reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

aniez - moja siostra jak była mała to przytrzasnęła palce drzwiami i też jej ropiało potwornie. Pomogły okłady z aloesu - miażdżysz aloes, okładasz to ropne miejsce i owijasz paluszka bandażem. Taki babciny sposób, ale skuteczny.

reklama
Agnieszka- sobie tez bym tak zrobila- odkazona igielka i heja z koksem ;-) ale Kubie nie mam serca 'wyciac' takiego numeru. W aptece jednak poradzili te masc ichtiolowa i, jak bardziej ropa wyjdzie to 'docisnac' i odkazic rivanolem, albo woda utleniona, jak nie bedzie schodzic, to do pediatry (mam juz wizyte na srode rano, jakby co)... eh... jak nie urok to przemarsz wojsk.

Kamisia- jak maly mocno i bolesnie zabkuje, to nie zabieraj my dyda w nocy, bo jednak on mu pewnie pomaga... kiedys zebole wyjda... u nas tez 3. ida i wyjsc nie moga, dolne juz w zasadzie widac... nie wiem, moze nich mu Kuba pomoze, bo kiedys, jak go pacnal zabawka, to B. zab wyszedl :p

I ja się witam na szybko, czasu mi brak, czemu doba nie jest z gumy????

Katik, pieprzyki trzeba sprawdzać, ja jednego ciachnęłam (znaczy lekarz;-)) bo się czarny zrobił, od tamtej pory spokój :-)
Maonka zdrówka dla babci, w tym wieku to poważna sprawa.

Nie było mnie w weekend ale za to nauczyłam smyka wychodzić z łóżka, bo wejść to łatwo ;-) i wczoraj pierwszy raz zasnęła z butlą wody a nie mleka :tak: musimy walczyć o zniszczone lekami ząbki. A że mała bezsmoczkowa od urodzenia to musi przytulić policzek do butli. 2 smoki do picia już przegryzła, więc zostały mi 3. w zamian na całego ćwiczymy trudną sztukę picia z kubka :no: a że jest nadal wiotka krtań po respiratorze to się dzieć zachłystuje. Dlatego mam tak mało czasu ale do 7 listopada, do wizyty u neurologopedy mam plan ją trochę podszkolić.
Acha, jeszcze ząbki na dole sama sobie szoruje, na razie nieporadnie ale jednak :tak:
W kalendarzu wizyty się zagęszczają ale jutro będzie apogeum, j jedzie do przychodni umówić 2 wizyty i 2 badania i jeszcze jedna wizyta przez telefon :zawstydzona/y: to się chyba nigdy nie skończy :no:

Zmykam, jeszcze może uda mi się coś ogarnąć zanim mała wstanie ;-)

Wróciłam z poczty (dzisiaj miałam 35 przesyłek - masakra), M., siebie i Zdzisława nakarmiłam, Was poczytałam i mykam po stworka do Pajdokracji.
Dzisiaj nie mogę jej pozwolić zasnąć do 19.00, bo na 20.30 mam konferencję i dobrze by było, gdyby Lenka znów ją słodko przespała, a jak zaliczy popołudniowe spanko to wieczorem będzie Meksyk;-)

A w ogóle to poszłam dzisiaj do Pajdokracji a tam po weekendzie Natasza przyszła bez smoka, więc mi teraz łatwiej Lenkę odsmoczyć będzie, bo wcześniej Natasza ze smokiem uwieszonym chodziła i moja Lenka jej smoka kradła:zawstydzona/y: Zaczynamy od jutra. Postanowione;-)

MamoPaulinki, ja juz tez mialam 3 pieprzyki usuwane, bo rosly i nie podobaly sie mojej lekarce. Na szczescie byly niegrozne.

Dzis lekarz tez stwierdzil, ze na oko wyglada ok, ale na oko to chlop umarl, i najlepiej go wyciac, zwlaszcza, ze jest zaraz przy ramiaczku stanika, i ciagle go podrazniam.

Wypogodzilo sie do tego stopnia,ze Pole wystawilam do piachu, niech jeszcze lapie troszke ciepla, a i oddychac z tym katarem tam jej latwiej.

Jestem

Kurcze dzisiaj się wyrobić nie mogę :no:
Zaliczyłam masaż i czuję się o niebo lepiej na środę mam umówioną wizytę u ortopedy i zobaczymy co powie:tak:

Maonka kurcze to się porobiło :no: mam nadzieję że babcia dojdzie do siebie

Katik jak masz wyciąć to wycinaj dziadostwo :tak: no i zdrówka dla twoich choruszków

Elvie trzymam kciuki za odsmoczkowywanie :tak:

MamoPaulinki Helenka przez to że odzwyczaiłam ją od butelki ze smoczkiem teraz bidulka śpi przytulona do butelki z dzióbkiem bo u nas też smoczka brak:tak:

Aniez no o takim przyspieszaniu wyrzynania się ząbków to jeszcze nie słyszałam:-D Mam nadzieję że jednak nie trzeba będzie jechać do lekarza.

Kamisiamam nadzieję że szybko mu te zębole wyjdą a ty mykaj do lekarza porządnie się przebadać bo niedawno pisałyśmy że Wszystkie kwietniówki miały zmykać na cytologię i badanie piersi

Papatki:-)

A co tu taka cisza?
Ja byłam z Lenką na długim spacerze na Ostrowie Tumskim. Teraz mała pchła wykąpana poszła spać,mam nadzieję,że szybko zaśnie, choć nasz sąsiad-idiota skutecznie jej to utrudnia słuchając bardzo głośno techno. Brak we mnie tolerancji dla tego typu muzyki, równie dobrze mogłabym wziąć tłuczek do mięsa i rytmicznie przywalić mu kilka razy w ten głupi łeb, tyle samo przyjemności by to wywołało. Wrrrr ale wściekła jestem. Wielokrotnie z idiotą walczyłam i chodziłam tam po nocach go uspokajać, ale jeszcze się nie nauczył, ale to taki burak, że słów brak..

Ok, lecę się szykować, bo o 20.30 konferencję prowadzę, a nie chce mi się jak nigdy wcześniej.

Wrocilysmy ze spaceru. Kostka padla w wozku...

Pokaze Wam jedno z przejsc dla pieszych:

047.jpg

Gdybyscie mialy jakies watpliwosci, przejscie wcale nie wiedzie na chodnik, ale wprost na gore... A robilam zdjecie z chodnika, stojac pomiedzy slupem a sciana domu i widac po kawalku kazdego - znaczy, ze chodnik nie nalezy do najszerszych, co jest zupelnie normalne tutaj...

reklama
Bąki śpią...
jutro rano będzie masakra bo J. musze na 8 do przedszkola odstawić... już to widze jak rano wstaje :no: a muszę bo jutro ciocie zabierają dzieciaki do MuffinCafe :-) będą tam od śniadania do obiadu :-D (MUFFIN CAFE) oj jestem strasznie ciekawa jak się J. bedzie podobało ;-) byle go dobudzić jakoś delikatnie :-p
Ide spać bo jakoś mnie muli....kot juz na mnie czeka w łóżku :-D:-) (mądra bestia wie że trzeba pańcusi towarzystwa dotrzymać skoro pana nie ma w domu :-p)

dobranoc

P.S Elvie udanej konferencji!

Do góry