reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Hejka
Dzis odpoczyneczek!
Co do ruchow to mi zdarzy sie taki dzien rowniez ze nic nie czuje a juz nastepnego dnia buch buch buch..i w pecherz!!!
Ja ciagle glodna...Ojojojoj......
Ciagle bym tylko cos jadla i jadla..ale dla maluszka wszystko!!!
Pozdrawiam wszystkie i klade sie spac.
Caluchy!!!

reklama
aaaaaa.... rozumiem...

Aniolku, ja mojej malej od niedzieli tez prawie nie czuje. Wmawiam sobie, ze to co czuje przed snem, to wlasnie jej ruchy, ale to tak troche inaczej cos czuje. Nie wiem dlaczego odczuwalam juz konkretnie, a teraz znow nie, ale staram sie nie myslec , ze to cos zlego. Pewnie to przez moj wieeeelki brzuch - ma tam tyle miejsca, ze nie czuje obijania sie ;-)
ja tez uspokajam sie tym ze maly moze dostal wieksza rezydencje czyt. pecherzyk i nie jest juz taki przytulony do mamusi :-(.... martwi mnie to, P. mowi ze to cisza przed burza i maly zbiera sily na porzadne skopanie mamusi.... - DZISIAJ P. ZACZAL SPIEWAC DO BRZUCHA - AUĆ, MOJE USZY :confused2:....

apetyt mi rosnie w mega tempie - przedtem brak apetytu teraz od paru dni nie moge sie najesc.... ja zawsze zupe robie w taaakim duzym garnku na dwa dni (ok.8-10 litro) - dzisiaj z P wfutrowalismy caaaly gar zupy na raz :), jak mi brzuch wywalil to nie wiedzialam jak go objac :shocked2:...

tez nienawidze mleka i toleruje go tylko do kawy. Ratuje sie tym, ze jogurty podjadam, a ze samych nie lubie - kupilam sobie platki czekoladowe, i zamiast mlekiem zalewam sobie je jogurtem i tak wcinam. A od jakiegos czasu jem tez ryz na mleku z wanilia... pycha!
a ja wlasnie, ani jogurtow, ani nic juz nie chce....
tydzien po moich narodzinach moja babcia zmarla i mama stracila caly pokarm jaki miala (mleko sie zważyło przez te nerwy) - nigdy nie pilam mleka takiego maminego a i tego robionego nie chcialam pic....
do teraz mi to zostalo.... wiec nie wiem co z tym zrobic :/...

No to pozostaje Ci sie ratowac serkiem bialym, zoltym, jajkami... Bialko musisz dostarczyc organizmowi, teraz to juz w zwiekszonej ilosci....

jestesaniolkiem - jedz ser zolty, zawiera bardzo duzo wapnia, a o maluszka sie nie martw, jest jak pasozyt (sorka za okreslenie), ale on sobie wyje z Twojego organizmu wszystko co potrzebuje, brakiem wapnia martw sie o siebie (np moga Ci sie zaczac nagle psuc zeby)

Katik - no ja musze pochodzic za jakas czapeczka, bo moja ulubiona maz mi zalatwil w zeszlym roku, wypadla mu na stacji benzynowej na ziemie :wściekła/y:

Moje maluchy spia, nastala cisza i spokoj w domu, B w pracy nadgodziny wyrabia, a ja musze poszukac jakis zajec dodatkowych dla moich chlopakow, bo ich energia rozpiera, a na dworze sie dlugo wytrzymac nie da.

hehe ja tam za rogalami nie za bardzo przepadam wiec nawet nie spojrzalam na rogala dziasiaj :)...
tylko wlasnie nagla cisza w brzuniu mnie niepokoi :(...

To biegnij na stację i kup sobie jednego bo moja dzidzia dzisiaj po rogalikach szaleje, chyba jej smakują.
Ogólnie to ja za rogalikami przepadam wcinam jej już od poniedziałku bo są przepyszne. Legenda głosi ze św. Marcin przejeżdżał ulicą poznania na białym rumaku i zgubił złota podkowę i te rogale są na kształt tej złotej podkowy z pysznym nadzieniem z białego maku miodu i bakalii no i prawdziwe rogale Marcińskie mają certyfikat.:tak:

Dziewczyny mam takie szybkie pytanie, bo wiem, że niektore z was łykały luteine i mam pytanie czy mogłyscie odstawi ją tak nagle, wzięłam jej 3 tabletki po 50 mg, przez trzy dni i chciałabym juz nie brac. Bo lekarz mi ją zapisał ale to głownie dlatego ze ja spanikowalam i troche przesadzilam. Nie mialam zadnych plamien nic, tylko dzidzia sie bardzo wiercila i bolal mnie brzuszek po badaniu stwierdzil ze wszystko w porzadku, ale nie moze przewidziec co moze stac sie dalej. A bolalo bo bardzo sie zdenerwowałam i awantura trwała koło 3 godzin więc dzidzia miala prawo sie zdenerwowac, a ja wpadlam do gina jak oszalala.

reklama
A i przepraszam, że wyskoczyłam tak nagle ale nie wiem co robic.
Wiem ze dawno sie nie odzywałam i tak nagle wyskoczyłam, przepraszam.

Do góry