reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

anansie - witamy
zielona - ale sie usmialam z kostki, moja alijka tez jest malym gryzoniem...
love - jak nadal cos cie niepokoi to idz do specjalisty, wiesz jak to z tymi lekarzami nieraz jest... czlowiek musi sam o wszystko zadbac, moja alijka wazy chyba juz od 4 miesiecy 8,7 kg ale jest zdrowa i wszystko jest ok, choc tez sie martwilam i przynudzalam mojego lekarza bo nie dawalo mi to spokoju, ale nie miala sincow pod oczami czy cos, ma okragle pulchne poliki a to znak ze dziecko jest dobrze najedzone... po prostu jest drobna, chudzinka i tyle

reklama
Witamy się, u nas pada już od nocy, odwołałam rehabilitacje, bo oczywiście odwołali mi transport. Nie będę się tułać wózkiem po mieście w taką pogodę :no:
Zadzwoniłam do rehabilitantki i ustaliłyśmy jaki plan wykonam w domu, zaraz ściągam z szafy wałki i ćwiczymy :tak:
zmykam na 2 godzinki ;-)

Love, a może to jakaś alergia. A może zrobicie Zosi badanie na lambrie. koleżanka z pracy przez 1,5 roku chodziła z synem po lekarzach, że mały, że drobny (rok starszy od mojego syna, a mniejszy od niego do niedawna był, a mój to raczej taki średni jest) i dopiero niedawno lekarka na badania ich pod tym kątem wysłała i po kuracji Młody w ciągu 3 miesięcy urósł 4 cm i zdecydowanie przybrał na wadze.

O właśnie!!! To tęz słyszałam i sprawdzałam u Julisi! Też dziecko jakiś tam znajomych znajomych tak miało. 1 lek i sie skonczylo. U nas tego nie bylo, ale kto wie co u Zosi... oczywiscie zaden lekarz na to nie wpadl :/ sprawdzcie!

Anansie- witaj wśród nas ;-) kwietniowych mam ;-)

Zielona- śmichy hihy, ale... Ty ja tego oducz, konsekwentnie, jak widzisz, że ma taki plan (a pewnie już rozpoznajesz kiedy może Cię to spotkać), to ją odsuwaj od siebie, tłumacz że nie wolno i pokazyj jak można ... jakieś cacy, głaski i ciesz się jak Chińczyk baterią, jeśli tak zrobi. Bo jak ona sobie to gryzienie utrwali, to potem będzie katastrofa! Poważnie piszę!

Annaoj, Wronka- Bartek miał trzydniówkę (Kuba zresztą też, ale nie gorączkował wysoko) i właśnie była gorączka 2-3 dni, a potem 'chodząca' wysypka... tylko z tym, czy to jest to trzeba poczekać :-(

Anansie- witaj wśród nas ;-) kwietniowych mam ;-)

Zielona- śmichy hihy, ale... Ty ja tego oducz, konsekwentnie, jak widzisz, że ma taki plan (a pewnie już rozpoznajesz kiedy może Cię to spotkać), to ją odsuwaj od siebie, tłumacz że nie wolno i pokazyj jak można ... jakieś cacy, głaski i ciesz się jak Chińczyk baterią, jeśli tak zrobi. Bo jak ona sobie to gryzienie utrwali, to potem będzie katastrofa! Poważnie piszę!

Annaoj, Wronka- Bartek miał trzydniówkę (Kuba zresztą też, ale nie gorączkował wysoko) i właśnie była gorączka 2-3 dni, a potem 'chodząca' wysypka... tylko z tym, czy to jest to trzeba poczekać :-(

aniez , Weronika też miala trzydniowkę, ale własnie nie gorączkowala tak wysoko, miała najwiecej chyba 38,3, a po trzech dniach ją wysypało. Tutaj mnie martwi,ze temp. taka wysoka, no ale cóz, poczekam do jutra, jezeli wysypki nie bedzie, a temp nadal to znowu jade do lekarza. W tej chwili po lekach ma 36,7, więc ok...zobaczymy co bedzie później.

Hello

No jak tam te nasze chorowitki?? Lepiej juz?? temp odpuściła?

Ja dzis wychodze z siebie z małą- była taka kochana ostatnio to dzis nadrabia i ćwiczy z całych sił ile cierpliwosci sie a matce nazbieralo. Jeczy i marudzi o wszystko. Niczym sie nie zajmie...polozylam ja spac i chyba pada wlasnie bo nic innego juz mi do glowy nie przyszlo.
Spacer odpada bo leje wieje i zimno jak w psiarni :/ ehhh..co za lato!

Ide po kawe bo tez padne zaraz...do miłego

Witam:-)

Zielona, Kostka to teraz Gryzelda... no, ale opisy komiczne;-) Justka za to bije, ale pokazywanie jak można głaskać i przytulać daje rezultaty... dzieci szybko się oduczą:tak:
Anansie, witam:-) Noemi też mam w rodzinie...
Love, mam nadzieję, ze w końcu znajdziecie przyczynę...
Agnieszka, współczuję takich nocy... oby to już ostatnie:tak:
Ananoj, zdrówka dla Alicji:-) udanego przyjęcia urodzinowego:tak:
Gosienka, przyłączam się do klubu rannych przytulasków:tak:

Justyna już czeka przy drzwiach, żeby wyjść na dwór... szkoda, że pogoda nas nie rozpieszcza... do tego jutro mamy ślub i wesele siostry, więc mnie pewnie nie będzie... jutro rano śmigam do fryzjera, u którego nie trzeba sie umawiać, tylko czeka sie w kolejce wg kolejności... mi to pasuje:tak:

Zdrówka dla chorowitków!

Ella - moja młoda pospała do 8.30, a teraz szaleje, też co chwilę o coś kwęka, uparła się, że będzie nosić wszystkie telefony w pudełku na buty.. Słów brak..

[/B]

aniez , Weronika też miala trzydniowkę, ale własnie nie gorączkowala tak wysoko, miała najwiecej chyba 38,3, a po trzech dniach ją wysypało. Tutaj mnie martwi,ze temp. taka wysoka, no ale cóz, poczekam do jutra, jezeli wysypki nie bedzie, a temp nadal to znowu jade do lekarza. W tej chwili po lekach ma 36,7, więc ok...zobaczymy co bedzie później.

U nas 3-dniówka była z mega gorączką na wakacjach:-(. Młoda miała po blisko 40 stopni i na dodatek po lekach nie spadało, na przemian paracetamol z ibuprofenem dawałam i chłodne prysznice robiliśmy.
A możliwe, żeby miała drugi raz trzydniówkę?? Bo mnie się zawsze wydawało, że dzieci tylko raz mają.

Beti dobrej zabawy na weselu

reklama
U nas 3-dniówka była z mega gorączką na wakacjach:-(. Młoda miała po blisko 40 stopni i na dodatek po lekach nie spadało, na przemian paracetamol z ibuprofenem dawałam i chłodne prysznice robiliśmy.
A możliwe, żeby miała drugi raz trzydniówkę?? Bo mnie się zawsze wydawało, że dzieci tylko raz mają.

Beti dobrej zabawy na weselu

No u Nas wlaśnie pod 40 temp podchodzi, czyli widac ,ze kazde dziecko inaczej 3 dniówke przechodzi. No to czekam na wysypke....oby

Mnie sie wydaje ze 3 dniowke ma sie tylko raz, tak mi kiedys mówiono.

Do góry