reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

no nie wiem.... mysle, ze stoczyc moglybysmy zazarty boj o ten tytul :-)

Katik, trzeba pewnie cos odtanczyc. Tylko, ze jak sie nie wie co, to skutek moze byc rozny. (tu odsylam do swietnej ksiazki dla dzieciakow i mlodziezy "kazdy pies ma dwa konce", ktora probuje ustrzelic w wersji elektronicznej i trafic nie moge)

Elvie, zazdroszcze Wam bardzo. Bawcie sie dobrze.

he he no to jest nas trzy

Mam to samo pytanie :-D matko... jak ja nie lubię poniedziałków ;-)
Urodziny nam sie udały, Aniam- teraz to dopiero jest co sprzatać, ale chwilowo się tym nie zajmę... wyszmatuję conieco w czwartek... może... no dobra, dzisiaj odkurzę, bo ilość paluszków na podłodze pokoju chłopaków (i innych ciastek i ciasteczek) jest zatrważająca :-D

Katik- powiadasz, że pogody niet... dzisiaj zaczynam akcję rozpędzania chmur :-D

Aniez wyrobisz do czwartku bez mopa ? Ja tam stawiam na to że prędzej chłopa zagonisz he he

Dziewczyny, pytanie techniczne:
Moje staruszki odebraly dzis Poli pesel, i poczatek jest taki
102320
sadzac z numerow, jakie byly zawsze- rok, miesiac, dzien, powinno byc
100320
zadzwonilam do tego biura, i babka najpierw nie wiedziala co i jak, potem stwierdzila, ze to od 2000 roku zmienili zasady.
Wasze dzieciaki tez maja inaczej nadane numery???

Tak teraz sa takie dziwaki

chyba bym zostawiła na pamiątkę :)

Ja dziś u kolezanki byłam wyjście z Szymkiem do centrum handlowego to jakiś koszmar .. najczarniejszy do tego . gania gdzie popadnie chowa się , nie usiedzi na du[ie nawet minuty .. czy to kiedyś przechodzi ? bo tracę nadzieję

reklama
Hej:-)
aniam - pogoda dzisiaj ok, upał do 14.00, później chłodniej, ale przyjemnie. Trochę wiało, ale mamy namiot;-) Woda zimna więc jedynie stopy moczymy;-)

maonka - jechaliśmy w dzień, wyjechaliśmy o 9.30

A u nas grono dzieci się powiększyło dzisiaj o 5! Do pokoi obok dojechały 3 zaprzyjaźnione małżeństwa z dzieciaczkami od 6m-cy do 3lat. Lenka w niebie! Łazi sobie, zwiedza, starsze dziewczynki naśladuje, jak się wywróci to mówi "bach" i idzie dalej, a spać chodzi o 21.00 z wielkim rykiem, bo atrakcji tyle, że żal zasypiać;-)
Aha, i mamy pokój nr 4 a nie 2:-)

Buziaki Wam przesyłamy!!

Hej hej jestem po długiej nieobecności
w piątek pojechaliśmy wypocząć do babci na wieś wróciliśmy w niedzielę i K zawiózł mnie prosto na pogotowie bo zaczeło mnie dusić w klatce piersiowej nie dałam rady oddychać lekarka stwierdziła że może być kilka przyczyn 1) nerwoból 2) przewianie 3) dźwignęłam coś ciężkiego 4) ból od kręgosłupa i wsumie nie wiem od czego to było ale dostałam zastrzyk z ketonalu i nimesil 2x dziennie no i dzisiaj wróciłam do żywych

zielona super kostka jesteś the best mam nadzieję że bulbony nie poszły ci nosem hehe
ella współczuję taka ładna pogoda a ty uziemiona
elvie no to wesoło będziecie teraz mieli :-) oby pogoda wam dopisała ale z tego co zapowiadają to ma być pięknie

Dziewczyny, pytanie techniczne:
Moje staruszki odebraly dzis Poli pesel, i poczatek jest taki
102320
sadzac z numerow, jakie byly zawsze- rok, miesiac, dzien, powinno byc
100320
zadzwonilam do tego biura, i babka najpierw nie wiedziala co i jak, potem stwierdzila, ze to od 2000 roku zmienili zasady.
Wasze dzieciaki tez maja inaczej nadane numery???

Katik pesel jest prawidłowy - po roku 2000 - miesiąc jest oznaczany 2 z przodu - powód - gdyby nadal było 03 jest spora szansa że dwie osoby miałyby identyczny pesel ten co się urodził w 2010 i ten który 1910

Katik pesel jest prawidłowy - po roku 2000 - miesiąc jest oznaczany 2 z przodu - powód - gdyby nadal było 03 jest spora szansa że dwie osoby miałyby identyczny pesel ten co się urodził w 2010 i ten który 1910
ok
ale w takim badz razie jak sie to ma do listopadowych czy grudniowych dzieci?
Ich 11 , 12 miesiace tez dodaja 2 z przodu?
Wtedy dubluja styczniowe i lutowe dzieci.

hehe, ze mna nie ma latwo :-D

ok
ale w takim badz razie jak sie to ma do listopadowych czy grudniowych dzieci?
Ich 11 , 12 miesiace tez dodaja 2 z przodu?
Wtedy dubluja styczniowe i lutowe dzieci.

hehe, ze mna nie ma latwo :-D

dla miesięcy listopad, grudzień przyjęto kolejno 31, 32 w latach 2000 - 2099
czyli dziecko urodzone 2010-12-12 bedzie miało 103212....

reklama
Do góry