jestesaniolkiem
Nikodemowa mama '10
czyli jak mi sie odbije to umre na palace gardlo..... ojeeej.... napije sie to moze przejdzie?????? POMOCY!!niestety to zgaga.... okropność.... mnie strasznie meczy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czyli jak mi sie odbije to umre na palace gardlo..... ojeeej.... napije sie to moze przejdzie?????? POMOCY!!niestety to zgaga.... okropność.... mnie strasznie meczy
ram u góry jest zakładka "grupy społecznościowe" i my mamy taka grupę, żeby tam wejść trzeba dostać najpierw zaproszenie, dlatego bezpiecznie jest tam zamieszczać zdjecia, jak nei masz zaproszenia na privie to zglos sie do AniamDziewczyny,
a fotki z brzuszkami gdzie wrzucacie na naszym forum kwietniówek? w którym topicu ?
nie no jeszcze caly 15 i caly 16 tydzien ........
ejjjj pali mnie tam gleboko w gardle - to zgaga??....
według tego mojego suwaka baby-gaga to będę miała 17 i 5 dni jak zacznę 5 miesiąc, ale oni tam po prostu dzielą 40 tygodni na równe 9 części z tego co zauważyłam, ale jak dla mnie to może być1-4-m-c 1
5-8-m-c 2
9-12-m-c 3
13-16-m-c 4
17-20-m-c 5
21-25-m-c 6
26-30-m-c 7
31-35-m-c 8
36-40-m-c 9
czyli jak mi sie odbije to umre na palace gardlo..... ojeeej.... napije sie to moze przejdzie?????? POMOCY!!
ram u góry jest zakładka "grupy społecznościowe" i my mamy taka grupę, żeby tam wejść trzeba dostać najpierw zaproszenie, dlatego bezpiecznie jest tam zamieszczać zdjecia, jak nei masz zaproszenia na privie to zglos sie do Aniam
czyli jak mi sie odbije to umre na palace gardlo..... ojeeej.... napije sie to moze przejdzie?????? POMOCY!!
A Wy od rana o zgadze... mam nadzieje, ze dopadnie mnie jak najpozniej... w poprzedniej ciazy to bylo w 7 mym miesiacu. A ponizej wklejam cos z netu o zwalczaniu:
"(...) Mleko, na przykład, zmywa kwas z przełyku z powrotem do żołądka i chwilowo łagodzi i neutralizuje jego działanie, ale samo w sobie stymuluje żołądek do zwiększenia produkcji kwasu. Godzinę po tym jak pacjent wypił mleko, aby ulżyć dolegliwościom, ból może powrócić.
Mięta neutralizuje kwaśne środowisko w przełyku, ale także zwiększa wydzielanie śliny, która pomaga spłukać kwasy na powrót do żołądka, ale przede wszystkim mięta osłabia zwieracz przełyku, mięsień, który chroni przełyk przed cofaniem się treści żołądkowej.
I kółko się zamyka.
Zgaga ma miejsce, kiedy kwaśna treść pokarmowa z żołądka cofa się do przełyku. Objawami są: palący ból za mostkiem bez związku z wykonywanym wysiłkiem, gorzkie uczucie w ustach.
Postępowanie zwykle obejmuje zmianę przyzwyczajeń żywieniowych i przyjmowanie leków obniżających kwaśność treści żołądkowej. Leczenie chirurgiczne bywa konieczne tylko w najpoważniejszych przypadkach.
Jedzenie które może pogorszyć objawy:
Czekolada – rozluźnia dolny zwieracz przełyku na granicy z żołądkiem.
Kawa i alkohol – zwiększają wydzielanie kwasu.
Cebula – rozluźnia zwieracz przełyku.
Tłuste jedzenie – zwiększa wydzielanie kwasu.
Napoje gazowane – bąbelki i zawarty w nich gaz dodatkowo rozdymają żołądek.
Soki cytrusowe i pomidorowy – są kwaśne i zwiększają kwaśność treści żołądkowej. "
Z poprzedniego razu pamiętam, że trzeba jesc mniej a czesciej i nie jesc przed snem. Ale przypadlosc i tak jest uciazliwa i w ciazy trudna do zwlaczenia, bo macica caly czas sie podnosi i w zoladku jest malo mca...