reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

aniam - aż specjalnie tą firmą sprawdziłam dla Ciebie: Babyboy Trademark 81 tu tylko pisze.

Lecę na drugie śniadanko. Może jak się porządnie najem to mi nerwy przejdą, bo jakaś nie w sosie wstałam.

Nie wiem co to jest ale do zary mogą startować

Zamówiłam w koncu prezent dla teściowej. Jeszcze mi teść i mój A. został... i teraz mam pytanie... macie w poblizu siebie jakiś outlet Adidasa?? Chciałabym kupić dla A. koszulke z kr. rękawem do biegania. Może byc z wycofywanej kolekcji :tak: Rozmiarówka... hmm XXL raczej bo do XL może nie wejść a wiem że nie lubi opiętych rzeczy... dajcie znać plis

Agnieszka od częsci sprzedaców żeby zamówić wcale nie trzeba mieć konta , jest takie cudo jak zakupy bez rejestracji w trej chwili , O co tam kaman to nie wiem to już musisz poczytać . a jak coś to daj mi cynk ja Ci zamówię i podam adres do wysyłki do Ciebie . a przelew też możesz TY puścić , ja Ci tylko wyślę dane . Bo tam w temacie tylko numer aukcji potrzebny , nie ważne z jakiego konta wyszło . Więc jak Ci taka pomoc potrzebna to pisz na PW

SUPER że spotkanie wam się udało kurczę zazdroszczę tak sobie myślę że w lecie to chyba aniam nawiedzę jak mnie przyjmnie bo my często w Nadarzynie przebywamy a to już nie daleko:-D

zapraszam serdecznie , to już jakieś 25 min jazdy ,

A Anięm to rozumiem, że zasypało :p

Nie zasypało mnie :tak: na kolacji wczoraj byłam

Wszystkiego naj naj dla Basiek .

No i teraz po kolei bo sajgon normalnie :no:
Wczoraj pojechałam z J do wawki na kolację z chłopakami , z którymi miał szkolenie . część już znam od bardzo dawna , więc było miło i sympatycznie . J zadowolony , bo mógł piwka się napić , bo kierowca był przecież .
A piwko mają fajne bo swojej roboty . :-D
Dzisiejszy dzień za to , to jakaś porażka :no: już dawno tak parszywego dnia nie miałam . Z rańca nawaliła nam brama . spadła z szyny , wsio pogięte , coś tam się odspawało . mamy przesuną robioną przez teścia , więc żaden fachowiec tego nie ruszy . Może J coś z sąsiadem wymyślą . Jak narazie zamyka się ją z ręki i trzeba chłopa postury mojego J do tego celu :no: Oczywiście nawaliła w chwili gdy wyjeżdżałam z SZymkiem na bilans 4 latka ( troszkę rychło w czas :-D) , wyjechałam z domu dosłownie na centymetry przy złożonych lusterkach , bo dotąt ta cholerna brama się otworzyła zanim nawaliła :no:
W przychodni , okazało się że nasza lekrka jest na 2 tyg urlopie :szok::szok:
Kurde przecież wiedziała franca że na niego idzie , a nie nagle , a zapisy do niej nadal trwały . Efekt taki że bilans robiła inna lekarka , co mi akurat nie przeszkadzało , poza tym że musiałam na nią czekać ponad godzinę :wściekła/y::wściekła/y: bo miała swoich pacjentów , plus tych nad program . Dobrze i tak że szłam pierwsza , bo po mnie 5 mam , w tym 4 z dziećmi ( 3-6 miesięcy ) tylko składki kurna w zębach to im trzeba punktualnie :wściekła/y::wściekła/y:
Zawiozłam SZymka do przedszkola plus 3 kartony prezentów dla dzieciaków na jutro , więc jak wilbłąd normalnie :no:
I myślałam że już nic mnie złego nie spotka , a tu tel od teściowej że nasza sąsiadka zmarła :-:)-(
Dowiedziała się 3 tyg temu że ma nieoperacyjnego już raka płuc . wypisali ją miała dziś jechać do wawy na konsultację , zaczęła się źle czuć , trafiła do naszego szpitala , zmarła własnej córce na rękach .
Dość bliska nam osoba , bo zawsze sobie pomagaliśmy , gadaliśmy itp .
Także , oby jutro było lepiej , bo chyba limit do cholery na rok przynajmniej wyczerpałam :wściekła/y::wściekła/y:

a żeby było jeszcze lepiej , muszę iść z Szymkiem do okulisty , bo na lewe oko gorzej widzi niż na prawe

reklama
U nas imprezy typowo wiejskie i nie wiem czy wam repertuar będzie pasował " Żono moja " i " Majteczki w kropeczki królują" chociaż po kilku głębszych to i muzyka nie przeszkadza, towarzystwo najważniejsze :tak:

Agnieszka Ty się nie ustawiaj w kolejce tylko miesca szukaj ;P
Monia no fakt :) I do mnie też pasuje, bo ja z tymi migrenami to mam przechlapane :-( ale w zimie jest lepiej i mniej mnie łupie więc luzzzzz
Gosieńka nalepiej to by było chate znaleźć i w niej nocować (można taką całą wynająć i tyle) i sobie wewnętrzną imprezę zrobić :-) Majteczki w kropeczki to po grzańcu same sobie możemy zaśpiewać :-D

Aniam- kondolencje... faktycznie limit wyczerpałaś!

Monia mój S dokładnie tak samo na mnie patrzy jak Agnieszki małż na nią bo co chwilę sama się do monitora śmieję:-D
Kurna tylko trzeba pomyśleć też o odpowiedniej garderobie bo ta którą ubieramy do teatru lub do opery to na bank nie pasuje na wiejskie potańcówki :-p:-D Ale dzięki Aniez już wiadomo jakie majteczki mamy ubrać :-D

Dobra to tak na poważnie, jaka okolica nas interesuje? Karpacz , Szklarska czy coś innego no i stok ma być blisko bo rozumiem że grzaniec + nurofen tylko pod stokiem ?

Dobry wieczór...
M w delegacji a ja leżę...

POMOC PILNIE POTRZEBNA!

Maciek od 2dni bez kupy, płacze tak, że mi chyba serce zaraz pęknie. Masaż, kąpiel, czopek, herbatka koperkowa nie pomogły. Jak mu pomóc??Winna jest butla kaszy mleczno-ryżowej, którą wypił całą wieczorem w niedzielę, reszta menu bez zmian, młody jest głównie na cycu + raz dziennie dostaje słoiczek.

Elvie Słońce to co napisała Zielona- suszone śliwki rozgotowane. Skoro nie masz to kup jutro koniecznie, a dziś- rumianek!!! Też rozluźnia qpale. Poza tym owoce- jabłka i dużo soków- owoce też rozwalniają. Julik miewa od 3 lat tylko zaparcia. Ja np. nie wime co sie robi z biegunkami :sorry2:

A mnie dziś wysiada chyba pęcherz na dodatek:szok:- boli mnie centralnie na środku pod brzuchem- taki gniotący ucisk:no:...normalnie szlak mnie trafi w tej ciąży- rozpadnę się jak nic do kwietnia:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::-(

Basie, Baśki, Basieńki i Basiule- NAJLEPSZEGO!!!:-)
Zielona- zdrówka dla Kostki
Filonka- Ty też swoje "przyjemności" masz w tej ciąży:sorry2::dry:- zdrowia i wytrwałości- jeszcze nie całe 2m-ce- ależ Ci zazdroszczę!;-)
maonka- mi dziś młoda właśnie przy popołudniowym odpoczynku w lóżeczku materac zasikała- też ładnie normalnie woła a w łóżeczku kompletnie traci głowę i szczy pod siebie jak niemowlak:wściekła/y: o nocy nie wspomnę- ciekawe ile lat będzi espała w tych pampersach:confused::no::dry:
Gosieńka- fajnie, że Ci autko naprawią
Aniam- współczuję złego dnia- oby jutro było lepiej... i przykro mi z powodu sąsiadki..
AgnieszkaSz- Ty normalnie dla mnie jesteś ideałem Pani Domu- wszystko zawsze pucujesz, sprzątasz- normalnie ideał:-)
Wronka- super, że tak teraz wystartowałaś zawodowo- te szkolenia i w ogóle- powodzenia nadal!

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. łatwo nie jest- zwłaszcza przy trzylatku ruchliwym jak nie wiem- wiecie o czym mówię;-)
Dobranoc

Gosieńka- Karpacz, Szklarska, Przesieka... Zachełmie to chyba za duża dziura ;P Może cos bliżej Ciebie... Ty znasz te rejony zdecydowanie lepiej od nas. No i nam sie impreza zaczyna rozrastać, więc ja nie wiem, czy nie bardzo duży dom :-D i najlepiej ze zmywarką :-D hehehe... ale moją kieckę na wiejska potańcówkę moge założyc? Mogę! :p

reklama
Hej,
witam wieczorkiem, dopiero usiadłam, dzieci...
Wczoraj moja H. postanowiła rozpocząć dzień o 3 w środku nocy:szok: nie wiem czemu, po prostu zaczęła krzyczeć. Zapaliłam światło, a ona mi arie wyśpiewuje, za nic nie dała światła zgasić. Oczy mam na zapałki...
Do tego Mati postanowił zrobić sobie pianę z mojego nowego szamponu, litrowego, hmmmm. Wściekłam jestem jak czort. I jeszcze mnie woła, bo ona ma dużo piany:wściekła/y:

elvie, ja pamiętam Matiemu dawałam Gerbera ze słoika i działały super. Działa też ponoć woda przegotowana, ale tego nie sprawdziłam. Zdróweczka dla Maciusia.
Aniam, to miałaś dzień. Współczuję.
ella, faktycznie przy ruchliwym trzylatku nie jest to łatwe, ale niestety musisz. Przyzwyczaisz się, innego wyjścia nie masz. Może masz rodzinę mamę, siostrę, co by mogły Julę zabierać trochę. Ty byś odpoczęła i Jula by się rozerwała. Trzymaj się tam;-)
zielona zdrówka dla Kostki. Nawilżacz jej włącz na noc, albo miskę z gorącą wodą połóż koło łóżka, będzie jej się lepiej oddychało.
AgnieszkaSz
to przykład prawdziwej Ślązaczki, gospodarnej, dbającej o rodzinę pani domu:-)

Widzę imprezka sylwestrowa się szykuje. Zazdraszczam, ja w tym roku nigdzie się nie wybieram, i znieczulić też niczym się nie będę mogła, buuu. Chyba zaszaleję i mocniejszą herbatę sobie zaserwuję:-D

Do góry