reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

cześć wszystkim
Ja dzisiaj mega niewyspana jestem, późno poszłam spać, potem Alicja się przebudziła i oczy na zapałki dzisiaj
Na usg na szczęście nic nie wyszło, tzn wyszło, że zbierają się jej gazy i że pod koniec dnia ich już dużo i stąd taki brzuchol. Lekarka powiedziała, że jeśli nie widać, żeby ja brzuszek bolał to nic by nie dawała, a w ostateczności espumisan. I ponoć małe dzieciaki taki urok mają, bo mięśnie brzuszka jeszcze nie wyrobione i coś tam jeszcze, ale już zapomniałam, najważniejsze, że to nic niedobrego.
Daga dzielna Olcia. Zdrówka Ci życzę.
Aniez Twoje chłopaki jakie odważne, pewnie po mamusi;-)
Zdrówka dla Olci, biedulka jak nie brzuszek, to katarek, tak się męczy biedna.
Fajnie, że Mateuszowi się zajęcia podobają. Niektóre dzieci to faktycznie tylko tv albo komputer i potem jak małe pandziątka wyglądają.
Agnieszka a nie za mały Janek na tenisa, mojemu Igorowi też się podoba, my tak kiedyś sobie pogrywaliśmy i pewnie dlatego, ale kiedyś słyszałam, że dzieci najwcześniej od 6 lat.

reklama
elvie - póki co pan huligan, rozwija umiejętności rozrabiaki... :errr:

kittek - no niestety, koszałkowo to kawał drogi stąd :eek:

aniam - jak już wrócimy z urlopu to coś się w końcu ustali

aniez zazdrościmy żłobkowych postępów. mam nadzieję, że nam też tak się uda po powrocie z urlopu

życzymy miłego dzionka... dzisiaj brykamy do Jastarni spotkać się z moją koleżanką i jej córeczką bo są tutaj na urlopie się okazało :-)

Annaoj te zajęcia się szumnie nazywają TENIS ale wygląda to tak że dzieciaki bawią się piłką tenisową i rakietą :-D znaczy uczą się chwytów, ich nazewnictwa, odpowiedniego ustawienia się do odbicia itd a przede wszystkim uczą się trafić rakietą w piłkę wiszącą na sznurku :-D żebyś widziała jaka przednia zabawa :-D Chodzą tam już od 3 roku życia dzieciaki i powiem szczerze że na festynie byl pokaz "umiejętności". To dzieciaki umiały aż odbić piłkę rzuconą przez trenera przez małą siatkę.
Generalnie chodzi o to żeby dzieci miały duuużo ruchu, śmiechu i zabawy :-)

Witam i ja:-)
Pospałam do 10.00 i dobrze mi.
Lenka śpi, jak wstanie to zje i leci do Pajdokracji, a my z M. się bierzemy za robotę.
Pogoda kiepska, bo pada.

marta - rozłóż w pokoju u małej czosnek i pod poduszkę możesz też jej wrzucić. Trochę będzie capić, ale pomaga - sposób mojej babci. Lence ostatnio pomogło. Do nawilżacza powietrza jeszcze dodawałam amol, takie inhalacje też są skuteczne. Zdrówka dla Oli! Zadzwonię dziś do koleżanki, której synek też ma reflux i się zapytam, jakie on leki dostaje to dam Ci znać.

aniez - ależ Ty masz przebojowe dzieci! Super!!

Daga - fajnie, że Ola ma tam ulubioną panią. Z dnia na dzień będzie lepiej;-)

Doczytałam, że o cyrku było - ja nie znoszę! Moja mama za to uwielbiała i chyba ku własnej radości na każdy możliwy kupowała bilety w pierwszym rzędzie. Cyrk to koszmar mojego dzieciństwa. Lenki do cyrku nie zaprowadzę, ewentualnie babcia ją weźmie:-D

Dodałam posta i przeczytałam dopiero, że moja fasolka ma już 4mm:happy2:
Pamiętam, jak w ciąży z Lenką wyszukiwałam tych wszystkich informacji o mm, rozwoju na każdym etapie. Teraz już jakoś "lżej" do tego podchodzę.
Do lekarza pójdę po 7 tygodniu, żeby było już coś widać;-)

Witam

Z wytłumaczeń powiem, że mało mnnie teraz będzie bo wykańczanie domu to czasochlonna praca latam w te i we wte wracamy o 23 z padnieta Antoska spiaca na rekach i tak w kolo. Czytam ale nie mam sil odpisywac. Takze bede sie odzywac wybiurczo, nie bijcie !!! :-)

OOO, to moze Twoj brzuszek ma tak jak moj:
jak tylko plemniczek dolecial do jajeczka dal sygnal mojemu brzuchowi do rosniecia :-)

Tak, włąśnie mi przypomniałaś, z Paulinką tak było, w drugim miesiącu ciąży musiałam kupić ciążowe spodnie z elastycznym pasem, bo w żadne inne się nie dopinałam :szok:
No to pieknie, jeszcze mnie szwy po cesarce ciągną :no:

Isabela no nie będziemy bić ale czasem się odezwij ;-)
Daga widzisz jaką masz mądrą córcię? Szybko się przyzwyczaja :-)
Marta niezmiennie zdrówka dla Oli, obyś znalazła w końcu odpowiedni lek na reflux.

Idę małej obiadek dać i może pójdzie spać to bedę miała cosik więcej czasu ;-)

Tak, włąśnie mi przypomniałaś, z Paulinką tak było, w drugim miesiącu ciąży musiałam kupić ciążowe spodnie z elastycznym pasem, bo w żadne inne się nie dopinałam :szok:
No to pieknie, jeszcze mnie szwy po cesarce ciągną :no:
Hihi, ja juz w 3 miesiacu po domu nosilam ciazowe ciuchy, bo mnie zwykle pily w brzuch ;-)
Ale co sie dziwic, jak w 8 tygodniu moj brzuch wygladal juz tak:

reklama
Katik a wiesz że ja też miałam podobnie?? W 2009 roku we wrześniu (1-14) jechaliśmy na wczasy i juz jechałam w spodniach ciążowych bo w zwykłe się nie mieściłam...
nawet wczoraj przeglądałm zdjęcia z tych wczasów i zaraz poszukam jednej fotki w stroju kąpielowym...

Do góry