reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam:-)

Zielona powiadasz piwo bekonowe? Błe fuj:baffled:

u nas znowu śniegiem sypie:szok: jedynie na noc przestaje.
M. Od wieczora ma katar... Nie wiem z czego. Leci mu z kicholka dość mocno ale niech to mu zejdzie. Dam coś mu na wzmocnienie i na 10.30 chyba jednak na sanki pójdziemy bo oddycha normalnie... W nocy za to mu się nosek przytyka i się budzi z płaczem że nie może oddychać. Bidulek mój kochany...

Miłego dnia wam życzę, bo mój się fajny zapowiada mimo tego że A. Znowu do Legnicy wybył.

reklama
Witam,
poszłam spać o 1:30 a od 6:25 jestem na nogach (tym razem lenka nas na nogi postawiła) i o dziwo nie jestem zmęczona.
Śniadanko dzisiaj zrobiłam wypasione i zjedliśmy całą rodzinką - miły początek dnia.
Teraz dzieciaki muszę przebrać, płytki na parterze zmyć i akurat Kamila przyjedzie.

zielona - zrób mi proszę fotę takich pączków i info o piwie - wykorzystam na szkolenia Wellness, zawsze to jakaś ciekawostka, więc jakbyś trafiała na podobne cuda to proszę cykaj i wysyłaj mi. Z góry dziękuję!

Agnieszka - mam nadzieję, że zmiana Twojego podejścia zarówno Tobie jak i J. wyjdzie na dobre. Po to są specjaliści by z nich porad korzystać:tak: Szkoda tylko, że te porady często bardzo drogie są, ale z drugiej strony jak ktoś jest dobry w swoim fachu to niech się ceni. Zdrówka dla Mareczka!

aniam - daj znać Judysi czy jej przesyłka doszła, pytała na FB pod Twoim postem z info, że moja cała i zdrowa dotarła;-) Judyta rekrutuje i bardzo się stara, jestem z niej mega dumna!

gosia - ja rozpieszczona przez Lenkę ciężko znoszę pobudki po 6:00. Zdecydowanie bardziej wolałabym w granicach 9:00 wstawać, chociaż plusy wczesnego wstawania zauważam, bo wszystko mam ogarnięte i jak niania przychodzi to mogę spokojnie się za pracę brać, a nie sprzątać i gotować;-)

U nas dzisiaj już nie pada, ale biało mamy.

cześć dziewczyny
staram się wrócić do normalności. Karen na razie bez rewelacji, tzn, lepiej siada, lewa noga zdecydowanie lepsza, natomiast prawa bez zmian. Wczorak postawiona stała minutkę sama. Zdjęcie miała robione i kręgi wszystkie już w porządku, ale w tym miejscu gdzie były przestawione jest obrzęk, jeszcze czasem zapiszczy, więc cos na pewno ją boli, nie wiem czy ten obrzęk czy nogi. Zrobiła się troszkę zmierzła, ale rozumiem ją, już ponad tydzień leży.
Dzieiciaki na szczęście zdrowe, Igor ma trochę katar, ale dostał krople oczyszczające zatoku, więc myślę, że to z tego. Ja czuję się ogólnie dobrze, tylko jestem trochę wykończona, ale myślę, że to trochę ze stresu.
Jutro mam w planie się ujawnić w pracy:dry:
Aniez 80% to świetny wynik, zważywszy, że sama pisałaś, że się nie przygotowywałaś.
Mamusia czuję się dobrze, z poniedziałek mam usg, więc zobaczymy co tam u fasolki.
Agnieszka dobrze, że na fajnego lekarza trafiłaś.
Witam,
poszłam spać o 1:30 a od 6:25 jestem na nogach (tym razem lenka nas na nogi postawiła) i o dziwo nie jestem zmęczona.
.
Elvie jak Ty to robisz, ja padłam po 21 przed tv, a rano wstałam ziewająca.
Zielona na samą myśl o piwie bekonowym powróciły mdłości.

uciekam
mam nadzieje, że po jutrzejszej wizycie będę miała dobre wieści

Anna oj- nie stawiajcie na razie Karen. Jeśli ma opuchliznę, to pewnie mimo braku złamania ją to boli. Jeśli jej to nie minie to rozważcie diagnostykę pod kontem neurogicznym.

Agnieszka- właśnie od tego jest psycholog. Ja w ogóle w pewnym momencie nie wiedziałam, że Kubuś nie jest niegrzeczny tylko nadpobudliwy i hiperaktywny. Jak psycholożka mi to wyjaśniła i wyłożyła kawę na ławę, to wiele się zmieniło :-) na plus, bo się nagle okazało, że przy odpowiednim postępowaniu problem zanika (nie znika, ale traci na intensywności).

Jestem, ale zdycham... idę dzisiaj do mojej laryngolog, bo normalnie oddychać nie mogę. Niestety mam to obrzydliwe uczucie pełności w nosie, mimo że zdaje się on być pusty, które może świadczyć o zapaleniu zatok... także idę się upewnić. Przy okazji Kubę wezmę niech też go oglądnie, chociaż on akurat dobrze, ale dawno nie byliśmy, a musimy go czasem kontrolować ;-)

Zielona- a co powiesz na lody o smaku... ryb... ja bym prędzej to piwo wypiła :dry:

witam

dziecie dzisiaj też oddane do przedszkola z płaczem no cóż, wczoraj nic w przedszkolu przez cały dzień nie jadł :baffled: ja już nie mam sil nie wiem co zrobić z tym moim niejadkiem.

Na dodatek mąż się do mnie nie odzywa bo wczoraj powiedziałam że będę go uczyć gotowania więc się do mnie nie odzywa;-) i zapowiedział że nie zje tego co ugotowałam:-p. Zobaczymy

aniam nie musisz nic pisać :tak: JA CHCĘ WIOSNY !!!!!!!!!

zielona
no i dobrze niech teraz tatuś trochę pozajmuje się Kostką :-D no i ciśnij go ciśnij niech się wykaże.
Piwo bekonowe:szok: ja też bym tego nie tkneła

annaoj
Będę musiała tylko teraz jeszcze bardziej Alicję pilnować, bo jeszcze czasem miała zwyczaj Karen za ogon ciągnąć. Mam nadzieje, że teraz łatwiej będzie jej wytłumaczyć, że nie można.
może szybciej zrozumnie jak będzie widziała że boli psiaka ale dla mojego nie byłoby to przeszkodą uwielbia robić mi na przekór:dry:

elvi super że tak się dobrze wam układa z nianią

magda
nie wiem czy to dobry pomysł bo jak wniosę o separację to obawiam się że sytuacja stanie się wprost nieznośna a on i tak się nie wyprowadzi tylko pewnie jeszcze bardziej zacznie mi dokuczać.

aniez ważne że zaliczyłaś gratuluję a skoro wiesz co położyłaś to w wolnej chwili nadrobisz z łóatwością a tak swoją drogą to niezły z ciebie kujon.:-) Zrobiłam wczoraj sos pomidorowy z mascarpone i kurczakiem (prawie ) wg twojego przepisu mniam.
Zdrówa życzę, współczuję ja też maiałam teraz zapalenie zatok nie zazdroszczę tego uczucia pełności i bólu mi już ma szczęście lepiej dzisiaj kończę brać antybiotyk

Agnieszka u nas też ciągle sypie wrrrrrr:crazy: Zdrówka dla M.

mamusiu
nie pomogę bo mój nie mówi więc nie jest w stanie powiedzieć nawet jak ma

gosia u nas na szczęscie można powiedzieć czy mały może wychodzić czy nie zazwyczaj wychodzą codziennie na dwór ale jak się powie że lepiej został to zostaje w budynku z inną grupą na ten czas.

kamisia witamy witamy dużo zdrówka dla Antosia dobrze że się w końcu ładnie zaaklimatyzował

Ostatnia edycja:
Macie rację z tą panią psycholog. Mnie niestety dowala jeszcze niewiara we własne siły i możliwości oraz wieczne przekonanie że mogłam coś zrobić lepiej...a tymczasem za każdym razem mam przykazane mówić sobie na głos że jestem najwspanialszą mamą na świecie. Niby o tym wiem ale jakoś tak mało przekonana jestem do tego stwierdzenia :zawstydzona/y:;-) Musze to wszystko przegryźć i przyswoić bo od tak nic się nie zmieni.

Moja Mama przed chwilą dzwoniła - KAREN SAMA WSTAŁA:-):-):-):-):-)
oczywiście zaraz siadła spowrotem, ale to taka fantastyczna wiadomość. Aż mi łezki poleciały.

Agnieszka bo jesteś najlepszą mamą na świecie. Nawet jeśli coś robiłaś źle, w co nie wierzę, to teraz skorygujesz, szukasz "pomocy" w wychowaniu i to najważniejsze.

Hej
annaoj jakie wieści po przekazaniu informacji w pracy?;-) Super że Karen sama wstała :tak::-)
Agnieszka przecież to jasne jak słońce, że jesteś najwspanialszą mamą dla swoich wspaniałych dzieci
Basia a może spróbuj Flavonów o których pisała Elvie ??
Zielona piwo bekonowe fuj kto to będzie pił?? Chociaż dla niektórych nasze polskie flaki mogą być ohydne a moje dziecko je uwielbia , tak samo jak kocha salceson i skórę z golonki, których z kolei ja nie lubię.

reklama
Weszłam na Facebooka i się wkurzyłam. Mnóstwo moich znajomych w tym już 2 Kwietniówki dodaje zdjęcie maluszka bardzo chorego wraz z info, że za polubienie, komentowanie Barca płaci kasę, co oczywiście jest bzdurą. Sorry, ale wstrząsnęło mną to. Jak można coś takiego lubić? W jakim celu udostępniać? To stare zdjęcie, ludzie zamęt robią, lepiej w czymś takim nie brać udziału i nie narażać swoich znajomych na oglądanie takich smutnych rzeczy. Mnóstwo się o tym pisze, a ludzie nadal się nabierają myśląc, że pomogą:(

To się uzewnętrzniłam. Spadam, bo Mać się obudził.

Do góry