reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
OOOO zapomnialam jeszcze napisac ze zaleznie jak sie dzidzia kulbaczy to mi sie pepek przesuwa to w prawo to w lewo i trace symetrie:-):-)

hehe i spedzam wtedy długie godziny na studiowaniu swojego pepka... mała rzecz a tak fascynujaca:-D:-D

OOOO zapomnialam jeszcze napisac ze zaleznie jak sie dzidzia kulbaczy to mi sie pepek przesuwa to w prawo to w lewo i trace symetrie:-):-)

hehe i spedzam wtedy długie godziny na studiowaniu swojego pepka... mała rzecz a tak fascynujaca:-D:-D

o rety ja sie juz nie moge doczekac tego :) ciekawe czy bede miala powtorke z rozrywki i bedzie jak jak z kacprem ze czasami jak sie kulnal np na prawa strone to z lewej bylam chudsza i odwrotnie :) no nie ma nic piekniejszego jak baraszujacy maluch w mamusi :)

dziewczynki ja tak tylko na chwilke i mam pytanie czy moge sie napic piwa bezalkoholowego jakiegos>? tylko jedno? czy ono tez ma w sobie cos co moze zaszkodzic dzidz?

ja w pierwszej ciąży nie ruszałam żadnego alkoholu, ale na karmi sobie od czasu do czasu pozwalałam, zwłaszcza schłodzone latem

kamisia i aga: dziewczyny ja Was rozumiem, zanim się dowiedziałam o ciąży, przeżyłam ostro zakrapiany wieczór panieński koleżanki i wesele kuzyna, no i w ogóle kilka piwek w między czasie, trochę winka, zadręczałam się tym, ale już przestałam, najważniejsze, że odkąd już wiem to jestem w porządku do dzidzi w porządku
a propos Waszych apetytów to troszkę się pośmiałam :) jak to kobieta w ciąży potrafi się usprawiedliwić :-)
ja tam jestem zdania, że trzeba się najeść, bo to jedyny okres, kiedy można to robić bez wyrzutów sumienia i wizjach kilogramów, które nam przybędą, potem karmienie piersią sprawia trochę ograniczeń w jedzeniu, no i pomaga w spalaniu kalorii, więc wszystkeigo się pozbędziemy,
ja przytyłam prawie 20 kg a zrzuciłam 22 kg (co prawdo trwało to rok ale jednak...)

jestesaniolkiem: gratuluję Synusia!!!!! :-( :-):-):-)
wesoła 24: gratuluję Córuni!!!! :tak: :-):-):-)

waniliowa: jeśli chodzi o czarne stolce, to zanim spanikujesz, to zastanów się czy nie jadłaś jakiegoś barszczyku czerwonego, czy sałatki z buraczków, bo po tym stolce mogą być czarne, moja córeczka tak ma,
podobnie jest po preparatach z żelazem

Dzień Dobry Drogie Brzuszki :-)

Jaki ładny u mnie dzionek, zaraz na spacerek ide ;-)
Noc miałam jak dawno- koszmarną :sorry: Zawsze śpię super a po wczorajszym newsie jestem taka happy i roztrzepana, że pół nocy nie spałam :szok:... ehhh... nadrobię po spacerze :-p
Brzuszek póki co się poprawił i czasem zaboli tylko troszkę ;-) -na szcęście!

Kwiatuszku - Najważniejsze, że z dzieciątkiem jest wszystko ok :-) Spokojnie, napewno następnym razem dzidzia pokaże co ma między nóżkami;-)

Gosienkag76
- 3mam kciuki! Zobaczysz wszystko będzie dobze :tak:

Justa24
-Gratuluje 20! :-D Teraz to juz z górki ;-)

Rudzia789 - Spokojnie, napewno wszystko z małym będzie dobrze. Bądź dobrej myśli :tak:

Aniołku - Gratuluję serdecznie Nikosia :-)

Wszystkim Dziewczynom dziękuję bardzo za gratulacje :-) i 3mam kciuki za te które jeszcze mają "niespodziankę"- oby się szybko ujawniła czy jesy chłopcem czy dziewczynką :-D

ale jestem szczesliwa - kolezanka jak wychodzila z pracy (bo konczy pol godz przedemna) zostawila mi swoja kanapke z dzemem jagodowym, bo nie zjadla:-D Czuje sie troche jak jakies biedna niedozywione stworzonko, ktoremu ktos ze wspolczucia jalmuzne zostawia, ale co mi tam, kanapka byla zaje... pyszna wiec mam w nosie cala reszta :-D:-D:-D od razu mi lepiej. Teraz siedze z usmiecham od ucha do ucha i mysle z czym te kopytka zjem - smietana, jogurt czy maslo... alez mam dylematy, nie? :rofl2:
:-D:-D:-):-D:-D a kopyteczka to kupujesz czy sama ulepisz, ja bym chciała zjeść takie swoje, ale tak mi się nie chce robić :(((

nie chcę nikogo tu denerwować ale właśnie dostałam przesyłkę od babci 10 pysznych pyz z mięsem polane skwareczkami i do tego kapustka kiszona mam nadzieje że mnie nie zlinczujecie ale pyzy są przepyszne jeszcze gorące ...;-) też was kocham :-D:-D:-D:-D

:szok: podziel się tymi pyzai plis !!!!!! chyba polecę zaraz do sklepu po mrożone, moje ulubione z aviko z mięsem, tylko z tej firmy mięso smakuje w pyzach jak mięso :)))):tak::tak:

ostanio pisalam o mojej znajomej ktora urodzila wczesniaka (slabego i sinego) - jej problem : palila i wlasnie pila od czasu do czasu.... przeciez to nie zaszkodzi..... :-D no rzeczywiscie....

a to jakis problem sobie odmowic?? nie da sie powiedziec "nie"?? to gratuluje!!

aniołku ja też mówię alkoholowi w ciąży stanowcze NIE!!! ale z tym karmi to troszeczkę wyluzuj :tak:

Cześć dziewczynki.Przyznaję się bez bicia,że zaniedbałam Was troszkę.Od 2 dni jestem nie do życia,mam potworny kaszel aż mnie brzusio boli i idę zaraz do lekarza ogólnego bo chyba się uduszę,wszyscy dookoła są chorzy:(i mnie też coś bierze:(
Mały szaleje coraz bardziej ale martwię się że tym kaszlem mogę mu zaszkodzić,a wczoraj chyba miał czkawkę bo pukało mi co jakiś czas w jednym miejscu.
Ciekawe co mi przepisze bo już tyle widami i całej reszty połykam że aż nie dobrze..Pozdrawiam gorąco i buźki dla brzusi.

reklama
Oj właśnie doczytałam coś o piciu i o piwie karmi.Zero alkoholu!!!Ale karmi wręcz przeciwnie..Wiecie co jak urodziłam Julię to w szpitalu nawet co 2 piła karmi bo jest bardzo dobre na laktację oczywiście w miarę rozsądku i świetny jest sok jabłkowy,miałam nawał pokarmu i śmiali się że mogę oddział noworodków wykarmić :-D

Do góry