reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Pacjent będzie zdrów... ilość psikawek do nosa mnie samą ubawiła :-D mam nadzieję, że się w tym nie pogubię.

Przy okazji oglądnęła Kubutka i niestety mamy początek zapalenia ucha (przez katar... czyli standard... 3 migdał powiększony i mamy nadzieję, że przez infekcję i że nic tam nie odrasta)... :wściekła/y: 7 dni Augmentinu...normalnie jakieś jasnowidzenie miałam. Babka była w szoku, jak się dowiedziała, że Kuba ma 5,5 roku... ona mu dawała bez zaglądania w kartę 7 lat... mówi, że taki grzeczny i rezolutny... normalnie Kubula prawie pękł z dumy :-) Matka też, oczywiście.

Anna oj- świetne wieści :tak:
Basia- dobre z tym gotowaniem, dobre :-) tylko krowa nie zmienia poglądów, więc niech mąż nie marudzi, da radę :-D a ten sos ja bardzo lubię, bo go właśnie można dowolnie "modyfikować" pod swój smak i do różnych rzeczy dawać :-)

Dzisiaj pierwszy dzień angola z nowym lektorem. Zobaczymy...

reklama
Elvie, tu masz o boczkowym piwku Sun News : Ontario company launches bacon beer , The bacon beer-anator - AgriGab - Eastern Ontario AgriNews tu jest tez wzmianka o piwie o smaku paczkow z syropem klonowym i bekonem Limited-edition bacon beer created by HogsBack Brewing Company Rogue Ales

A tu foty paczusiow https://www.google.com.mx/search?q=...JDIS60AHy7oDoBw&ved=0CDMQsAQ&biw=1241&bih=540

Aniez, no piwko bekonowe zdecydowanie lepsze od lodow rybnych :tak:

annaoj, super, ze Karen juz sama wstaje.

Mamusia, ja salcesonu kijem metrowym bym nie tknela. Mlodej nawet nie pokazuje takich swinstw. Poza tym, ona i tak by nie zjadla.

Hej,
piszę tego posta od wczoraj:crazy:
zabiegana jestem. Właśnie wróciłam ze spaceru, kiepsko się chodzi. Śniegu dosłownie po kolana.
Jeszcze bałwana Matiemu dziś obiecałam, więc zaraz z powrotem na dwór, po ciemku będziemy lepić.

elvie, ja ci wierzę, że po Lence - śpioszce, jesteś zdziwiona, ale ile pożytku z tego porannego wstawania.
Wyboru niani gratuluję. Moja znajoma miała w tym temacie przeboje. Zwolniła trzy kobiety. Jedna z nich została złapana na spaniu przy rocznym dziecku:wściekła/y:
Mnie również na FB te zdjęcia irytują.
Annaoj, świetna wiadomość. Trzymam kciuki, żeby Karen szybko doszła do zdrowia.
Trzymam kciuki, żeby szefostwo dobrze przyjęło twoją ciążę.Daj znać jak usg. Pamiętam ja w tamtym roku o tej porze też się stresowałam. Dokładnie 14 lutego powiedziałam.

Aguś, pewnie, ze jesteś najlepszą mamą na świecie, zorganizowaną, gospodarną. Uwierz w siebie.
Świetnie, że udało ci się znaleźć dobrego psychologa, trzymam kciuki, żeby udało ci się przezwyciężyć swoje słabości.

Basiu, wspomagaliście się może farmakologicznie, coś na apetyt? I jak małżonek? zjadł obiad:-D

aniez,kobieca intuicja działa, oby Kubusiowi szybko przeszło.

zielona, piwo o smaku bekonu, lody rybne, bardziej do mnie salceson przemawia.

Gosia, heh, golnelabym raczej tego piwka, niz salceson zjadla...

A skoro o jedzeniu to jakis czas temu pewien Czech zapytal czy lubie metke. Zgodnie z prawda odparlam, ze uwielbiam. Dostalam zatem w prezencie taka "kielbaske", a mieso w niej nie jest surowe (jak to w metce byc powinno), ale wedzone. Nie wiem co to jest, malzon pozre :tak:

Witamy i my :-)
Śniegu po pachy nam nasypalo, dziec przeszczesliwy tylko internet nam odebral śnieg mamy jakąś awarię ...grr

Aniam jak na ręce to ja się pisze obiema rękami :-)

Tyle odpisze bo.mi zimno.... Brr

Isabela ale ty u siebie chyba też masz taki fitness - o odśnieżanie mi chodziło :)

Kanadyjczycy zwariowali ;-) Trafilam juz na paczki z syropem klonowym i boczkiem, ale jakos nie zdziwilam sie bardzo, bo juz mialam do czynienia z podobnym wynalazkiem. Dzis czytam w gazecie, ze stworzyli piwo bekonowe :szok: Robia je tak, ze gotuja boczek, oddzielaja tluszcz i mieso zalewaja piwem, albo jakos tak. Tak powstale piwko jest podobno rarytasem, ja bym go jednak nie tknela...

Bllleeeeeee............

w
Na dodatek mąż się do mnie nie odzywa bo wczoraj powiedziałam że będę go uczyć gotowania więc się do mnie nie odzywa;-) i zapowiedział że nie zje tego co ugotowałam:-p. Zobaczymy

ł

Kochanie co dziś na obiad ?
- Nic
A jutro ?
- też nic , bo zrobiłam na dwa dni :)

Macie rację z tą panią psycholog. Mnie niestety dowala jeszcze niewiara we własne siły i możliwości oraz wieczne przekonanie że mogłam coś zrobić lepiej...a tymczasem za każdym razem mam przykazane mówić sobie na głos że jestem najwspanialszą mamą na świecie. Niby o tym wiem ale jakoś tak mało przekonana jestem do tego stwierdzenia :zawstydzona/y:;-) Musze to wszystko przegryźć i przyswoić bo od tak nic się nie zmieni.

Wiesz co ja zawsze sobie jeszcze jedną rzecz mówię : Nie popełnia błędów ten , co nic nie robi.
I wbij to sobie do głowy

Anna - super że z Karen lepiej .

Ja też dziś po wizycie ale z Szymkiem u dentysty .
Ma wszystkie 5 do roboty , takie dosłownie mikroskopijne ubytki ale są .
Pierwszy raz w tym gabinecie byłam , ale pani rewelacja , bajki dziecku puszcza , kolorowe plomby mają i Szymek już pytał kiedy znowu idzie :-D:-D Do tego okazało się że to partner enel medu i mam sporo w pakiecie :tak:

Zielona- salcesonu też kijem nie tknę :p lodów rybich i piwa o innym smaku niż piwny również :-)

Aniam- dobrze, że się Szymkowi podobało :-)
Mam pytanie- jak się znieczula dzieci do robienia zębów??? Kuba w razie W nie da sobie zrobić zastrzyku... i się zastanawiam, jaki patent ma dentysta, a zapomniałam spytać. Może mnie ktoś oświecić.

Agnieszka- jesteś najlepszą mamą na świecie :-) i tego się trzymaj, jako swojej osi kosmicznej!

Mąż się ze mnie śmieje, że jestem lekoman... on ma dobrze, bo organizm ma silny i nawet kataru nie łapie... a ja sobie dzisiaj czapkę kupiłam, z braku laku i towaru (bo w sklepach wiosna) taką, jaka była, stwierdzając, że najważniejsze, że ciepła, no i staremu jeszcze większej radości dostarczyłam... Potwór... Ale groszkową dzisiaj ugotował :-D więc mu wybaczam. Jutro moja kolej stania przy garach ;-)

Witamy i my z wieczora :-)

Tosia łazikuje z katarem i nie chce jej odpuścić, a do tego łuszczy jej się skóra na piętkach i ma jakieś zgrubienie na tej piętce w jednym miejscu jakby odcisk, sama nie wiem co to. Smyra ją to, a nasza Pani doktor do 5.03 na urlopie. Jak tylko wróci to pójdziemy.

Aniam no taki mam u siebie, myślałam, że masz jeszcze jakiś inny :-)

Annaoj
super wieści :-) :tak:

Zielona jedno wielkie blee, na równi z lodami rybnymi bym to postawiła :-/

Aniez
no możesz być dumna :-) dumna jak paw hahh

Basiu
hahah, uśmiałam się z tego co Aniam napisała, może wprowadzisz w życie :-) :tak:

Idę do wanny :-)

Dobranoc

reklama
Zielona- salcesonu też kijem nie tknę :p lodów rybich i piwa o innym smaku niż piwny również :-)

Aniam- dobrze, że się Szymkowi podobało :-)
Mam pytanie- jak się znieczula dzieci do robienia zębów??? Kuba w razie W nie da sobie zrobić zastrzyku... i się zastanawiam, jaki patent ma dentysta, a zapomniałam spytać. Może mnie ktoś oświecić.

Agnieszka- jesteś najlepszą mamą na świecie :-) i tego się trzymaj, jako swojej osi kosmicznej!

Mąż się ze mnie śmieje, że jestem lekoman... on ma dobrze, bo organizm ma silny i nawet kataru nie łapie... a ja sobie dzisiaj czapkę kupiłam, z braku laku i towaru (bo w sklepach wiosna) taką, jaka była, stwierdzając, że najważniejsze, że ciepła, no i staremu jeszcze większej radości dostarczyłam... Potwór... Ale groszkową dzisiaj ugotował :-D więc mu wybaczam. Jutro moja kolej stania przy garach ;-)

Aniez jak malutka dziurka wyłapana szybko to robią bez , bo nie boli :tak:
jest takie cudo jak komputerowe znieczulenie , ale ciekawe czy u nas robią , pewnie tak . No i jaki koszt ?
Bezbolesne znieczulenie komputerowe
U nas nie wiem jak robią dzieciom , ale jak będę to spytam :tak:
Ogólnie dobry lekarz jak widać to 99 % sukcesu

Do góry