reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witamy i my.

Nie nadrobie wszystkiego bom nie w stanie chwilowo. Jestem po pierwszym weekendzie uczelnianym i chodze zla jak osa ale to juz innym razem.

Co do czytalam to Ellado u nas Toska pomalowala jedna, pojechalismy do ikei kupilismy tablice i mamy spokoj nawet jej na mysl nie przyjdzie tylko na tablicy tworzy.

Aniams
mam pytanie wspominalas cos kiedys o tanszym dojsciu do pandory, potrzebuje bransoletki Bransoletki srebne i złote | PANDORA o taka. Jestes wstanie cos zdzialac z cena ??

Zycze wam kobiety milego dnia i wpadne pozniej :-) !!

reklama
a jak tak troche wakacyjnie - czy któraś z Was była z dziećmi lub jeszcze bez nich w Legolandzie.
Bardzo chcemy sie wybrać - nie teraz bo zimno, ale na wiosne i zastanawiamy się do którego i jak to zorganizowac czy jechac prywatnie czy na zorganizowany wyjazd. Dla przykładu na zorganizowane akcje są miejsca tylko na 26.08.2013

Aga-i ja się piszę na ebooki jeśli można
Jasne :-)
Agnieszka Sz- ja też proszę o ebooki, bo jestem książkocholiczką w każdej formie
kwiatuszek.pregnet@wp.pl
Kwiatku to te e-booki co od ciebie dostałam... moje gdzieś wcięło już przeszukałam 2 dyski i nic :-( ale ja pamiętam o tobie i jak znajde je wreszcie to ci podeśle obiecuję.

Chorowitkom zdrówka!
A byłam w Bardzie :-) i w Błędnych Skałach :-)
Aniam doszło do ciebie to co ci posłałam w piątek??

No to nadrobilam :-D

witam

wróciłam od rodziców w sobotę ale niestety w niedzielę miałam przechlapane jako że mój mąż zaprosił swoich rodziców na obiad i siedzieli do wieczora.

co do w trącania się dziadków to u mnie spokój z tego względu że mieszkamy sami a nie z rodzicami, choć czasami wysłu****ę dobrych rad od teściowej ale się bezpośrednio nie miesza.

Co e-booków to czasem czytam coś jak np przeczytam książkę i okazuje się że to jest jakaś seria ale wolę te papierowe

U mnie nie ma tak źle z zostawieniem młodego z tatusiem teraz mnie nie bylo przez dwa dni i świetnie dał sobie radę - jeden warunek taki że mają na gotowane bo inaczej przymiera głodem:-p

aniez szkarlatyny nie zazdroszczę kurój sie kobito. Co do wychowania faceta no cóż jak grochem o ścianę jak dostanie ochrzan to dwa dni spokoju a potem jest po staremu wszystko aż mnie znowu wkurzy maksymalnie:wściekła/y:

annaoj jak tam udały się imieniny Igora

wronka mi też już często pomysłow brak na obiad jako że mój małż mięsożerny i np zupa to nie jedzenie

kamisia zdrówka dla Antosia

sonia ja też go ignoruję jak urządza histerię ale to u niego nie przynosi efektów nie powoduje wyciszenia na dłuższą metę:no:

zielona ciekawe jak wyglądasz w okularach wrzuć fotkę

marta tulę mam nadzieję że z Oleńką wszystko w porządku będzie ściskam kciuki za was obie bo dzielne jesteście

kwiatuszek mój też taki "porządny" wymaga porządku ale nic nie zrobi - choć przepraszam myje raz na tydzień podłogi a tak na codzień tylko słyszę ciągle że coś jest nie zrobione a ja nie wiem w co ręce włożyć jak wracam z pracy

aniam jak tam w kinie było na co zabraliście dzieciaki. Ola musi być bardzo spokojną osóbką mój by 5 min nie wysiedział w kinie

gosia fajnie że chociaż na ten spacer po lesie się wyrwałaś to trochę oddechu od dziecia

ella zazdroszczę wypadu do zoo my się wybieraliśmy przez całe lato i nie dotarliśmy

elvi czekamy na foty. Idziecie jak burza z wykańczaniem życzę aby wam się tam dobrze mieszkało

sonia mój dwa razy pomalował kredkami ścianę w związku z czym do malowania ma tą tablicę magnetyczną i spokój a farby i kredki są tylko w przedszkolu w używaniu

isabela witamy z powrotem

"Kolorowe kredki w pudełeczku noszę/ Kolorowe kredki bardzo lubią mnie/ Kolorowe kredki, kiedy je poproszę/ namalują wszystko to co chcę..."

Tak mi się przypomniało :-)
U mnie kredki i inne akcesoria malarskie leżą zamknięte, chcą malować, proszę bardzo, w kuchni, przy stole, ganiania po domu nie ma, ściany maluje ojciec, albo ekipa, a nie dzieci :-D
W przedszkolu też malują i rysują, na kartkach.
Tablica też pod nadzorem, bo raz próbowali pomalować ścianę kredą ;-)

Ella- Ty się nie stresuj, bo zwariujesz, jak Cie to denerwuje, zabierz kredki i kropka. Dawaj kiedy malujecie :-)

Lepiej mi, ale jakoś słaba jestem... chyba po tej końskiej dawce leków. W weekend leżałam, zas szanowny pierwszy ślubny sprzątał, mył okna i nawet szafkę do łazienki zakupił i zamontował... chyba się poważnie przejął moim stanem :cool2:

Dzieciaki u dziadków jak na kolonii :-) przyjechali w niedzielę wieczorem, opędzlowali ciasto marchewkowe (polecam, nie robiłam z przepisu Kwiatka, tylko takie bardziej "klasyczne", ale które by nie było- pycha), potańczyli w rytm piosenek Fasolek i padli :-)

Zielona- i jak? Mam nadzieję, że krwawej jatki jednak nie było.

Dobra... do pracy Rodacy :-( a tak mi się nie chce... eh...

Dzień dobry
Dziękuję dziewczyny za rady i pomoc:tak: Jka zawsze jesteście nieocenione:tak:

Aniam-mam takie samo podejście- prędzej zabiorę kredki całkowicie (poki co od wczoraj nie dostała) niz pozwolę dom dewastować i wyżywac się artystycznie na ścianach:wściekła/y: Flamastrów o zgrozo nawet nie planowałam jej póki co dawać. Kartki blok i zeszyt ma do dyspozycji a jak jej mało to nie będzie rysowac w cale. Nauczyłąm się że klaps jest bez sensu bo nic kompletnie jej nie nauczył czyli szkoła babć odpada. Karanie w koncie a'la superniania w tym wypadku tez bez rezultatu więc jedynie to ban na kredki wydaje się rozsądny. I zrobię dokładnie jak radzisz- będe dawać tylko jak będzie chciała rysować a potem zabierać.- Dięki:tak:

Sonia- oj, na takie zabawy z dewastacją wszystkiego kredkami bym w życiu nie pozwoliła. A już na pewneo nie pytała "co to?":sorry:

Elvie- nie chcę CIe matrwić, ale obawiam się, że to nie będzi ejednorazowy incydent. Juliś pieknie recytuje mi po czym nie wolno rysować a po czym można...a następnie dumana z sibei przybiega pokazać swoje ścienne arcydzieło:eek:

Isabela, Basia- właśnie o tablicy też pomyślałąm...trochę nie mam miejsca na kolejny kląkier w domu zwłaszcza przez szykujące się zmiany (maleństwo i jego/jej rzeczy), ale z drugiej strony też się zastanawiam czy tablica nie pomoże?:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused: wole to niz mycie ścian codziennie;-)

Miłego poniedziałku, jeśli to możliwe życzę;-)

Ella, zawsze celem unikniecia zagracania mieszkania, mozesz jedna ze scian w dzieciowym pokoju pomalowac ta specjalna farba (efekt tablicy) i niech sobie tam maza. Tyle, ze trzeba dzieciaki nauczyc, ze mazac moga li tylko po JEDNEJ scianie ;-)

reklama
hej,
w kwestii kredek, ja również zabieram i daję tylko wtedy, kiedy wyraźnie poprosi o malowanie. Mazaki kupiłam zmywalne, niezłe są, tylko cena powala.
Co do "porządnych" mężów, ja zawsze mojemu powtarzam, że tylko nudne kobiety mają idealnie czyste mieszkania.
basia na spacerze byłam z dwójką dzieci, nie ma zmiłuj!
elvie czekamy na fotki nowego mieszkania.
Pochwalę się moim małym sukcesem, właśnie przyjechała dachówka do naszego domu, juppi. Jeszcze z rok i się wyprowadzam od teściowej!!!!!

Do góry