reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

kittek, a przeczytalas regulamin zanim zaczelas sciagac? ja staram sie czytac, bo czasem takie numery wychodza. No i nigdy nie podaje prawdziwych danych - a fe :-D Przeczytaj raz jeszcze regulamin i jesli nic tam nie ma na ten temat, wysmaruj im pismo, ze jesli oni nie przestana ciebie nekac, to z najwieksza ochota spotkasz sie z nimi w sadzie.

reklama
NO właśnie Zielona nie podałam prawdziwych danych,ale piszą,że nawet jeśli dane się nie zgadzają to będą sprawdzać IP.
Niemniej jednak na necie są nawet pisma jakie należy im wysłać aby się odczepili.
Muszę się znajomej prawniczki podpytać czy coś słyszał o sprawie.

Kittek troche to zalezy od tego jaki maja regulamin, ja na swoje nieszczescie czytam wszystkie regulaminy na nieszczescie, bo bol glowy mam po nich, wiec druknij sobie ten regulamin i jesli sama go nie rozgryziesz, to albo idz do znajomej prawniczki, albo do biura rzecznika ochrony konsumenta to Ci pomoze, ale przedtem nic nie plac.

To co znalazłam odnośnie tego czy płacić czy nie i będę się tego trzymać:
Wszystko zależy od tego czy podałeś prawdziwe czy fałszywe dane:

Prawdziwe dane - pisz polecony za potwierdzeniem odbioru do siedziby pobieraczka z pismem że rezygnujesz z umowy. Masz na to zgodnie z polskim prawem 30 dni co najmniej (gdzieś wyżej chyba nawet wspominali ze 3 miesiace, nieważne). Jesli napisałeś list przed upływem 30 dni pobieraczek moze cie pocałowac w dupe bo rezygnację MUSI przyjac bez względu na to co oni sobie tam napisali w regulaminie.

Fikcyjne dane - mozesz przedstawić prawdziwe dane i postąpić jak wyżej. Albo to olać tak po prostu.

Inne pytania:

Czy ta umowa w ogóle jest ważna?
Nie. Zgodnie z prawem powinno się klientowi (Tobie) wysłać listownie potwierdzenie umowy wraz z twoimi danymi osobowymi bo Maila można spreparować od ręki i nie ma on żadnej wartości prawnej :p

Skoro umowa jest nieważna to po co te wcześniejsze punkty?
JAk zadajesz takie kretyńskie pytanie to jesteś zbyt młody aby to zrozumieć. Przyjmij że mi sie chciało i/lub miałem do uja dosyć pieprzenia w tym temacie.

Edit:
A namierzanie po IP?
JAsne, namierza, ciebie, twojego kota, siostrę, psa i świnkę morską też. Namierzyć to oni se kurna moga obiadek w lodówce. TAK da się namierzyć, ale jeśli oni to zrobiua to strzelą sobie od razu w łeb. Udostepniają NIELEGALNE dane więc jak ktos bedzie mial przesrane to oni.

user_offline.gif

Linki sponsorowane

nie jestem pewna ale chyba wlasnie o pobieraczku byla kiedys akcja w interwencji na polsacie, jesli nie o pobieraczku to napewno o jakiejs podobnej stronce. no i tez stanelo na tym ze nie maja racji..

ja sie witam w kolejnym dniu z mega bolem glowy...pogoda piekna to sie ratuje chociaz przebywaniem jak dlugo sie da na dworzu, pranie tez porobilam na 3 pralki i na dworzu pieknie poschlo...

ide piwko dopic i spac, bo jutro duzo spraw do zalatwienia mam, a wtorek i wyjazd do szpitala zbliza sie nieuchronnie :(

kittek - nie płać.. szukając Ciebie wkopaliby siebie..

marta - bólu głowy współczuję, bo upierdliwy jest potwornie.

A mnie już ząb nie bolał, ale płukankę trzeba zrobić i maścią wysmarować, więc zabiegi wykonałam i znów mnie napieprza:wściekła/y:

Elvie ja mojemu powiedziłam że ma sobie śpiwór do samochodu kupić bo czasami jak wraca bardzo późno i jest zmęczony a nieopłaca się wykupywać pokoju w hotelu (np. wyjeżdża z obiektu o 12 w nocy...) to po co ma mu być zimno?? Najlepsze jest to że A. tak się ucieszył na ten pomysł że teraz chodzi i szuka śpiworu dla siebie do autka :-D

he he zainwestujcie w vebasto :)
Miałam kiedyś w jednym aucie . klikało się pilotem przez okno , za 5 min się schodziło do nagrzanego już auta .

Dziewczyny czy któraś z Was miałą do czynienia ze stroną Pobieraczek?

Na początku września chciałam zgrać jedną piosenkę dla uczniów, zalogowałam się, nic nie ściagnęłam, no i dostałam wezwanie do zapłaty na jakieś 94 zł za rok z góry. Czytam na necie i oczom nie wierzę, bo oni podobno niezłe przekręty robią.
wystarczy tylko wygooglować:
pobieraczek oszustwo - Szukaj w Google

Kurcze nie wiem co robić bo sądem mnie straszą,ale czytam,żeby im nie płacić bo to niezła ściema,ale boję się...

Po przeczytaniu kilku stron z linka jaki podałaś ja bym ich totalnie olała , żerują na takich co się wystraszą

Dzięki dziewczyny będę spała spokojniej.
Zmykam do materiałów i spać bo jutro i w sobotę mam maraton w szkole i na uczelni...

Spokojnej nocki :)

reklama
Kittek właśnie moja siostra miała taki problem, jutro się zapytam czy i jak rozwiązała problem! ale niezła ściema, nawet nie wiesz kiedy się zobowiązujesz do zapłaty!

Do góry