reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Dzieki kochane za miłe słowa. Tak sobie myślę, że mała jakieś dobre fluidki przesyła bo tu nam się dzieciaki po spotkaniach zaczynają ogarniać ;-)
Kici może Q tak od końca zaczyna, Paulinka uczona według schematu, każdy etap po kolei od wielu miesięcy a mały trenuje co mu akurat pasuje :-D
Maonka oczywiście że chetnie bo mi tu samej smutno, chociaż światełko w tunelu, bo się w 3 mamy wcześniakowe z naszej patologii noworodka na Parkitce skrzyknęłyśmy i też umawiamy się na spotkanko:-) Ale jak będziesz to daj sygnał, ja czas zawsze znajdę ;-)
Aniam zanim aię wyprowadziłam pracowałam na grójeckiej w rossmannie... nieciekawa okolica zwłaszcza jak z nocki wracałam na pociąg...

Rozmawiacie o kolejnych bobo, no to powiem Wam, że mój wczoraj wieczorem na tarasie przy piwku powiedział, że może by tak sobie drugie strzelić :szok: ja chciałam poczekać aż mała stanie na nogi a facet to wiadomo dosłownie to bierze :-D Swoją drogą już mi bez pytania taki numer wywinął w czasie owulki ale się nie udało :-( Nie mam wiele czasu, więc biję się z myślami... W przyszłym roku wyprowadzamy się, brat zaproponował nam oddać swój domek, dorzucimy się do kredytu a on chce wynająć coś w Wa-wie, bo dla niego mieszkanie 60m jednak za duże no i chce nam pomóc, bo wie jaka sytuacja w domu z teściową... Więc o warunki mieszkaniowe nie muszę się martwić, wprowadzam się na gotowe :tak: z meblami, sprzętami, pokoikiem dla Paulinki... dla niej przede wszystkim, bo u mnie w domu jest spokojniejsza, moi rodzice mają podejście do małej, wyręczają mnie bardzo jak przyjadę, nie boją się karmić, bo może być paw itd. wiedzą jak podnosić małą, że jak śpi to ma być cicho a tu? Masakra...

Dostałam pokrzywki prawie na całym ciele :no: podejrzewam winogrona, którymi poczęstowała mnie teściowa :wściekła/y: chce mnie otruć czy co :crazy: taką wysypkę miałam przy wstrząsie anafilaktycznym tylko o wiele gorszą :baffled:
nie wiem jak dziś zasnę, bo swędzi mnie wszystko :-(

reklama
Hej śpiochy
chyba w każdym mieście znajdzie się taka okropna dzielnica którą najlepiej omijać szerokim łukiem

wczoraj do późna oglądałam na vod.onet.pl program cud narodzin chyba 4 odcinki obejrzałam Cud narodzin - Cud narodzin - E01 - VoD w Onet.pl i płakałam za każdym razem gdy kobieta rodziła dziecko :tak: jeju jakie to jest piękne
bardzo żałuję że musiałam mieć CC pod pełną narkozą i nie dane mi było przytulić mojego okruszka zaraz po porodzie.

Mamusia- jeszcze nic straconego :-D
Zielona- to na pewno nie jest tanie hobby, ale jak facet ma pasje i fundusze, to nic tylko realizować :-D
Kittek- dobrze, że nie ma zmian, moja mama jakiś czas temu się dźwignęła (konkretnie sąsiad pomagał jej wnosić wózek i ona obciążyła kręgosłup), 1,5 miesiące chodziła na masaże, co najmniej 1 taz w tygodniu, każda wizyta 100 :-( na NFZ to nawet nie chcieliśmy czekać, bo mama zajmuje sie B. i już wolałam płacić, zresztą ona strasznie cierpiała, na NFZ to na ten roku już by nic nie dostała, bo limity się skończyły, a rehabilitanci też zdzierają w zasadzie ceny we Wro to okolo 150- 200 zeta, ale znajoma mi poleciła normalnego rehabilitanta bez prof. przed nzawiskiem i super, ustawił jej co trzeba, zalecił ćwiczenia, co tydzień kontrola i poprawki i puściło.
Aniam- moja znajoma to w ogóle hard core, bo ona tę dwójke wychowywała (i wychowuje) w zasadzie sama, mąż lekarz, wtedy przygotowywał się jeszcze do egzaminów, no i dyżury ciągnął (w zasadzie w ogóle go nie było), a rodziny we Wro nie mają... jak ona dała radę, to ja nie mam pojęcia, jeszcze na 3 piętrze mieszka bez windy, ja podziwiam, bo sama logistyka pt. zakupy, wnoszenie tego, spacery, obiady itd. by mnie przerosła ;-)

Śpię... normalnie nie mogłam wstać... moje żuki też... pogoda fajna, więc będą spacerować :-D może babci nie wykończą ;-)

mamaPaulinki - no poznałaś naszego dziecia... wiesz że on to zakręcony jak słoik :-D a co do brata to baaaardzo sympatyczny facet! no i jak będziecie mieszkać w sulejówku to obiecujemy was odwiedzać :-) a co do teściowej... jak to czytałam to prawie jakbym słyszała mojego małża :-D on też snuje takie przypuszczenia na temat mojej mamy, że próbuje go otruć, bo zawsze po jej obiadach gania go do kibla :-D hahahaahha
a Paulinka to super dziewuszka i fakt, że chudzinka, ale długa! wcale nie jest dużo mniejsza od mojego Q a przecież które widziały na żywo mojego mutanta to wiedzą, że on wygląda na co najmniej dwulatka :-)

zielona- ja mieszkałam rok na grochowie :-) niedaleko ronda wiatraczna... bywało, że wracałam po nocy tak 2-4 i różnych ludzi się mijało, ale o dziwo nigdy nieprzyjemności nie miałam.

mamusiu - w wawie takich dzielnic to właściwie kilka się znajdzie :-)

witam się porannie już po pierwszej kawie i lidlowym croissancie :-D

Witamy witamy i znikamy na poczte troche rzeczy z aukcji wyslac, wpadniemy pozniej. Miałysmy wczoeraj ale internet wyłączyli grrr.

Miłego dnia

Dzieńdoberek:-):-):-)

Normalnie nie mogę się dzisiaj obudzić, piję kawę i nic a łobuziaki mają dzisiaj tyyyyyle energii że :szok: kolejny dzień skreślony w kalendarzu do września już coraz bliżej;-)

Zielona ty jak wstawisz zdjęcia to od razu człowiek zaczyna marzyć:tak:

Aniez ceny za rehabilitacje we Wrocku :szok::szok::szok:

Agnieszka jak tam panie kierowco minęła podróż, słoneczka życzę:tak:

Kittek telefon mi się rozładował:-( ale dzisiaj już i jeden i drugi podładowane więc czekam na wieczorne pogaduchy:-)

mamusia może kolejny poród będzie sn:tak:

MamoPaulinki super macie perspektywy na przyszły rok:tak::-) nie ma to jak własny domek, Co do pokrzywki to współczuję i kto wie czy to nie przez winogrono bo ostatnio Mateusza wysypało właśnie jak zjadł winogrono:-(

Maonka super że wypad udany:tak:

Muszę zebrać się w sobie i nas spakować bo jutro jedziemy do mojej psiapsiółki i wracmy dopiero w poniedziałek, nie wiem tylko jak jej mąż przeżyje najazd moich rozrabiaków, on przyzwyczajony do swojej jedynej, spokojnej, cichej córeczki ;-)

Miłego dnia kobietki:-):-):-)

Katik spóźnione Sto Lat!!
Marta super że Olka próbuje…w końcu to opanuje :tak:
Kitek jesteśmy cali zdrowi w Sarbinowie ale pogoda na razie taka sobie…
Mam tu tylko blueconnecta i nie mam stałego dostępu do neta więc będę żadko…

z 360 km tylko 77 zrobił mąż wiec nie jest źle...spadam :-)

Aga super że jesteście już na miejscu nie martw się netem tylko wypoczywaj kochana wypoczywaj
Gosienka ja zaproponowałam sąsiadce żeby wprowadziła się do mnie na czas remontu ze swoimi chłopakami 2 i 4 lata ale ona powiedziała że nie chce stracić sąsiadki hehe i mąż ich wywiózł za wieś do teściów. Swoją drogą mogło by być ciekawie 6 osób w tym troje dzieci na 48m2 przez około 2tyg
aniez oszaleli chyba u nas znalazłabyś rehabilitanta za połowe ceny :szok:

reklama
aniez oszaleli chyba u nas znalazłabyś rehabilitanta za połowe ceny
shocked.gif

Tylko ceny paliwa do nas by mnie dobiły ;-) no i mama w ogole nie mogła sie w aucie przemieszczać, tylko gdzieś blisko trzeba było jechać, bo ból był straszny :-( dobrze, że ona 3 razy w tygodniu siedzi na siłowni, to dość szybko z tego wyszła, bo to była poważna kontuzja.

Cały czas mówię, że Wrocław jest bardzo drogi, żeby dobić nas jeszcze bardziej podnieśli opłaty za żłobki i przedszkola :-D ale PR mamy za to świetny, nie? ;-)

Gosieńka- no to się mąż Twojej koleżanki zniechęci do dzieci ;-) za kilka lat się dowiesz, że ich córka jest jedynaczką, a decyzję podjęli po Waszym pobycie... żartowałam oczywiście... moja mama najdalej wczoraj pytała mnie, czy Kuba nie mógłby już iść do przedszkola... chyba tez skreśla dni w kalendarzu :-D

Do góry