reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dziewczyny, dzięki za kciuki. Dziś się bez atrakcji ze strony konkurencji odbyło. I Justynka była - widziałam;-)

Lenka maminą konferencję słodko przespała i nadal śpi.

Mykam się szykować na jutro, bo mam na 11.00 spotkanie dyrektorów regionu, później ustalam ze znajomą akcje rekrutacyjne w akademikach, odbieram dzisiaj zamówiony towar i przyjeżdżam do domu, muszę paczki spakować i wio na pocztę. Nie zdążę oddechu złapać a już trzeba będzie po małą do Pajdokracji iść.

Zielona - fajnie tam macie, ciągle się można uśmiechać:-D

Ja w ciąży miałam naczyniaka usuwanego laserowo i mam bliznę na ustach:-( Dobrze, że niewielką i widoczną tylko przy szerokim uśmiechu.

reklama
Alez mezowa corka sie zmienila. Chyba troche dojrzala i juz nie jest wrednym upierdem. Nawet zaproponowalam jej zeby zostala o dzien dluzej. Co najbardziej niezwykle - Konstancja natychmiast wlazla jej na rece i przestala wisiec mi na nodze. Jak ja dzis wypoczelam...

Jakie to MM musi zawierac syf. Kostka od kilku dnia na UHT, kupki piekne geste i nie wiecej niz 3 dziennie - a na MM bywalo i szesc rzadzioch... I mniej bakow puszcza... Nie sadze zeby to byl zbieg okolicznosci.

Witam!
W szoku jestem :szok: mój dzieć pięknie wstał o 7! Mało tego mąż w nocy przyjechał i o 7 się do pracy zbierał to J. mu oznajmił że go tatuś do przedszkola zawiezie :-D mąż :szok: taki że hej ale ucieszony nieziemsko... ja też ;-) myślałam że skoro jedzie tak wcześnie do przedszkola to będzie chciał być wcześniej odebrany więc go pytam o której mam po niego przyjechać...A co dziecko na to?? Mamusiu PRZECIEŻ TATUŚ mnie odbierze jak z pracy będzie wracał :szok: kopara mi opadła :-D ale nie powiem mnie z tym dobrze. Tym sposobem nigdzie się nie ruszam dzisiaj autem :-D
zaraz idę zrobić sniadanie dla siebie i M. potem szybko ogarnę pozostałości wczorajszej aktywności dzieci (znaczy okruszki) i kota (kudly) i coś na obiad wyciągnę a potem mam luz blues :-)

M. ida trójki i od kilku dni jest miałcząco-wyjąco-wkurzający... matko kochana paluchy non stop w paszczy trzyma w okolicach trójek i zagryza te palce do bólu ... ibalgin mu normalnie podam bo mi go żal...(maście nie pomagają :no:)

mamoPaulinki - brawo dla małej za nową umiejętność, a ząbki mam nadzieję uda się podleczyć.

elvie - 3mam kciuki za odsmoczkowywanie

Katik - ja męża wysyłałam na wycięcie pieprzyka takiego wielkiego miał bardzo nierównego, więc był podejrzany... lepiej wyciąć, bo nigdy nie wiadmo w co to się zamieni.

zielona - przejście dla pieszych pierwsza klasa :-D

maonka - ja myślę, że babcia się boi operacji... bo w takim wieku to jest duże ryzyko... :eek: mam nadzieję, że może lekarze ją przekonają.

gosia - 3mam kciuki aby kolejne dni w żłobku były lepsze... taka reakcja jest normalna, więc się nie martw, nas od przyszłego tygodnia znowu czeka kolejne przyzwyczajanie do żłobka :errr:

Agnieszka -no wiesz Twoj syn dorasta :-)

dzisiaj w nocy spałam tylko 2h wyglądam jak zombie... po 17 mam dzisiaj poprawkę i nie wiem jak to napiszę... masakra...
Pan Q jest na zwolnieniu lekarskim do końca tygodnia, pani doktor powiedziała, że uszko jeszcze wymaga aby antybiotyk brać w sumie 10 dni a nie 7 :errr: martwi mnie to, bo dostaje mocną dawkę i to tak długo... :-( na zwolnieniu z dzieciem jest B bo ja mam egzaminy no i on jest mobilny jakby co...
To będzie dla mnie ciężki dzień.

Dzieńdoberek:-):-):-)

Dzisiaj na szybciutko bo zaraz wyjeżdżam do Aneczki i Karolinki z pomocowego:tak: Ładna pogoda więc mam nadzieję że zabiorę dziewczyny na spacer:-)

Agnieszka to ci twoja formuła jeden dorasta:tak: Biedny Mareczek tak go te trójki męczą:no:

Kici zdrówka dla Kubusia no i trzymam za ciebie dzisiaj kciuki za ten egzamin, przesyłam wirtualnego kopniaczka na szczęście:tak:

Zieona no kto wie co tam pomysłowi meksykanie dodają do tego MM:baffled:

Papatki i małego dnia kobietki

Kici, Gosieńka a ja tam jestem przekonana że to nie dorastanie a porzadna motywacja w końcu idą do restauracji... niby mówił że nie chce iść bo to daleko i w ogóle ale cały czas słyszałam jak mówił Muffin Cafe, muffin cafe.Widać było że się cieszył na to wyjście.
Zobaczymy jak bedzie jutro ze wstawaniem :-D
Kici powodzenia na egzaminie trzymam kciuki!!!!

Zielona, Bartkowi po zwyklym mleku tez sie qupsztal stabilizuje, poza tym, on MM w ogole odmowil... a normalne pije... oppcje sa dwie, albo MM mu nie smakowalo (co mnie nie dziwi), albo bolal go po nim bebzunek i intuicyjnie unikal paskudztwa... nie wiem, nie martwi mnie to, ze nie pije MM, latwiej mezowi rano mleczna im zrobic i dzieki temu oba gacki slicznie jedza sniadanie, zanim poczlapia do przedszkola i zlobka (bo bez sniadania matka z domu nie wypuszcza).

Kici- lepszy antybiotyk, niz bol ucha, moj Qubusinski za kazdym razem bral go 10- 14 dni, flore bakteryjna podai i jakies witaminy (tran), zeby go wzmocnic, bo jak taki 'jalowy' pojdzie do zlobka, to moze od razu znowu cos zalapac :-( I zdrowka dla chorowitka.

Gosia- u nas, jak zaczal chodzic maz z B. do zlobka, tak ryki sie skonczyly :-D teraz juz jest mu obojetne kto go odprowadza :-D u nas to zajelo chyba 4 dni, ale roznie bywa.

Witam i zaraz znikam, bo do filii jadę i maraton spotkaniowy zaczynam.
kici - powodzenia na egzaminie i zdrówka dla Kubusia, mojej też 10dni lekarka kazała antybiotyk brać.

Zieolona - dobrze,że na UHT mała dobrze reaguje i że małżowa córka przypadła jej do gustu. Korzystaj i wypoczywaj;-)

Zmykam, bo tramwajem jadę wściekając się na to, że auto pod domem stoi, prawko w portfelu noszę i boję się jechać:zawstydzona/y:

reklama
Do góry