reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dobry wieczór :-)

Glizda mi już przysypia, więc mam chwilkę. Byłyśmy dziś na dłuuugim jak na nas spacerze, bo aż 3,5 godz :tak: Spotkałam się z koleżanką z BB i jej synkiem, potem dołączył jej mąż i tak się zasiedziałyśmy, że nas wieczór zastał. Wiec pędem do domu i na 19 zaszłyśmy. A ja w krótkim rękawku i klapeczkach an gołe nogi :zawstydzona/y: następnym razem wezmę coś ciepłego...

Elvie zdrówka, kuruj się, bo w Twoim stanie lepiej nie chorować ;-)
Aniez mam nadzieję, ze maść pomoże.

Ja tam z karmieniem problemów nie mam, tv mam raczej wyłączony bo pobudza małą, a lekarze zabraniają. Bawić nie muszę. Nauczyłam, ze siada w foteliku i ma jeść i koniec. Tyle, że mało samodzielna jest, rączki nie tak sprawne jak u zdrowych dzieci, koordynacja jeszcze nie najlepsza. Gorzej z tyciem. A już kiedyś Wam chyba pisałam, że oliwa z oliwek do obiadu czyni cuda? U nas szybciutko schodzi ;-) Ale chociaż nóżki i trochę rączki przytyły :tak:

reklama
Witam:-)
Wyspałam się mimo, że młoda wstała dzisiaj wcześniej jak na nią, bo o 6.30
M. się poświęcił, wstał i pracował, baję jej puścił, jedzenie przygotował, ubrał i tak sobie do 9.30 dali razem radę bez mamusi;-)
Oczywiście Lenka w trakcie kilka razy lądowała w moim łóżku, tuliła się i robiła aaa.. bo jej M. mówił, że mamusia śpi.
Teraz wstałam, wyszykowałam się i zaraz pędzę po świeże bułeczki i twaróg, bo planuję dziś zrobić oponki - śniły mi się i myśleć o nich nie mogę przestać:-D

Zielona - a może spróbuj jej to łóżeczko w inne miejsce przestawić?

kici - no to trzymamy kciuki nadal;-) My się wczoraj na kontroli dowiedzieliśmy, że podawanie discofloru po antybiotyku jest ważniejsze niż w trakcie jego brania i powinno się podawać przez tyle dni minimum, ile antybiotyk był dawany, czyli u nas 10.

Probiotyk powinno si,ę nawet dwa miechy podawać organizm po antybiotyku odbudowuje florę przez pół roku .

Ola je ładnie ale nie bardzo chce jeść kolację . zwykle skubnie pół kromki chlebka albo wcale i wypija kubek mleka . ale w nocy nie je więc jej problem skoro nie chce . w nią się nie da nic wmusić chce to je nie chce nie je . ale na obiad potrafi dwie miski zupy zjeść . w przedszkolu też je bardzo ładnie . z przekąsek je herbatniki , chrupki ale to też nie przeszkadza jej w jedzeniu . w domu na śniadanie je danio a poprawia kanapkami w przedszkolu

Wita się córka marnotrawna ;)

Strasznie nie lubię pisać jak nie jestem zupełnie na bierząco. Podczytuję,ale czasu na bb niewiele mi zostaje...
Priorytetem jest Maja i poświęcam jej każdą wolną chwilę po pracy. Konspekty i testy przygotowuję po nocach, a później kolejne pół nocy spać nie mogę bo wszystko jeszcze w głowie układam....

Maja zaskakuje mnie każdego dnia, nie zawsze pozytywnie, hehe. Kochana jest pszczółka moja.
Na pytanie typu: Ile chcesz malinek? albo Ile masz kasztanków? odpowiada trzy albo sześć, złapała to jak liczyłam na głos miarki mleka albo jak wchodzimy po schodach to też jej liczę i czasami jak zapomnę to sama i idzie i mówi sieść, sieść, sieść.
Na topie są ostatnio pomadki, kremy. Jak tylko coś do malowania dorwie to biegnie do lusterka i mówi: Maja malu.
Dziś np w rossmanie wyhaczyła balsam do ust dla dzieci więc kupiłam jej pierwszą pomadkę i oczywiście musiała z nią iść spać, kobietka moja.

Jestem na etapie dobierania odzieży zimowej i te ceny mnie przerażają, dobrze,że sobie nic prawie nie muszę kupować, choć kamelowe kozaczki tak ładnie się do mnie uśmiechały...

MamoPaulinki fajnie,że spotkanie się udało, tylko mam nadzieję,że się nie przeziębisz po takim paradowaniu w klapeczkach;-) Dorota jutro postaram się Tobie wysłać obiecane zdjęcia a weekend przygotuję paczkę.

Elvie zdrówka dla Ciebie!!!

Martuś tulam jeszcze raz mocno. Szkoda,że bliżej do siebie nie mamy bo byśmy się na jakieś odstresowanie umówiły.

Apropos imprez w sobotę mnie małżon na dystkotekę wyciągnął. Mieli spotkanie z drużyną więc na początku siedziałam wśród 11 mężczyzn w loży (oj było na czym oko zawiesić ;-);-);-)), póżniej na szczęśnie dwóch kolegów T. przyszło z żonami. Wybawiliśmy się super, tylko jak wróciliśmy do domu taksówką to się okazało,że mojemu T w taksówce wypadły klucze od domu więc było dzwonienie po taksówkach o 3 w nocy.

Filonka współczuję tych trójek, aż się boję jak Mai będą szły:szok:

Aniez super,że chłopcy tak lubią żłobek i przedszkole. Ja trochę żałuję,że Mai do żłobka nie wysłałam. Ona uwielbia dzieci, a przede wszystkim to do mamy ją wożę jak sama jadę do pracy więc jak ja jestem w domu to ona też i tym sposobem niewiele udaje mi się zrobić.

O jedzeniu było... u nas ostatnio to temat rzeka. Maja je nam jak smok, w nocy to już ostatnio przegina, potrafi na noc wypić 240ml mleka, ok 3 znów tyle i rano to samo. Mleko idzie kartonami,ale jakoś się tym nie przejmuję, jakiś miesiąc temu też miała kilka takich dni i samo minęło.

Pozdrawiam Was wszystkie i zmykam do pracy...

Ostatnia edycja:
Kittek wiemy, ze jesteś zapracowana a Maja wiadomo, ma być najważniejsza :tak:

A mnie jest zawsze gorąco, jak byłam w ciąży to zimą mój luby cierpiał, bo on musi mieć piekarnik w pokoju :-D a ja zakręcałam mu grzejniki :-p

Witam wieczorkiem

Wczorajsza wizyta u Aneczki udana tylko teraz czekam na niespodziankę bo jutro się okaże czy Karolinka ma ospę i jeśli tak to będę czekać czy Helenka się nie zaraziła:-(

Kittek siły kochana i pamiętaj zawsze możesz zadzwonić:tak: Helenka też uwielbia liczyć cztery to jej ulubiona liczba no i nauczyła się mówić ser:tak:

MamoPaulinki super że spotkanie udane:tak:

Elvie zdrówka dla ciebie i powiem ci że rady twojego lekarza popieram w 100% Helenka ma dokładnie taki sam grafik posiłków i z jedzeniem nie mam problemów:tak:

Martuś przytulam i współczuję bólów głowy, mnie też ciągle męczą migreny:no:

Filonka ach te ząbkowanie oby Kacperkowi szybko trójki wyszły.

Kici kciuki nadal zaciśnięte:tak:

Aniez oby maść pomogła:tak:

Kurcze więcej nie zapamiętałam:baffled:

Miłego wieczorku babeczki

Dziewczyny jaki mnie po 20.00 dopadł nagle ból zęba to nigdy w życiu poza porodem nic mnie tak nie bolało, myślałam, że umrę - poważnie.. Bolał ząb, a w zasadzie cała szczęka po lewej stronie, bolała od tego szyja, oczy, głowa i nawet kark, łzy mi leciały same z siebie.. Masakra.. Szybko wygooglałam, że mogę przeciwbólowy apap i wzięłam, ale zanim pomógł to się zwijałam z bólu. Pospałam 40minut i ból się nadal utrzymuje, ale już jest w miarę do wytrzymania,obłożyłam dziąsło goździkami, bo wyczytałam, że znieczulają, ale za bardzo mi to nie pomaga:-(
Macie jakieś inne sprawdzone sposoby?
Ja środków przeciwbólowych nie biorę, ale dziś musiałam:-( Jutro mnie obowiązkowo dentysta czeka, ale że strasznie nie znoszę do dentysty chodzić to obawiam się, że jak mnie boleć przestanie to nie pójdę:zawstydzona/y: Ten ząb mnie już kiedyś delikatnie pobolewał, ale wówczas porządne wymycie zębów pastą lacalut active pomogło. Postaram się zaraz zasnąć, aby do rana jakoś wytrzymać, ale zapowiada się kiepska noc.
Nie wiem też czy w razie gdyby znów ból mnie przerósł to czy mogę jeszcze jeden apap wziąć?

kurcze, czy tylko moja nie gada?
Moja też mówi niewiele: mama, tata, tu, baba,ba specyficznie - na bajkę.., trzy jak liczy schody, da znaczy daj, ta znaczące tak i po swojemu dużo, ale wszystko rozumie. Myślę, że u nas to wina smoka, bo za dużo go w paszczy trzyma. Kilka razy nas dziwnym słowem zaskoczyła, ale szybko je zapomniała, jednego dnia mówiła np. "widzisz" i pokazywała palcem na coś.

reklama
Do góry