reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniówki 2010!!!

I ja tez sie dopisuje. Dwa dni temu, moj lekarz stwierdzil, ze to 6 albo 7 tydzien.

Babelek jest niesmialy, ale za dwa tygodnie pobiegne na wizyte i juz bede wiedzaila na pewno na kiedy termin

reklama
Czy Was tez boli brzuszek? Tez Was kluje? Wczoraj bylam na wycieczce i po drodze tak mnie pokluwal, ze myslalam, ze zdechne... Czasem ten bol jest przeszywajacy, a czasem taki ćmiący...

Co do brzuszka to ja sie teraz nie powstrzymuje i nie wciagam - dlatego jest wiekszy niz zwykle ;-)

Gratuluje Olapolap....WItaj w naszym kregu.
Lekarze licza od ostatniej Miesiaczki.
Chyba.Z reszta nie jestem pewna.
Spac moge i nawet wiecej niz zwykle a brzuch tak boli mnie raczej podbrzusze...Taki bol jak na okres.
Ale z reszta mnie przed ciaza bolal tak samo non stop caly cykl.

witaj w naszym gronie, ale nas juz duzo :szok:
ciaza liczona jest od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki:tak:

dzisiaj czuje sie rewelacyjnie, nie mdli mnie i nie boli mnie podbrzusze, cudownie :-) zrobie tylko pranie i przygotuje obiad i zmykam na spacerek do lasu :tak:

Milego dnia
:-)

Olapolap witaj
Mi lekarz po usg napisałam 3 tyg od zapłodnienia - także od zapłodnienia, na suwaczkach jest od pierwszego dnia miesiączki, tak jak podają czasopisma popularno naukowe.
Ja spać nie mogę wczesnym rankiem gdy mnie zerwie do ubikacji :( wracam i oka nie mogę zmrużyć, co w konsekwencji daje cały dzień ziewania.

Dziekuje dziewczynki :-) Wiec bede liczyc od 1 dc :tak: Chociaz wiem dokladnie kiedy bylo poczecie :-D

Olapolap, mi też wychodzi z kalkulatora 9 kwietnia :). Witaj w naszym gronie :).

mi tez wychodzi 9 :D

Pieknie! :-D:-D:-D

witajcie kochane udało mi się w końcu rok starań i jestem wśród was
dzisiaj oficjalnie potwierdzone badaniem beta Hcg wg obliczeń datę mam na początek kwietnia więc wszystko przed nami
pozdrawiam Was gorąco

Witajcie dziewczynki!!!!
w czwartek zrobiłam test i wyszedł pozytywny chociaż w moim przypadku to ciąża nieplanowana mam już synka który ma 20 miesięcy chcieliśmy drugie dziecko ale za jakiś roczek ale coż będzie teraz termin wedlug OM 6 kwiecień mam nadzieje że wszystko będzie dobrze czego i wam serdecznie życzę:tak::tak::tak:

Witajcie dziewczyny.

Dopisuję się do Kwietniówek 2010. Termin obliczyłam przy użyciu różnych kalkulatorów i waha się między 2 a 8 kwietnia :)

Jutro zaczyna się 7 tydzień. Od 3 dni mam nudności. Czy Wam też już dokuczają? Nic, ale to nic nie mogę zrobić, mdli mnie przez cały dzień i chce mi się spać.
Pomocy! Macie jakieś sposoby na tę dolegliwość?

@Alfa, @Katik: U mnie podobnie, brzuch zaokrąglony, nie do wiary, ale cóż, na ogół miałam lekko opuchnięty przed miesiączką, miesiączka się nie pojawiła, a zaokrąglony brzuszek został. Czytałam, że jest to normalne, macica ustawia się w odpowiedniej pozycji, pozostałe narządy też się przestawiają, żeby zrobić miejsce i mogą się przy tym lekko ocierać, stąd ból i opuchlizna.

Jeśli chodzi o sen to kiepsko z nim w nocy, natomiast w dzień ucinałabym sobie drzemki i po trzy razy.

Gratulacje!! :-D

Wiatjcie porankowo :-)

Olapolap, z tego co wiem z autopsji po pierwszej ciazy to najmniejsze albo wcale rostepów nie miały dziewczyny, które stosowały najzwyklejszą oliwkę dla dzieci, ja przez cała ciaze stosowałam super kremy i mam do tej pory slady po rozstepach, wiec postanowilam, ze tym razem od 10 tygodnia bede stosowac oliwke.

Co do bólu podbrzusza, to tez mnie lekko kłuje, ale np. bardzo mnie szarpie jak sie za szybko podniose, tzn. jak siedze i szybko sie zerwe, zeby wstac to wtedy boli, musze sie przyzwyczaic do wolniejszego poruszania sie. czas wrzucić tryb ciężarny, hehe :-)

zielona, witaj w naszym gronie :-)

Witajcie, witajcie!!!
Dziendoberek!!!
Ja omowilam sie na wizyte w piatek!!!
Sama doktor wybrala ten dzien i powinno juz byc widac malenstwo.
Dzis ide na panienski ale tylko na okolo 2 godziny.
Mam lekko ciazowa sukienke, jak chcecie to pozniej wam wkleje fotke.
Kurcze nie moge cos dlugo spac.
za duszno mi..................

Co do rozstepow, to w poprzedniej ciazy a wlasciwie po tym jakprzedczesnie urodzilam :--((((nastapila u mnie laktacja....piersi rosly w zastraszajacym tempie z rozmiarow male C chyba do pelnego D mi urosly!!!
Tak mocno bolaly i trwalo to 2 dni zanim zadzialy tabletki.Mam teraz kilka rozstepow na piersiach ale tylko od wewnetznej strony ale sa juz nie widoczne bo na poczatku byly sine.
Co do brzuszka to nie mialam rozstepow bo w 23 tyg mialam brzuszek malutki.
Wiecie co powiem Wam, ze ja juz widze u siebie ciutke brzuszka...\
Trosze poszerzylaam sie w biodrach bo w normalne spodnie z trudem wchodze.
Chcialabym juz miec duzy brzuszek!!!

To normalne, że piersi się powiekszają. Powoli przygotowują się do karmenia małego ssaka :-) Ja miał około 30 tygodnia pełne piersi pokarmu, powoli mi już wyciekał, niestety kiedy urodziłam po kilku dniach laktacja zanikła, teraz zrobie wszystko, żeby karmić piersią, pomimo tego bólu (nie żebym którąś straszyła:-) ) jest to najpiekniejsza chwila.

U mnie dzis wielki upał juz od samego rana, nie wiem jak to wytrzymam :-(

Ilona a na kiedy ty masz wyliczony termin bo ja sobie wyliczylam na 6 kwietnia i też muszę iść do lekarza ale się właśnie zastanawiam czy to nie zawcześnie ale z drugiej strony bym chciała porobić wszystkie badania i jechać do Holandii bo my tam mieszkamy ale rodzić chcę tutaj a najwyżej na USG będę przyjezdzała bo nie chce siedzieć wPL sama a z drugiej strony trochę się boję :tak::tak::tak::tak:
a mdłości to mnie wykończą normalnie już nie mogę w pierwszej ciąży też miałam ale jakoś póżniej w 3 miesiącu dopiero a teraz:szok::szok:wy też tak macie?

agnes, ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów, ani mdlości, ani bóli, zupełnie nic - normalnie ciąża idealna, a teraz od samego poczatku mam i mdlości i bóle, smieje sie, że teraz chyba za dwoje :-)

reklama
Witam dzisiaj:) Ja wczoraj mialam z rana lekkie plamienie wiec po poludniu pojechalam do szpitala. Na szczescie wszytko oki. Lekarka zmienila mi leki. Odstawila Luteine i acard w zamian mamz astrzyki z heparyny na moje p/c.Pecherzyk ma 0.49cm i jest prawidlowo umieszczony :) Mam w srode na usg sie pojawic no i lezec.... A ze dzis juz 9 dzien lezenia mam to maz przywiozl tesciowa by nam troszke w domu pomogla. Dzis mam 5t2d ciazy:)

Do góry