reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam,
u nas zimno i śnieg pada:szok: Lenka pospała do 9:40 bo w nocy jakis durny alarm ją obudził i od 3.30 do 4.30 nie spała bidula. Już myślałam, że będę na policję dzwonić, bo alarm wył i wył, masakra:no:
M. już pocztę załatwił, więc jeszcze tylko wpadamy na 2minuty do mojej firmy i jedziemy na pogrzeb.

Ella - mi test zrobiony 6 dni po dniach ciąży nie wykazał, dopiero ten drugi, po dniu planowanej @ wykazał dwie kreski;-)

reklama
witam się w mroźny dzionek z ciepłęgo domku.
Od dziś mam urlop do pracy dopiero we wtorek:)juuuupi
Ella- cóż za wiadomość- trzymam kciuki żeby ułożyło się po Twojej/Waszej myśli
Elvie- trzymam kciuki za dzisiejszy dzień....
zdrówka dla wszystkich chorych i podziębionych
U nas odpukać ok...i oby tak zostało.
Wczoraj zaliczyliśmy z Antolkiem wigilie w pracy. Dziecko biegało jak szalone i wszystkich kokietował. Na dowidzenia jak żegnałąm się z moją dyrektorką Antek powiedział do niej nara:)Od poniedziałku chodzi i w kółko powtarza że jest niuniuś mamusi, a do babci wali po imieniu- Rózia :)
uciekam szykować polędwiczki dla Antolka na obiad bo jak wstanie to mykamy na spacer i po rybki :)

Martuś- super wieści :-) oby jak najwięcej takich :-D
Ella- no to jutro czekamy na relację z testowania :-p

Mój kochany mąż doszedł dziś do wniosku, że baba na urlopie, czyli ja, wstawać nie musi :-D o 8:00 obudziły mnie skaczące po brzuchu dzieci w pełnym rynsztunku bojowym, bo je stary pozbierał z łóżek i przygotował do przedszkola... a że Kuba zoczył śnieg to wyrywał jak z katapulty :laugh2:

Pierogi zrobione, chata conieco uprzątnięta, bo przecież 'generalki' odwalać nie będę, okna stary umył wcześniej, firanki i zasłonki wyprane i odprasowane, więc kawę piję i się zastanawiam czy coś jeszcze dzisiaj zrobić... hm... chyba już nie... tym bardziej, że niedługo muszę śmigać do dentysty- sadysty :sorry: chyba przy okazji sobie do Zary pójdę i kupię coś 'na pocieszenie' :laugh2:

Kurcze wlasnie sie dowiedzialam o pieciu polskich zolnierzach zabitych w Afganistanie... muj wujek zolnierz wlasnie jest w Ghazni, tam gdzie byl wypadek...
Czekamy na info od niego... niby Ci ktorzy zgineli byli z Bartoszyc ale stres i tak jest..

Elvie niezła baba nie słyszałam nawet o niej .

Marta super wieści .

Aniez mój dziś wieszał firanki od rana , ja choinkę ubierałam , teraz kawa i cisato z dopiskiem : *******e nie robie .

Małą zostawiłam w domu bo sama mam dziś wolne . nie dawno polazła do nas do sypialni i poszła sobie spać . Luzik jednym słowem

A nie chwaliłam się wygrałam zestaw obiadowy w kalendarzu adwentowym

Witam
ja powoli wracam do żywych, chociaz wieczory są jeszcze trudne...bo łeb mi rozwala koncertowo, z nosem trochę lepiej no i lepiej z oskrzelami.
Na 15 śmigam z chłopcami do lekarza na kontrolę ale już widze że jednak jest poprawa więc licze na to że bez antybola M. da radę. J. chce tylko osłuchać ale od poniedziałku jest ewidentna poprawa... może nawet jutro do przedszkola pójdzie bo od niedzieli bez leków jest...

kurcze ale naskrobałyście...
2 rzeczy mi utkwiły w pamięci...
Hasło Elviowego M. o ciąży i cyckach :-D popłakałam się ale ma facet rację bo nic nie widać ;-)
no i Ella...trzymam kciuki żeby marzenie się spełniło a mąż skakał ze szczęścia :tak:
Aniam gratulacje!!
Marta mam nadzieję że z wujkiem wsio ok...

Od rana sypie śniegiem... M. fakt olał a J. stwierdził że super i dalej bajkę męczy :-p
ide obiad kończyć...

U nas jednak jest ospa wietrzna!! to masz babo placek, a ja w domu nic nie mam, bo miałam jechać do rodziców na święta! Na 15 idziemy do lekarza, więc będę wiedziała co i jak!
Aniez powodzenia u denntysty-sadysty. Ostatnio czytałam, że wśród dentystów jest największy odsetek samobójstw, właśnie z tego powodu, że ludzie nienawidzą lekarzy o tej specjalności!
Marta trzymam kciuki!
Aga zdrówka dla chłopaków, oby im przeszło w końcu!
Idę się zbierać!

Ostatnia edycja:
Hejka
Młody spi.
Ja miedzyczasie robie rolade waflowa na świeta, jedyne cos co robie wczesniej , bo reszta na ostatnia chwilę.

Zielona- no to miałas nerwa z tymi zakupami i z tym potem zniszczonym obrusem,szkoda ehhh
Marta- ciesze sie ze mała ma super słuch. A co do wypadku, nepewno wujek sie odezwie ze u niego wszystko oki.
Aniez- Aniam - zazdroszcze mezusia, ze tak pomagaja we wszystkim, musze chyba swojego do Was podesłać na szkolenie. Moj zapierdziela od rana do nocy(prócz ostatniego mies), to moze nie powinnam wymagac ale czaem mam dośc ze w domu robie wszystko sama.
Kamisia- no to Antek ładnie sie pożegnał heheheh

Wszystim zdrowia

reklama
ale cudownie jest być w domu. Zaliczyliśmy spacerek mimo mrozu długaśny i baardzo przyjemny. Antek przeszedł mega kawał na nóżkach i był nadwyraz grzeczny bo ani razu nie próbował zwiać:)Dziś po raz pierwszy ubrałam młodemu portki od kombinezonu, żeby mu nózie nie zmazły. Tak się wyspacerował że po powrocie sam wołał amam. Zjadł pięknie ziemniaczki ze szpinaczkiem i poledwiczke z warzywami a mamusi podkradł jajko sadzone i wyjadł całe żółtko. Teraz leżakuje w wyrku i są szanse że pójdzie spać. Ja w tym czasie wezme się za ryby , bo kupiłam dziś dorsza i muszę poporcjować i pomrozić:)
Gosia-zdrówka dla Matiego.
Mamusia-fajoski ten mop-też by mi się przydał taki.
Aga-dużo tego śniegu u Was? Podeślji troche....u nas ani grama:(i nie zapowiada się żeby do Wigilii coś spadło

Do góry