reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

hej,
nastał poniedziałek i M. poszedł do żłoba, chwilo trwaj! kocham to dziecko ponad życie, ale taką demolkę potrafi zrobić, że człowiek tęskni za chwilą wytchnienia.
W kwestii słodyczy, moja teściowa jest niereformowalna. Ona uważa, że słodycze są dla dzieci, i wiecznie M. coś daje:wściekła/y::wściekła/y:W sobotę np. była akcja, bo Mati wiecznie biega, ja patrzę a on wcina landryny, nie dość, że można się nimi zakrztusić, to jeszcze zęby. Oczywiście żadne uwagi z mojej strony nie działają.
Ale moja teściowa to złośliwiec jest, więc na pewne rzeczy muszę przymykać oko, bo byłaby wojna:wściekła/y: np. słyszy, że szykuję dziecku jeść, a daje mu w tym czasie czekoladkę:wściekła/y: Nóż się w kieszeni otwiera...
Będzie się za to jeszcze w piekle smażyć:-D

filonka, nie patrz na innych, imię ma się wam podobać, inni się przyzwyczają. Alanek to piękne imię dla chłopca. Zresztą, jak zobaczysz dziecko, będziesz wiedziała jak mu dać na imię. U nas też tak było, że Mati całą ciążę z Hanią w brzuszku rozmawiał, to nie było opcji zamiany. Kiedyś mąż zażartował, że będzie Kasia, to M. się pytał dlaczego Hania się nie urodzi:-D

Z telefonem w szkole, to zawsze jest problem. Takie czasy, że dla bezpieczeństwa "trzeba" mieć, ale nieraz robi więcej szkody niż pożytku. Sama byłam świadkiem jak dzieciaki się na przerwach nagrywają, później szantażują tym nagraniem, szpanują, grają na lekcjach. Jak lepsza komórka to często zmienia właściciela:-D
I to w szkole podstawowej, w gimnazjum pewnie jest jeszcze ciekawiej. Niby znak naszych czasów, ale ja bym chyba nie przyzwyczajała dziecka od tak wczesnego dzieciństwa.
Aniez dzięki. Muszę się w takim układzie udać do Playa, bo oferty na telefony mają całkiem niezłe. Brawa dla Kubusia za saneczkowe szaleństwa.
Aga taki kulig to świetna sprawa dla dzieci i dorosłych.
Basia zdrówka dla Wiktora.

reklama
Cześć Mamuśki!

Jak widze po weekendzie ciężarówki się dzielnie w pełnym składzie trzymają;-)

Gosia- w kawestii słodyczy i łamistrajka babcinego to słów brak- ja bym zabiła, ale ja to zołza jestem i się nie daje. Moje dziecko i moje zasady- jak nie to z.****. Z resztą jkaby mi mego niejadka słodyczami dokarmiali to nie jadła by w cale.

Poza tym u mnie bez zmian. Jutro wizyta u gina- pewnie nic nowego nie powie:sorry:

Wrzucę Wam fotę z giga brzucholem bo małż zrobił;-)

Zielona- super że wreszcie piszesz bo wszystkie myślimy o Tobie! Urządzajcie się spokojnie i zdrówka życzę!

Miłęgo!

Filonka ogromne gratulacje kochana, szybkiego powrotu do formy i niech Dawid rośnie zdrowo.
Swoją drogą śliczne imię w końcu wybraliście :-D I jaki prezent na dzień babci

Takie wieści i jednak Filonka mnie wyprzedziła.

Pół dnia próbowałam się zalogować, zablokowałam sobie konto nawet na BB, okazało się, że coś mi się poprzestawiało w klawiaturze i dlatego błędne hasło wpisywałam.

Nas coś rozkłada. Mnie delikatnie gardło pobolewa, a Alicja kaszle i początek kataru. Przechwaliłam ją ostatnio w tel rozmowie, bo powiedziałam, że cały styczeń tak ładnie chodzi do przedszkola i nic nie łapie. Dzisiaj jeszcze była w przedszkolu, ale jutro już nie pójdzie.

Załączniki

• gratulacje_z_okazji_narodzin_malenstwa_0.jpg
    gratulacje_z_okazji_narodzin_malenstwa_0.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 17
Jeju jakie super wiadomości tu czytam!
filonka ogromne gratulacje dla ciebie i meża no i dla starszego brata! Niech sie maluch zdrowo rozwija i rosnie.

Hehehe i z wrażenia zapomnialam co jeszcze chciałam napisać :laugh2::laugh2:

Gosia- zapomniałam Ci wczoraj napisać: Play, jak nie ma zasięgu, to działa na łączach Plusa. Więc zaproś do domu kogoś z Playem, albo kup kartę Playa i wsadź w jakiś niezakodowany aparat i sprawdź. Bo jeśli zasięg Play nie złapie, to przełączasz na Plusa i będzie działać :-) Od zeszłego roku można się też przełączać na na sieć Orangu. Tu znajdziesz więcej (uważaj jedynie z transmisją danych, żeby tu kosztów nie nabić, ale oni mają taryfy All Inclusive, w swojej sieci nie przekroczysz abonamentu, jakbyś wyczerpała limit to zwolni pobieranie i przesyłanie danych, a w obcej sieci możesz zablokować... zresztą w biurze obsługi powiedzą Ci co i jak) Zasięg 3 sieci | Play

Wszystkie w miarę nowe telefony nie mają teraz sim locka - to narzucone przez unię i chwała im za to .
Co do internetu , to ja przy abonamencie 74 zł mam go 2,5 giga . Choćbym nie wiem co robiła i tak tego nie przekroczę , chyba żebym filmy ściągała . Także nawet jakby nie zwalniał to luzik .
Telefon już rozgryzłam i prosty jest.

hej wpadlam zeby przekazac wiadomosc od Filonki dzisiaj po 11 urodzila przez cc ,56 cm wazacego 3100 Dawidka oboje czuja sie dobrze :-)
przepraszam ze tylko tyle napisalam ale pisanie postow przez komorkd nie jest moja najmocniejsza strona

Ale super Filonka ogromne gratulacje !!!

Kurde normalnie nas zasypało :wściekła/y::wściekła/y: Oczywiście u nas nic nie odśnieżone , jeździć się nie da :no:
Ja chcę już wiosnę , mam dość .

Filonka- GARTULACJE! Chcemy foto Dawidka :-) mam nadzieję, że oboje czujecie się dobrze. Cieszcie się sobą :-)

Aniam- ale niektórzy dysponują starymi typami aparatów :-p niektóre są nawet nierozkodowane... ja mam chyba 3 takie z Orangu, bo jak mi kiedyś zaśpiewali kwotę za ściągnięcie SIMa to właśnie 4 numery od nich zdjęłam :laugh2: i przeniosłam do Playa :laugh2:
Telefony teraz są bardzo intuicyjne... nawet taka blondi jak ja sobie radzi ;-) a tak poważnie, to mi się jeszcze nie udało przekroczyć limitu netu, a ja sporo korzystam.

Kuba ma grypę, albo coś grypopochodnego... w przedszkolu dotał gorączki, jak go do domu doholowałam miał 39 :-( bidulek... innych objawów brak (brzuszek go bolał, ale to przeszło, jak zbiłam temp.). Byliśmy u lekarza, migdały czyste, mamy skierowanie na badanie moczu i krwi, ale mam nadzieję, że to jednak wirus i nie będzie potrzeby go więcej do przychodni ciągnąć... taki bidulek był dzisiaj... mówię Wam...

Bartek na razie zdrów... mąż mnie dzisiaj ubawił, bo ich "izolował" zasiekami, kazał też Kubie wołać, jak Bartek będzie podchodził, a Kuba się dostosował i było zabawnie :-)
Okazało się, że B. kocha chili z tortillą miłością wielką, a pikantne zrobiłam jak jasny gwint... i nie dało się tego żarłoka powstrzymać... wlazł ojcu do talerza i nie było opcji :laugh2:

reklama
WOW Filonka - gratuluję ogromnie!! Spisałaś się na medal! No i synkowe imię super:-)
Dawidku - witaj na świecie, chcemy Cię zobaczyć:tak:

Do góry