reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Joł joł joł...czy mnie ktoś jeszcze pamieta?
Od wczoraj w końcu mam neta w domu- dziś nadaje z pracy .
Świeta za pasem a ja nie mam jeszcze nic, wiec zanim w spokoju będe mogła usiaśc poczytac i poodpisywac bedzie musiało troche wody upłynac....

Mam do Wa pytanko moje drogie- jak u Was było z przyjeciami urodzinowymi? My organizujemy urodziny w poniedzialek wielkanocny- Nie robie obiadu a tylko zimne przekaski , kawe i ciasto. Uzgodnilismy z małżem że alkoholu nie bedzie- dla dzieci tylko picolo. Znajac zycie rodzenstwo P pewnie sie zdziwi ze uraczymy ich tylko kawa i herbata do picia , bo dla nich urodziny dzieici to okazja do imprezowania ale tak postanowilismy i chyba zrobilismy dobrze- w koncu to impreza Antolka. A jak było u Was? serwowaliscie drinki na urodzinkach dzieciolków?

U nas nie bylo alkoholu (przynajmniej w zalozeniu), byl tylko szampan normalny i pikolo. Do jedzenia byly szaszlyczki na cieplo i dovolaie (czy jak to sie pisze). Oprocz tego salatki, koreczki itp. Tort, ciasto. To tak z grubsza :-)

reklama
Judyta, nie przejmuj sie nieodpisywaniem. Nikt nie czuje sie urazony. Zajmij sie Zosiaczkiem, wypocznijcie i ladujcie baterie na nadciagajaca walke, w ktorej Zosia calej tej neuroblastomie zrobi z dupy jesien sredniowiecza :D Mam nadzieje, ze luzna kupa to odpowiedz na zmiane wody i cala ta podroz wawa wrocek wawa.

Świeta za pasem a ja nie mam jeszcze nic, wiec zanim w spokoju będe mogła usiaśc poczytac i poodpisywac bedzie musiało troche wody upłynac....

Mam do Wa pytanko moje drogie- jak u Was było z przyjeciami urodzinowymi? My organizujemy urodziny w poniedzialek wielkanocny- Nie robie obiadu a tylko zimne przekaski , kawe i ciasto. Uzgodnilismy z małżem że alkoholu nie bedzie- dla dzieci tylko picolo. Znajac zycie rodzenstwo P pewnie sie zdziwi ze uraczymy ich tylko kawa i herbata do picia , bo dla nich urodziny dzieici to okazja do imprezowania ale tak postanowilismy i chyba zrobilismy dobrze- w koncu to impreza Antolka. A jak było u Was? serwowaliscie drinki na urodzinkach dzieciolków?

Pamiętamy, pamiętamy :-)

2 pierwsze imprezy (właściwa urodzinowa w dniu urodzin i ta dla rodziny) były abstynenckie, zas trzecia (dla znajomych i innych przyjacół królika) alkoholowa :-D
Piccolo nie było, bo dla mnie to orenżada serwowana jak alkohol, a to ostatnie wg mnie jest tylko dla dorosłych :p nawet jesli chodzi o formę, dla dzieci był koktajl truskawkowy (pychaaaa: 1 opakowanie truskawek, 2- 3 dojrzałe banany, 1 l kefiru nat., 1 duże opakowanie jog. nat. i lejący miód do smaku po kolei zmiksować (najpierw owoce)).

Ale jakby ktoś na rodzinną przyszedł z winem tez bym się nie pogniewała, nie robię rabanu z takich rzeczy :-D bo wiadomo, że wino dla mamy za poniesione trudy podczas narodzin zaś prezent dla dziecka :p

Gosiek- rozumiem Twój ból i startę! Trzymaj się! Psina jest teraz szczęśliwa i nie cierpi!!! Może kiedyś sie zdecydujecie... nigdy nic nie wiadomo...

u na nie było alkoholu
A jedynie kawa, herbata, zimne napoje
Obiad +ciasto

Dorota a jak tam u Was z tym gastroenterologiem? wyjasnilo sie cos?

ja uciekam mala pocwiczyc bo ma takie naklady energii dzis ze nie daje rady, rak mi brakuje..

Martuś, narazie żadnej odpowiedzi z CZD, wszędzie to samo-terminy :no: Chyba w końcu pójdę prywatnie, bo moja pani pediatra boi się wprowadzić gluten, jajko itp bo nie wie czym to się skończy. Chciałabym choć w tej kwestii z kimś się skonsultować, no i z wymiotami i nie-piciem niczego poza mlekiem. I nie łam się, każde dziecko ma swój czas na jedzonko, Ola też w końcu do tego dojdzie. Odpisuję tu bo na wczesniaki już nie mam czasu :zawstydzona/y:
Ja dziś obskoczyłam neurologa, z rana badania, ekg, cukier zrobiłam, jeszcze usg brzucha i tomografia komp kręgosłupa :no: A teraz za ćwiczenia logopedyczne i ruchowe się bierzemy. Uff, czas mi przecieka przez palce...

Judyta, nie przejmuj sie nieodpisywaniem. Nikt nie czuje sie urazony. Zajmij sie Zosiaczkiem, wypocznijcie i ladujcie baterie na nadciagajaca walke, w ktorej Zosia calej tej neuroblastomie zrobi z dupy jesien sredniowiecza :D Mam nadzieje, ze luzna kupa to odpowiedz na zmiane wody i cala ta podroz wawa wrocek wawa.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!! :-D
sorry, ale zdazylam tu tylko to przeczytac i ryczę ze smiechu.za chwile poodpisuje reszcie :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Judyta - jednak wrocilyscie do domku. Cieszcie sie soba na maxa. Juz niebawem tak na zawsze Wam zostanie :-) I zycze, by Zosiaczkowa kupka przejsciowa byla

Martusia, mamaPaulinki - silne z Was kobietki. Owocnych ćwiczeń zycze!!

gosia - farciara jestes z tymi piersiami

kamisiu - u nas roczek w świeta. I z racji swiat napewno winko bedzie. Nic poza tym. Tak jak postanowicie tak zapewne bedziecie sie tego trzymac zawsze, wiec olej co oni powiedza

hej!! witam sie popoludniowo zaraz na zakupki jedziemy,czekamy tylko az Mati wstanie.
Judyta super, ze jestescie juz w domu:) cieszcie sie sobą!
Martusia, mamaPaulinki faktycznie jestescie silne babki, ja jezdziłam trzy miesiace z Matim na rehabilitacje, bo on wczesniaczek.Odwołali mi ia bo nie było sensu, tak stwierdziła w trakcie pani rehabilitantka. Życzę wytrwałości i samych sukcesów u dziewczynek!!!
U nas na roczku z założenia nie mialo być alkoholu, w trakcie maz zrobił dziadkom po drinku, ale mi to osobiscie nie przeszkadza.
Dziewczyny moze nie na tym watku, ale chciałam polecic butki, mianowicie kupiliśmy malemu buciki w Zdrowej Stópce i to był strzał w 10. Wyprofilowane, stabilne! naprawde buty godne polecenia. Mam do porównania butki ze sklepu obuwniczego No Name i sa fatalen, chodzace dziecko sie przewraca~!

reklama
Judyta nie przejmuj się pisz kiedy mozesz fajnie że w domu jesteście .

Zielona dobrze prawi :)

Kamisia pewnie że pamiętamy .

U nas na urodzinach nie było alkoholu na chrzcinach było piwo ( beczka ) i wino ale i tak prawie nikt nie pił . U SZymka to samo

Do góry