reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
Monia no to fote synowej poprosze :)

Aniam ja dlatego wole, jak z dwojga zlego jest snieg, bo jakos jasniej na zewnatrz... mowisz, ze byl trzaskajacy mroz? ;)
A co do Wrocka, to nieodmiennie zapraszam, spac jest gdzie, nawet jakbys z dzieciakami przyjechala :) przypomne, ze kiedys sie odgrazalas, ze przyjedziesz :) predzej ja sie ze Starym do Wawki zabiore, niz Ty do Wro... tylko musialabym dzieciaki komus sprzedac i jeszcze psiapsiolki w Wawie odwiedzac, bo by mi zycie zatry, jakby sie dowiedzialy, ze bylam i nie pojawilam sie ;)

Zielona ja tak myslalam i moim zdaniem, poniewaz Kostka gryzie kazdorazowo jak cos chce, to byc moze przypadkiem kiedys tam osiagnela cel w ten sposob i sie utrwalilo. Ja bym po prostu konsekwentnie z namaezczeniem zabierala rzecz, przez ktora ugryzla i tyle, zeby cel nie zostal osiagniety i rowniez bym ja informowala, ze jak poprosi to dostwnie, jak ugryzie, bedzie histeria itd.to figa.
Ona jest dokladnie tak zywiolowa jak Kubula, wiec wszystko w normie, tylko cwana jest i sobie taki patent wymyslila ;)

A Monia to chlopu 2 zdania nad wyrkiem powies:
1. Musisz sie dostosowac do zasad panujacych w tym domu ;)
2. Komplementy to rzecz swieta, w przypadku braku natchnienia dzwon do Zielonej ;)

No... bede miala sliczna synowa po takiej mamusce :)

Aniez, pewnie jest jak mowisz. Za nic nie przychodzi mi nic innego do glowy. No i to musi byc swieza sprawa. Inny problem Kostki to "niewerbalnosc", ale na to potrzeba czasu :tak: damy rade.

Aj tam komplementy. Oczy mam, jeszcze widze, to mowie... ;-)

Aniez - śnieg jeszcze do mnie nie dotarł , ale z samego mroziku to już mam dość , a dziś tylko -1 było :no:
Ta ciemnica też mi działa na nerwa .

.

Kurde sama siebie musiałam zacytować , wyjrzałam za okno a tu biało . cholera .
Sam śnieg może mnie tak nie wkurza , ale on wiąże się z mrozem , a czego jak czego , ale ja zimna to nie trawię strasznie .

hehe, Zielona, no takiego komplementa to ja nawet w życiu od M nie usłyszałam :-D...dziękuję ;-)

a tak swoją drogą, to ile trwa podróż od Ciebie do Wro ?

Aniam, podzielam zdanie, ja tez nie lubię gdy przy obiedzie ciemno :zawstydzona/y:

opitoliłam Hance włosy...sama po raz drugi...czy krzywo - okaże się jutro, za dnia, bo wieczorem nie widać...miałam zamiar jej zrobić grzywkę na skos, ale w ostatniej chwili się powstrzymałam, w końcu fryzjerka nie jestem, więc mogłyby z tego wyjść niezłe jaja :sorry:

Grzywka na skos u dziecka ma ten plus że nie trzeba jej potem tak często podcinać .
Olka raz miała , ale to fryzjerka jej moja zrobiła . za całe 5 zeta mi ją opitoliła . Plus jest taki że jak w domu nie chce dać podciąć włosów , to u fryzjera siedzi jak zaklęta . Muszę iść jej te pióra wyrównać , bo to siano , a nie włosy .

monia, ok. 4 h

aniam, pewnie, ze przyjedziemy, tylko Wredzce musi przejsc faza na gryzienie :wściekła/y:

Nie bój bidy , Szymek sobie z nią da radę :-D
Kostka potrzebuje dyscypliny i tyle . I nie mówię tu o jakiś mega karach . wbrew pozorom zasady dają dziecku poczucie bezpieczeństwa , a ich brak kompletne rozbicie .
Szymek ma nie raz odpały i tylko konsekwencja u niego może coś zdziałać , jak zresztą u większości dzieciaków .
Ale tutaj wiadomo że rodzinka Twoja robi swoją robotę , to jak dzieciak ma wiedzieć czego się od niego wymaga .

Monia no to fote synowej poprosze :)

Aniam ja dlatego wole, jak z dwojga zlego jest snieg, bo jakos jasniej na zewnatrz... mowisz, ze byl trzaskajacy mroz? ;)
A co do Wrocka, to nieodmiennie zapraszam, spac jest gdzie, nawet jakbys z dzieciakami przyjechala :) przypomne, ze kiedys sie odgrazalas, ze przyjedziesz :) predzej ja sie ze Starym do Wawki zabiore, niz Ty do Wro... tylko musialabym dzieciaki komus sprzedac i jeszcze psiapsiolki w Wawie odwiedzac, bo by mi zycie zatry, jakby sie dowiedzialy, ze bylam i nie pojawilam sie ;)

Zielona ja tak myslalam i moim zdaniem, poniewaz Kostka gryzie kazdorazowo jak cos chce, to byc moze przypadkiem kiedys tam osiagnela cel w ten sposob i sie utrwalilo. Ja bym po prostu konsekwentnie z namaezczeniem zabierala rzecz, przez ktora ugryzla i tyle, zeby cel nie zostal osiagniety i rowniez bym ja informowala, ze jak poprosi to dostwnie, jak ugryzie, bedzie histeria itd.to figa.
Ona jest dokladnie tak zywiolowa jak Kubula, wiec wszystko w normie, tylko cwana jest i sobie taki patent wymyslila ;)

A Monia to chlopu 2 zdania nad wyrkiem powies:
1. Musisz sie dostosowac do zasad panujacych w tym domu ;)
2. Komplementy to rzecz swieta, w przypadku braku natchnienia dzwon do Zielonej ;)

No... bede miala sliczna synowa po takiej mamusce :)

Aniez jedyny problem to wolne . Ale kurcze może się w końcu kiedyś na jakiś week zbiorę . mamy teraz dwa sklepy więc zawsze coś trzeba zamknąć żeby wyjechać .
Z tym że w zimę jest mniej roboty , do anny na bank zawitam , a do wrocka też bym chętnie się wybrała poznać Wrocławską ekipę . Ja serdecznie zapraszam jak masz ochotę , czy sama czy z dziećmi się wybrać . :tak:

Witam wieczorkiem

Zielona wiem że ostatnio zarzucałaś mi że słabo widzę, ale ciebie z bardzo bliska widziałam i nadmiaru kg jakoś nie zauważyłam :-) No i co tak krótko we Wrocku byłaś myślałam że dłużej zabawisz:tak:

Aniez no moja przyszła synowa Laura to śliczna po mamusi :tak: więc niech się Bartolini stara o młodszą :-D

Monia jak tam Laura , dała radę w śniegu? A czemu ona jeszcze w zuchach jest ?

Aniam u nas śnieg i -8 więc pewnie nie będziesz chciała przyjechać :-(

Elvie z kwiatami powinno się gadać wtedy lepiej rosną :tak::-) Co do spotkań to dla mnie rzecz święta więc gdyby trzeba było to i stopem bym przyjechała :-D

Papatki

Gosieńka - do nas zaraz na bank też dojdzie :-:)-(
Po biegunie ciepła letnim widzę że macie biegun zimna :-D:-D
Ale tak pogodowo to mój J się kilka razy nieźle wpakował . Np wyjecjał od nas na krótki rękawek bez kurtki a w poznaniu 10 stopni . Na śląsk pojechał na długi a tam upał i ludzie jak na idiotę patrzyli :-D
Teraz już cały zestaw ubrań ze sobą wozi , oczywiście latem , bo zimą jak wiadomo piździ wszędzie czy to 0 , czy -10 :no:

Gosienka az polazlam zobaczyc, czy nie pada biale cos :) nie pada... na razie... trzymaj to u Was ;) nie jestem przygotowana na odsniezanie auta jutro...
A co do synowej... hehehe... Twoje chlopaki to cos kpchliwe, a Bartula sobie Hanie ostatnio upatrzyl :p

Aniam wlasnie z urlopem jest wal... z moim starym to jeszcze ten wal, ze on nigdy nie wie na jal dlugo jedzie i ja dajmy na to wezme 2 dni urlopu, a ten mi powie, ze zostajemy 4... moze Wam bedzie prosciej w zimie... Wroclaw zima tez do przyjecia :)

Zielona dasz rade :) skoro ja spacyfikowalam Kube, to wszystko jest mozliwe :) mowa sie niedlugo rozwinie, to tez bedzie latwiej.

reklama
Aniez tak sobie wyobraziłam ciebie , Monię i mnie jako teściowe :-D złote myśli już mamy spisane więc upierdliwe nie będziemy,teraz tylko mi zostaje z moim starszym synem porozmawiać coby stały w uczuciach był :-D

Do góry