reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

No i wracamy do szarej rzeczywistości

Fajnie, że imprezki się udały
Biedna Julcia, miałam nadzieję, że unikną tego szpitala.

Wczoraj Zosię przed 22 przebrałam w piżamę, miała iść spać, ale się jeszcze rozszalała i o 23 padła. Z Olą obejrzałyśmy fajerwerki i poszłyśmy spać. Pospałyśmy do 10.

Muszę dzieciaki już do łóżek zagonić, nie wiem jak Ola jutro na 8 do szkoły wstanie, tak się rozleniwiła, dobrze, że Zosi nie trzeba rano budzić, ona taki śpioch jest

reklama
Witam ciągle w dwupaku

Mój strach minął, dzisiaj już też chyba nie trafię na porodówkę, więc jest dobrze. Jutro pakuję torbę do szpitala. Teraz tylko obawiam się 37 tyg, jak go przejdę to pewnie przenoszę tę ciążę.

Maonka- potem wrzucę jakąś fotę kiecki, może z Sylwka :-)

No, no widziałam na FB, wyglądaliście oboje z małżonkiem bosko, bardzo ale to bardzo klimatycznie

Poszłam dziś z dziewczynami do lekarza, bo obydwie chrychają, osłuchowo czyste, Zosia ma mucosolvan brać i rutinaceę, Ola to już drugi m-c mniej albo bardziej kaszle, teraz jakiś wziewny lek dostała antyalergiczny, na astmę oskrzelową itp, ma jej wyciszyć kaszel. Macki mi już do tego kaszlu opadają.
W poczekalni tłumy, ponad godzinę czekałyśmy, Zosię już roznosiła energia, kawalera sobie poderwała i za rączkę go po wszystkich kątach oprowadzała
Magda a może załatw gdzieś tłuszcz z gęsi, moja tak kaszlała w ubiegłym roku, cały wrzesień, dopiero mąż załatwił ten tłuszcz i ją ładnie puściło. Teraz też jak miała kaszel smarowałam i szybko kaszel przeszedł. Śmiem twierdzić, że lepsze to niż pulmex baby, chociaż lubię ten zapach, chyba eukaliptusu i stópki swoją drogą smaruję Alicji jak jej coś dolega.

Nata zdrówka dla Julki, biedactwo

Ella Zuzia bardzo mi się podoba, znam jedną właśnie kwietniową dziewczynkę, bardzo samodzielne i wesołe dziecko. Dlatego cieszę się, że będziemy mieć chłopaka, bo z imieniem dla dziewczynki też miałabym problem podobało mi się tylko Alicja, więc dla drugiej córki miałabym nie lada zagwozdkę.

Witam w nowym roku
Alicja padła po 19, ale zdążyła się wytańczyć, puścić fajerwerki i w kimono. Ale o północy przebudziła się i zasnęła dopiero o ok. 2:30. Obaliłam butelkę szampana typu piccolo z biedy i dzisiaj czuję się jakbym miała kaca, taka zmęczona byłam ;-)

Dziewczyny poradzcie prosze- bo u nas nadal trwa burza mozgow o imie.dla.drogiej cory i wczoraj ludzie probowali odwiezc od.imienia ZUZIA ktore mi.sie bardzo podoba i probuje przeforsowac u M -byli tam rodzice jednej Zuzi i twierdzili ze zarowno ich coereczka jak i corki innych o ktorych slyszeli to.dziewczynik bardzo foszaste uparte i mazgajowate (?!) Slyszalyscie takie opinie o Zuziach ????
bo ja osobiscie nie znam zadnej Zuzi i nie wiem :/ a imie mi sie bardzo podoba.

Poza tym jeszcze Lili Ania Alicja...sama nie wiem...z reszta M nie podoba sie zadno tylko Ola albo Patrycja. Help!!! ;)

Tymczasem milego noworocznego.dziona

p.s.przepraszam za bledy ale pisze z kom i dziala.strasznie i koszmarnie niewygodne

Lili ma na imię pies mojej przyjaciółki więc tu dla mnie odpada .
Na równi z Sonią i innymi psimi imionami .
Ola wiadomo mi się podoba . Ania też i nie ze względu na mnie , ale teraz mało jest Anek .
Zuzia mi się podoba , ale dla dziecka , dorosła kobieta Zuzia , to już średnio .
Imienia Patrycja nie lubię .
Oczywiście to tylko moja opinia .

Ja na chwile - jesteśmy w szpitalu. Julka dostaje kroplowki i robią badania

Zdrówka .

W nowym roku życzę zdrówka wam i dzieciakom , szczęścia , miłości i spełnienia marzeń .

My w domu się bawiliśmy . Szymon padł ok 23ciej a OLka balowała do 2 :szok: Wcale się dziadowi spać nie chciało , ale ona już tak ma jak coś się dzieje . U Zielonej też z nami do końca siedziała :-D:-D

My w domu się bawiliśmy . Szymon padł ok 23ciej a OLka balowała do 2
shocked.gif
Wcale się dziadowi spać nie chciało , ale ona już tak ma jak coś się dzieje . U Zielonej też z nami do końca siedziała
laugh.gif
laugh.gif
hahaha prawda!

Moja padla, jak zwykle, przed 19 i nawet nie mruknela podczas hukow - przyzwyczajenie do halasu wywiezione z Meksyku zaprocentowalo

Nienawidz @ - nie dosc ze juz sie upaslam strasznie, to wlasnie wpiprzam czekolade. A jak powszechnie wiadomo, tabliczka czekolady ma jedno, gora - dwa okienka...

Aniam- ja myślę, że do dorosłej Zuzi będą wołać Zuzanna :-D ja nienawidzę zdrobnień i jak mi ktoś ze zdrobnieniem mojego imienia wyskakuje, to może się to skończyć w najlepszym razie fochem :p

Moje dzieci szalały do 21:00 jak dla nich to i tak szał ciał, ale przed 24:00 mama ich obudziła i o ile K. oglądał fajerwerki, to B. nic sobie z huku nie robił i spał u mamy na rękach. Słodziak.

Wieczorem dostał uczulenia, juz dawno nie było jazdy w tym temacie, ale go strasznie wysypało na buzi. Tato się przyznał, że młody sporo mandarynek zjadł, a on na to jeszcze reaguje. Posmarowałam SOSem i zaczęło odpuszczać, ale pewnie zupełnie zejdzie jutro.

Maonka- dzieki :laugh2:
Monia- to już wiem, że mrówki poszły do Was, bo u nas ich nie było ;-)
Nata- biedna Julcia. Zdrówka!
Zielona- tabliczka czekolady powiadasz... ja poluję na mięso, ale nic sensownego nie mam w lodówce :-)

Ostatnia edycja:
Witam w Nowym 2013 Roku.
Życzę kochane Wam i Waszym rodzinom dużo zdrówka, bo ono najważniejsze, miłości, miłości i jeszcze raz pieniędzy (hi hi, trochę szczęścia chyba jednak dają;-)).

I ja tez Was witam w Nowym Roku :)
Udalo nam.sie.po 3 latach wreszcie nie spedzic sylwka w domu tylko.z.przuyjaciolmi na.domowce. ialam do.dyspozycji lozko.wiec moglam.sobie odpoczywac ile chcialam ;) przygotowane dla inwalidki-ciezarowki;)
Za to nasz pchla.zaskoczyla nas i wszystkich bo zamiast spac to balowala.z.dzieciakami do.1 w nocy(!) w rezultaci o 2 przywiezlismy zombie do domu i padla.jak trup :D

Dziewczyny poradzcie prosze- bo u nas nadal trwa burza mozgow o imie.dla.drogiej cory i wczoraj ludzie probowali odwiezc od.imienia ZUZIA ktore mi.sie bardzo podoba i probuje przeforsowac u M -byli tam rodzice jednej Zuzi i twierdzili ze zarowno ich coereczka jak i corki innych o ktorych slyszeli to.dziewczynik bardzo foszaste uparte i mazgajowate (?!) Slyszalyscie takie opinie o Zuziach ????
bo ja osobiscie nie znam zadnej Zuzi i nie wiem :/ a imie mi sie bardzo podoba.

Poza tym jeszcze Lili Ania Alicja...sama nie wiem...z reszta M nie podoba sie zadno tylko Ola albo Patrycja. Help!!! ;)

Tymczasem milego noworocznego.dziona

p.s.przepraszam za bledy ale pisze z kom i dziala.strasznie i koszmarnie niewygodne

Ella imię ma się podobać przede wszystkim wam. Nie wiem czym się sugerujecie przy wyborze. Moje cztery znajome mają Zuzie i dwie kuzynki. Pozostałe 2 Zosie. Często razem imprezujemy i jest wesoło.

Ja na chwile - jesteśmy w szpitalu. Julka dostaje kroplowki i robią badania

Bidulka:-(, zdróweczka życzymy.

Witamy

Wszystkim kwietniówkom dużo zdrowia na nowy rok, szczęścia i miłości.

A ja Sylwestra przespałam W mnie obudził za piętnaście 24 żebym nowego roku nie przegapiła :zawstydzona/y::zawstydzona/y:...\

Ella szczerze nie cierpię imienia Patrycja, nieznosze, ale to tylko moja opinia. Jakie imie nie wybierzecie będzie piękne bo wasze... Mi się podoba Ola i bardzo ładnie z Julcią gra :-)

Nata zdrówka dla Julci, mam nadzieję, że szybko będzie ok....

Co ty Iza chora? czy nastroju nie miałaś?

Witam ciągle w dwupaku

Mój strach minął, dzisiaj już też chyba nie trafię na porodówkę, więc jest dobrze. Jutro pakuję torbę do szpitala. Teraz tylko obawiam się 37 tyg, jak go przejdę to pewnie przenoszę tę ciążę.

No, no widziałam na FB, wyglądaliście oboje z małżonkiem bosko, bardzo ale to bardzo klimatycznie

Magda a może załatw gdzieś tłuszcz z gęsi, moja tak kaszlała w ubiegłym roku, cały wrzesień, dopiero mąż załatwił ten tłuszcz i ją ładnie puściło. Teraz też jak miała kaszel smarowałam i szybko kaszel przeszedł. Śmiem twierdzić, że lepsze to niż pulmex baby, chociaż lubię ten zapach, chyba eukaliptusu i stópki swoją drogą smaruję Alicji jak jej coś dolega.

Nata zdrówka dla Julki, biedactwo

Ella Zuzia bardzo mi się podoba, znam jedną właśnie kwietniową dziewczynkę, bardzo samodzielne i wesołe dziecko. Dlatego cieszę się, że będziemy mieć chłopaka, bo z imieniem dla dziewczynki też miałabym problem podobało mi się tylko Alicja, więc dla drugiej córki miałabym nie lada zagwozdkę.

Witam w nowym roku
Alicja padła po 19, ale zdążyła się wytańczyć, puścić fajerwerki i w kimono. Ale o północy przebudziła się i zasnęła dopiero o ok. 2:30. Obaliłam butelkę szampana typu piccolo z biedy i dzisiaj czuję się jakbym miała kaca, taka zmęczona byłam ;-)

A ja właśnie tłuszcz z gęsi mam już z pół roku w lodówce, ale się go brzydzę i jadę z Vickiem....dobry bedzie jeszcze?

Lili ma na imię pies mojej przyjaciółki więc tu dla mnie odpada .
Na równi z Sonią i innymi psimi imionami .
Ola wiadomo mi się podoba . Ania też i nie ze względu na mnie , ale teraz mało jest Anek .
Zuzia mi się podoba , ale dla dziecka , dorosła kobieta Zuzia , to już średnio .
Imienia Patrycja nie lubię .
Oczywiście to tylko moja opinia .

Zdrówka .

W nowym roku życzę zdrówka wam i dzieciakom , szczęścia , miłości i spełnienia marzeń .

My w domu się bawiliśmy . Szymon padł ok 23ciej a OLka balowała do 2 :szok: Wcale się dziadowi spać nie chciało , ale ona już tak ma jak coś się dzieje . U Zielonej też z nami do końca siedziała :-D:-D

Aniam, w Mateuszkowej grupie są dwie Anie. Wydaje mi się właśnie, że to imię wróciło do łask. Moja siostra to Ania:-)

My mieliśmy wczoraj imprezkę w domu. Ja i mąż, na zwierzenia nam się wzięło. Próbowałam przewalczyc swoje racje i prawie mi się udało.
Wypiłam dwie lampki wina i dziś miałam kaca...ekonomiczna się zrobiłam.

fajerwerki-6.jpg
Kochane Foremki, życzę Wam dużo zdrówka, radości i miłości na ten nowy 2013 rok !!!

zdrówka dla Julci
Ella jedną Zuzię znam i fajna z niej trzylatka, ostatnio podoba mi się imię Emilia

reklama
Dzisiaj to ja się czuję za przeproszeniem nieprzytomna. Dzieciaki wcale nie chciały wstawać i iść do przedszkola... nie wiem jakim cudem wszędzie zdążyliśmy. Do tego małżonek wstał w środku nocy, bo o 3:00 i ja się obudziłam, przez co zapewne jestem taka "wypruta"... byle do 16:00 ;-) potem z górki będzie.

Teraz siedzę i kombinuję kiedy kolejny urlop by wziąć, ale chyba dopiero w lutym, bo w styczniu się nie da... poza tym moja chata zajęta cały styczeń, więc właśnie jakoś w lutym zaplanowaliśmy wyjazd z przyjaciółmi :-) jakoś trzeba będzie ten styczeń w robocie przetrwać... :sorry2:

Do góry