reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Berek :-)

Onka gratulacje drugiej córci :tak:
iza to masz sałatkę z "wkładką" ;-) niech się szybko zagoi
Aniam ceny Neckermanna mnie powaliły... no nic dzisiaj spędze czas na oglądaniu propozycji jakie dostalismy i szukaniu opinii o nich i w ogóle...bo chcemy się do końca tygodnia jakoś określić...szał ciał ;-) ale jaki przyjemny :-D

M. znowu nie spał w nocy...bawic się mu zachciało a jak zabrałam zabawkę to pisk złości był taki że J. obudził... wystawiłam go za drzwi z pokoju coby sie uspokoił... i przeszło mu w 3 sec. ale i tak od 12 do 3 nie spał :no: dobrze że mąż przejął potem stery bo ja już na oczy nie widziałam...
Ide sobie zrobić kawkę i jakies śnianie bo mi burczy w brzuchu :-p

reklama
cześć dziewczyny
kawa się parzy a ja próbuje dobudzić się. Mały już prawie ok tylko głosik ma cudnie zachrypnięty jeszcze a rozrabia ten mój zbój że hej.

ella - logopede mamy umuwionego na na 13.12.2012 więc musimy trochę poczekać i zobaczymy co nam powie

filonka uważaj na siebie i nie przemęczaj się - do łóżka i nóżki w górę

zielona i jak tam można już grać na twoich plecach w kółko i krzyżyk? Kobieto UWAŻAJ na siebie jak nie schody to ściana aż strach się bać

Aniam twoja córcia jest wspaniała mój ogląda literki i nawet mu magnesy literki kupiłam ale półki co ślicznie fruwają po mieszkaniu, a na puzzle nawet nie spojrzy są be

Aniez ja nie wiem o jakiej kampani z zielona piszecie ja nic nie widziałam. Chce go zdiagnozować bo mały ma 2 i 7 miesięcy a mówi 2 słowa zrozumiale wszyststko inne to w swoim języku czasami przez kilkanaście minut coś mi tłumaczy ale ja nie rozumiem z tego ani jednego słowa. ( ja nawet nie marzę o zwykłych prostch zwrotch typu mama pić chciałabym aby zacząl choć pojedyńcze słowa powtarzać uff)
Ja też nie znoszę upałów najlepiej czuję się w temp,. od 18 do 25 stopni - jak jest wyższa to umieram nie mam siły na nic a jak z długo posiedzę na takim słoneczku to migrena murowana

onka
super że z dzieciątkiem wszystko w porządku GRATULUJĘ dziewuszki

Iza gratuluję stypedium

Agnieszka zazdroszczę planów my na razie nic nie planujemy na początku roku będziemy z małżem musieli uzgodnić termin urlopu a co z nim zrobimy to w praniu wyjdzie. Ja chciałam po ślubie wyjechać do egiptu ale nic z tego nie wyszło no bo zaszłam szybko wciążę i guzik nie wiem może jak mały podrośnie a my sie jakoś finansowo ustabilizujemy to uda nam się gdzieś wyjechać na razie mogę pomarzyć tylko.

Udanego spotkania dziewczyny

Ostatnia edycja:
ja też kampanii nie widziałam, więc jeśli jest gdzieś w necie, to poproszę linka...

Onka
,gratuluję córci ! I pozdrowienia dla "rodzynka", hehe...

my dziś siedzimy w domu, H dochodzi do siebie po jelitówce...

a poza tym, to niech ten listopad się już skończy, kolejny rok z rzędu stwierdzam, że nie lubię tego miesiąca...

ale się nie daję...

Basia, heh, teraz to moje plecy wygladaja raczej jak plansza do gry w statki, z jednym strzalem na brzuchu i jednym na ramieniu hehehe. Cznaim to, bo od blizn wazniejsze jest dla mnie, aby zaden syf tam sie nie rozwinal. Zatem rznelabym z prawdziwa pasja ;-)

Chce go zdiagnozować bo mały ma 2 i 7 miesięcy a mówi 2 słowa zrozumiale wszyststko inne to w swoim języku czasami przez kilkanaście minut coś mi tłumaczy ale ja nie rozumiem z tego ani jednego słowa.
Odpowiem Ci w tonie nieco zartobliwym. Moze to w Tobie jest problem, nie w Wiktorze. W koncu On Ciebie rozumie swietnie, a Ty jego nie. Slowa Konstancji to: mama, tata, dzidzia, dziadzia, baba, apple, agua, ziuziu (zimno),ziazia, oko,ma, nie, tak, chodź, tam, tu, to. Pewnie cos jeszcze jest, ale nie pomne. Jednakowoz zdecydowana wiekszosc to pojedyncze sylaby. Ja wielokrotnie musze sie porzadnie nagimnastykowac aby ja zrozumiec, ale daje rade. Musze byc dobrym obserwatorem, bo jak mloda do mnie przychodzi i mowi "czia ko i bia ko ziuziu", to mam zagwozdke. Jako, ze ogladala przygody kota filemona, wiem ze wlasnie mi mowi iz czarnemu kotu i bialemu kotu jest zimno.

Onka- GRATULACJE :-)
Aniam- ale ja mam w Grecji rodzinę :-) z pięknym domem, widokami z okien, stateczkiem i innymi duperelami :-) także tam nam się opłaca :laugh2: jakbym miała płacić, to raczej skierowałabym się na Kanary, Turcja jest świetna, ale z dziećmi nie lubię zwiedzać, bo męczę się na dłuższą metę ja i oni o innych uczestnikach wycieczki nie wspomnę... choć jak znam życie i tak wynajęłabym auto, bo nienawidzę zorganizowanych spędów, to samo dotyczy innych kierunków, w których można zobaczyć więcej niż plażę i hotel. Więc wybór mam nieco ograniczony :-)
Jakbym mogła teraz zaplanować, to kto wie... może Włochy weszłyby w grę... ale nikt mojemu mężowi nie podpisze urlopu z takim wyprzedzeniem :-(

Monia mi się zdaje, że Zielonej chodziło o ten plakat, w każdym razie mi szło o ten https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=151231318350723&id=444978490561 i doprawdy... Kuba jak w dym w rzeczonym okresie był dzieckiem z objawami autyzmu :p a nie jest :tak: także Basia dobrze robisz, że sprawdzasz, bo od diagnozy jest lekarz. przyczyn zaburzenia mowy jest bardzo wiele, ważne żeby znaleźć tę właściwą.

No u A. z urlopami nie ma takiego problemu bo rezerwują w styczniu i dogadują sie w dziale kto i kiedy. A że A. teraz kierownik to ma pierwszeństwo wyboru terminu :-p ale i tak zawsze robią tak żeby ktoś z danej dziedziny był w biurze. Od 5 lat nie było problemów z urlopem. Zawsze miał w danym terminie więc myślę że możemy się rzucić na takie wyprzedzenie w rezerwacji wakacji.
Co do wakacji to ja też absolutnie nie pisze sie na jakies super zorganizowane zwiedzanie czy coś... nie z moimi dzieciakami teraz może za parę lat. Po przejżeniu ofert na Turcję mam 2 propozycje. Jedna w Marmaris (i tu by mnie kręciło popłynąć np. na Kos) lub hotel w okolicach Didim i tu chciałabym zobaczyć starożytne ruiny świątyni Apollina. Poza tym nastawiamy sie na pobyt w hotelu i na plaży :tak: Z wypożyczeniem samochodu nie będzie problemu bo A. ma międzynarodowe prawojazdy wyrobione :tak: tylko tam jeżdżą dość specyficznie i nie wiem czy bym się tam pisała na samodzielne poruszanie się po drogach publicznych...
Teraz musze jeszcze przejżeć oferty z Wysp Kanaryjskich i zobaczyć co tam jest.

Hej,
o wspomnianej kampanii nie słyszałam, niemniej widziałam już wiele plakatów dotyczących autyzmu. Wydaje mi się, że takie akcje są potrzebne, nie tylko po to, by rodzic doszukiwał się choroby w swoim dziecku, ale też po to, by uwrażliwić społeczeństwo na ten, bardzo często występujący teraz problem. Ilość autystów z roku na rok rośnie. Lekarze mówią, że to choroba XXI wieku.Tak się składa, że mam w rodzinie autystkę, teraz już 13 letnią, kiedy się urodziła nikt o problemie nie słyszał, lekarze podejrzewali wszystko...począwszy od niedosłuchu.
W 2006 roku dwie moje koleżanki urodziły chłopców, którzy również mają zaburzenia, świadczące o autyzmie (to diagnoza lekarzy, nie moja).
Problem jest ogromny, dlatego tak dużo się o nim mówi.
Basia, tak jak napisała Aniez przyczyn zaburzeń mowy jest wiele ( chociaż uważam, że Wiktor ma jeszcze czas na mówienie). Sprawdzić nie zaszkodzi, od diagnozy jest lekarz.
monia zdróweczka dla Hani.
Aniam brawa dla Oli.
Aga współczuję nocki, się dziecku zabawa włączyła. Mój na szczęście nie takich akcji, ale z praktyki wiem, nigdy nie mów nigdy.

Witam,
udało mi się znaleźć chwilkę by dotrzeć i tutaj:)

onka - gratuluję Córeczki, niech zdrowo rośnie!

maonka - udanej wizyty, mam nadzieję, że Leonek pozostanie Leonkiem, bo u nas na Majówkach dwa numery były, że się płeć przy porodzie z oczekiwaniami nie pokryła.

Agnieszka - rozmarzyłam się jak o planach urlopowych poczytałam..:)

U nas nadal pracowicie, ciągle w domu jeszcze coś do zrobienia jest, do tego praca, dzieciaki.. Czasu mało mam, ale im więcej pracy tym lepiej jestem zorganizowana:) Pozdrawiam Was gorąco i zmykam prezentację wellness robić póki Mać śpi;-)

reklama
hejka
kiedy ja się wyśpię? Wieczorem mi się nie chce spać, ale potem rano jest dramat:baffled: Dobrze, że teraz mam weekend wolny, już z B załatwiłam, że jeden dzień z psem rano wyskoczy, co bym mogła pokimać do oporu.
W przedszkolu oczywiście same miłe rzeczy usłyszałam.
Gosieńka jak się Helence na wycieczce podobało?
Onka gratulację.
Agnieszka na Kanarach ja wrzucałam kiedyś, więc jak coś sobie podczytaj. Co do Turcji to mieliśmy wypożyczony samochód, jeżdzą dość agresywnie, ale da się przeżyć.
Jak ktoś ma namiary na fajne miejscówki na Mazurach to prosze o cynk. Najlepiej bym domek wynajęła.

telefony mi się rozdzwoniły, więc znikam, do później mam nadzieje

Do góry