Zielona - jak ja Wam tego słońca zazdroszczę!! U nas śnieg z deszczem pada, wieje, szaro, buro, zimno jak cholera. Ubrana byłam dzisiaj jakbym się wybierała na Sybir a i tak potwornie zmarzłam i do tej pory mam zimne stopy, a miałam dwie pary grubych rajstop - dosłownie: jedne na drugie założone, figi ciążowe na brzuszek, podkolanówki i ocieplane oficerki. Poza tym miałam podkoszulkę, bluzkę ciepłą, sukienkę za kolano, ciepły żakiet, zimowy płaszcz, olbrzymi gruby szal, rękawiczki i czapkę. Do tego mieliśmy parasol. Jak widziałam łysego grabarza, któremu wiatr spodnie garniturowe zawiał aż pokazał skarpetki i gołe nogi, do tego facet łysy i stał nad grobem a na czas modlitwy oni czapki i kaptury z głowy zdejmowali i ten śnieg z deszczem na niego padał to patrzeć nie mogłam
reklama
Aniam- szok ,takie duze dziecko i jeszze smoka przy usypianiu potrzebje
Uciekam bo: mamo tam oc mamo!!!!
To już nie trzy latek potrzebuje , to raczej lenistwo rodziców . bo inaczej tego nazwać nie można
Ale duzo naskrobalyscie.
Dzis totalnie nie mialam czasu.Rano zamarzyly mi sie placki ziemniaczane.Otarlam sie jak glupia ale pyszne byly.
Potem przesiedzialysmy pol dnia na dworze bo na termometrze do slonca pokazywalo 30 stopni.Pieknie bylo.Ja sie grzalam na tarasie a Ami szalala na dole z psem.Basen przykryty wiec sie nie balam ze mi wpadnie zreszta oko caly czas mialam na nia.
W niedziele poznalam polke ktora mieszka na tym samym pueblu co ja.Zaprosila nas na kawke wiec zaraz szykujemy sie i jedziemy.Ona ma synka wiec Ami bedzie uchachana.
Ja tez jestem zadowolona bo moze w koncu raz na jakis czas sie z kims spotkam pogadac.
marta super ze ze mala ma dobry sluch i dobrze ze wujkowi nic sie nie stalo.
Agnieszka samych dobrych wiesci od lekarza.
gosia no to was dopadlo.Zdrowka dla Matiego.
kamisia a widzisz Antos tez czasem ladnie potrafi zjesc.
U nas dzis kiepsko.Zupke pomidorowa zrobilam ale udalo mi sie wcisnac pare lyzek tylko.
aniam gratuluje wygranej.
kittek nie przejmuj sie .Maja szybko zapomni o smoku.Ami nie dostaje cyca juz tydzien i juz zapomniala.Wczoraj jeszcze raz powiedziala jak sie jej spac chcialo cycy,ale zaraz zapomniala.
Zapomni i Maja.
aniam Ty to szalona jestes.Ospe chcesz w kopercie?
filonka daj troche tej rolady?
Reszte pan pozdrawiam serdecznie.
No chciałabym mieć ospę z głowy . kiedyś byłam u koleżanki co jej dzieciaki rozsyłały i żadne się nie zaraziło , aniezowa miała mi wysłać i nie dostałam
Z tego zimna zarezerwowaliśmy wakacje to żeby tak mieć ciepłe pozytywne myśli i mieć na co czekać . może ktoś sie skusi . miejscówka ta sama co rok temu , bo nie chce mi się znowu trzy dni siedzieć przed kompem i katalogami żeby coś wyszukać , a tam było super .
Także kuszę
Хотел Мирамар - 4 Звезди, Обзор, България, Черно море
jedziemy 27.07 - 12.08
w bardziej zrozumiałym języku
http://www.miramar-bg.com/en/
aniez
Fanka BB :)
No... dentyste przezylam :-) nie powiem, zeby bylo bosko, ale kamien poszedl precz ;-) jeszcze jedna dziurka do zalatania i bedzie cacy :-) ale dziura to juz po swietach, potem na pielegnacyjnum napisze, co mi o tej fluoryzacji powiedziala.
Portki sobie w Zarze kupilam, zeby juz nas dokumentnie finansowo dobic na okolicznosc swiat a potem mialam koszmarny powrot do domu, bo jechalam godzine... normalnie zajmuje mi to 15-20 minut... no obled jakis... nalozyla sie godzina powrotu, snieg z deszczem oraz okres przedswiateczny... jak wparowalam do chaty, to od razu musialam wyparowac, bo angielski mialam i znowu w korki... 20 minut jezdzilam wkolo slupa szukajac m-ca do parkowania, jak juz mialam czarne mysli, zeby jednak stanac na zakazie, to udalo mi sie namierzyc goscia, ktory akurat zwalnial m-ce... ale padam teraz na tzw. twarz.
Kamisia- no urlopy sa fajowe!
Filonka- no moj chlop juz taki jest, ze mimo nawalu pracy bardzo mi pomaga w domu :-) zreszta ja tez brzuchem do gory nie leze
Gosiek- fajnie, ze spotkalas rodaczke, oby znajomosc byla rozwojowa
Marta- bardzo to sa smutne wiesci z zolnierzami :-(
[*]
Gosia23s- no masz... zdorwka dla Matiego, bedzie kilka rzutow kropeczek, oby lagodnie przeszedl.
Aniam- no przerazasz mnie ;-) ospa w kopercie... to mogloby byc karalne ale ludzie ponoc robia 'ospa party', albo smoki sobie posylaja... ja bym nie miala odwagi, jak juz sie zarazil bez mojej wiedzy i woli to trudno...
Portki sobie w Zarze kupilam, zeby juz nas dokumentnie finansowo dobic na okolicznosc swiat a potem mialam koszmarny powrot do domu, bo jechalam godzine... normalnie zajmuje mi to 15-20 minut... no obled jakis... nalozyla sie godzina powrotu, snieg z deszczem oraz okres przedswiateczny... jak wparowalam do chaty, to od razu musialam wyparowac, bo angielski mialam i znowu w korki... 20 minut jezdzilam wkolo slupa szukajac m-ca do parkowania, jak juz mialam czarne mysli, zeby jednak stanac na zakazie, to udalo mi sie namierzyc goscia, ktory akurat zwalnial m-ce... ale padam teraz na tzw. twarz.
Kamisia- no urlopy sa fajowe!
Filonka- no moj chlop juz taki jest, ze mimo nawalu pracy bardzo mi pomaga w domu :-) zreszta ja tez brzuchem do gory nie leze
Gosiek- fajnie, ze spotkalas rodaczke, oby znajomosc byla rozwojowa
Marta- bardzo to sa smutne wiesci z zolnierzami :-(
[*]
Gosia23s- no masz... zdorwka dla Matiego, bedzie kilka rzutow kropeczek, oby lagodnie przeszedl.
Aniam- no przerazasz mnie ;-) ospa w kopercie... to mogloby byc karalne ale ludzie ponoc robia 'ospa party', albo smoki sobie posylaja... ja bym nie miala odwagi, jak juz sie zarazil bez mojej wiedzy i woli to trudno...
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Konstancja ma kompletnego swira na punkcie sow. Zaczelo sie od filmiku z odglosami. Przypadkiem trafilam w sieci na to Twinkle Twinkle Little Star - YouTube Jak tylko zblizam sie do komputera, mala wskazuje paluszkiem nan i robu uhu uhuuu. Znaczy zeby jej sowke puscic
Chyba dopadla mnie jakas zaraza. Nie ma miesnia i kosci, ktore by mnie nie bolaly...
Chyba dopadla mnie jakas zaraza. Nie ma miesnia i kosci, ktore by mnie nie bolaly...
aniez ja miałam ospę mając dwanaście lat , niezbyt miło wspominam , J miał w liceum - makabra
takze chyba bym wolała teraz i tak predzej czy później pewnie sie w przedszkolu trafi .
U nas dziś na rynku takie szukanie miejsca było , zakupy ludzie na święta robią . koszmar w wawie czasem więcej się szuka miejsca niż jedzie . POminę już fakt większego korka bo ludzie się wleką prawym pasem i czatują na coś co wyjedzie . Za to lubie to zadupie z jednego końca na drugi jedzie się 5 min i zawsze jest gdzie stanąć niech no jeszcze obiacaną autostradę i obwodnicę skończą to już w ogóle będzie cacy z radości chyba pod berlin na basen pojadę
takze chyba bym wolała teraz i tak predzej czy później pewnie sie w przedszkolu trafi .
U nas dziś na rynku takie szukanie miejsca było , zakupy ludzie na święta robią . koszmar w wawie czasem więcej się szuka miejsca niż jedzie . POminę już fakt większego korka bo ludzie się wleką prawym pasem i czatują na coś co wyjedzie . Za to lubie to zadupie z jednego końca na drugi jedzie się 5 min i zawsze jest gdzie stanąć niech no jeszcze obiacaną autostradę i obwodnicę skończą to już w ogóle będzie cacy z radości chyba pod berlin na basen pojadę
gosienkag76
Hejka
Co wam się stało ze taką produkcję znowu macie, ja nie mam normalnie na nic czasu:-(Może jutro coś nadrobię ale pewnie wieczorkiem bo rano do szkoły na wigilię do Mateuszka potem chłopcy mają jasełka w których występują i jeszcze zakupy muszę zrobić więc w ciemnym lesie jestem
Która pomoże biednej kobiecie ?;-)
Spokojnej nocy kobietki
Co wam się stało ze taką produkcję znowu macie, ja nie mam normalnie na nic czasu:-(Może jutro coś nadrobię ale pewnie wieczorkiem bo rano do szkoły na wigilię do Mateuszka potem chłopcy mają jasełka w których występują i jeszcze zakupy muszę zrobić więc w ciemnym lesie jestem
Która pomoże biednej kobiecie ?;-)
Spokojnej nocy kobietki
Nadrabiałam was chyba z 5 godzin bo mój mały szogunek był bardzo absorbujący;-)
Uciekam spać, Maja padła dopiero o 22giej, takiego powera miała,że mi kołysanki śpiewała i książki czytała.
Ona nigdy nie miała problemów z zasypianiem, dostała buziaka, przytulała się jak jej książeczkę czytałam i usypiała, ewentualnie jeszcze sobie sama bajeczki oglądała, a teraz zasypia dopiero jak oczy jej się same zamykają. Odwrotu nie ma więc się musimy pomęczyć.
Ja jeszcze jutro do pracy idę i wolne.
Zielona super ten filmik, muszę go jutro Mai pokazać. Często jej tą kołysankę śpiewam, bardzo ją lubi.
Ciepełka tak samo ci zazdroszczę jak Elvie... no może troszkę bardziej ;-)
Gosiek jeszcze ty pogodą kusisz, jejku jak ja bym sobie teraz poleżała na słoneczku. Jedyne co mi zostaje to przy kominku z kubkiem herbaty poleżeć ;-) Super,że rodaczkę poznałaś i to jeszcze z bąblem, oby ta znajomość była fajna.
Marta my się również cieszymy z dobrych wyników Oli!!!
MamoPaulinki odpocznijcie sobie przez święta i wróćcie bezpiecznie do domku
Aniam kto wie może i my się skusimy,ale z terminem to się niestety nie zgramy bo ja owszem mogę w sierpniu,ale T już z ligą rusza. My mieliśmy w styczniu lecieć i duuuupa. T jednak będzie trenował i nie będzie mógł sobie wolnego załatwić, a ja tak się na ten wyjazd nastawiłam.. no nic oby do lata.
Gosieńko kto jak kto,ale ty sobie poradzisz Oj piękne uczucie z pewnością towarzyszy oglądaniu występu w wykonaniu swoich pociech
Pozdrawiam was wszystkie i zmykam bo nie mam ładowarki do lapka u góry a zaraz mi bateria padnie.
Spokojnej nocki
Uciekam spać, Maja padła dopiero o 22giej, takiego powera miała,że mi kołysanki śpiewała i książki czytała.
Ona nigdy nie miała problemów z zasypianiem, dostała buziaka, przytulała się jak jej książeczkę czytałam i usypiała, ewentualnie jeszcze sobie sama bajeczki oglądała, a teraz zasypia dopiero jak oczy jej się same zamykają. Odwrotu nie ma więc się musimy pomęczyć.
Ja jeszcze jutro do pracy idę i wolne.
Zielona super ten filmik, muszę go jutro Mai pokazać. Często jej tą kołysankę śpiewam, bardzo ją lubi.
Ciepełka tak samo ci zazdroszczę jak Elvie... no może troszkę bardziej ;-)
Gosiek jeszcze ty pogodą kusisz, jejku jak ja bym sobie teraz poleżała na słoneczku. Jedyne co mi zostaje to przy kominku z kubkiem herbaty poleżeć ;-) Super,że rodaczkę poznałaś i to jeszcze z bąblem, oby ta znajomość była fajna.
Marta my się również cieszymy z dobrych wyników Oli!!!
MamoPaulinki odpocznijcie sobie przez święta i wróćcie bezpiecznie do domku
Aniam kto wie może i my się skusimy,ale z terminem to się niestety nie zgramy bo ja owszem mogę w sierpniu,ale T już z ligą rusza. My mieliśmy w styczniu lecieć i duuuupa. T jednak będzie trenował i nie będzie mógł sobie wolnego załatwić, a ja tak się na ten wyjazd nastawiłam.. no nic oby do lata.
Gosieńko kto jak kto,ale ty sobie poradzisz Oj piękne uczucie z pewnością towarzyszy oglądaniu występu w wykonaniu swoich pociech
Pozdrawiam was wszystkie i zmykam bo nie mam ładowarki do lapka u góry a zaraz mi bateria padnie.
Spokojnej nocki
Witam :-) zaspałam dzisiaj do pracy gdyby nie moja pchełka to pewnie jeszcze bym spała hehe dzielny mój skrzat wstaje codziennie o 6 i bez grymasów wybiera się do babci dzisiaj postanowiła że zabierze ze sobą Rudolfa wsadziła go pod pachę i mówi "Judi oć idziem baby" a potem "mikołaj Judi przyniósł Natalka ciaćy ćaćy " od razu człowiek ma lepszy humor
Kittek zazdroszczę ci ferii świątecznych fajna sprawa aż chciało by się do szkoły wrócić :-)
gosienko ja rówinież jestem w tyle z przygotowaniami świątecznymi więc łączę się w bólu ;-)
aniez przypomniałaś mi że też muszę odwiedzić dentystę tylko kurcze nie mam kiedy, jeszcze ginekolog na mnie czeka ehhh żeby doba miała 48h
aniam super może zabierzesz mnie w walizce jako bagaż podręczny
Kittek zazdroszczę ci ferii świątecznych fajna sprawa aż chciało by się do szkoły wrócić :-)
gosienko ja rówinież jestem w tyle z przygotowaniami świątecznymi więc łączę się w bólu ;-)
aniez przypomniałaś mi że też muszę odwiedzić dentystę tylko kurcze nie mam kiedy, jeszcze ginekolog na mnie czeka ehhh żeby doba miała 48h
aniam super może zabierzesz mnie w walizce jako bagaż podręczny
My wstalysmy jakas godzine temu, obudzilo mnie to ze Ola jakas ciepla i marudzaca... mierze temperature-37.5... teraz dostala sniadanko, probuje jeszcze pospac ale cos maruda jej sie wlaczyla... na 13 cwiczenia, nie wiem teraz czy odwolywac czy jechac...
Kolo 10zmierze jeszcze temperature i zobaczymy, teraz jeszcze paw sie zdarzyl
Kolo 10zmierze jeszcze temperature i zobaczymy, teraz jeszcze paw sie zdarzyl
reklama
gosienkag76
Dzieńdoberek:-)
Witam się i znikam na Wigilię do szkoły.
Zajrzę wieczorkiem
Miłego dnia:-)
Witam się i znikam na Wigilię do szkoły.
Zajrzę wieczorkiem
Miłego dnia:-)