reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

uśmiałam się z Adasia i jego kreatywności
kamisia ja powiem tak. J. też miał smoka tylko na noc. W dzień tylko jak spał. o rozstaniu ze smokiem sam zadecydował. Wszelkie próby oduczenia go (czyli nasza inicjatywa) kończyła się choroba...no i zawieszaliśmy oduczanie...
M śpi od przed 20 a J. dopiero co zasnął...
spadam nacieszyć sie mężem...

dobranoc

reklama
hej,

no to u nas tak:

rano był ryk. ale byla inna pani i ja od razu zabrala na kolana tulila. K mowil ze juz nie plakała - moze czula sie taka utulona bezpieczniejsza. no i pani z ciemnymi wlosami - nie wiem czy to ma znaczenia, ale wczoraj blondyna ja odbierała. ja ciemna, wiec moze lepiej jej sie to skojazylo - roznych pier.dól sie na necie naczytalam....

szlam po swoja Oline z dusza na ramieniu.. nie wiedzialam co mnie moze spotkac.. balam sie widoku baka zaryczanego, zrozpaczonego.. w takim przedsionku przysali staly 3 mamy i zagladaly przez okienko. jak udalo mi sie do niego dopchac to szukam Olika.. na dywanie - czyli tak jak wczoraj i nie ma... a ona z boku z pani i dziecmi tany tany robi obgryzajac klocka
biggrin.gif
jedyne co mi sie udalo powiedziec to "o moj boze, ona tanczy!!" baby patrzyly na mnie jak na idiotke, zwlaszcza ze sie poryczalam
biggrin.gif
dalam jej jeszcze 5 min i zbralam. jak weszlam na sale to miala w raczce zabawke i tak patrzyla to na mnie to na zabawke ale w koncu przyszla. nawet pieluszki nie miala, pani mi podala z boku. zdaly mi relacje - Olik juz nie plakała tak, ale nie chce ani jesc ani pic. nie jest jeszcze radosnym smerfem, ale juz sie nie izolowala i one sa dobrej mysli. mojaniunia kochana
biggrin.gif

ubrala sie grzecznie, pokazala wszytkie zwierzatka na scianach i z bakusiem do kieszonki dziarskim krokiem poszlysmy na wszytkie place zabaw dookola żlobka
biggrin.gif

wiem, ze w pon tez bedzie ciezko, ale juz wiem, ze ona da rade to wszytko zaakceptowac i kiedys bedzie sie cieszyla
biggrin.gif

padlam z Adasia i danonka :-)

chciałam powiedziec ze moje dziecko mnie non sto czyms zaskakuje i jak pawie z K chodzimy, np. biegnie Ola biednie, patrzy paseczek od buta sie odczepil, kleka na kolanko pzyczepia poklepuje i leci dalej - nigdy jej tego nie uczylam :-) innym razem zamiatam, gadam z K a tu Olina z szufelka nadlatuje, umie ubrac skarpetke i czapke, gada duzo - wiem, ze to takie pier.doly, ale jak patrze na to moje stworzonko, ktore rok temu lezalo w wozku i gderało tylko za cyckiem a teraz juz taka kumata to mi sie lezki krecą. na tym etapie chyba tworzy mi sie obraz, ze Ola to taka och i ach i dla mnie najwspanialsza na swiecie :-)

Ostatnia edycja:
Daga brawo dla Olki! Ole to takie zuch dziewczyny sa:)

Salamandra Adas niezly cudak:)
Kamisia tymi dwoma smokami bym sie nie martwila. Jak ja bylam mala tez zasypialam z dwoma, jeden w buzi a drugim sobie jezdzilam po policzku...

U nas kolejna kiepska noc... od 4 nie spie... Ola znowu kurczyla nozki, ewidentnie boli ja brzuszek... gastroenterog bedzie musial sie poglowic dlaczego tak jest...

Pochwale tez mala ze wreszcie (!) Zakumala ze jak sie przewraca w siadzie to trzeba sie asekurowac... od paru dni ani razu nie padla jak kloda, potrafi z tak niskiej pozycji wrocic do siadu ze sama sie dziwie ze jej sie udaje:)
Wczoraj tez pila pianke z kawy i to lyzeczka, az dziwne ale sama buziaka otwierala:) idac za tym zaopatrzylam sie w bakusie puszyste bo widać taka lekka formula Olce pasuje i probujemy. Chwyt pesetowy tez mamy juz calkiem calkiem :)

Uciekam na kawusie
Milego weekendu!

Daga a mówiłam że będzie dobrze! Trzeba czasu toż to nowość dla księżniczki :tak:
Marta ciesze się niezmiernie że Olka tak zaczęła łapać :tak:super

dobry (zaspany) dzień
Ja też dzisiaj z tych niewyspanych... nie wiem co się dzieje... M. od kilku nocy mi tak popłakuje w nocy i strasznie się wije. Nie ważne czy w łóżeczku czy na rękach. Utrzymać się go nie da i ciągle płacze. Brzuszek to raczej nie jest bo kropelki nie pomagają... może zęby idą znowu?? Do tego zauważyłam takie dziwne ranki na dolnej wardze od środka. Takie podłużne to jest i mnóstwo zaczerwienionych kropeczek jakby odciśnięte i chyba go to boli... nie mam pojęcia z kąd to się wzięło

Ja tez juz wstalam. Lecimy nad wode, bo pogoda cudna :)))
Marta no to Olik robi postepy :) moze kup spieniacz do mleka i tak jej spieniaj, bo Bakusie to najzdrowsze nie sa... chociaz u Was chodzi o to zeby Ola zaczela jesc... eh... to niech je Bakusia, jak lubi.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny,

nadrobię i skrobnę conieco wieczorkiem bo mam wolne więc zabieram Maję na rower i na lody :) Mamy dziś dożynki u nas na wsi więc zobaczymy co się będzie działo bo zawsze jakieś fajne atrakcje dla dzieci są.

Martuś tak bardzo się cieszę,że Ola ruszyła do przodu z jedzeniem. Niech szybko poznaje nowe smaki i cieszy się jedzonkiem. Życzę Ci tego całym sercem!

chciałam powiedziec ze moje dziecko mnie non sto czyms zaskakuje i jak pawie z K chodzimy, np. biegnie Ola biednie, patrzy paseczek od buta sie odczepil, kleka na kolanko pzyczepia poklepuje i leci dalej - nigdy jej tego nie uczylam :-) innym razem zamiatam, gadam z K a tu Olina z szufelka nadlatuje, umie ubrac skarpetke i czapke, gada duzo - wiem, ze to takie pier.doly, ale jak patrze na to moje stworzonko, ktore rok temu lezalo w wozku i gderało tylko za cyckiem a teraz juz taka kumata to mi sie lezki krecą. na tym etapie chyba tworzy mi sie obraz, ze Ola to taka och i ach i dla mnie najwspanialsza na swiecie :-)

Na początek brawo dla Olci!! I widzisz poszło lżej niż sie zapowiadało :-) Będzie dobrze

A z tym zdaniem zgodzę się z Tobą w 100%!
I mało tego, śmiem twierdzić, że dzieciaczki są bardziej inteligentne niż nam się to wydaje :-D

Marta takimi sukcesami to Ty nam się tu ciesz na bieżąco :-) Ogromnie się cieszę, ze Olenka zaczyna jesc :-) Zuch dziewczynka!

reklama
czy nasz sąsiad ma jakiś podsłuch u nas w mieszkaniu i tylko czeka aż Zosia zaśnie ?:wściekła/y:

jak wstała o 7 tak dopiero teraz zasnęła, przez cały ten czas nie wiercił... jak tylko udało jej się w końcu zasnąc a męczyła się długo to ten zaczął :wściekła/y: póki co Zosiak śpi , ale ja bym nie dała rady w takim hałasie

zaszalałam i zamówiłam pizze, jakoś już dosyc mialam zdrowej żywności :-) zupki , rybki, sałateczki i tak w kółko dziś zaszaleje mmm

Do góry