reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Ja ważyłam 57,5kg przy 171cm wzrostu i nadal tyle ważę.
Katik, nie stresuj się!! Zdjęć mojego brzucha nie będę póki co wklejać;-)
Wkleję jak już cokolwiek widać będzie:tak:

Właśnie..orientujecie się, jakie tabletki/syrop na ból gardła w ciąży można?

elevie....ja pytałam mojego gna o gardło - to powiedział że śmiało mogę brać TANTUM VERDE:-)

2nn3lbetd9e6dbef.png

reklama
Tak Tantum Verde też jak byłam podziębiona trochę czytałam co można i na gardło te tabletki do ssania były polecane :tak: Na wzmocnienie na wieczór proponuje mleko z miodem i czosnkiem bo na serio stawia na nogi ;-)

Jestem, witam się -co do suszenia wiem coś o tym:eek: a do niedawna jeszcze nie mogłam na wodę patrzeć -teraz jak wielbłąd się zachowuję:-p

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie wypłaty -u mnie wszystko jest pięknie opisane a w punkcie -kobieta w ciaży "do kobiet w ciaży stosuje się przepisy prawa pracy" na którym się kompletnie nie znam bo on mnie nie dotyczył nigdy... myślałam że może któraś ma w zanadrzu gdzie tego szukać i coś zakombinuję bo trochę lipa charowac na coś a później się wypną...

Niestety nie dopisze każdej bo uciekam do siostry -mamy kurs makijażu:-p:-p:-p będziemy się tapetować.
A mój brzunio był płaski jeszcze tydzień temu -teraz jest jak baaaaania:tak:
Szok jak te dzieci szybko rosną:-p:-p:-p:-p jutro włażę na wagę -zobaczymy

O jeju, to rzeczywiście cięzka sytuacja, a twój facet o tym wie i pewnie dlatego taki cwaniak z niego!!!i co myślisz zrobić??a jakaś dalsza rodzina, albo przyjaciele??

Jejjj kochana, ze łzami w oczach czytam co napisałaś na temat Twojej sytuacji...jest nie ciekawie , ale pamiętaj,że musisz być silna dla siebie i maluszka. A teg Twojego chłopa to jak bym w łeb pier******* to może by się obudził z tego snu śpiącego...wrr:crazy:
Głowa do góry...bądź dzielna malutka!!

Aiołku wybacz, ale takie teksty Twojego faceta naprawdę brzmią jak z przedszkola, taka przepychanka słowna, która do niczego nie prowadzi, jeszcze jedna rzecz, która da się zauważyć to jego ogromne EGO: "ja tu jestem najważneijszy,a ty kolo mnei skacz" nei wiem czy tio nie on czasami bedzie dla Ciebei wiekszym dzieckieem do wychowywania i pielegnacji niż bobo, przemysl to jeszcze raz na spokojnie, wez pod uwage wszystkei mozliwosci i podejmij decyzje, w tych czasach kobiety sa silne iw alcza o sowje, moze akurat Twoj facet gdy zostanei przypiety do muru to opamieta sie i zmieni,
z mama tez trudba sytuacja, przykro mi, tak cieplo sie o neij wyrazalas, ze jestemw szoku :szok:
PS> w avatarze powinien byc moj aktualny brzyuszek a raczej arbuz :) :-)

Aniołku, bez urazy, ale Ty chyba co chwilę się denerwujesz przez swojego faceta i zamierzasz odejść, a nie odchodzisz i sytuacja jak błędne koło wraca.. I znów żale i dołujące posty na forum..
Jak podjęłaś decyzję to w niej trwaj.
A jak Ci kopa motywacyjnego brakuje to ode mnie możesz dostać;-)
Może jestem nietolerancyjna, ale.. Nigdy nie zrozumiem kobiet, które trwają u boku idiotów i z ich powodu cierpią, zachowując się tak jakby ostatniego chłopa za świecie uwiodły.
Życie samotnej matki łatwe nie jest, ale spokojnie można sobie poradzić. Mnie i siostrę również wychowywała tylko Mama. Jak się chce to można!!
Masz dla kogo żyć, więc się zastanów co jest ważniejsze: facet-kretyn czy Ty i dziecko, które niebawem przyjdzie na świat?

aniołku na pewno dasz rade, trzymam za Ciebie mocno kciuki!!

Kochane, nie potzrebuje motywacji, bo jestesm juz tak tym zmeczona ze gdybym miala mieszkanie to juz by mnie tu nie bylo.......

i tez mi sie wydaje ze to wszystko dlatego bo doskonale wie ze nie mam gdzie isc.....

i inaczej sie pbawie - tak bedziemy brali cywilny - jego rodzina naciska bo wg nich nieslubne to bekart- a wtedy jego dom bedzie i moim i niech tylko bedzie probowal mnie stad wyrzuc, w leb dostanie z pare razy i se wychowam gnoja, tylko bede musiala przeczekac do marca!!!!!
i to predzej ja mu zamkne dzrwi przed ry.jem i powiem ze jak mu sie cos nie podoba to niech do mamusi leci!!
jeszcze tylko pare miechow i chama uteperuje!!!!

ja se nie pozwole, u mnie w rodzine kobiety "potrafia pobic" mezow jak zrobia cos strasznego.....
jak babcie dziadek probowal pobic to sam wyladowal w szpitalu, tak dostal z patelni w leb ze mial kilkanascie szwow.... i co mial powiedziec : "kobieta mnie bije"?? - nie no to smiesznie brzmi jak facet idzie np. na policje i mowi baba mnie bije :D!!!!

Kochane, nie potzrebuje motywacji, bo jestesm juz tak tym zmeczona ze gdybym miala mieszkanie to juz by mnie tu nie bylo.......

i tez mi sie wydaje ze to wszystko dlatego bo doskonale wie ze nie mam gdzie isc.....

i inaczej sie pbawie - tak bedziemy brali cywilny - jego rodzina naciska bo wg nich nieslubne to bekart- a wtedy jego dom bedzie i moim i niech tylko bedzie probowal mnie stad wyrzuc, w leb dostanie z pare razy i se wychowam gnoja, tylko bede musiala przeczekac do marca!!!!!
i to predzej ja mu zamkne dzrwi przed ry.jem i powiem ze jak mu sie cos nie podoba to niech do mamusi leci!!
jeszcze tylko pare miechow i chama uteperuje!!!!

ja se nie pozwole, u mnie w rodzine kobiety "potrafia pobic" mezow jak zrobia cos strasznego.....
jak babcie dziadek probowal pobic to sam wyladowal w szpitalu, tak dostal z patelni w leb ze mial kilkanascie szwow.... i co mial powiedziec : "kobieta mnie bije"?? - nie no to smiesznie brzmi jak facet idzie np. na policje i mowi baba mnie bije :D!!!!

To ty znim chcesz brać ślub??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!czyś ty dziewczyno ogłupiała!!Jak się chajtniecie mieszkanie będzie waszym majątkiem wspólnym ale np. jak będzie cały czas między wami źle i z nim nie wytrzymasz to co??myślisz że możesz go wyrzucić na bruk?nie, nie możesz bo to jest tez jego mieszkanie!a co do bicia przez kobiety mężczyzn (nie popieram!!) to uwierz mi że policjanci wierzą w takie rzeczy w disiejszych czasach (wiem co mówię bo mój mąż jest policjantem) Także dobrze się zastanów nad tym ślubem bo może dojść do patologi, on sobie np. zacznie przyprowadzać jakieś laski a ty będziesz musiała na to patrzeć, albo zacznie pić i tez będziesz musiała na to patrzeć.ZASTANÓW SIĘ

To ty znim chcesz brać ślub??????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!czyś ty dziewczyno ogłupiała!!Jak się chajtniecie mieszkanie będzie waszym majątkiem wspólnym ale np. jak będzie cały czas między wami źle i z nim nie wytrzymasz to co??myślisz że możesz go wyrzucić na bruk?nie, nie możesz bo to jest tez jego mieszkanie!a co do bicia przez kobiety mężczyzn (nie popieram!!) to uwierz mi że policjanci wierzą w takie rzeczy w disiejszych czasach (wiem co mówię bo mój mąż jest policjantem) Także dobrze się zastanów nad tym ślubem bo może dojść do patologi, on sobie np. zacznie przyprowadzać jakieś laski a ty będziesz musiała na to patrzeć, albo zacznie pić i tez będziesz musiała na to patrzeć.ZASTANÓW SIĘ
dla mnie to tylko cywilny..... i przede wszystkim po to by miec mniej chodzenia po narodzinach dziecka...
i jak sie nie poprawi to rozwod i tyle...... proste :)...
nie mam narazie gdzie isc, a po to nie wiem, moze w koncu dogadam sie z mama.... zobaczymy :)...

Dziewczyny powiedzcie mi gdzie jest ten wątek społecznościowy bo ja się nie orientuje a też chciałabym zoabczyć wasze brzuszki:-)
na samej górze na różowym pasku są ustawienia ... itp i potem Społeczność, jak rozwiniesz to będą grupy społecznościowe i tam od razu wyskakuje nasza, czyli kwietnióweczki, ale najpierw musisz otrzymać na priva zaproszenie od aniam i je przyjąć, bot o jest wątek zamknięty, jak nei masz to sięd o neij odezwij

reklama
dla mnie to tylko cywilny..... i przede wszystkim po to by miec mniej chodzenia po narodzinach dziecka...
i jak sie nie poprawi to rozwod i tyle...... proste :)...
nie mam narazie gdzie isc, a po to nie wiem, moze w koncu dogadam sie z mama.... zobaczymy :)...
jeżeli chcesz tak tylko prowizorycznei wziąć ślub a potem i tak się wyprowadzić to jeszcze się zastanów, bo bez ślubu byłabys samotną matką i dostałabyś rodzinne i pewnei jakiś dodatek dla samotnych mam, a poza tym podwójne becikowe czyli 2000 zł, a jako małżeństwo sa dwie wypłaty wliczane jako dochód, więc Cię te dodatki obejdą, a skoro mówisz że Twój facet sam rządzi pieniędzmi i jeszcze coś z domu wynosi to chyba bym wolałam nie brać ślubu :( i dostać te dodatki na dobry początek, a jak Ci korzyść przyjdzie z tego ślubu??? no chyba, że go ... kochasz (???)

Do góry