reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki 2010!!!

Jezu siedze u fryzjera juz z farbą na glowie ale ta laska coraz bardziej mnie przeraza...boje sie ciecia...
i jak fryzurka???
O tak. Pracowanie przy dziecku to masakra, szczegolnie teraz. Ja juz odliczam dni do pojscia normalnie do pracy, bo mam dosc. Natalka chce sie bawic, a ja musze pracowac. Szkoda mi jej bardzo. Jak mam laptopa na kolanach, to przychodzi i spycha mi komputer, zebym sie nia zajela. Na poczatku bylo fajnie, jak miala pol roczku i lezala sobie na macie :-)
Kiedy wracasz do pracy ?? Co z Natalka wtedy?

reklama
hejka

Jestem bardzo w stresach. Niby tyle czasu się oswajałam z myślą o zabiegu Igora, ale dzisiaj jestem nerwowa. Szczególnie, że po wycięciu swoich migdałków, wiem jak się czułam i czuję, i nie chce żeby Igor też przez to przechodził. Niby wiem, że dzieci łatwiej znoszą wszelkie zabiegi, ale i tak. Teraz marzę tylko o tym, żeby sam drenaż uszku wystarczył, bo jak tak poczytałam, to wiem, że to w zasadzie bezbolesne dla dziecka.
Jakby tego było mało, Alicja dzisiaj jakaś marudna i stan podgorączkowy miała. Mam nadzieje, że to od zębów, bo cały czas coś obgryzać chciała.
Dzisiaj zabrałam Młodego na KUNGFU PANDE2. Obiecałam mu, a wiem, że on zawsze ma frajdę z kupienia popocornu (zjada niewiele), więc chciałam koniecznie przed zabiegiem iść. Fajnie było, byliśmy na rannym seansie, więc cała sala nasza.

Marta jak fryzurka?

Weroniczko 100 lat, spełnienia wszystkich marzeń!

Kiedy wracasz do pracy ?? Co z Natalka wtedy?

Wracam od 18 lipca, po urlopie. Do konca wrzesnia moja siostra bedzie z nia siedziec (jest studentka i wakacje akurat bedzie miala). Od pazdziernika mamy zarezerwowany "zlobek". Nie wiem jak to nazwac. Malzenstwo ma zalozona dzialalnosc opieki nad dziecmi i biora 6 dzieci pod opieke. Bardzo blisko domu to mam, pierwsze wrazenia super. Caly wrzesien bede chodzic z Natalka na adaptacje, wiec mam nadzieje, ze bedzie sie jej podobalo.

coś dla wrocławia możecie ściemniać ile wlezie he he
Kto uczciwy, ten przedszkola nie dostanie

Hehehe... u nas kochana to jest zabawa w kotka i myszkę... 2 lata temu 1:0 dla rodziców, rok temu 0:1 dla magistratu, w tym roku 1:0 dla rodziców (tych, co się nie boją kłamać... ja jakoś qurcze nie umiem... gdyby młody był chory czy takie tam, nie miałabym skrupułów, ale tak...), w przyszłym roku magistrat pewnie wymyśli nową 'galopankę' tylko będzie nieco luźniej, bo 6 latki do szkoły i tak do oporu a i tak uważam, że dziecku należy się przedszkole jak za przeproszeniem psu buda (to samo myślę o prawie do godnego i bezpłatnego porodu).

A'propos porodu nareszcie do tych męskich szowinistów dotarło, że znieczulenia to jednak jest rzecz wskazana i we Wro 2 porodówki już je wprowadziły, a na kolejnej jest opcja porodu 'na gazie' ;-) coś drgnęło, ale i tak stadion i fontanna najważniejsze, nie ;-D

Hej:)

Wizytę u fryzjera mimo stresu zaliczam do udanych:) generalnie nic nie zmienialam tylko poszlam odrost zamalowac ale efekt ogolnie jesj ok, kolor ladnie mi polozyla tylko miala podciac 2cm a wyszlo jej jakies 6...no ale jest ok:)

Mama z ola wyszly po mnie i chwilę przed domem zlapala nas taka ulewa ze bylam cala mokra. W dodatku jakis palant nas ochlapal tak ze nawet Ole w wozku dosieglo...

Aniam doszly do nas zabawki, dziekujemy bardzo sa super!!! Dawno nie widzialam u Oli takiej radości jak dzis jak udalo sie jej podrzucic krolika na marchewce hehe:) jak zdaze jutro to zrobie Ci zwrot za przesylke. Jeszcze raz dziekujemy!

Jutro mamy zajecia, musze ostatecznie potwierdzic turnus a jeszcze nie mam calej kasy...:( musze sie z tym przespać...

No nic uciekam spac, do jutra!

marta nic mi nie zwracaj cieszę się że mogłam Oli sprawić przyjemność , no własnie tak myślałam że ta zabawka duża jej się spodoba bo tam jest wiele rzeczy do kombinowania .
A ta zabawka to przechodnia jest . kolezanka dostalam od kogoś , ja dostałam od niej :) teraz niech Ola korzysta .

Aniez - dokładnie mam takie samo zdanie na temat przedszkoli porodów . A tu niestety u nas jedna wielka kombinatorka żeby się dzieciaki dostały .. makabra jakaś . u nas np nie ma ani jednego żłobka - porażka

Weroniczko wszystkiego najlepszego z okazji Twoich 6 urodzinek! Spełnienia marzeń!

Witam się po ciężkim dniu,
u nas burza, uśmiałam się dziś z mojej perełki. Zaczęłam zbierać i przesuwać doniczki na tarasie, patrzę a Maja złapała za doniczkę i zaczęła ją targać do mnie, siłaczka moja kochana :)

Wogóle to chwile spędzane z Mają są dla mnie niesamowicie wzruszające. Jejku ona tak mnie potrafi zaskakiwać....
Wczoraj np przy kąpieli usłyszała otwierające się drzwi garażowe. Wstała natychmiast, zaczęła się śmiać i krzyczeć tata oć!
Mnie często woła mama oć i klepie sobie rączką po nóżce bo uczyliśmy ją,że ma tak pieska babci wołać, hehe :)

Buziaki dla Was i spokojnej nocki!

ps. Marta czekamy na fotki i pamiętaj o naszej propozycji. Jeśli byś jednak potrzebowała wsparcie to pisz na priva :)

Ostatnia edycja:
Wracam od 18 lipca, po urlopie. Do konca wrzesnia moja siostra bedzie z nia siedziec (jest studentka i wakacje akurat bedzie miala). Od pazdziernika mamy zarezerwowany "zlobek". Nie wiem jak to nazwac. Malzenstwo ma zalozona dzialalnosc opieki nad dziecmi i biora 6 dzieci pod opieke. Bardzo blisko domu to mam, pierwsze wrazenia super. Caly wrzesien bede chodzic z Natalka na adaptacje, wiec mam nadzieje, ze bedzie sie jej podobalo.
no to calkiem fajne rozwiazanie, 6 dzieciaczkow to taka w sam raz grupka.
A'propos porodu nareszcie do tych męskich szowinistów dotarło, że znieczulenia to jednak jest rzecz wskazana i we Wro 2 porodówki już je wprowadziły, a na kolejnej jest opcja porodu 'na gazie' ;-) coś drgnęło, ale i tak stadion i fontanna najważniejsze, nie ;-D
hehe, ostatnio w tv o tym slyszalam, ze wlasnie chyba Wroclaw jako pierwszy wprowadza nowosc, rewelacyjne rozwiazanie - gaz "rozluzniajacy"... i tak sobie pomyslalam: raz, ze taki gaz to tutaj jest dostepny we wszystkich szpitalach jak leci, a dwa, ze Wroclaw to sie najpierw powinien ogarnac z bezproblemowym dostepem do znieczulenia dla kazdej rodzacej, a nie powodow do dumy szukac w jakims gazie, ktory o dupe roztrzasc jest tak naprawde!
Wogóle to chwile spędzane z Mają są dla mnie niesamowicie wzruszające. Jejku ona tak mnie potrafi zaskakiwać....
Wczoraj np przy kąpieli usłyszała otwierające się drzwi garażowe. Wstała natychmiast, zaczęła się śmiać i krzyczeć tata oć!
Mnie często woła mama oć i klepie sobie rączką po nóżce bo uczyliśmy ją,że ma tak pieska babci wołać, hehe :)
Jaki slodziak!

Ja z Polinki tez nadziwic sie nie moge, ze jeszcze niedawno taki dzidzius byla, ktory tylko lezal i machal raczkami, a teraz juz taka rozumna Pannica, ze szok.
W weekend popoludniu lezalam z nia w sypialni w lozku, chcialam sie poprzytulac przes spaniem. Okna mialysmy pootwieranie, ze slychac bylo glosy dochodzace z ulicy. Pola na nie nie reagowala, tylko juz prawie zasypiala. W pewnym momencie Ł wyszedl z domu, ale tego slychac nie bylo, wszedl so samochodu, zapalil silnik i odjechal, a Pola oczy otwarla i zaczela na lezaco machac raczkami na papa tatusiowi....

reklama
hej laseczki
fajne są te nasze szkraby Natalka ostatnio zaskakuje mnie nowymi słowami "auto", "o bozie" "aty aty" "oć tu" "dzieci" i wiele innych taka zrobiła się mądrala wszystko rozumie co do niej mówie i się ze mną przekomarza

onka fajne rozwiązanie z tą opieką :-) przepraszam że zapytam ale czym się zajmujesz zawodowo??

masakra jakaś z tymi przedszkolami i żłobkami powariowali !

annaoj trzymam &&&& za Igorka oby zabieg był jak najmniej bolesny!

Do góry