reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hej,
piszę posta po raz trzeci:angry::angry:bo wiecznie coś.
Na początek gratulacje dla Elli. Niech kropek rośnie zdrowo i mamusia też:-DPóźniej będziemy walczyły z kg.
Mycie zębów. U nas też wielki problem. M chce szczotkować, ale sam, pomizia sobie szczotką i myśli, że już. Wielce zdziwiony jak wkracza matka. Słyszałam od dentystki, że są dostępne takie cukiereczki, które kupuje się w aptece, i które pokazują czy zęby są dokładnie domyte. Dzieciak zjada cuksa, po niedokładnym umyciu zębów pozostaje na ząbkach fioletowy osad, więc szoruje do skutku.... Ponoć skuteczne.
Zielona powodzenia w wycinaniu pieprzyków. M. też każe całować uderzone miejsca, przechodzi w moment.
Aniez kręgosłup ważna sprawa, więc dbaj o Kubusia. U mnie w dzieciństwie nie dopatrzyli się wady postawy, a teraz na starość wychodzi. Dobrze, że niewielka.
U nas jakoś leci. Dziś byłam na ściągnięciu szwów. Powoli zaczynam wracać do żywych, choć nie powiem, żebym była już w pełni sprawna. Hania kochana, je i śpi. Mam problem z brodawkami, bo mała nieumiejętnie łapie i przegryza mi je. Lewą mam przeciętą na pół, więc ból niesamowity. Nie chcę się jednak poddać, bo zależy mi na karmieniu. Macie jakieś sposoby?
Drugi problem, który miałam zaraz po wyjściu ze szpitala, to był pierwszy okres mojej córci:szok: tak dosłownie nazwała to położna. Wyobraźcie sobie jaki przeżyłam szok, kiedy zobaczyłam zakrwawioną pieluszkę, zamurowało mnie. Od razu telefon do położnej, uspokoiła mnie mówiąc, że to fizjologia. Wczoraj miałam wizytę patronażową i kolejna położna potwierdziła. Ponoć to hormony żeńskie przekazane jeszcze w łonie matki:tak:
czy któraś z mamuś kobietek tak miały?
Od poniedziałku M. idzie do żłobka, więc będę miała więcej czasu. Teraz to istny szał!
miłego wieczoru

reklama
Gosia, na brodawki najlepsze sa nakladki. Jedynym ich minusem jest to, ze kiepsko sie trzymaja (ja je sobie nawet plastrem przyklejalam). Dobrze, ze dzieciaki szybko sie ucza :tak:. A poza tym smaruj bepanthenolem i wietrz.

EDIT> o takie nakladki sa swietne i te z aventu sa w 2 rozmiarach - na grubsza i na ciensza brodawke http://cokupic.pl/produkt/Avent-Oslonki-na-piersi-standardowe-12084-2-szt

gosia, z ta krwia u nas tez tak bylo. po kilku tygodniach mialysmy jeszcze guzka pod sutkiem u malej. wtedy to juz sie niezle wystraszylam, a przyczyna ta sama - wplyw moich hormonow:tak:. guzek po niedlugim czasie oczywiscie zniknal.

moja mala pomocnica rozgryzla juz jak sie otwiera zabezpieczenia w szafkach kuchennych:no:, ja tu siedze was czytam, a z kuchni slysze szeleszczace papierki - wyciagnela z szafki z pudelka tabletke do zmywarki i zmywarke gotowa uruchamiac:tak: nie mozna jej na chwile samej zostawic, bo coraz czesciej rozne dziwne pomysly jej przychodza do glowy

Ostatnia edycja:
Gosiu, moja Pola zadnych krwawien nie miala.
Na obolale piersi polecam jak Zielona - wietrzenie.... A rowniez posmarowanie sutka odrobinka mleczka swojego i wtedy wietrzenie.
U mnie nakladki sie nie sprawdzily. Bol dla mnie i przez nakladki byl nie do zniesienia, a skoro i tak bolalo to juz wolalam nie stosowac nakladek, bo podobno zke wplywaja na technike ssania malucha, i niedokladnie mleczko 'schodzi' z kanalikow mlecznych....no ale to znow temat rzeka i ile karmiacych tyle opinii za i przeciw.
Generalnie chyba po okolo 2 tyg u mnie zaczelo sie normowac...

Polka myje zebole, czasem sama a a potem my poprawiamy, czasem od razu ja badz L. U nas zacheta sa fajne szczoteczki, Polka sama sobie wybiera, i potem sie cieszy. Teraz mamy migajaca przez minute Hello Kitty i co wieczor jest radocha bo Titi bedzie jej zabki myla.

@ przylazla i w prezencie bol glowy przywiozla. By ja cholera wziela....

Muszę poszukać takiej szczoteczki , choć u nas pewnie nie ma . Może by się Olce coś spodobało .

dzień dobry dziewczynki

elvie - oglądałam wczoraj Wojewódzkiego i przerażenie mnie ogarnia jaką idiotkę ta dziewczyna z siebie robi. Nie wiedziałam kim jest więc poszperałam i na fb znalazłam jej profil gdzie wstawia zdjęcia bez makijażu i szczerze nie ma na co patrzeć a do tego sfotografowała swoją pupę w samych stringach ehkm mało smaczne i fajne jeżeli chodzi o portal społecznościowy

U nas najczęściej N myje zęby w wannie podczas kąpieli najpierw sama a potem ja poprawiam ;-)

gratulacje dla dzielnych przedszkolaków i jeszcze dzielniejszych mamusiek :tak: już się boję co to będzie za rok

Widziałam kawałek , a co to za laska ?

Bry... No proszę, sama bym nie wpadła na to, że mamy tyle metod szczotkowania zębiszczów... nasze małe uparciuszki :-)
Aniam zapodaj płyn, jak go dorwiesz.

Mi tam Natalia S. nie przeszkadza, chce pokazywać tyłek, a niech pokazuje :-D są tacy, co będą oglądać. W sumie ten samo poziom co Doda, przy czym ta druga kreuje się na guru intelektualne, zaś pierwsza chyba raczej sobie trochę odejmuje... ale zysk z tego ma :laugh2: Programu nie oglądałam, bo mnie bardziej razi prowadzący, na którego mam alergię :baffled:
Dziś z rana włączyłam Eskę Rock i tak bezrefleksyjnie sobie słuchałam, aż zauważyłam, że zaczynam być w nastroju nieprzysiadalnym, po chwili załapałam, że mój "ulubieniec" wrócił do "nie WFu"... nie pociesza mnie to, że bez byłego kumpla Macieja F. ... załączyłam więc BBC :cool2:

Jak zaczynali w anty radiu to panowi byli nieźli . Po jakimś czasie chyba brak pomysłów się wkradł i zaczęli być niesmaczni :no: teraz to już w ogóle żenada do kwadratu .
Muszę spytać w aptece i rosmanie o ten płyn

Aniez chyba nie za bardzo dla naszych
Płyny do płukania jamy ustnej dla dzieci - płukanie jamy ustnej dzieci - płyny do mycia jamy ustnej dla dzieci - płukanki do ust dla dzieci- OralB
taki znalazłam
Elgydium Junior P

Witam,
mam za sobą beznadziejną noc, bo Maciek dostał ataku tarcia oczek, wysypało go bardziej, więc rano dzwoniłam do pediatry. Kazała odstawić polski odpowiednik SabSimplexu, więc muszę się znów do MariD uśmiechnąć aby mi życie uratowała i SabSimplex kupiła. Wieczorem nasza lekarka sama zadzwoniła o młodego zapytać, na szczęście wysypka już blednie a młody radosny i zdrowy. Mimo to chce go jutro zobaczyć, więc na 18.30 jedziemy. Trzymajcie kciuki by mi się siuśki złapać udało, bo dziś całe 5ml nasikał a po odłączeniu woreczka nalał nam cztery razy tyle na paczwork:baffled:

gosia - Lenka krwawień nie miała, pierwszy raz o czymś takim w ogóle słyszę. Trzymam kciuki za cycowanie, u mnie z Maćkiem był podobny problem, mnie się takie bąble jakby krwisto-wodniste robiły, później pękały i miałam strupy. Łzy mi przy karmieniu leciały, ale w ciągu 2tyg. się unormowało i dziś karmienie to czysta przyjemność. Smarowałam specjalnym kremem z musteli na zmianę z bepanthenem i dużo wietrzyłam.

mamusia - mnie się Natalia bardzo podoba, chociaż ustami się trochę oszpeciła. Uważam ją za piękną kobietę, choć jak widać inteligencją nie grzeszy.

aniez - a ja tam Kubę lubię, chociaż niektóre żarty jego i Figurskiego były straszne.

aniam - modelka, polska MissEuro, wygooglaj sobie, dzisiaj nawet na onecie błyszczy, wszędzie jej teraz pełno.

Dzień na pełnych obrotach, ciągle mam tyły z robotą o sprzątaniu kuchni i pokoju młodej nie wspomnę ale tam bez sensu sprzątać, bo rano ogarnęłam, poszłam pranie nastawić a moja pchła w 2 minuty Maćkową matę edukacyjną wywlokła na przedpokój, rozłożyła się na niej na golasa, wszystkie lalki do karmienia w kolejce poustawiała i cyca im daje:szok::-D
Biorę się za wysyłkę, bo mnie noc zastanie:baffled:

Witam ,
wczorajszy wieczór spędziłam z Filonką i Kacperkiem , brzuszek Filonki fajny okrąglutki ciąża jej sprzyja bo wygląda ślicznie, a Kacper prawdziwy przystojniak włosy na żel , wyperfumowany wydoroślał.
biedny Maciuś zdrówka maluszku!!!

gosia wyobrażam sobie Twoje przerażenie gdy zobaczyłaś tą krew :szok:

Witam,
nocka super. Dzieciaki pięknie spały, mamuśka szczęśliwa;-)
Proszę o kciuki, bo dzisiaj idziemy krew pobierać małemu, podobno z główki to robią:-( Oczywiście trzymał go będzie M. bo ja się boję, że zemdleję:-( Oby wyniki były ok..
Wysypka znikła, czyli na 100% była od tego leku malinowego.
Wygląda na to, że Maciuś to trzeci alergik w rodzinie. Dostał alergię w spadku po M.

Miłego dnia, dziewczyny!

reklama
Witam... mam za soba ciezka noc, na oczy nie widze :( 2 dni mialam migrene, a wczoraj wieczorem nagle dostalam drgawek, normalnie trzeslam sie jak osika :( potem sie okazalo, ze musialam sie czyms struc... no masakra :-(

Gosia
- wietrzenie faktycznie przynosi efekty, mi przy Kubuli pomagalo, chociaz problem mialam raczej maly (albo ja go tak odbieralam, nie wiem, nie mam porownania :-D).
Aniam- no nie dla naszych... ale Kubie moge za rok kupic :-D O!
Elvie- pana W. jakos znosilam, az pewnego dnia uslyszalam zenujace zarty po benefisie Olbrychskiego... Kulej wtedy mial zawal, a mnie uczono, ze sa sprawy, z ktorych nie zartujemy. Naleza do nich choroba i smierc. Dla mnie to koles, ktory sprytnie sie "ustawil" i teraz na tej "ustawce" jedzie. Wole Natalie S. ktora przynajmniej nie udaje kogos, kim nie jest ;-)

Mialam Ci napisac- alergie to jedno (faktycznie wycofaj, co moze uczulac), ale B. mial czasem wysypke po goraczce i moja pediatra mowila, ze moze to byc jakas wirusowka i reakcja skory, tym bardziej, ze on atopik.

Dzisiaj idziemy do laryngologa... ciekawe co powie.

Do góry