reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Po ochłonięciu i spokojnym przeanalizowaniu sytuacji stwierdzam, że problem jest we mnie i braku czasu, w tym, że się nie wyrabiam i czasowo nie jestem w stanie zrealizować tego wszystkiego, co chcę a nie w dzieciach. Muszę się do pionu ustawić, bo jak tak dalej będzie to sama ze sobą zwariuję.
skąd ja to znam?

reklama
J. mnie zaskoczył... wczoraj zaczął sie bawić sam w dodawanie i odejmowanie do 10... :szok: szybko mu to idzie...

Mi wczoraj kopara spadła , Szymek mi odśpiewał dwie piosenki po angielsku , Ola się przedstawiła i wymieniła kilka kolorów . a jak czasem pytam żeby powiedzieli co na angielskim to nie chcą gady .

Kocham grupona- bez łaski na allegro
VILEDA Virobi Robomop Automatyczny Mop NOWOŚĆ (2720357515) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i to ma być ten wielki rabat ? he he . zA PÓŁ roku pewnie na jakiejś promo w markecie będzie można nabyć .

muszę się zmotywować i wybrać. Igor byłby zachwycony.

To się motywuj pojedziemy razem

Złożyłam zamówienie u M.:-)
Odkurzacz iRobot Roomba 780 (ROOMBA780) - Ceneo.pl

gosienko - a wiesz może, jaki miała model?

był kiedyś na gruponie za jakieś 700 zł . :tak:
Tym razem była to prawdziwa obniżka :-D:-D

Nowoczesny stadion za kupę kasy , a dachu nie zamknęli , małżon wściekły bo meczu niet . Trenował już " Polacy nic się nie stało "

Agnieszka auto śliczne , my teraz też mamy białe . Tylko gołe w środku strasznie , do tego terenówka na felach 17stkach . Nie wiem co za ułom je kompletował :-D:no:

Ostatnia edycja:
Mi wczoraj kopara spadła , Szymek mi odśpiewał dwie piosenki po angielsku , Ola się przedstawiła i wymieniła kilka kolorów . a jak czasem pytam żeby powiedzieli co na angielskim to nie chcą gady .

M. też mówi najpierw po polsku kolory a jak spytam jak to jest po angielsku to powie :tak: łapie szybko dzięki bratu który mu pomaga i dzięki aplikacjom na ipadzie :-) i podobnie jak pytam J. co było na angielskim to nie wie a potem mi takimi tekstami po angielsku wali że siedze z kopara przy ziemi. Ale to dobrze :tak: niech się dzieciaki uczą

Agnieszka auto śliczne , my teraz też mamy białe . Tylko gołe w środku strasznie , do tego terenówka na felach 17stkach . Nie wiem co za ułom je kompletował :-D:no:
Nasz i30 naszczęście wybierana przez A. dla firmy bo to on się zajmował wybraniem najodpowiedzniejszego modelu i wyposarzenia :tak: a hiundai dał najlepsza cene za wyposażenie o półke wyżej niż pozostałe firmy. Fajnie się nim jeździ. Dużo miejsca, wygodnie... bomba :-D

Co do stadionu to ja się nawet nie wypowiem. Wstyd jak nie wiem co... i paranoja... :no:

A my po sitkówce :-) super się grało a teraz ide się wykąpać :-D

dobranoc

Witam wieczorową polą

Bolą mnie plecy i mam poprzestawiane kregi szyjne i ledzwiowe jak sie okazalo i stad dretwienie reki i te bole glowy. Jutro ide na pierwszy masaz jak wypali. Ide bo mnie garbem strasza, nie wiem kogo bardziej mnie czy W.

Co do odpieluchowywania hmmm chyba nieudane a gwiazda gotowa nie jest. Bo ciagle slusze boje sie nocnika (ale to boje sie mocno naciagane sie wydaje) i wysika sie tylko jak ja pamietam zeby sie wysikala, ale potem juz chciala siadac. Zobaczymy. Kiedys sie odpielu****e :-)

Ella a jak Twoja bo wiem, że nie dawno walczyłaś z pieluszką :-)

Gosienka jedno bede wiedziala 19 listopada, a drugie na dniach wiec okaze się.

Kwiatuszku w ramach mojego kierunku studiowala nas Pani w ramach psychologi rozwojowej testem na gotowosc szkolna, jakbys byla
zainteresowana daj znac

EDIT: Zapomniałaby DOBRANOC :-)

Iza, u nas tez klapa z nocnikiem. W sobote Natka chodzila przez wiekszosc dnia w majtkach, ale tylko dla tego ze mniej wiecej co 2h uzywalam podstepu zeby poszla zrobic siku. Oczywiscie jak juz usiadzie to zrobi, naklejke dumna przyklei na sciane, ale ani sama nie zawola, ani zapytana nie powie ze jej sie chce. Najbardziej mnie zastanawia czy faktycznie jeszcze nie czuje, czy tylko "zgrywa glupa" bo w pieluszce wygodniej...

Onka
jak chodzi w majteczkach, to na pewno się nauczy,
to najlepsza metoda, dać poczuć dziecku, że mokro jest niefajnie
u mnie oba razy poszło bez problemu, z tym, że ja nie sadzałam na nocnik, dzieci wiedziały, gdzie on jest i do czego służy, ale pozwalałam im się obsikać, żeby poczuły, jaki to jest dyskomfort, potem same szukały nocnika, żeby tego uniknąć.
W efekcie- 3 dni latania ze ścierą i obsikiwane wszystkie kąty w domu, ale za to w 7 dniach operacja "odpieluchowywanie" się zamyka,

No wlasnie Natka tez wie gdzie nocnik, wie co sie z nim robi. Chodzac w majtach po jakims czasie przybiega z informacja ze zrobila siusiu na podloge, wyciera, a pozniej chce zalozyc pieluche. Zastanawiam sie wiec, ktora technika lepsza, niech siura w majtki do skutku, czy sadzac ja na ten nocnik pomimo ze nie wola?

u mnie się sprawdziło ta pierwsza metoda, ale to zależy od dziecka, trzeba dobrać do niego metodę, moi np. nie wołali pieluchy, cieszyli się, ze mają majty... nie wiem, co poradzić....
kurcze Onka, tak w ogóle, to my się musimy spotkać, przecież my obie Szczecinanki, aż wstyd tyle czasu się nie spotkać :szok:

reklama
Onka, myslalam dzis o Tobie!

Kwiatek, znam kilkoro dzieci, ktore caly dzien zalane moga chodzic i lata im to. Ja nie zastosowalabym metody mokrych majtek, bo uwazam ja za uwlaczajaca. Z tego samego powodu nie wysmialabym nigdy dziecka, ktore narobilo w gatki. Wychodze z zalozenia, ze jesli sama nie chcialabym aby ktos tak mnie traktowal na starosc, dziecko tez nie chce byc tak traktowane.

Izka, skoro Toska mowi, ze boi sie nocnika, moze rzeczywiscie tak jest. Zabierz ja do sklepu, niech sama wybierze. Pamietaj jednak zeby mial wygodne siedzisko i nie chwial sie na wszystkie strony.

Do góry