reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

Witam porannie, dzisiaj znowu upał, więc pewnie znowu będę "zdychać", mam trochę problem z tętnem, ogólnie jestem nadciśnieniowcem, ale tak to sie ma, że w ciąży moje ciśnienie jest idealne, a wręcz książkowe, inaczej jest z pulsem, zawsze mam wysokie (powyżej 100) a teraz to nawet do 127 mi raz podskoczyło - źle się wtedy czuje i troche zawrotów glowy przy tym mam - a przy takich upałach to jest katorga dla mnie :-( A bądź tu człowieku słopojny i sie nie ruszaj przy 2,5 letnim dziecku, hehe :-) niemożliwe :-)
:-)

Jak widac ciaza na Ciebie dobrze wplywa :-D

Ja pierdziele, Wy juz sie zaczynacie smarowac na rozstepy, to moze i ja zaczne :-)

A co se bedziesz zalowac? :-D

no, na samym poczatku to napewno nie jest sielanka,dziecko pomimo tego, ze nie ma ząbków ma bardzo twarde dziąsła i "gryzie" zanim naczyczy się prawidłowo ssać, dlatego też na samym poczatku ciaży polecam juz zakupic kremy na ranki na sutkach - bo napewno sie przydadzą, napewno nie polecam kaptórków - zatrzymują laktację :-( i zniechecaja dziecko do brania piersi :-(

Co to sa kapturki? Jak szybko trzeba zaczac karmic dziecko piersia zeby pokarm nie zaniknal?

reklama
Jeśli chodzi o kremy na rozstępy to są nic nie warte.kto ma do tego predyspozycje to i tak je będzie miał.Ja stosowałam ktem na rozstępy od 3 miesiąca,specjalny dla kobiet w ciąży a rozstępy mam na udach dosyc spore. Nie raz czytałam wypowiedzi na forach że mimo stosowania drogich specyfików to diabelstwo się pojawiło. Ja już nie mam zamiaru kupowac,tylko oliwka.
Co do karmienia to faktycznie dziecko potrafi poranic sutki ale ja jeszcze miałąm dobrze bo nie do krwi:-) Obyło się bez żadnych kremów, kapturków itp.

Co to sa kapturki? Jak szybko trzeba zaczac karmic dziecko piersia zeby pokarm nie zaniknal?

kapturki to takie specjalne silikonowe nakładki na piersi,własciwie na same sutki, cos jak smoczek, niby to ma ulatwic karmienie, bo piersi tak nie bola i dziecko nie moze nas pogryzc. Ale hamują one prawidłową laktacje - wiem z wlasnego doswiadczenia :-( wiec lepiej sie przemeczyc i karmic samemu bez zadnych udziwnien :-) A dziecko dadza Ci do karmienia jak tylko je zbadają :-) nie martw sie, na poczatku dziecko je tak czesto, ze napewno bedziesz miala przyspieszoną produkcję :-)

co do karmienia, mnie bolalo/bylo niewygodnie 1 tydzien potem to juz luz, ale niektore mamy nie maja od 1 przystawienia problemow, a niektore mimo staran sie poddaja, takze nie ma co sie nastawia negatywnie, sa sposoby i na te dolegliwosci

Witam,

Gratulacje dla wszystkich Kwietnióweczek. Chętnie dołączę do Waszego grona.
Na razie mam pozytywny wynik testu i czekam na powrót mojego ginekologa z urlopu. Najbliższa rodzina o wyniku już wie. Z moich wyliczeń termin przypadnie mi na 9 kwietnia. Do wczoraj borykałam się z ciągnącymi bólami podbrzusza i nabrzmiałymi piersiami, ale dziś już brzuch w normie.
Mam tylko wątpliwość czy czekać na powrót lekarza z urlopu do ok. 17 sierpnia czy może już udać się do jakiegoś urzędującego lekarza.

Witam,

Gratulacje dla wszystkich Kwietnióweczek. Chętnie dołączę do Waszego grona.
Na razie mam pozytywny wynik testu i czekam na powrót mojego ginekologa z urlopu. Najbliższa rodzina o wyniku już wie. Z moich wyliczeń termin przypadnie mi na 9 kwietnia. Do wczoraj borykałam się z ciągnącymi bólami podbrzusza i nabrzmiałymi piersiami, ale dziś już brzuch w normie.
Mam tylko wątpliwość czy czekać na powrót lekarza z urlopu do ok. 17 sierpnia czy może już udać się do jakiegoś urzędującego lekarza.

Witaj apis!!! Miło widzieć Cię w naszym gronie!!!

Co do wizyty u lekarza, myślę, że jesli poczekasz do 17 sierpnia na powrót swojego gina bedzie akurat na pierwszą wizytę :-)

Apis dziewczyny mają rację ja też idę dopiero 20.08
Jak to jest z tym suwaczkiem za każdym razem muszę go robic na nowo, bo automatycznie się nie wkleja?

reklama
Do góry