reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

reklama
1 kwietnia :-) Luknęłam na listę kwietniówek - widzę, ze już mnie na niej nie ma.
Coyote ( bo chyba Ty mnie usunęłaś) - ja jednak planuję urodzić w kwietniu ;-)

a ja dziś rano przeżyłam szok wstaje z łóżka a tu taki brzucholek nagle mi wyskoczył... hura hura teraz widac ze w ciązy jestem przynajmniej... ale dziwne ze tak z dnia na dzień,... heh . teraz wieczorkiem jest jeszcze większy... jutro ide do lekarza ciekawe czy uda sie podpatrzec co tam dzidziul ma między nózkami.... ach jestem normalnie wniebowzięta :-D

Czesc dziewczyny.Tu ja wrocilam.
ufff co to byly za nerwowe tygodnie.
Bylam juz 2 razy w szpitalu.
Wreszcie pozbylam sie bakterii z pochwy i moczu.
Szyjke sprawdze w piatek i mam nadzieje, ze bedzie wszystko w porzadku wkoncu non stop leze a no i jakby sie dalo to plec rowniez.
Propos boli dokladnie z tego powodu bylam w szpitalu..bolal mnie krzyz, pdbrzusze jak na okres a do tego skurcze..no wiecie co?? Ale dostalam magnez i nospe i diphergan jakos mnie rozluznilo i juz mneij boli...
Ciagle jestem glodna.Przytylam 5 kg ale mam juz duzy brzusio!
Kopniaczki czuje szczegolnie rano i wieczorkiem!!
Sciskam Was wszytskie i dobrej nocki zycze!

No to fajnie, że wszystko dobrze. Trzymam kciuki za przyszłe badania.

Zmieniając temat na przyjemniejszy;) zróbmy sobie kochane coś z okazji połowy ciąży bliskiej:). Imprezę czy cuś;). Jak zamierzacie to uczcić?

To moja pierwsza ciąża więc nie głupi pomysł :-D muszę męzulowi zacząć mówić żeby mi jakaś niespodziankę przygotował... hehe ale znając życie to pewnie i tak nie będę świętować a chciałabym.

Zapomnialam zapisuje sie do kubu chcacych zalozyc swoje jeansy z przed ciąży :tak::tak: jak najszybciej po porodzie

A w ulubione jeansy to jeszcze się wciskam ale guzika nie zapinam tylko paskiem zakrywam że rozpięte, ale trudność już jest nawet w chodzeniu w takich rozpiętych więc i ja też chce szybciutko założyć moje jeansy po porodzie :-D:-D:-D kto by nie chciał:eek:
A do grona głupich też się mogę dopisać bo też bym chciała mieć dzidzię przy sobie.:-)

Forget-me-not gratuluje stuknięcia 20tc. No to z górki kochana :-D

Paulka90 trzymam kciuki by dzidzia się ujawniła. :tak:

Ja to dzis miałam senny dzień. Rano myślałam, że oczu nie otworzę, zwlekłam się z łożka ok 12, wykąpałam, ogarnęłam po czym poszłam na drzemkę ok 13.30. Normalnie masakra jakaś z dzisiejszą pogodą. Leje od rana i ani na sekundę nie przestaje padać. Nawet nosa za okno nie wystawiłam, a miałam nadzieję na spacerek :confused2::confused2: heh
Jutro jadę do mamci i porobię badania co tam z moim gronkowcem. Mam nadzieję, że go uśpiłam ta dawką antybiotyków. Oby.

1 kwietnia :-) Luknęłam na listę kwietniówek - widzę, ze już mnie na niej nie ma.
Coyote ( bo chyba Ty mnie usunęłaś) - ja jednak planuję urodzić w kwietniu ;-)

Już widzę to dzwonisz do twojego lubego ;---rodzę,zaczełam rodzić a on na to ;--udało ci się dobry kawał , będę o 16 (lubego i 16-tą podałam dla przykładu ;-))

Ja to dzis miałam senny dzień. Rano myślałam, że oczu nie otworzę, zwlekłam się z łożka ok 12, wykąpałam, ogarnęłam po czym poszłam na drzemkę ok 13.30. Normalnie masakra jakaś z dzisiejszą pogodą. Leje od rana i ani na sekundę nie przestaje padać. Nawet nosa za okno nie wystawiłam, a miałam nadzieję na spacerek :confused2::confused2: heh
Jutro jadę do mamci i porobię badania co tam z moim gronkowcem. Mam nadzieję, że go uśpiłam ta dawką antybiotyków. Oby.

spij i odpoczywaj bo za 5 miesięcy będziesz marzyć o takiej chwili :-D:-D
badania będą na pewno dobre:tak: w każdym razie trzymam kciuki

Ja aż tak nie tęsknię za przedciążowym rozmiarem. Pewnie zatęsknię jak w kwietniu prysną złudzenia i parę centymetrów tu i ówdzie zostanie. Póki uwielbiam swoje krągłości. Boleści na razie żadnych więc narzekać nie mam na co.
Kwiatuszku ja Olę szczepiłam na pneumokoki właśnie jak skończyła dwa latka, wtedy jest tylko jedna dawka, kosztuje ok 300 zł. Menigokoki kosztują jakieś 150 zł

Cześć mamuśki...

Widać ze wszyscy świętują -cisza spokój pustki...

U nas ok -trochę mnie dziś brzusio boli no ale nie ma tragedii -na noc wezmę no spę i spokojnie się wyśpię. Mój szkrab nie lubi spać w nocy:-( kurcze jak mu to zostanie... to koniec z przespanymi nockami. Rozpycha się w brzuszku jak siedzę długo bo pewnie się gniecie z moim garbieniem się:confused2: wieczorem ok 22 podskakuje sobie i w nocy:crazy: Ja ręką poczułam dokładnie w 18tc -no ale prawda jest taka że jak leżę na plecach to brzuch jest płaski.... nie ma kuleczki jak na filmach gdzie gin jeździ aparatem usg po pileczce:no: czekam dalej -jutro wstawię zdjęcie brzunia na zamknięty -mam nadzieję że Wasze już tam są:-);-)

A teraz włączymy dobry filmik i galaretka z owocami czeka:-)

Czesc

Ja sie dzis wybralam na spacerek do szkoly po Kube i tak zmarzlismy, ze chyba najblizszy raz pojdziemy dopiero na wiosne. A jeszcze Ci ludzie "odpowiednio" ubrani do pogody :szok: Babeczka w koszulce na ramiaczkach, albo dziewczynki wybiegajace ze szkoly w spodniczkach z golymi nogami. A ja podkoszulek, koszulka z dlugim rekawem, polar i kurtka, rekawiczki obowiazkowo do pchania wozka.
Ja narazie nie tesknie za przedciazowymi jeansami, bo bardzo lubie byc w ciazy, ale tak do polowy 8 miesiaca, bo potem to juz mi za ciezko.

Ide klasc dzieciaki, bo cos marudne. Pewnie po tym spacerku sie wymeczyly i schlodzily.

reklama
Czesc

Ja sie dzis wybralam na spacerek do szkoly po Kube i tak zmarzlismy, ze chyba najblizszy raz pojdziemy dopiero na wiosne. A jeszcze Ci ludzie "odpowiednio" ubrani do pogody :szok: Babeczka w koszulce na ramiaczkach, albo dziewczynki wybiegajace ze szkoly w spodniczkach z golymi nogami. A ja podkoszulek, koszulka z dlugim rekawem, polar i kurtka, rekawiczki obowiazkowo do pchania wozka.

u nas tez piorunsko zimno! Z pracy wracalam i zmarzlam. Co prawda ja juz w bereciku latam, ale rekawiczek nie ubralam, i rece mi przemarzly...

Pozatym dzis sennie... Po obiedzie polozylam sie na chwilke na sofe, i nawet nie wiem kiedy zlecialo mi poltorej godzinki :shocked2: Teraz wstalam, poogladam tv i chyba wykapie sie i do lozka...

Do góry