coś :-D
W tej przychodni akurat mam na to pakiet , ale oni o.ch.u.j.e.l.i z cenami :-D ściąganie kamienia kosztuje 100 zł , piaskowanie 140 , a lakier 150 :-D no się uśmiałam . Jak będę miała za to płacić na bank w tym celu znajdę sobie deczko tańszy gabinet .

Aniez ile ta frajda we wrocku pamiętasz ? Bo tam mogą być ceny podobne

Wracając do tematu włosów to planuję wizytę u znajomej, która ma gabinet trychologiczny. Ciekawe co moje włosy powiedzą?;-)

Ze co ?

Jak napisałam wyżej wizytę przeżyłam :-D:-D
J mnie wkurza bo ciągle tylko auto mu w bańce . Ustawia coś , przestawia :no: No ile można . jeszcze z tydzień i mu przejdzie :-D:-D
Jak to ja zawsze mówię - faceci są całe życie dziećmi , tylko im zabawki drożeją .

Jak to jest przy zap. spojówek ? Bo jak kiedyś miały dzieciaki to tylko oczka im ropiały .
Pytam bo Olce łzawią starsznie oczy , ale nie ma czerwonych i nic innego się nie dzieje .
Ale dla odmiany ma też katar . I teraz zgłupiałam , czy to od kataru , bo ja nie raz tak mam . Czy mam lecieć z oczami do lekarza ??

Aniam z oczkami jest tak, ze jak jest ropa to masz bakteryjne zapalenie spojowek i wtedy krople z antybiotykiem, jak wrazlowe na swiatlo i zalzawione to moze byc wirusowe (z ktorego moze sie zrobic bakteryjne) na to czas. Oby to tylko katar.

Nie znam cen dentystow we Wro, bo mam karte, a nasza rodzinna dentystka tez kasuje nas ponizej cen regularnych. Niestety przypuszczam, ze ceny sa podobne do tych, co podalas :( nie wiem skad na to brac bez pakietu medycznego, albo dobrych zarobkow... zaczynam sie zastanawiac czy jednak nie emigrowac zanim ten kraj kompletnie nie oszaleje.

Witamy i my :tak:

Dzisiaj aktywny dzień był. Pogoda za oknem taka, że jak bym mogła to bym kogoś pogryzła za nią :-/

Wczoraj byłam na masażu (dalej walcze z kręczem) a dziś, chrzestego Tosi narzeczona nakleiła mi plastry na tą szyje i piersiowy odcinek (kinesiotiping) i pomagają jest super, nie boli, a i pozycje prawidłową utrzymuję :-) Oby to był już koniec bo ten kręcz potrafi dać popalić :-(

Doszła do Nas paczka od cioci Aniamowej dziękujemy i mieliśmy przebieranki ;-)

Co do fryzjera byłam wieki temu, ale teraz zapuszczam spowrotem :-) Ja za malowanie i obcinanie 180 do 200 daję, samo obcięcie 60-70 u nas ceny są kosmiczne i za fryzjera i za kosmetyczkę. Musze w końcu na oczyszczanie iść bo tak mi się cera skiepściła, że nawet jak nastolatką byłam to takiej nie miałam :confused:

Annaoj super, że wszystko w porządku :-)

Gosienka
ja to Wam zazdroszczę tego spania, chociaż my z Tosią też mamy ostatnio melodię i wstajemy koło 9 :-)

Aniez ja też chcę paliwo za free :-)

Maonka lepsze takie niż żadne :-) Tym bardziej, że macie na nie pomysł :-)

Ps.Właśnie mi biedronka po netbooku spaceruje :-) Wiosna wiosna ach to ty ? ... :-)

Dobranoc

Aniam z oczkami jest tak, ze jak jest ropa to masz bakteryjne zapalenie spojowek i wtedy krople z antybiotykiem, jak wrazlowe na swiatlo i zalzawione to moze byc wirusowe (z ktorego moze sie zrobic bakteryjne) na to czas. Oby to tylko katar.

Nie znam cen dentystow we Wro, bo mam karte, a nasza rodzinna dentystka tez kasuje nas ponizej cen regularnych. Niestety przypuszczam, ze ceny sa podobne do tych, co podalas :( nie wiem skad na to brac bez pakietu medycznego, albo dobrych zarobkow... zaczynam sie zastanawiac czy jednak nie emigrowac zanim ten kraj kompletnie nie oszaleje.

Ja też nie wiem , przede mną była babka z dwójką dzieci i 480 zeta zostawiła :szok:
Choć jak podliczę SZymka leczenie , to też 500 zł mam z bańki przez ten miesiąc .
O swoim to ja nawet nie myślę :no:

Isabela - przecie Ty nadal jak nastolatka . Ale nie pocieszając , ja już stara dupa a nie raz mi jakiś syf potrafi wyskoczyć :no:

Melduję się chociaż padam na pyszczek.
Jak co środa latania od rana, 2 ośrodki obskoczyłyśmy. Wczoraj też dodatkowo psychologa i kolejna papierologia do WWR...
Jutro na spokojnie sobie poczytam.
Zdrówka i spokojnej nocy.

Aniam już naście się nareszcie skończyło :-D To już nie taka nastolatka :-) Teraz to juz nawet w USA w pełni pełnoletnia bym była :-)

reklama
Witam,
zajrzałam do Was, poczytałam, pouśmiechałam się i teraz proszę: dajcie mi kopa, abym zaczęła pracować, bo się do jutra nie wyrobię.

Na szczęście odkąd Maciek chodzi - póki co przy meblach, ale zawsze coś - Lenka zaczęła się z nim więcej bawić, robią przy tym sporo hałasu, bo śmieją się w głos, ale młody szczęśliwy:) Musze im jakieś foty zrobić to zobaczycie:)

Miłego dnia!

Do góry