reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Oj właśnie doczytałam coś o piciu i o piwie karmi.Zero alkoholu!!!Ale karmi wręcz przeciwnie..Wiecie co jak urodziłam Julię to w szpitalu nawet co 2 piła karmi bo jest bardzo dobre na laktację oczywiście w miarę rozsądku i świetny jest sok jabłkowy,miałam nawał pokarmu i śmiali się że mogę oddział noworodków wykarmić :-D

zgadzam sie w 100% poza tym kilka lyczkow piwka na tzw dobrego beczka tez nie zaszkodzi :)
ciaza to wkoncu nie choroba wiec i nie powinno sie odmawiac sobie czegos co sie lubilo do tej pory (nie pisze tu akurat o alkoholo ;) )

reklama
Nadrobiłam wszystko od wczoraj od 21 :-)Wy jesteście jak karabin maszynowy -tyle tu tego że nadrobić se ne da
Na temat alkoholu nie będę się wypowiadała- bo już wszystko zostało powiedziane i szkoda już na to prądu
Dziewczynom które od wczoraj wiedzą kogo mają w brzuszku GRATULEJSZYN!!:-)
Wszystkim życzę dobrego zdrówka i miłego dzionka
Dziś u mnie wyjątkowo piękna pogoda więc wynurzę się z mojej norki o ile zaspokoję mój głód bo zjadłam 4 kromeczki chlebka i jestem głodna....nooo i miałam dziś o 6 rano nalot na lodówke:-)tak mi w brzuchu burczało

O matko! Tyle tu od rana ponapisywałyście...a wszystko o barbarzyńskich dla mnie porach, ciemno, głucho a Wy biedne wstać musiałyście. Ze mnie to leniuch jest niewąski, zwłaszcza teraz gdy jestem w ciąży. To co tygryski lubią najbardziej: spać i jeść :D.

Jak Wam się widzi imię Gabryś?? Bo mi normalnie brakuje weny na wymyślanie chłopięcych imion :(. Jak przeczytałam opis imienia Gabriel to uznałam, że powinnam mieć Gabriella na imię, a nie Monika :D. A, że dziecinka urodzi się w kwietniu jak ja to może też będzie takie wredne jak mamusia :p.

Melduje się, że jestem:D czytam Was i za wszystkich mocno trzymam kciuki:)
u nas dobrze:D
synek grzeczny jak aniołek:)/ a maleństwo w brzuszku- bardzo leniwe, bardzo rzadko czuję ruchy:) ale wiem- widziałam, że zdrowe, piękne i urocze:D
byłam na wcześniejszej wizycie u ginekologa- kazał się pokazać
generalnie nie jest źle, lekarz optymista- nie sieje paniki:) macica zbuntowana- ciągle się napina, szyjka krótka.. ale martwić się będziemy i działać jak będzie miała 2,5 cm
ciśnienie masakra! Często 70/50 , innym razem 100/100
mam się oszczędzać. Mamy które mają już maleństwa wiedzą jakie to trudne:D
w dodatku chudnę, dokucza mi rwa kulszowa- tak mi się wydaje, że to właśnie to:/
bóle głowy- okropne!

generalnie jestem bardzo szczęśliwa! 25.11 kolejna wizyta, może tym razem maleństwo nam pokaże co ma między nogami:D raz było, że kobietka innym razem siusiak nam się pokazał:) a teraz znów, że nie ma nic między nóżkami:)
życzę Wam miłego dnia i niech wasze brzuszki rosną zdrowo:)
ściskamy!

Czesc

Tu jak zwykle goraco. :-D Ja uwazam, ze kazda mama ma swoj rozum i intuicje i swiadomie nie skrzywdzi dziecka (oczywiscie sa skrajne wyjatki, jak zawsze). Co je i pije to jej wybor i nikomu nic do tego. Ja co prawda alkoholu nie pijam, ale podczas tej ciazy nie przezylabym bez coli.
Wczoraj dzieciaki posnely wczesnie i czekajac na meza zaczelam czytac ksiazke i jak to ja, musialam ja od razu skonczyc tak mnie wciagnela. Sa kolejne czesci, ale na polskie tlumaczenie trzeba czekac do przyszlego roku :wściekła/y: Chyba bede sie musiala tu wybrac do ksiegarni, bo nie wytrzymam co dalej.

rudzia789 - ja wlasnie na tego beczka popijam cole, bo chyba by mi zoladek pekl, gdybym miala czekac na samoistny :-( a jak Twoj synek? zrobili mu jakies badania? Bo ja tylko jak widze, ze u maluchow pojawia sie biegunka to od razu zadam badania, bo kiedys Kuba zlapal bakterie i go czyscilo przez 3 tygodnie. To teraz juz chce wiedziec od razu.
sospettosa - gratuluje syneczka i powodzenia na nowej drodze zycia, super, ze wszystko sie uklada po dobrej mysli
ella1 - gratuluje dziewczynki!
gosienkag76 - jak po wizycie w szpitalu?

Czesc

Tu jak zwykle goraco. :-D Ja uwazam, ze kazda mama ma swoj rozum i intuicje i swiadomie nie skrzywdzi dziecka (oczywiscie sa skrajne wyjatki, jak zawsze). Co je i pije to jej wybor i nikomu nic do tego. Ja co prawda alkoholu nie pijam, ale podczas tej ciazy nie przezylabym bez coli.
Wczoraj dzieciaki posnely wczesnie i czekajac na meza zaczelam czytac ksiazke i jak to ja, musialam ja od razu skonczyc tak mnie wciagnela. Sa kolejne czesci, ale na polskie tlumaczenie trzeba czekac do przyszlego roku :wściekła/y: Chyba bede sie musiala tu wybrac do ksiegarni, bo nie wytrzymam co dalej.

rudzia789 - ja wlasnie na tego beczka popijam cole, bo chyba by mi zoladek pekl, gdybym miala czekac na samoistny :-( a jak Twoj synek? zrobili mu jakies badania? Bo ja tylko jak widze, ze u maluchow pojawia sie biegunka to od razu zadam badania, bo kiedys Kuba zlapal bakterie i go czyscilo przez 3 tygodnie. To teraz juz chce wiedziec od razu.
sospettosa - gratuluje syneczka i powodzenia na nowej drodze zycia, super, ze wszystko sie uklada po dobrej mysli
ella1 - gratuluje dziewczynki!
gosienkag76 - jak po wizycie w szpitalu?

malemu podalam juz lekarstwo i mam nadzieje ze juz bedzie wszystko wporzadku.... nie ide tu do lekarza bo wole sobie zaoszczedzic dodatkowych nerwow... ostatnio jak mu sie to stalo to uslyszlama ze dziecko jest za male na leczenie i SAMO MINIE:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mam zapas leku z PL wiec teraz tylko czekac na poprawe ehhhh

a co do beczka to mam to samo... oj strasznie ciezko a czasami tak meczy.... nikiedy lykne sobie pifffka i wtedy ojjjjjjj dzieje sie :):):) a coli mi nie wolno :( choc tesknie bo jakbym si eteraz dorwala do butelki to ojjjjjj :)

Jak Wam się widzi imię Gabryś?? Bo mi normalnie brakuje weny na wymyślanie chłopięcych imion :(. Jak przeczytałam opis imienia Gabriel to uznałam, że powinnam mieć Gabriella na imię, a nie Monika :D. A, że dziecinka urodzi się w kwietniu jak ja to może też będzie takie wredne jak mamusia :p.

bardzo ładne:)

M
mam się oszczędzać. Mamy które mają już maleństwa wiedzą jakie to trudne:D

oj az za dobrze wiedzą, ja nie mam się jakoś szczególnie oszczędzą, tzn jak to w ciąży... a chwilami nie daje rady, ale cóż, nie my pierwsze z drugim dziecięciem i jakoś musimy dać radę!! trzymaj się!!

reklama
Hej dziewczynki,
bardzo się cieszę z dzisiejszego USG, bo okazało się, że dzidzia jest zdrowa, ale trochę się zawiodłam, bo bardzo niekorzystnie była ułożona i do tego zacisnęła nóżki i niewiele było widać jeśli chodzi o płeć.
Lekarz powiedział, ze coś jest między nogami i jakby miał strzelać, to że chłopak ale to nei wiadomo co to jest, bo nei widział konkretnei jajeczek :(

Nie obraź się ale ja to się ciesze że przynajmniej jeszcze ktoś poza mną nie wie:-D A nie tylko ja bidulka . Głowa do góry bedziemy miały niespodzinki na świeta he he

a wlasnie teraz zauwazylam, dzisiaj mam dwudziestke!! teraz juz musi byc z gorki! gratulujcie mi kochane! brzuch mnie juz rzadziej boli, cos w tych 19-20 tygodniach jednak jest, bo juz mi mija super:-)

No jak prosisz to niech Ci będzie - gratulacje !! To żrt pczywiście:-D

Podpisuje sie obiema rekami pod tym. Walkowanie tematu bez sensu!!!!!!!!!!!!

Ano bez , ale szla mnie trafił wczoraj :wściekła/y:

witam kwietkkioweczki....

ja juz od rana na nogach bo spac cala noc nie moglam.... wczoraj wieczorem zauwazylam ze znow mamy jakies diabelstwo w kupce malego....:-:)-:)-:)-( to juz drugi raz i nie sa to owsiki :(
bidulek moj maly :( martwie sie o niego....
ostatnio u lekarza uslyszalam ze dziecko jest za ale na jakiekolwiek leczenie lekami i SAMO MINIE!!!! na szczescie mam zapas z PL lekarstw wiec mam nadzieje ze szybko sie tego pozbedziemy :-:)-:)-(

jakbys coś potrzebowała z Polszy bezreceptowego dawaj znac mogę Ci wypocztować :tak:

hej dziewczynki,
jak tak czytam wasze wczorajsze wypociny o piciu to az mi sie odpisywać nie chce...
nie napadajcie tak na tego aniołka, nie pijąc dziecku nie zaszkodzi, jesli chce sie poswięcac to popieram, ja tez nic nie pije w ciąży i zyje, tak łatwo jest wypatrywac czyjes błędy...

Ewa - wypociny były o piwie bezalkoholiwym a nie o alkoholu więc to aniołek się wypocił nie wiadomo po co . :tak:

Ja byłam na rynku po zakupy dziecie śpi , bałagan w domu eehh

Do góry