reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

no nie wiem.... mysle, ze stoczyc moglybysmy zazarty boj o ten tytul :-)

Katik, trzeba pewnie cos odtanczyc. Tylko, ze jak sie nie wie co, to skutek moze byc rozny. (tu odsylam do swietnej ksiazki dla dzieciakow i mlodziezy "kazdy pies ma dwa konce", ktora probuje ustrzelic w wersji elektronicznej i trafic nie moge)

Elvie, zazdroszcze Wam bardzo. Bawcie sie dobrze.

he he no to jest nas trzy

Mam to samo pytanie :-D matko... jak ja nie lubię poniedziałków ;-)
Urodziny nam sie udały, Aniam- teraz to dopiero jest co sprzatać, ale chwilowo się tym nie zajmę... wyszmatuję conieco w czwartek... może... no dobra, dzisiaj odkurzę, bo ilość paluszków na podłodze pokoju chłopaków (i innych ciastek i ciasteczek) jest zatrważająca :-D

Katik- powiadasz, że pogody niet... dzisiaj zaczynam akcję rozpędzania chmur :-D

Aniez wyrobisz do czwartku bez mopa ? Ja tam stawiam na to że prędzej chłopa zagonisz he he

Dziewczyny, pytanie techniczne:
Moje staruszki odebraly dzis Poli pesel, i poczatek jest taki
102320
sadzac z numerow, jakie byly zawsze- rok, miesiac, dzien, powinno byc
100320
zadzwonilam do tego biura, i babka najpierw nie wiedziala co i jak, potem stwierdzila, ze to od 2000 roku zmienili zasady.
Wasze dzieciaki tez maja inaczej nadane numery???

Tak teraz sa takie dziwaki

chyba bym zostawiła na pamiątkę :)

Ja dziś u kolezanki byłam wyjście z Szymkiem do centrum handlowego to jakiś koszmar .. najczarniejszy do tego . gania gdzie popadnie chowa się , nie usiedzi na du[ie nawet minuty .. czy to kiedyś przechodzi ? bo tracę nadzieję

reklama
Hej:-)
aniam - pogoda dzisiaj ok, upał do 14.00, później chłodniej, ale przyjemnie. Trochę wiało, ale mamy namiot;-) Woda zimna więc jedynie stopy moczymy;-)

maonka - jechaliśmy w dzień, wyjechaliśmy o 9.30

A u nas grono dzieci się powiększyło dzisiaj o 5! Do pokoi obok dojechały 3 zaprzyjaźnione małżeństwa z dzieciaczkami od 6m-cy do 3lat. Lenka w niebie! Łazi sobie, zwiedza, starsze dziewczynki naśladuje, jak się wywróci to mówi "bach" i idzie dalej, a spać chodzi o 21.00 z wielkim rykiem, bo atrakcji tyle, że żal zasypiać;-)
Aha, i mamy pokój nr 4 a nie 2:-)

Buziaki Wam przesyłamy!!

Hej hej jestem po długiej nieobecności
w piątek pojechaliśmy wypocząć do babci na wieś wróciliśmy w niedzielę i K zawiózł mnie prosto na pogotowie bo zaczeło mnie dusić w klatce piersiowej nie dałam rady oddychać lekarka stwierdziła że może być kilka przyczyn 1) nerwoból 2) przewianie 3) dźwignęłam coś ciężkiego 4) ból od kręgosłupa i wsumie nie wiem od czego to było ale dostałam zastrzyk z ketonalu i nimesil 2x dziennie no i dzisiaj wróciłam do żywych

zielona super kostka jesteś the best mam nadzieję że bulbony nie poszły ci nosem hehe
ella współczuję taka ładna pogoda a ty uziemiona
elvie no to wesoło będziecie teraz mieli :-) oby pogoda wam dopisała ale z tego co zapowiadają to ma być pięknie

Dziewczyny, pytanie techniczne:
Moje staruszki odebraly dzis Poli pesel, i poczatek jest taki
102320
sadzac z numerow, jakie byly zawsze- rok, miesiac, dzien, powinno byc
100320
zadzwonilam do tego biura, i babka najpierw nie wiedziala co i jak, potem stwierdzila, ze to od 2000 roku zmienili zasady.
Wasze dzieciaki tez maja inaczej nadane numery???

Katik pesel jest prawidłowy - po roku 2000 - miesiąc jest oznaczany 2 z przodu - powód - gdyby nadal było 03 jest spora szansa że dwie osoby miałyby identyczny pesel ten co się urodził w 2010 i ten który 1910

Katik pesel jest prawidłowy - po roku 2000 - miesiąc jest oznaczany 2 z przodu - powód - gdyby nadal było 03 jest spora szansa że dwie osoby miałyby identyczny pesel ten co się urodził w 2010 i ten który 1910
ok
ale w takim badz razie jak sie to ma do listopadowych czy grudniowych dzieci?
Ich 11 , 12 miesiace tez dodaja 2 z przodu?
Wtedy dubluja styczniowe i lutowe dzieci.

hehe, ze mna nie ma latwo :-D

ok
ale w takim badz razie jak sie to ma do listopadowych czy grudniowych dzieci?
Ich 11 , 12 miesiace tez dodaja 2 z przodu?
Wtedy dubluja styczniowe i lutowe dzieci.

hehe, ze mna nie ma latwo :-D

dla miesięcy listopad, grudzień przyjęto kolejno 31, 32 w latach 2000 - 2099
czyli dziecko urodzone 2010-12-12 bedzie miało 103212....

reklama
Do góry